ΟΓΚΩΔΗΣ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΛ

Κίνημα αγανακτισμένων κατά του Κούγια

• Διοργανώθηκε από σελίδα κοινωνικής δικτύωσης με εντυπωσιακή συμμετοχή

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2017 22:00

Πουέρτα ντεν Σολ (15 Μαΐου 2011), Σύνταγμα (24 Μαΐου 2011) και τώρα Λάρισα για ένα ακόμα κίνημα αγανακτισμένων πολιτών, αλλά αυτή τη φορά αθλητικού περιεχομένου, κατά του μεγαλοϊδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια…

Χθες για πρώτη φορά στα δεδομένα της θεσσαλικής πρωτεύουσας υπήρξε κίνημα που διοργανώθηκε μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης (Facebook) και ήταν μια διαμαρτυρία κατά του ισχυρού άνδρα της λαρισινής ΠΑΕ που του ζητούσαν να φύγει από την ομάδα. Άλλωστε η Λάρισα έχει παράδοση σε αθλητικές συγκεντρώσεις όπως αυτή του 1972 όταν το δικτατορικό καθεστώς στέρησε από την ΑΕΛ την άνοδο στην Α’ Εθνική κατηγορία και το 1988 με την υπόθεση Τσίγκωφ που θέλησε να τιμωρήσει την ομάδα και να της στερήσει το πρωτάθλημα.
Η ογκώδης πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Ταχυδρομείου με άτομα κάθε ηλικίας και φύλου περνώντας από πολλούς δρόμους της Λάρισας (Παναγούλη, Ρούσβελτ, Πατρόκλου, Παπαναστασίου, Κύπρου και Μεγάλου Αλεξάνδρου) με στάση κάτω από τα πρώην γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΛ (υπήρξε και μια ενδιάμεση κάτω από το Δημαρχείο όπου συνεδρίαζε εκείνη την ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο της Λάρισας), όπου οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα κατά του κ. Κούγια και συνεργατών του ενώ δεν έλειψαν και αποδοκιμασίες κατά του προέδρου του Ολυμπιακού.
Η συγκέντρωση που ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει στις 8 μ.μ., στην αρχή φάνηκε ότι δεν θα έχει μεγάλη συμμετοχή με τον κόσμο να είναι ελάχιστος (φοβισμένος ίσως…) αλλά μέσα σε μισή περίπου ώρα έγινε ογκώδης με παλμό αλλά και ειρηνική αφού δεν υπήρξε το παραμικρό έκτροπο από τους συμμετέχοντες παρά μόνο συνθήματα υπέρ της ΑΕΛ (που εναλλάσσονταν με συνθήματα κατά του μεγαλοϊδιοκτήτη) αλλά και εναντίον ομάδων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Μια συγκέντρωση με «διοργανώτρια» σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης κατέληξε σε μια ογκώδη δυναμική και με παλμό πορεία η διάρκεια της οποίας ήταν περίπου μία ώρα.
Χαρακτηριστικό οι πολλές φωτογραφίες που τραβούσαν οι συμμετέχοντες στην πορεία, θέλοντας, προφανώς, να δείξουν την αντίθεσή τους στην προχθεσινή δήλωση του κ. Κούγια ότι θα φωτογραφηθούν οι συμμετέχοντες και θα ζητήσει ηχητικά ντοκούμεντα.
Ο «ιός της πλατείας» που γκρέμισε πολλά από τα αυταρχικά καθεστώτα του αραβικού κόσμου, δημιουργεί(;) απειλή για την ιδιοκτησία της ΑΕΛ…

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass