Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΦΑΡΟΥ

Χωρίς άγχος από πολύ νωρίς...

•Αν και ο Σκουρτόπουλος ζητάει προσγείωση

Δημοσίευση: 13 Νοε 2017 20:36

Του Σωτ. Κέλλα
Την τρίτη του φετινή νίκη πέτυχε ο Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας Φάρος(κέρδισε προχθές τα Τρίκαλα με 77-70) στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας μπάσκετ και από πολύ νωρίς δείχνει να μην έχει το άγχος για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αφού η παραμονή στην κατηγορία σχεδόν επιτεύχθηκε. Κύμη και Πανιώνιος δείχνουν πολύ αδύναμοι με αποτέλεσμα να βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα χωρίς νίκη.
Η λαρισινή ομάδα είχε ένα πολύ άσχημο πρώτο δεκάλεπτο όπου ουσιαστικά αγωνιζόταν ένας παίκτης ο Σαφτεναάρ(με επιλογή Σκουρτόπουλου) μόνος εναντίον των Τρικάλων και με πολλή προσοχή στον Τζόουνς που τον μάρκαρε αρχικά ο Παπαντωνίου και μετά ο Μουράτος.
Από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά η λαρισινή ομάδα πήρε μπροστά, ο Γουέρ έκανε πολύ καλό επιθετικό τρίτο δεκάλεπτο, ο προπονητής των Τρικάλων Μέξας(που άδικα διαμαρτύρεται για τη διαιτησία) έπαιξε ζώνη, τα σουτ των γηπεδούχων δεν μπήκαν, το παιχνίδι έγινε ντέρμπι αλλά ο ΓΣΛ Φάρος πήρε τη νίκη.
Η ομάδα έχει σωθεί; Ο τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος μιλώντας χθες στην «Ελευθερία της Δευτέρας» είπε: «Μέχρι τώρα πετύχαμε τρεις νίκες αλλά δεν σωθήκαμε. Θέλει πολλή δουλειά για να εξασφαλιστεί η παραμονή. Εμείς θα παλεύουμε κάθε παιχνίδι ενώ οι μόνοι που δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε είναι ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό. Σε κάθε ματς θα προσπαθήσουμε για τη νίκη».
Ο ίδιος πάντως, ενώ είναι ευχαριστημένος από τους παίκτες του, μάλλον θα αναλύσει λίγο καλύτερα τον τρόπο εκτέλεσης των οδηγιών ύστερα από τάιμ άουτ καθώς στο τέταρτο δεκάλεπτο οι εντολές του δεν εισακούστηκαν.
Σήμερα στην ανάλυση του βίντεο αυτό θα είναι και το βασικό περιεχόμενο της συζήτησης με τους παίκτες.
Τέλος τη στιγμή που ο Φόρμπς δείχνει να μην μπορεί να ακολουθήσει τους ρυθμούς όλοι περιμένουν με αγωνία την επιστροφή του Κένι Χολ που ο ένας παίκτης επένδυση για την ομάδα καθώς έχει το υψηλότερο συμβόλαιο και όλοι θεωρούν ότι θα ανεβάσει επίπεδο τον Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας Φάρο.
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Ο Ρόλαντ Σάφτενααρ ήταν ο πρωταγωνιστής της νίκης του Γυμναστικού Λάρισας Φάρου επί των Τρικάλων BC Aries ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοσή του στο ranking με 33 βαθμούς, όσους είχε πριν από τρία χρόνια (1 Νοεμβρίου 2014) με το Ρέθυμνο κόντρα στον Πανιώνιο.
Με τους 33 βαθμούς στο ranking, ο Ολλανδός ισοφάρισε την καλύτερη φετινή επίδοση αφού την ίδια είχε ο Μάρβιν Τζόουνς στο παιχνίδι του Κολοσσού με τον Κόροιβο.
Το μοναδικό άστοχο δίποντο στέρησε από τον Σάφτενααρ την ισοφάριση της κορυφαίας φετινής επίδοσης της Basket League. Είχε 8/9 ενώ 8/8 είχε ο Ντούσαν Σάκοτα στο παιχνίδι της ΑΕΚ με το Ρέθυμνο.
Πάντως ούτε οι 25 πόντοι, ούτε οι πέντε ασίστ συνιστούν ρεκόρ καριέρας για τον 29χρονο σέντερ αφού οι κορυφαίες επιδόσεις του είναι οι 27 πόντοι και οι έξι ασίστ.
Οι πέντε ασίστ είναι η κορυφαία επίδοση των 14 αγώνων του Βασίλη Μουράτου στην κατηγορία. Είχε τρεις στην πρεμιέρα με τον Πανιώνιο.
Τέσσερις προσπάθειες για τρίποντο είχε ο Μανώλης Παπαμακάριος (1/4) και με αυτές ξεπέρασε τις 1.500 στη Basket League.
Την πιο παραγωγική ως τώρα εμφάνισή του στο φετινό πρωτάθλημα είχε ο Κώστας Βασιλειάδης με τους 12 πόντους του, έναν περισσότερο από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό αλλά και με τους 14 βαθμούς στο ranking έναν περισσότερο από το ματς με τον ΠΑΟΚ.
Με τους 12 πόντους του ο διεθνής φόργουορντ ξεπέρασε αφενός τους 2.600 στην καριέρα του στην Basket League κι αφετέρου τον Γιάννη Μπουρούση στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ της. Είναι πλέον στην 39η θέση της.
Ακόμη ο Βασιλειάδης με τα τέσσερα ριμπάουντ που μάζεψε ξεπέρασε τα 800 ενώ με τα δύο εύστοχα τρίποντά του «έπιασε» στη 12η θέση της σχετικής λίστας στα 422 τον Γιώργο Σιγάλα.
Ο Μάρκο Τέγιτς ήταν ο κορυφαίος των Τρικάλων. Με τα τέσσερα κοψίματά του μάλιστα ο Σέρβος ισοφάρισε την καλύτερη φετινή επίδοση αφού την ίδια σημείωσε την ίδια ώρα ο Ελονού της ΑΕΚ.
Ο 22χρονος σέντερ είχε για πρώτη φορά περισσότερες από μία ασίστ (2).
Εννιά ριμπάουντ είχε ο Σάνον Χέιλ παρότι στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια είχε συνολικά επτά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass