Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΦΑΡΟΣ ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΜΕ 98-68 ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Α1 ΕΘΝΙΚΗ

Εκπληκτική πρεμιέρα

* Με εξαιρετική απόδοση στην επίθεση, δημιουργικό παιχνίδι και δυνατή άμυνα δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό του

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2017 22:37

Εκπληκτική εμφάνιση και νίκη με το εντυπωσιακό 98-68 επί του Πανιωνίου πέτυχε χθες ο Γυμναστικός Λάρισας-Φάρος στην πρεμιέρα της Α1 Εθνικής.

Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης σ’ έναν ιστορικό αντίπαλο όπως οι «κυανέρυθροι», έδειξε ξεκάθαρα ποιος είναι το αφεντικό στον αγωνιστικό χώρο και έφτασε εύκολα στον στόχο του, με εξαιρετική απόδοση στην επίθεση, δημιουργικό παιχνίδι και δυνατή άμυνα. Ήταν μία εμφάνιση που αν μη τι άλλο αφήνει πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια, αφού η ομάδα του Γυμναστικού έδειξε ότι έχει το σθένος να παίξει τον ρόλο που θέλει στη φετινή Α1 και να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντική ήταν και η παρουσία του κόσμου. Περισσότερα από 1.000 άτομα έδωσαν χθες το «παρών» στο κλειστό της Νεάπολης αποδεικνύοντας ότι η ομάδα αρχίζει σιγά-σιγά να «χτίζει» σχέσεις εμπιστοσύνης με το φίλαθλο κοινό της πόλης που διψάει για καλό μπάσκετ. Και σίγουρα όσοι βρέθηκαν χθες στο κλειστό της Νεάπολης ευχαριστήθηκαν το θέαμα, κάτι που φάνηκε και από το παρατεταμένο χειροκρότημα στο τέλος του παιχνιδιού.

Σε ό,τι αφορά στο παιχνίδι, θα λέγαμε ότι δεν αντέχει κριτικής. Ήταν απλά θέμα ανωτερότητας. Και ο Γυμναστικός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο παρκέ. Με έναν εκπληκτικό για μία ακόμα φορά Σάφτενααρ (πρώτος σκόρερ με 16 πόντους με 1 τρίποντο και 6 ριμπάουντ) και τους εντυπωσιακούς Μουράτο και Φορμπς, ο Γυμναστικός μετέτρεψε το παιχνίδι σε απλή διαδικαστική υπόθεση.

Οι «πράσινοι» πήραν το προβάδισμα από την αρχή του αγώνα με το ταμπλό να δείχνει 19-11 στο 9’ και τον Φορμπς να έχει ένα πολύ καλό πρώτο δεκάλεπτο. Στηριζόμενοι στη δυνατή άμυνα στην περιφέρεια που χαλούσε το παιχνίδι των φιλοξενουμένων στο χάι ποστ (πολύ δύσκολα έβγαιναν τα πικ εν ρολ) και ελέγχοντας το αμυντικό ριμπάουντ, ο Γυμναστικός άρχισε να «χτίζει» διαφορά, με δημιουργικό παιχνίδι στην επίθεση και πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας.

Για πρώτη φορά στο 13΄35’’ ο Γυμναστικός έφτασε σε νταμπλ σκορ 32-16, ενώ η διαφορά εκτινάχτηκε στους 26 πόντους (44-18, στο 18’36’’), για να τελειώσει το ημίχρονο με 49-25.

Στο 3ο δεκάλεπτο ο Γυμναστικός δεν κοίταξε πίσω. Με πρωταγωνιστές σ’ αυτό το διάστημα τους Μουράτο και Σάφτενααρ οι «πράσινοι» αύξαναν σταδιακά το προβάδισμα θέτοντας παράλληλα τις βάσεις για τη νίκη. Το ταμπλό με τη συμπλήρωση των 30 λεπτών έδειχνε 78-42 (+36) που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι.

Από κει και πέρα ο τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος, προσπάθησε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες όπως ο Κόνερ αλλά και ο Πέτι που ουσιαστικά αγωνίστηκε έχοντας μόνο μία ολόκληρη προπόνηση με την ομάδα, το παιχνίδι συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, με τον Πανιώνιο να έχει κάποια καλά καλάθια με τους Σαρικόπουλο (πρώτος σκόρερ του αγώνα με 20 πόντους) και Σακελλαρίου (από τα 6.75μ.), αλλά χωρίς να δείχνει ικανός να απειλήσει τον αντίπαλό του. Μουράτος, Ντρέιπερ και Παπαντωνίου είχαν τις απαντήσεις όποτε χρειάστηκε, η διαφορά στο σκορ κρατήθηκε στους 30 πόντους για να φτάσουμε στο τελικό 98-68, που απλά σφράγισε την εντυπωσιακή νίκη του Γυμναστικού.

Τα δεκάλεπτα 19-13, 49-25, 78-42, 98-68.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΦΑΡΟΣ (Σκουρτόπουλος): Φορμπς 12 (0/0, 3/5, 2/2, 1ρ., 1λ.), Γουέρ 5 (3/3, 1/5, 0/2, 4ρ., 5ασ., 3κλ.), Κόνερ 2 (2/4, 0/1, 0/1, 2ρ., 1κλ.), Ντρέιπερ 10 (0/0, 2/3, 2/2, 2ρ., 1κλ., 1τ.), Παπαμακάριος 6 (0/0, 0/3, 2/3, 3ασ., 1κλ.), Μουράτος 14 (6/6, 4/7, 0/1, 3ρ., 3ασ., 3λ., 2κλ.), Μαραγκός 8 (2/2, 3/3, 0/0, 3ρ., 1λ.), Διαμαντάκος 9 (1/1, 4/6, 0/0, 6ρ., 1λ., 1τ.), Σάφτενααρ 16 (7/7, 3/6, 1/2, 6ρ., 1ασ.), Βαβάτσικος 2 (0/0, 1/2, 0/0, 1ρ., 1ας.,1κλ.), Παπαντωνίου 6 (2/4, 2/5, 0/2, 3ρ., 2ας., 2κλ.), Πέτι 8 (2/, 3/3, 0/1, 4ρ., 3ασ., 1κλ.).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Καλαφατάκης): Χέντερσον 11 (2), Δημακόπουλος, Μίχαλος, Τσούπκοβιτς 6 (1), Σακελλαρίου 14 (4), Χολμς 6, Μολφέτας 3, Καμπερίδης 5 (1), Γούντσον 3 (1), Σαρικόπουλος 20, Γουντς, Ραλλάτος.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΩΝ «ΑΙΩΝΙΩΝ»

Η 1η αγωνιστική της Α1 συνεχίζεται σήμερα με το ντέρμπι των «αιωνίων» να μονοπωλεί τα βλέμματα των φιλάθλων. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 19.30 και θα είναι κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των όσων αρνητικών συνέβησαν στον τελευταίο τελικό τον περασμένο Ιούνιο, στο κλειστό του Φαλήρου.

Αναλυτικά τα χθεσινά αποτελέσματα και η συνέχεια:

Γυμναστικός Λάρισας/Φάρος-Πανιώνιος                 98-68

ΑΕΚ-Τρίκαλα        91-72

Κολοσσός Ρόδου-Ρέθυμνο            64-63

ΠΑΟΚ–Προμηθέας            73-79

Σήμερα

Κόροιβος –Αρης, 17:00 (ΕΡΤ1 Live)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (κ.θ.) 19:30 (COSMOTESPORT 4HD Live)

Δευτέρα

Λαύριο-Κύμη, 17:00 (ΕΡΤ1 Live)

 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ:

«Εχουμε ομάδα με πολύ ταλέντο»

Απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του δήλωσε μετά το παιχνίδι ο τεχνικός του Γυμναστικού Θανάσης Σκουρτόπουλος, ο οποίος είπε τα εξής:

«Είμαστε σε πολύ ευχάριστη θέση σήμερα. Πιστεύω ότι η πρεμιέρα του πρωταθλήματος, πάντα είναι η πιο δύσκολη και ειδικά όταν είναι στην έδρα  σου διότι υπάρχει το «πρέπει» να κερδίσεις. Αυτό ήταν ένα ερωτηματικό για μας γιατί όπως ξέρετε υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών, πολύ λίγες προπονήσεις και δεν ξέραμε πώς θα ανταποκριθούμε. Παρόλα αυτά η εικόνα που δείξαμε ήταν εξαιρετική, μπορούσαμε να είχαμε κάνει και παραπάνω δουλειά, αλλά νομίζω ότι το να κερδίσουμε κάποιους παίκτες, να δώσουμε λίγο χρόνο παραπάνω αυτή τη στιγμή ήταν πιο συμφέρον για μας και έτσι πήραμε μια πολύ καλή νίκη και μια πάρα πολύ καλή διαφορά που στο μέλλον πιθανόν να παίξει και ρόλο.

Δεν ξέρω πώς θα είναι τα πράγματα στον β’ γύρο για μας και τον Πανιώνιο, αλλά καλό είναι να προσέχουμε και ό,τι μπορούμε να κερδίσουμε παραπάνω, να το πάρουμε. Και αυτό κάναμε και σήμερα. Είχαμε εξαιρετική επιθετική απόδοση, εκεί είναι το δυνατό μας σημείο. Έχουμε μια ομάδα με παιδιά με πολύ ταλέντο, πολλά παιδιά που μπορούν να σκοράρουνε και αυτό πρέπει να κάνουμε μέσα από τις προπονήσεις για να βρούμε την ισορροπία. Και στην άμυνα δουλεύουμε καθημερινά. Και στο ματς με τον Ολυμπιακό και σήμερα είχαμε κάποια κομμάτια εξαιρετικά και κάποια μέτρια. Να αφαιρέσουμε αυτά τα μέτρια για να γίνουμε καλύτερη ομάδα και να μπορούμε έτσι να διεκδικούμε τις νίκες παντού και εντός και εκτός έδρας.

Θέλω να ευχαριστήσω και τον κόσμο που ήρθε σήμερα και στήριξε την ομάδα. Ξέρω ότι ακόμη είναι νωρίς, χτίζουμε μια σχέση εμπιστοσύνης. Εμείς από την πλευρά μας δουλεύοντας σκληρά, κάθε φορά θα προσπαθούμε να ανταποδίδουμε έστω και στον έναν φίλαθλο που θα έρθει στο γήπεδο, την αγάπη που μας δείχνει και σιγά - σιγά είμαι σίγουρος ότι αυτό το στοίχημα θα το κερδίσουμε και ο κόσμος θα αγαπήσει την ομάδα και θα είναι κοντά μας».

Από την πλευρά του ο τεχνικός του Πανιωνίου, Γιώργος Καλαφατάκης σχολίασε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Είναι μια δύσκολη μέρα. Την περιμέναμε λίγο να πούμε την αλήθεια, γιατί πρέπει γνωρίζοντας τις δυσκολίες της κατάστασης, όχι μόνο του πρωταθλήματος και έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση με τη στελέχωση της ομάδας, πιστεύαμε σε δύο θαύματα. Το ένα έγινε, που η ομάδα κατόρθωσε να παίξει στην Α1 και όχι αγωνιστικά, αυτό το κέρδισε με το σπαθί της, να παίξει στα διαδικαστικά και στο να μπορέσει να γίνει ΚΑΕ και να πάρει αδειοδότηση.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά προσπαθήσαμε να φτιάξουμε την ομάδα γιατί δεν μπορούσαμε να δώσουμε εγγυήσεις ή να πείσουμε κάποιον παίκτη να στελεχώσει την ομάδα μας. Από εκείνη τη μέρα και μετά είχαμε 4 νέες αφίξεις και είχαμε και μια απώλεια.

Ευελπιστώ ότι από Δευτέρα θα αντιδράσουμε γιατί μπορεί ψυχολογικά να μας κλονίζει η ήττα, αλλά δεν μπορείς να κλαις τη μοίρα σου. Πρέπει να το διαχειριστούμε, ήταν ένα καλό χαστούκι αυτό για να καταλάβουμε πού βρισκόμαστε και να συγκεντρωθούμε στο επόμενο ματς. Συγχαρητήρια στον Θανάση  Σκουρτόπουλο για την ομάδα του, εύχομαι καλή πορεία γιατί ήταν μια πανάξια και δίκαιη νίκη».

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass