OI ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΦΑΡΟΥ ΣΤΗΝ Α1 ΕΘΝΙΚΗ

Αξιοπρεπής πορεία, άνετη παραμονή

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2017 22:13

Η άνετη παραμονή μέσα από μία αξιοπρεπή πορεία, που θα δώσει τη δυνατότητα στην ομάδα να διεκδικήσει κάτι περισσότερο, είναι ο βασικός στόχος του Γυμναστικού Λάρισας-Φάρου στη φετινή Α1 σύμφωνα με τον τεχνικό Θανάση Σκουρτόπουλο.

«Είναι μία καινούργια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει με πολλές φιλοδοξίες και πολλή όρεξη για δουλειά. Μέσα από τη δουλειά αυτή είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις, θα κερδίσουμε τον κόσμο και θα φτιάξουμε μία πολύ καλή κατάσταση όσον αφορά στο μπάσκετ στην πόλη της Λάρισας, που μετά από αρκετά χρόνια επιστρέφει στην Α1 κατηγορία. Έχουμε φτιάξει ένα πολύ καλό γκρουπ από Έλληνες έμπειρους και ταλαντούχους και από Αμερικανούς με εμπειρία, αλλά και κάποια νέα παιδιά που μέσα από την ομάδα μας ψάχνουν να βρουν την ευκαιρία της καθιέρωσης στην ελληνική λίγκα και γενικότερα στην καριέρα τους» τόνισε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, ενώ στη συνέχεια είπε:

-Για τους στόχους της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα της Α1: «Στόχος της ομάδας είναι η παραμονή στην κατηγορία και αν επιτευχθεί αυτό γρήγορα και σταθερά, με κάποια καλά αποτελέσματα στον α’ γύρο, μπορούμε να κοιτάξουμε και λίγο παραπάνω».

-Για το επίπεδο της φετινής Α1: Τα τελευταία 3-4 χρόνια οι ομάδες έχουν αλλάξει προσανατολισμό, προσπαθούν να φτιάξουν ένα μίγμα με πολλά νέα απιδιά, κυρίως ξένους με ρούκις από την Αμερική και σίγουρα αυτό δημιουργεί κάποια ερωτηματικά, γιατί δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το πώς θα ανταποκριθούν. Από την άλλη το οικονομικό κομμάτι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και για να βγει μία αξιόπιστη ομάδα πρέπει να πάει σε τέτοια βήματα. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό ποιοι διαθέτουν ρόστερ με Έλληνες παίκτες έτοιμους να ανταποκριθούν και συνήθως οι ομάδες που έχουν δυναμική στο κομμάτι των Ελλήνων είναι αυτές που μπορούν να κάνουν το βήμα παραπάνω. Θεωρώ ότι θα είναι πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα γιατί εάν εξαιρέσεις τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό ακόμα και η δεύτερη ταχύτητα, η ΑΕΚ είναι ομάδα που μπορείς να την ακουμπήσεις. Οπότε από κει και κάτω η μάχη θα είναι σκληρή».

-Για την παράλληλη παρουσία του και στον πάγκο της Εθνικής: «Για μένα δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα, αλλά μόνο κούραση. Τα παιχνίδια είναι μέσα στη σεζόν πλέον και χρειάζονται κάποιες μετακινήσεις. Οι ημερομηνίες είναι αρκετά καλές, δηλαδή θα τελειώσουμε το δεύτερο παιχνίδι της α’ φάσης, εγώ θα είμαι Τρίτη πίσω, οπότε μέχρι το Σάββατο ή την Κυριακή που θα είναι το παιχνίδι μας έχουμε γεμάτη την εβδομάδα για να δουλέψουμε σωστά. Από την άλλη, στο μικρό διάστημα που θα λείψω, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους συνεργάτες μου. Άλλωστε έδωσαν ένα πολύ καλό δείγμα στην προετοιμασία της ομάδας το καλοκαίρι. Η πίεση για μένα είναι το να φτιάξουμε μία καινούργια Εθνική ομάδα από το μηδέν».

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Γι τη νέα σεζόν αναφέρθηκαν οι αρχηγοί Μ. Παπαμακάριος και Αν. Σπυρόπουλος καθώς και οι ξένοι Ρόναλντ Σάφτεναρ, Κέβιν Γουέρ και Γκάρι Φορμπς οι οποίοι υπογράμμισαν τα εξής:

Μ. Παπαμακάριος: «Σίγουρα καθετί καινούργιο αντιμετωπίζεται με επιφυλακτικότητα γενικά εδώ στην Ελλάδα. Το στοίχημα που έχουμε βάλει μεταξύ μας είναι να έρθει ο κόσμος της Λάρισας, γιατί το τελευταίο παιχνίδι της Α1 εδώ στη Λάρισα ήταν το 2009 με την Ολύμπια, όταν εγώ έπαιζα στον Ολυμπιακό. Οι στόχοι δεν μπορούν να είναι υψηλοί αυτή τη στιγμή, γιατί δεν γνωρίζουμε τα ρόστερ των άλλων ομάδων, ούτε τις δυνατότητες. Στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα. Θεωρώ ότι το ρόστερ που έχει δημιουργηθεί είναι πολύ αξιόλογο και νομίζω ότι μέσα από τη δουλειά θα καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε την παραμονή, κατά κύριο λόγο, όσο τον δυνατόν γρηγορότερα για να μπορέσουμε να κοιτάξουμε λίγο ψηλότερα. Το πολύ ενθαρρυντικό για την ομάδα μας είναι ότι υπάρχουν πολλά νέα ταλαντούχα παιδιά που ψάχνουν να βρουν τον χώρο τους στο μπάσκετ να κάνουν την δική τους καριέρα και νομίζω ότι θέλουν τη στήριξη όλων μας, αλλά και του κόσμου. Γι’ αυτό απευθύνω κάλεσμα στον κόσμο της Λάρισας. Τους θέλουμε όλους δίπλα μας, δεν περισσεύει κανείς, η ομάδα είναι ομάδα της Λάρισας και δεν θα πρέπει να νομίζει κάποιος ότι ήρθε ουρανοκατέβατη. Άλλωστε η διοίκηση και αρκετοί παίκτες είναι από την πόλη».

Αναστάσης Σπυρόπουλος: «Είμαστε μία νέα ομάδα και θέλουμε να καθιερωθούμε στο χώρο του μπάσκετ. Στόχο μας είναι κάθε μέρα να βελτιωνόμαστε σαν παίκτες και σαν ομάδα. Το πρωτάθλημα είναι απαιτητικό. Θα κοιτάξουμε να παρουσιάσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, να έρθει ο στόχος της παραμονής όσο πιο γρήγορα γίνεται και από κει και πέρα να κοιτάξουμε κάτι παραπάνω».

Ρόναλντ Σάφτεναρ: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Είμαι μέλος μιας καινούργιας ομάδας και ανυπομονώ να έχουμε μία πετυχημένη σεζόν. Γνωρίζω το ελληνικό πρωτάθλημα. Η δυσκολία προέρχεται από το ότι είμαστε μία καινούργια ομάδα, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Γκάρι Φορμπς: «Στο μικρό διάστημα που βρίσκομαι εδώ, πιστεύω ότι -παρά το ότι έχω έρθει σε μια από τις κορυφαίες λίγκες της Ευρώπης με ομάδες που παίζουν στις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις- μπορούμε να τα καταφέρουμε όχι μόνο για την ομάδα αλλά και για την πόλη».

Κέβιν Γουέρ: «Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Είναι ευλογία για μένα το ότι μπορώ να παίζω μπάσκετ σ’ αυτό το επίπεδο και ότι βρίσκομαι σ’ αυτήν την ομάδα. Είμαστε μία καινούργια ομάδα και το ζητούμενο είναι πρωτίστως να κερδίζουμε. Λιγότερο με ενδιαφέρει η προσωπική μου απόδοση».

Α.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass