ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΙΣΟΠΑΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (1-1)

Γλυκόπικρη γεύση για την ΑΕΛ

• Καλή στο πρώτο μέρος όχι όμως και στην επανάληψη

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2017 22:26

Τη βραδιά της μεγαλύτερης σελήνης του 2017, ΑΕΛ και ΠΑΣ Γιάννινα απέδωσαν ωραίο ποδόσφαιρο και ο κόσμος το απόλαυσε και δεν ασχολήθηκε με την πιο εντυπωσιακή από όλες τις πανσελήνους της φετινής χρονιάς που δέσποζε επιβλητικά πάνω από το Ael Fc Arena.

Το τελικό 1-1 όπως διαμορφώθηκε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ναζλίδη στο 5’ και κοντινό σουτ του Κόντε στο 55’ ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα στην αναμέτρηση της 13ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της Super League.

Το παιχνίδι είχε ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες με την ΑΕΛ να είναι καλύτερη στο πρώτο μέρος και τον ΠΑΣ στην επανάληψη, με αποτέλεσμα να πάρουν από έναν βαθμό αν και σε όλο το παιχνίδι οι δύο μονομάχοι διεκδικούσαν το «τρίποντο» και αυτό έδινε άγρια ομορφιά στο παιχνίδι.
Η ισοπαλία αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση στην ΑΕΛ γιατί θα μπορούσε να είχε χάσει το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος, ενώ αυτός ο βαθμός τη βοήθησε να απομακρυνθεί από τη ζώνη του υποβιβασμού περισσότερο, έχοντας διαφορά μιας νίκης από Κέρκυρα και Απόλλωνα Σμύρνης.
Σίγουρα η ΑΕΛ θα προτιμούσε τη νίκη αλλά, όταν κινδυνεύεις να χάσεις, συμβιβάζεσαι και με την ισοπαλία. Τη χθεσινή μέρα η Λαρισινή ομάδα είχε πολύ καλό το δίδυμο των Γκόλια και Ζίζιτς, έναν σούπερ Ναζλίδη(πρώτος παίκτης), τον Μπόζοβτς εξαιρετικό όπως πάντα, αλλά είχε την ατυχία να υστερήσουν οι ηγέτες της, ο Αγκάνοβιτς με τον Λεοζίνιο.
Από την άλλη ο ΠΑΣ έχει έναν δεινό σκόρερ τον Κόντε ενώ ο Μανθάτης έκανε ό,τι ήθελε στο δεύτερο μέρος είτε παίζοντας στη δεξιά πλευρά είτε στην αριστερή, ύστερα από την οδηγία του Πετράκη μετά το 30’ να βγαίνει στα πλάγια μαζί με τον Γιάκο.
Ο κόσμος μπορεί να ήθελε τη νίκη, να δυσανασχέτησε με την ισοπαλία αλλά αυτό που μετράει είναι η βαθμολογική θέση ενώ μέχρι τέλος του πρώτου γύρου το εντός έδρας παιχνίδι με την Ξάνθη και το εκτός με τη Λαμία θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για τους στόχους της ομάδας στον δεύτερο γύρο αλλά και τις μεταγραφές που θα γίνουν.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός Ηλίας Φυντάνης ξεκίνησε το παιχνίδι χωρίς κάποια έκπληξη με τη γνώριμη τακτική 4-1-4-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Μπόζοβιτς, στην άμυνα τους: Ρέντζα(δεξιά), Ζίζιτς, Γκόλια(σέντερ μπακ), Γουάλας(αριστερά), αμυντικό χαφ τον Φατιόν, πιο μπροστά τους: Ντέλετιτς(δεξιά), Αγκάνοβιτς, Λεοζίνιο, Κριζμάν(αριστερά) και στην κορυφή της επίθεσης τον Ναζλίδη.
Από την άλλη, ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννενα Γιάννης Πετράκης αγωνίσθηκε με 3-5-2 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Βελλίδη, στην άμυνα τους: Μιχαήλ, Μπέριο, Μαυροπάνο, στη μεσαία γραμμή τους: Ναδάλες, Μανθάτη, Γαρουφαλιά, Γιάκο, Απστολόπουλο(από αριστερά προς τα δεξιά), και στην επίθεση τους: Σολτάνι, Κόντε.
Η ΑΕΛ στην πρώτη κιόλας επίθεση(5’) πέτυχε γκολ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ναζλίδη που το κέρδισε ο ίδιος όταν τον κράτησε ο Μπέριος. Μια καθαρή παράβαση που δεν έφερε καμία διαμαρτυρία από την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννενα.
Παρά το γεγονός ότι η ΑΕΛ προηγήθηκε με 1-0, ο τεχνικός Ηλίας Φυντάνης έδωσε εντολή για ανοιχτό παιχνίδι με τους «βυσσινί» να παίζουν καλύτερα αλλά χωρίς τη μεγάλη φάση αφού απειλούσαν με μακρινά σουτ ενώ οι φιλοξενούμενοι ανάγκασαν στο 26’ τον Μπόζοβιτς σε μια σπουδαία απόκρουση σε σουτ από κοντά του Γιάκου.
Στο ημίωρο ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννενα Γιάννης Πετράκης κάνει μια εσωτερική αλλαγή καθώς βάζει τα δύο «οκτάρια» τον Μανθάτη και τον Γιάκο να πιέζουν στα πλάγια (φόρτωσε τις πλευρές) για να κόψει τις προωθήσεις του Ρέντζα και του Γουάλας (ειδικά ο δεύτερος ήταν πολύ καλός στο ξεκίνημα του αγώνα).
Και αν μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δεν προσαρμόστηκε η ομάδα του ΠΑΣ στο δεύτερο μέρος φάνηκε να είναι καλύτερη.
Πετυχαίνει την ισοφάριση με τον Κόντε (55’) ενώ χάνει δύο ακόμα μεγάλες ευκαιρίες με τον Σολτάνι (74’) και τον Κόντε (84’) που θα μπορούσε τη νίκη.
Στον αντίποδα ο Φυντάνης ρίσκαρε, έβαλε όσους επιθετικούς είχε στον πάγκο στο δεύτερο μέρος(Περόνε, Μασούρα, Γιαννιτσάνη) αλλά χωρίς να μπορεί να απειλήσει την εστία του Βελλίδη.
Η ουσία είναι ότι έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι με εκατέρωθεν φάσεις όπου το αποτέλεσμα απέδωσε δικαιοσύνη για τους αντιπάλους.

 

ΦΑΣΕΙΣ ΓΚΟΛ
4’: Σέντρα του Γουάλας προς τον Ναζλίδη που ανατρέπεται μέσα στη μεγάλη περιοχή από τον Μπέριο και ο διαιτητής ορθά καταλογίζει πέναλτι.
5’: Το εκτελεί ο Ναζλίδης και κάνει το 1-0.
14’: Από δεξιά κάνει σέντρα ο Αποστολόπουλος, ο Ναδάλες γυρνάει την μπάλα αλλά σε ένα χώρο που δεν κινούταν κανένας παίκτης των φιλοξενουμένων.
16’: Μακρινό σουτ του Ντέλετιτς, η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενουμένων.
19’: Ο Φατιόν κάνει από μακριά σουτ και η μπάλα καταλήγει άουτ.
26’: Σέντρα του Ναδάλες από αριστερά προς τον Γιάκο που από κοντά σουτάρει αλλά αποκρούει ο Μπόζοβιτς και στη συνέχεια απομακρύνει σε κόρνερ ο Γκόλιας με κεφαλιά.
36’: Μακρινό σουτ του Λεοζίνιο, αποκρούει ο Βελλίδης σε κόρνερ.
55’: Εκτέλεση κόρνερ από δεξιά για τον ΠΑΣ Γιάννενα με τον Ναδάλες, ο Γιάκος πιάνει κεφαλιά σουτ του Τζιμόπουλου αποκρούει ο Ζίζιτς αλλά η μπάλα φθάνει στον Κόντε που από κοντά κάνει το 1-1
59’: Μπαλιά του Ναδάλες στον Σολτάνι που μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει απελπιστικά άουτ.
61’: Ο Ζίζιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
63’: Μακρινό σουτ του Ντέλετιτς, η μπάλα καταλήγει άουτ.
74’: Ο Σολτάνι μετά από σύγχυση στην άμυνα της ΑΕΛ σουτάρει από το σημείο του πέναλτι αλλά αποκρούει ο Μπόζοβιτς.
81’: Σέντρα του Μανθάτη από δεξιά, ο Ναδάλες πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
84’: Ο Μανθάτης από δεξιά κάνει σέντρα και ο Κόντε από κοντά σουτάρει άουτ.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίοι ο Ναζλίδης με τον Μπόζοβιτς. Ο Γκόλιας με τον Ζίζιτς πήγαν και αυτοί καλά αλλά τα πλάγια μπακ(Ρέντζας, Γουάλας) φάνηκε μόνος το πρώτο ημίωρο πριν βάλει παίκτες πάνω τους ο Πετράκης.
Ο Φατιόν μέτριος ενώ Αγκάνοβιτς, Λεοζίνιο και Κρίζμαν σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Ο Ντέλετιτς θεωρητικά ήταν καλύτερος.
Οι αλλαγές πέρασαν απαρατήρητες.
Από τον ΠΑΣ Γιάννενα κορυφαίος ο Μανθάτης και μετά ο Βελλίδης. Πολύ καλή παρουσία ο Γιάκος και ο Ναδάλες. Γενικά η ομάδα του ΠΑΣ είναι αρκετά καλή παρότι ήρθε στη Λάρισα με πολλά προβλήματα ενώ στους απόντες ήταν και ο Λαρισαίος Νίκος Καρανίκας που ήταν τιμωρημένος.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής της αναμέτρησης Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας) στον πειθαρχικό έλεγχο εφάρμοσε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Εύκολα έδειχνε κίτρινες κάρτες στους παίκτες της ΑΕΛ αλλά όχι στους παίκτες του ΠΑΣ Γιάννενα. Δίκαια διαμαρτύρεται για τον τομέα αυτόν ο Ηλίας Φυντάνης. Κίτρινη κάρτα είδαν οι: Φατιόν, Γουάλας, Ζίζιτς, Μαυροπάνος, Τζημόπουλος.
Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί Λάζαρος Δημητριάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας), Γεώργιος Κελάζογλου (ΕΠΣ Χαλκιδικής).

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Αγκάνοβιτς (82’ Μασούρας), Ντέλετιτς (73’ Περόνε), Ναζλίδης, Λεοζίνιο (87’ Γιαννιτσάνης), Κρίζμαν.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Μιχαήλ, Μαυροπάνος, Μπέριος, Ναδάλες, Γαρουφαλιάς (51’ Τζημόπουλος), Γιάκος (90+1’ Σκόνδρας), Μανθάτης, Σολτάνι (81’ Μπερτά), Κόντε.

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Βασ. Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass