ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΜΕ 3-1

Νέο… χαστούκι για τον Απόλλωνα

• Μετά το 1-1 που ισοφάρισε ο Τσιλούλης στο 71’ δέχθηκε δύο γκολ και έδειξε ανήμπορος να αντιδράσει • Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν έξυπνα στην κόντρα επίθεση και πήραν το τρίποντο

Δημοσίευση: 06 Νοε 2017 22:13

Πέρυσι ο Απόλλων Λάρισας έκανε περίπατο και ήταν τρένο στη Γ’Εθνική, όμως φέτος στο ξεκίνημα της Football League απογοητεύει, δείχνοντας ανήμπορος να αντιδράσει. 

Μετά λοιπόν το εφιαλτικό 0-7 από την ΑΕK για το Κύπελλο Ελλάδος που είχε παρενέργειες, το απρόσμενο 1-0 από τον Αχαρναϊκό στο Μενίδι, προστέθηκε χθες και μια ακόμη ήττα αυτή τη φορά από τη Βέροια, με σκορ 3-1.
Μια ήττα που πονάει τον κόσμο της ομάδας, μια ήττα που αναμφισβήτητα προβληματίζει και μακάρι να αλλάξει το βαρύ κλίμα, που έχει διαμορφωθεί, ο ερχομός του νέου προπονητή Νίκου Θεοδοσιάδη.
Κατώτεροι των περιστάσεων οι «κυανόλευκοι», δεν έδειξαν καλό αγωνιστικό πρόσωπο, προφανώς επηρεασμένοι από τη γενικότερη εικόνα των τελευταίων αγώνων.
Ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν οι παίκτες του Απόλλωνα που προσπαθούσαν μεν, αλλά ήταν δύσκολο να διασπάσουν την καλή αμυντική λειτουργία των παικτών της Βέροιας, που ήταν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις.
Ο Μπαστιάνος (9’) έδωσε το προβάδισμα στη Βέροια, στο 71’ ο Σωτήρης Τσιλούλης έφερε το ματς στα ίσια ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Όμως η χαρά της ισοφάρισης δεν κράτησε για πολύ καθώς στο 81’ο Νύκταρης πέτυχε το 1-2 και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βανκεβάι με μία έξοχη ενέργεια, διαμόρφωσε το τελικό 1-3.
Έτσι η ομάδα της Βέροιας πήρε τους τρεις πρώτους βαθμούς στο πρωτάθλημα, ενώ ο Απόλλωνας υποχρεώθηκε στη δεύτερη ήττα και σίγουρα χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια στη συνέχεια, για να ανακάμψει.
Ο Απόλλων Λάρισας ξεκίνησε από την αρχή δυνατά και μόλις στο 5’σε σουτ του Αγρόδημου, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Γιαγκιόζη. Τέσσερα λεπτά αργότερα στο 9’, η Βέροια άνοιξε το σκορ με τον Μπαστιάνο. Ο Μπλέτσας έκανε τη βαθιά μπαλιά βγάζοντας σε θέση τετ-α-τετ τον ποδοσφαιριστή της Βέροια που απέναντι από τον Κραβαρίτη με πλασέ, έκανε το 1-0.
Παρά το γκολ οι «κυανόλευκοι» δεν το έβαλαν κάτω και στο 11’ ο Μαυρίας δοκίμασε το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά από πάσα του Σουλίδη, με την μπάλα όμως να περνά άουτ.
Στο 25’μετά από σέντρα του Μαυρία από αριστερά, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε σωστά από την άμυνα, έφτασε στον Ανδρέου που επιχείρησε με τη μία το σουτ, αλλά ο Γιαγκιόζης έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά μετά στο 29’ήταν η σειρά του Παπαζαχαρία να βρεθεί σε θέση βολής από σέντρα του Σκούπρα, όμως στην προβολή που έκανε δεν μπόρεσε να νικήσει τον γκολκίπερ της Βέροιας, ο οποίος απέκρουσε την μπάλα.
Σε χλιαρό σουτ του Σουλίδη στο 34’ο Γιαγκιόζης μπλόκαρε την μπάλα και εν συνεχεία η Βέροια στο 44’, είχε διπλή χαμένη ευκαιρία, πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια.
Αρχικά ο Λάσκαρης δοκίμασε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Κραβαρίτης κατάφερε να διώξει και στη συνέχεια της φάσης ο Ουνγιαλίδης έστειλε την μπάλα άουτ με διαγώνιο σουτ.
Στην επανάληψη οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και οι φιλοξενούμενοι στο 46’δημιούργησαν μια καλή ευκαιρία, όταν ο Μπαστιάνος έκανε τη σέντρα από δεξιά στο πρώτο δοκάρι εκεί όπου ο Βανκεβάι δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Κραβαρίτη που μπλόκαρε την μπάλα.
Ένα λεπτό μετά το 47’ο Αγρόδημος επιχείρησε το δυνατό τεστ με την μπάλα να περνάει μερικά εκατοστά πάνω από την εστία της Βέροιας.
Η Βέροια στο 48’ είχε ένα καλό σουτ με τον Μπλέτσα έξω από την περιοχή, που βρήκε όμως σε ετοιμότητα τον Κραβαρίτη.
Εν συνεχεία ο Απόλλωνας πίεσε για την ισοφάριση, στο 57’ ο Χατζής με τον Σουλίδη άλλαξαν την μπάλα, όμως ο Σουλιώτης πρόλαβε και με προβολή απέκρουσε την μπάλα.
Μια καλή στιγμή για τη Βέροια στο 65’, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Καψάλη με κεφαλιά ο Μπλέτσας έστειλε την μπάλα άουτ.
Τρία λεπτά μετά στο 68’ο Μαυρίας μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε την παράλληλη σέντρα, αλλά ο τερματοφύλακας της Βέροιας πρόλαβε κι έδιωξε με γρήγορη έξοδο την μπάλα.
Στο 71’ ο Σωτήρης Τσιλούλης που είχε περάσει μόλις τρία λεπτά πιο πριν στο παιχνίδι ισοφάρισε σε 1-1 με κεφαλιά, αξιοποιώντας τη σέντρα που έκανε ο Μαυρίας από δεξιά, προλαβαίνοντας και την έξοδο του Γιαγκιόζη.
Κι ενώ ο Απόλλωνας τα έδινε όλα για την ανατροπή, μία αντεπίθεση της Βέροιας έδωσε ξανά το προβάδισμα.
Οι φιλοξενούμενοι λοιπόν στο 81’έφυγαν στην επίθεση, όπου βρέθηκαν επτά παίκτες της Βέροιας με μόλις δύο του Απόλλωνα.
Ο Μπαστιάνος έβγαλε απέναντι από τον Κραβαρίτη τον Νύκταρη που πέτυχε το 1-2.
Σε νέα αντεπίθεση της Βέροιας στο 84’δεν είχε την ίδια κατάληξη. Ο Βάλις πάτησε την μπάλα στον Βανκεβάι που απέναντι από τον Κραβαρίτη δεν στόχευσε σωστά στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Τελικά στο 90’+3’ ο Βανκεβάι, που μετά από μία καταπληκτική ενέργεια, έκλεψε την μπάλα από τους αμυντικούς του Απόλλωνα, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και απέναντι από τον Κραβαρίτη δεν αστόχησε, διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.
Νίκη που πανηγύρισαν έξαλλα οι φιλοξενούμενοι, ενώ το αποτέλεσμα σκόρπισε απογοήτευση στους γηπεδούχους.

 

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Από τον Απόλλωνα ξεχώρισε ο Αγρόδημος που ήταν κορυφαίος, ο Παπαζαχαρίας και ο Τσιλούλης στο διάστημα που αγωνίστηκε, ενώ από τους φιλοξενούμενους οι δύο Λαρισαίοι Δημήτρης Σουλιώτης, Δημήτρης Λίταινας είχαν καλή παρουσία, ενώ ξεχώρισαν ακόμη οι Ρούνει Βανκεβάι, Δαμιανάκης όπως επίσης και ο τερματοφύλακας Γιαγκιόζης.

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής κ. Ρούσσης (Θεσσαλίας) προσπάθησε να είναι ακριβοδίκαιος και ήταν κοντά στις φάσεις.
Στο 74’ο Σαχινίδης βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Δαμιανάκη, όμως ο διαιτητής διέταξε να συνεχισθεί το παιχνίδι παρά τις διαμαρτυρίες από την πλευρά του Απόλλωνα.
Δεν απέφυγε τα λάθη ο πρώτος επόπτης κ. Κωτούλας (Κιλκίς), ενώ καλός ήταν ο δεύτερος επόπτης κ. Ζυγκερίδης, επίσης από την Ένωση Κιλκίς.
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν από τον Απόλλωνα ο Χατζής (88’), ενώ από τη Βέροια οι Καψάλης (75’), Μπλέτσας (78’), Νύκταρης (85’), Γιαγκιόζης (90’).

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Κωνσταντίνος Μαργαρίτης): Κραβαρίτης, Σκούπρας, Κουρτεσιώτης, Παπαζαχαρίας, Ανδρέου Ευαγ., Χατζής, Σουλίδης (68’Τσιλούλης), Αγρόδημος (73’Βουτσιάς), Σαχινίδης, Καρακατσάνης, Μαυρίας (87’ Μίλιτς).
ΒΕΡΟΙΑ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Γιαγκιόζης, Κοζάκης, Σουλιώτης, Δαμιανάκης, Καψάλης, Λάσκαρης, Μπλέτσας (83’ Δόρης), Λίταινας (70’Νύκταρης), Μπαστιάνος, Ουνγιαλίδης (65’Βάλις), Βανκεβάι.
* Τον αγώνα παρακολούθησε και ο βουλευτής Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας παρέα με τον πρώην αντιδήμαρχο κ. Κώστα Σαμουρέλη.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΥΣ»
Ο Θεοδοσιάδης είδε τον Απόλλωνα

Ο ένας Θεοδοσιάδης (Σάκης) έφυγε και χθες ήρθε ο άλλος Θεοδοσιάδης (Νίκος). Αν και δεν ανακοινώθηκε επίσημα κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα, ο Νίκος Θεοδοσιάδης βρέθηκε χθες στο στάδιο Αλκαζάρ και κράτησε πολλές σημειώσεις για το νέο σταθμό της προπονητικής του καριέρας.
Σοβαρός προπονητής όπως και ο προκάτοχός του (σ.σ. υπήρξαν εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις πέρυσι μετά το ματς στη Νεοκαισάρεια), δούλεψε σε Ηρακλή, Διαγόρα Σεβαστής, Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, ΑΕ Καραϊσκάκης και Πιερικό. Μετά το χθεσινό παιχνίδι μίλησε για λίγο στην κερκίδα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Μαντζανά και αναχώρησε για την Κατερίνη, καθώς η συμφωνία είναι δεδομένη και μόνο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου μπορεί να χαλάσει το deal.

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ. Κώστας Τσάντζος

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass