ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΑΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

Η ΑΕΛ ενεργοποιεί τμήμα ράγκμπι

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2017 17:57

Μετά το μπέιζμπολ και το σουμπούτεο η ΑΕΛ αποφάσισε να ενεργοποιήσει ένα ακόμα τμήμα και αυτό είναι το ράγκμπι με στόχο να διευρύνει τον κύκλο των αθλημάτων που θα έχει ο σύλλογος στη δύναμή του.


Το ράγκμπι ή ράγκμπι φούτμπολ (αγγλικά: rugby football) αποτελεί μία μορφή ποδοσφαίρου που αναπτύχθηκε στο δημόσιο σχολείο του Ράγκμπι στο Γουόρικσαϊρ, ως μία από τις πολλές παραλλαγές του ποδοσφαίρου που παίχτηκαν σε δημόσια σχολεία της Αγγλίας το 19ο αιώνα.[1] Τα δύο κυριότερα είδη στα οποία διακρίνεται είναι το ράγκμπι γιούνιον και το ράγκμπι λιγκ. Αν και στο ράγκμπι λιγκ χρησιμοποιήθηκαν αρχικά κανόνες του ράγκμπι γιούνιον, σήμερα αποτελούν δύο εντελώς ξεχωριστά αθλήματα.
Ο αγωνιστικός χώρος του ράγκμπι είναι ο ίδιος με αυτόν ενός γηπέδου ποδοσφαίρου (100x70), με μια επιπλέον περιοχή 5-10 μέτρων σε κάθε άκρη του γηπέδου (try zone). Τα δοκάρια του ράγκμπι είναι σε σχήμα Η, η μπάλα έχει σχήμα ωοειδές και δεν είναι μόνο ανδρικό άθλημα όπως νομίζουν πολλοί, αλλά και το γυναικείο ράγκμπι γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη. Σκοπός των παικτών είναι να περάσουν με την μπάλα την αμυντική γραμμή των αντιπάλων και να σκοράρουν περνώντας την τελική γραμμή του γηπέδου (try). Ο χρυσός κανόνας του ράγκμπι είναι ότι η πάσα γίνεται πάντα προς τα πλάγια ή πίσω και ποτέ μπροστά και αυτό κάνει το άθλημα τελείως διαφορετικό από τα γνωστά αθλήματα.
Η επιτροπή που ανέλαβε την ενεργοποίηση του τμήματος ήδη προχωράει σε εγγραφές αγοριών και κοριτσιών ενώ λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές τις επόμενες μέρες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass