ΠΕΤΥΧΕ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗ 3-2

«Τρίποντο» με δύο ανατροπές

*Δύο γκολ σημείωσε ο Σαχινίδης και ένα ο Τσιλούλης *Με δέκα παίκτες αγωνίζονταν από το 28' οι Κρητικοί

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2017 22:16 | Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκ 2017 23:33

Αγχωτική αλλά πολύτιμη νίκη πέτυχε χθες στο στάδιο Αλκαζάρ ο Απόλλων Λάρισας, ο οποίος στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Football League επικράτησε του μαχητικού Εργοτέλη, με σκορ 3-2.

Οι «κυανόλευκοι» βρέθηκαν να χάνουν δύο φορές, 0-1 και 1-2, αλλά με τεράστια ψυχικά αποθέματα ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ και κέρδισαν τελικά τον αντίπαλό τους.

Χάρη σε γκολ του Σωτήρη Τσιλούλη με πέναλτι στο 28' αρχικά και του αρχηγού τους Βασίλη Σαχινίδη, ο οποίος δύο φορές έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (58', 67').

Ο Εργοτέλης προηγήθηκε δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο με τους Κάιπερς (13') και Αγγελακόπουλο (49') και προσπάθησε να πάρει την πρώτη του νίκη χωρίς όμως επιτυχία.

Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι καθώς ο Σταματάκος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 28', όταν και έκανε το πέναλτι αποκρούοντας

πάνω στη γραμμή με το χέρι την μπάλα.

Στο παιχνίδι, οι παίκτες του Εργοτέλη στο 10' όταν έκλεψαν την μπάλα στον χώρο του κέντρου, αυτή έφτασε στον Κάιπερς που δοκίμασε ένα αδύναμο σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα όμως να καταλήγει στα χέρια του Παϊτέρη.

Τρία λεπτά μετά στο 13' οι Κρητικοί κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ.

Ο Μπούζας μέσα από την περιοχή και αριστερά έκανε το γύρισμα για να έρθει στο δεύτερο δοκάρι ο Κάιπερς που με προβολή πέτυχε το 0-1.

Στο 22' οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Τσιλούλης εκμεταλλεύθηκε λάθος στην άμυνα, μπήκε στην περιοχή γυρίζοντας την μπάλα στον Σαχινίδη, που απέναντι από τον Λαδά δεν κατάφερε να σκοράρει με τον τερματοφύλακα να αποκρούει.

Πάντως στο 28’ είχαμε…διπλό καλό για τον Απόλλωνα που κέρδισε ένα πέναλτι και παράλληλα αποβολή παίκτη του Εργοτέλη. Ο Σουλίδης με κάθετη πάσα βρήκε τον Τσιλούλη, ο τελευταίος πλάσαρε τον τερματοφύλακα που σε πρώτο χρόνο έδιωξε, για να καταλήξει και πάλι στον ίδιο που σε κενή εστία σούταρε με τον Σταματάκο να διώχνει πάνω στη γραμμή.

Ο διαιτητής είδε πως η μπάλα βρήκε στο χέρι του αμυντικού και καταλόγισε το πέναλτι, ενώ απέβαλε τον παίκτη του Εργοτέλη από το ματς. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τσιλούλης που από τα έντεκα μέτρα έκανε το 1-1.

Στο 36' ο Χατζής δοκίμασε με απευθείας φάουλ να νικήσει τον Λαδά, η μπάλα όμως έφτασε κατευθείαν στα χέρια του τερματοφύλακα.

Ενώ στο 39' χάθηκε τεράστια ευκαιρία, όταν ο Τσιλούλης μπήκε στην περιοχή από αριστερά γύρισε την μπάλα δίπλα του στον Σαχινίδη που με προβολή τη βρήκε αδύναμα για να μπλοκάρει δύσκολα ο Λαδάς. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι ισόπαλο 1-1.

Στο 49'η μπάλα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον ταλαντούχο γκολκίπερ του Απόλλωνα, τον Παναγιώτη Παϊτέρη.

Ο Αγγελόπουλος από τα αριστερά προς τον άξονα, δοκίμασε το σουτ, η μπάλα χτύπησε στο έδαφος, ξεγέλασε τον γκολκίπερ και έτσι  έγινε το 1-2.

Όμως οι παίκτες του Απόλλωνα δεν το έβαλαν κάτω και στο 58'ο Σάββας έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Σαχινίδης πήρε την κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής με την μπάλα να βρίσκει πρώτα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Λαδά και στη συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα της εστίας του Εργοτέλη για το 2-2.

Δύο λεπτά αργότερα στο 60' ο Κάιπερς δοκίμασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή με τον Παϊτέρη να διώχνει με δυσκολία την μπάλα.

Ο Απόλλωνας κατάφερε, παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω στο σκορ δύο φορές, να προηγηθεί για πρώτη φορά στο 67'. Ο Κουρτεσιώτης έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Σαχινίδης πήδηξε ψηλότερα από όλους και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 3-2 ολοκληρώνοντας μέσα σε πανηγυρισμούς την ολική ανατροπή για τους «κυανόλευκους».

Οι Κρητικοί ήταν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και στο 77' άγγιξαν την ισοφάριση. Ο Μπούζας εκτέλεσε με πάσα επικίνδυνο φάουλ μόλις έξω από την περιοχή, ο Κάιπερς δοκίμασε να νικήσει τον Παϊτέρη με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ, πάνω από τα δοκάρια.

Στο 88' ο Ιβανίδης δοκίμασε το σουτ με τον Λαδά να μπλοκάρει την μπάλα και στο 90+2' μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Μπάτζιος κέρδισε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε άουτ πάνω από την εστία του Απόλλωνα.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε παίκτες και τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα να πανηγυρίζουν για την πολύτιμη νίκη, με την ελπίδα το 2018 να έρθουν καλύτερες ημέρες για την ομάδα.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ.Φώτης (Εύβοιας), ο οποίος είχε συνεργάτες τους κ.κ. Πριονά(Εύβοιας), Βογιατζή(Καρδίτσας), ενώ 4ος ήταν ο κ.Μιχαηλίδης(Βοιωτίας).

Κίτρινες: 38' Σάββας, 76' Κουρτεσιώτης, 90’ +4'Παιτέρης/61' Μπούζας

Kόκκινη: 28' Σταματάκος.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Νίκος Θεοδοσιάδης): Παϊτέρης, Σκούπρας, Σάββας (74' Καρακατσάνης), Κουρτεσιώτης, Παπαζαχαρίας, Ανδρέου Β., Αγρόδημος, Σαχινίδης (90' Ανδρέου Ιωάν.), Τσιλούλης, Σουλίδης (80' Ιβανίδης), Χατζής.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Τάκης Γκώνιας): Λαδάς, Πάτας, Βογιατζής, Εντιαγέ, Μπάτζιος, Μπουτσάκης, Σταμόπουλος, Έφορντ (43' Αγγελόπουλος-62' Ιατρούδης), Κάιπερς (80' Λυδάκης), Σταματάκος, Μπούζας.

*Ο Δημήτρης Τσιάτσιος, που ήταν παίκτης της ΑΕΛ επί εποχής Κώστα Πηλαδάκη, βρέθηκε χθες στο Αλκαζάρ και παρακολούθησε τον αγώνα. Δουλεύει ως μάνατζερ και κράτησε σημειώσεις, για παίκτες των δύο ομάδων.

*Στο Αλκαζάρ ήταν και ο νυν τεχνικός της Ιεράπετρας Γιάννης Μάγγος, που πριν από λίγες ημέρες η γυναίκα του έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι, το δεύτερο της οικογένειας.

*Επίσης είδαμε και τους ποδοσφαιριστές Φώτη Κισκαμπάνη, Μούτσα Μπλέντι, Φώτη Γκουντρουμπή και Τόλη Γαρυφαλόπουλο.

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Φωτ. Κώστας Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass