ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΟΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ ΜΕ 3-1

Αμυντική τραγωδία για την ΑΕΛ

Δημιούργησε ευκαιρίες αλλά τα λάθη αποδείχθηκαν μοιραία

Δημοσίευση: 27 Νοε 2017 22:00

Η υπόθεση μιας τραγωδίας έχει αρχή, μέση και τέλος και τα αμυντικά λάθη των παικτών της ΑΕΛ χθες στο Αγρίνιο, στον αγώνα που έδωσε με τον Παναιτωλικό, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος έγιναν στην αρχή, στη μέση και στο τέλος με

αποτέλεσμα παρά την πολύ καλή εμφάνιση να γνωρίσει την ήττα με 3-1 (12' Μοράρ, 34' Μάζουρεκ, 90 +2' Ρόσα τα γκολ για τους γηπεδούχους και 49' Λεοζίνιο για τη λαρισινή ομάδα) σε ένα παιχνίδι που έγινε υπό συνεχή βροχή που δεν επηρέαζε τον αγωνιστικό χώρο.
Μετά την ήττα αυτή η ΑΕΛ βρέθηκε στη 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα, δύο βαθμούς πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού και τέσσερις βαθμούς πίσω από την 5η της βαθμολογίας Ξάνθη στο πιο ανταγωνιστικό μέχρι τώρα πρωτάθλημα των τελευταίων ετών.
Η ομάδα του Ηλία Φυντάνη έπαιξε πολύ καλά, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες και αν δεν υπήρχαν τα προσωπικά λάθη των παικτών (βρέθηκε και ο Μπόζοβιτς στην πιο άσχημη μέρα του) θα μπορούσε να πάρει ένα βαθμό από την ομάδα του Αγρινίου.Η ΑΕΛ αγωνίσθηκε πολύ καλά, χωρίς αμυντική διάθεση αλλά με στόχο να βγαίνει τακτικά μπροστά και να δημιουργεί ευκαιρίες, όμως οι παίκτες της βρέθηκαν απέναντι σε έναν πολύ καλό Τσενάμο που έσωσε πολλές φορές την εστία του Παναιτωλικού.
Αν οι παίκτες της ΑΕΛ βελτιώσουν την τελική προσπάθεια θα μπορούν να διορθώνουν ακόμα και παιδαριώδη αμυντικά λάθη όπως έγιναν χθες.
Δεν υπάρχει όμως καιρός για ευθύνες αφού υπάρχουν από δω και πέρα τρία καθοριστικά παιχνίδια. Το πρώτο το δίνει την Τετάρτη στην Καρδίτσα με αντίπαλο την τοπική Αναγέννηση όπου η ΑΕΛ θέλει τη νίκη-πρόκριση στο κύπελλο, ενώ ακολουθούν δύο εντός έδρας παιχνίδια με Γιάννενα και Ξάνθη στη Λάρισα, από τη βαθμολογική συγκομιδή των οποίων θα μπορέσουν να οριοθετηθούν στόχοι για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και κυρίως για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.
Είναι η πρώτη φορά που η ομάδα επί Φυντάνη δέχεται τρία τέρματα αλλά συνεχίζει να πετυχαίνει γκολ. Παράλληλα σταμάτησε και ένα μίνι-αήττητο τεσσάρων αγωνιστικών.
Αν κάτι έλειψε από την ομάδα ήταν ο Γουάλας καθώς χωρίς κλασικό αριστερό μπακ όλη η άμυνα δείχνει να θυμίζει «ελβετικό τυρί» με τόσες τρύπες που δημιούργησαν οι γρήγοροι παίκτες του Παναιτωλικού.
Οι γηπεδούχοι έφθασαν στη βαθμολογία την ΑΕΛ που προς το παρόν με δεδομένο το καλό πρόγραμμα μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου έχει μια βαθμολογική επάρκεια.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Ηλίας Φυντάνης δεν είχε κάποια έκπληξη σε σχέση με ό,τι έδειξε στις τελευταίες προπονήσεις και ξεκίνησε με 4-1-4-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Μπόζοβιτς, στην άμυνα τους: Μασούρα (δεξιά), Ζιζιτς, Φάρκας, Ρέντζα (αριστερά), αμυντικό χαφ τον Φατιόν και πιο μπροστά τους: Κριζμάν (αριστερά), Αγκάνοβιτς, Λεοζίνιο, Ντέλετιτς (δεξιά) και στην επίθεση τον Ναζλίδη.
Από την άλλη ο προπονητής του Παναιτωλικού Μάκης Χαβός αγωνίσθηκε με 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Τσενάμο, στην άμυνα τους: Μαρινάκη (δεξιά), Χαντάκη, Μιχάι, Ρότσα (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους: Πάουλο, Μπεχαράνο και πιο μπροστά τους: Ντίας (δεξιά), Μάζουρεκ, Μοράρ (αριστερά) και στην επίθεση τον Μαρκόφσκι.
Το παιχνίδι από την αρχή φάνηκε ότι θα ήταν ανοιχτό με τις δύο ομάδες να παίζουν για τη νίκη και η μια επίθεση να διαδέχεται την άλλη, αλλά στο 12' ο Μοράρ εκμεταλλεύτηκε τριπλό λάθος της άμυνας της ΑΕΛ και έκανε το 1-0.
Οι παίκτες της λαρισινής ομάδας αντέδρασαν αλλά ο Λεοζίνιο, αν και βρέθηκε σε θέση βολής αρκετές φορές, δεν μπόρεσε να πετύχει την ισοφάριση.
Και ο Μάζουρεκ στο 34' με μια ατομική προσπάθεια έκανε το 2-0.
Από κει και πέρα στο παιχνίδι μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους η ΑΕΛ έδειχνε να βγαίνει πιο τακτικά μπροστά ενώ οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να διαχειρισθούν το αποτέλεσμα.
Ο Λεοζίνιο χάνει μια ευκαιρία προς το τέλος του πρώτου μέρους αλλά στις αρχές του δευτέρου μετά από μπαλιά του Ναζλίδη κάνει το 2-1.
Η ΑΕΛ συνεχίζει να επιζητάει την ισοφάριση αλλά ο Τσενάμο δεν έκανε κανένα λάθος παρά την άσχημη εικόνα της αμυντικής του γραμμής που έφεραν πολλές φορές τους επιθετικούς της ΑΕΛ σε θέση βολής.
Στο 81' ο Φυντάνης βάζει τον Λαγό και το γυρνάει σε 3-5-2 έχοντας ένα δίδυμο σέντερ μπακ τον Ζίζιτς με τον Ρέντζα, πιο μπροστά (όχι στην ευθεία) τον Φατιόν, δύο πιο μπροστά -τους Λαγό και Αγκάνοβιτς- ενώ δεξιά ο Μασούρας, στο κέντρο ο Λεοζίνιο και αριστερά ο Ντέλετιτς. Στην επίθεση δίδυμο ο Κριζμάν με τον Ναζλίδη.
Αλλά η ΑΕΛ δεν μπόρεσε να βρεθεί σε θέση βολής και στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης ο Ρόσα με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έκανε το τελικό 3-1.
 Συμπερασματικά, η ΑΕΛ έχασε λόγω των προσωπικών λαθών των παικτών της άμυνας ενώ ανάλογα λάθη δεν στοίχισαν στον Παναιτωλικό.
ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ
1': Σουτ του Μάζουρεκ από μακριά, η μπάλα καταλήγει άουτ.
4': Κάθετη πάσα του Ναζλίδη στον Λεοζίνιο αλλά προλαβαίνει ο Τσενάμο με έξοδο και μπλοκάρει την μπάλα.
11': Μακρινό σουτ του Ντέλετιτς, η μπάλα καταλήγει άουτ.
12': Ο Μοράρ εκμεταλλεύεται διαδοχικά λάθη των Μασούρα, Ρέντζα και Ζίζιτς και διαμορφώνει με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής το 1-0.
17': Μπαλιά του Ντέλετιτς από αριστερά στον Λεοζίνιο στο σημείο του πέναλτι που ξεπερνάει τον Μιχάι, αλλά το σουτ που κάνει καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τσενάμο.
18': Μπαλιά του Κριζμάν στον Ντέλετιτς που ξεπερνάει στο τρέξιμο τον Ρότσα, σουτάρει αλλά μπλοκάρει ο Τσενάμο.
19': Σουτ του Μπεχαράνο από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα καταλήγει άουτ.
22': Σέντρα σουτ του Ναζλίδη από αριστερά μέσα από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.
34': Εκπληκτική κούρσα του Μάζουρεκ από το κέντρο του γηπέδου περνάει εύκολα τον Φάρκας και σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής κάνοντας το 2-0. Υπέροχο τέρμα!
42': Ο Αγκάνοβιτς από αριστερά, ο Λεοζίνιο μέσα από τη μεγάλη περιοχή πιάνει κεφαλιά αλλά μπλοκάρει ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
47': Εκτέλεση φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ρότσα μπλοκάρει ο Μπόζοβιτς.
49': Καταπληκτική μπαλιά του Ναζλίδη στον Λεοζίνιο που προλαβαίνει τον Τσενάμο και κάνει το 2-1.
63': Σουτ του Ναζλίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλοκάρει ο Τσενάμο.
70': Ο Ντίας από δεξιά μπαίνει μόνος του μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά την παράλληλη σέντρα προς το τέρμα του Μποζοβιτς του κόβει ο Ζίζιτς.
72': Ο Κριζμάν σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά μπλοκάρει ο Τσενάμο.
79': Σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Λόπες η μπάλα καταλήγει άουτ.
85': Ο Ρότσα κλέβει την μπάλα στην απόκρουση του Μπόζοβιτς, μπαίνει στη μεγάλη περιοχή αλλά σουτάρει στο εξωτερικό μέρος των διχτύων του τερματοφύλακα της ΑΕΛ.
90'+3': Ο Ρόσα συνδυάζεται με τον Ντίας και με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή κάνει το 3-1.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κορυφαίος της ΑΕΛ ήταν ο Θωμάς Ναζλίδης που ως αρχηγός ηγήθηκε της προσπάθειας για τη νίκη. Από κει και πέρα ο Ζίζιτς ήταν ο καλύτερος της αμυντικής γραμμής ενώ τα δύο μπακ Μασούρας και Ρέντζας δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα. Ο Φάρκας δεν έχει ταχύτητα ενώ και ο Μπόζοβιτς έχει τις ευθύνες του.
Ο Φατιόν δεν πήγε καλά απέναντι στον Μάζουρεκ και στοίχισε ένα γκολ ενώ ο Ντέλετις με τον Αγκάνοβιτς πήγαν καλά. Ο Κριζμάν είχε πολλές καλές στιγμές στο πρώτο μέρος.
Ο Λεοζίνιο ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις και θα μπορούσε να είχε πετύχει κι άλλο τέρμα αν ήταν πιο εύστοχος στα τελειώματα.
Ο Λαγός που μπήκε πάλεψε ενώ ο Γιαννιτσάνης έπαιξε λίγο και δεν κρίνεται.
 Από τον Παναιτωλικό καλύτεροι οι: Ντίας, Τσενάμο, Μάζουρεκ και ο Ρόσα με τον Κλέζιο που όταν μπήκαν αλλαγή εδωσαν ταχύτητα στην ομάδα του Παναιτωλικού.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς) πολύ καλός δεν έκανε κανένα λάθος. Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Πάουλο, Μαρκόφσκι, Ρόσα, Φάρκας, Αγκάνοβιτς, Κριζμάν.
Από ένα λάθος οι δύο βοηθοί Τουμπακάρης (Αθηνών) και Νικολακάκης (Ηρακλείου) αλλά χωρίς να επηρεάσουν τη ροή του αγώνα.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Τσενάμο, Μαρινάκης, Μιχάι, Χαντάκιας, Ρότσα, Μάρκος Πάουλο, Μπεχαράνο, Μάσουρεκ (75' Λόπες), Μοράρ (64' Κλέζιο), Ντίας, Μαρκόβσκι (68' Ρόσα).
ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Ζίζιτς, Φάρκας (81' Λαγός), Ρέντζας, Φατιόν, Αγκάνοβιτς, Λεοζίνιο (89' Γιαννιτσάνης), Κριζμάν, Ντέλετιτς, Ναζλίδης.

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass