ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΣΕ ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Μουντιάλ με …Μέσι

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2017 15:53

Ως φυσικός και ουσιαστικός ηγέτης, ο Λιονέλ Μέσι, πήρε από το χέρι την εθνική Αργεντινής και με το χατ-τρικ στο εκτός έδρας 3-1 επί του Ισημερινού, «σφράγισε το εισιτήριο» για τα τελικά του Μουντιάλ, που θα φιλοξενηθεί το προσεχές καλοκαίρι στα γήπεδα της Ρωσίας.

Ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη, «μίλησε» την κατάλληλη στιγμή και κατάφερε να βάλει στο ...χρονοντούλαπο της Ιστορίας την απογοητευτική πορεία στα προκριματικά, καθώς αυτό που έχει σημασία είναι η πρόκριση στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση.
Και αν στη Βραζιλία, εκατομμύρια είναι αυτοί που ...στεναχωρήθηκαν από την επιτυχία της Αργεντινής, ο πιό διάσημος συμπατριώτης τους, δηλώνει χαρούμενος για το ...κατόρθωμα του Μέσι.
«Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτόν. Είναι πολύ καλό να βλέπεις έναν φίλο να συμμετέχει σε μία τόσο σημαντική διοργάνωση. Βέβαια, έχω φίλους και στην εθνική Χιλής, όμως οφείλουμε να παίζουμε σε κάθε αγώνα για τη νίκη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νεϊμάρ, λίγο μετά το 3-0 της Βραζιλίας επί της Χιλής, ένα αποτέλσμα που συνέβαλε σημαντικά στην πρόκριση της Αργεντινής.
Ο Λιονέλ Μέσι δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Αυτό αρχίζουν να το καταλαβαίνουν και στην Αργεντινή, όπου δείχνουν να «παραδίδονται» στον σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, μετά τη νέα του επίδειξη, στο υψόμετρο του Κίτο, όπου με τρία γκολ έστειλε την Albiceleste στο Μουντιάλ.
Ο Χόρχε Σαμπάολι συνήθιζε τις φιλοφρονήσεις για τον Μέσι, όταν τον αντιμετώπιζε, τόσο με τη Χιλή όσο και με τη Σεβίλλη. Τώρα μπορεί πλέον να τον απολαμβάνει, από την ίδια ...μεριά. «Το θέμα είναι ότι το ποδόσφαιρο χρωστάει στον Μέσι ένα Μουντιάλ και εμείς θα προσπαθήσουμε να τον βοηθήσουμε γι’ αυτό στη Ρωσία. Θα ήταν παράλογο για το πιο σημαντικό τουρνουά στον κόσμο να μην παίξει ο Μέσι. Ο Μέσι είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ιστορία και αυτός είναι ένας θρίαμβος των παικτών. Το σημαντικό είναι ότι όλοι συμφωνήσαμε πως πρέπει ο Mέσι να είναι στο Παγκόσμιο Κύπελλο και ευτυχώς αυτό συνέβη».
Ένας από τους καλούς φίλους του Μέσι είναι ο συμπαίκτης του Μασεράνο. Μετά τον αγώνα εναντίον του Ισημερινού, έγραψε στο Twitter: «Ο Λιονέλ απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι ο ιδιοκτήτης αυτού του παιχνιδιού, ότι έχει αυτή την ικανότητα ...».
Ο Μάουρο Ικάρντι εξέφρασε την άποψή του σχετικά με τον Μέσι με μια κοινή τους φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ένα σαφές μήνυμα. «Με τον καλύτερο στην Ιστορία, χωρίς καμία αμφιβολία».
Ο Ανχελ Ντι Μαρία, ένας από τους κορυφαίους παίκτες της Αργεντινής, στον αγώνα με τον Ισημερινό τόνισε: «Ηταν θεαματικός, όπως και σε προηγούμενα παιχνίδια. Είναι ο πιο μεγάλος, ο καλύτερος μακράν. Εστειλε την Αργεντινή στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Έπρεπε να τον βοηθήσουμε να παίξει όπως ξέρει. Το κάναμε και ένιωσε τόσο άνετα».
Η φωτογραφία του Λιονέλ Μέσι είναι φυσικά στην ηλεκτρονική σελίδα όλων των εφημερίδων της Αργεντινής. Η «Olé» ανέφερε χαρακτηριστικά, κάνοντας ένα λογοπαίγνιο με το ύψος του Κίτο και την εικόνα του Λιονέλ Μέσι, έγραψε: «Στο ύψος των θεών». Έπαινοι και σχόλια ίσως υπερβολικά, αλλά όχι άδικα, αν σκεφτεί κάποιος ότι από τον Νοέμβριο του 2016 και μετά, κανένας άλλος ποδοσφαιριστής της Αργεντινής δεν έχει σκοράρει σε επίσημο ματς της Albiceleste. Αποθέωση όμως και στον υπόλοιπο κόσμο για τον Λιονέλ Μέσι.
Η O «Globo» τιτλοφορείται: «Messianico». «Το τέλος του τρόμου: ο Μέσι σημείωσε τρία γκολ, η Αργεντινή νίκησε τον Ισημερινό και θα πάει στη Ρωσία. Μετά από τρεις ισοπαλίες, η φανέλα με το νούμερο δέκα, πρόσφερε μία λαμπρή εμφάνιση.
Οσον αφορά στον υπόλοιπο διεθνή Τύπο, χαρακτηριστικά είναι τα πρωτοσέλιδα:
L'Equipe: «Ενας φανταστικός Μέσι στέλνει την Αργεντινή στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας».
La Gazzetta dello Sport: «Ο Μέσι με τρία γκολ έστειλε την Αργεντινή στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Χιλή στο σπίτι».
Bild: «Χατ τρικ του Μέσι και η Αργεντινή θα πάει στη Ρωσία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass