ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΦΑΡΟΣ (17.00)

Με το ίδιο σθένος κόντρα στον Ιωνικό Ν.

• Στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Β’ Φάσης του κυπέλλου Ελλάδας • Θ. Σκουρτόπουλος: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά εμείς θα παίξουμε με τον δικό μας τρόπο»

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2017 22:12

Στη μάχη της πρόκρισης ρίχνεται εκ νέου σήμερα ο Γυμναστικός Λάρισας-Φάρος, ο οποίος στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Β’ Φάσης του κυπέλλου Ελλάδας αντιμετωπίζει στην Αθήνα τον Ιωνικό Ν. (17.00, κλ. Νίκαιας).

Μετά από δύο νικηφόρες εμφανίσεις, οι «πράσινοι» δείχνουν ότι διαθέτουν το σθένος να ξεπεράσουν το εμπόδιο ενός επικίνδυνου αντιπάλου και να συνεχίσουν την πορεία στα προημιτελικά του θεσμού, που θα τους φέρει αντιμέτωπους με ένα από τα κορυφαία ονόματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ τον Ολυμπιακό.
Σε ό,τι αφορά στον Ιωνικό Νικαίας είναι η μοναδική ομάδα της Β’ εθνικής που συνεχίζει στον θεσμό, ωστόσο αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμηθεί. Και αυτό ακριβώς είναι το ζητούμενο για τους «πράσινους», να μην πέσουν θύμα έκπληξης όπως συνέβη με τα Τρίκαλα και τον Ηρακλή τις δύο προηγούμενες αγωνιστικές της διοργάνωσης.
Τα αγωνιστικά προβλήματα για τον τεχνικό Θανάση Σκουρτόπουλο συνεχίζουν να υφίστανται. Ο Πέτι θα απουσιάσει από την αναμέτρηση, ο Γουέρ ταλαιπωρήθηκε τις τελευταίες ημέρες από γαστρεντερίτιδα, για τον Διαμαντάκο θα είναι το πρώτο παιχνίδι του αφού στα δύο προηγούμενα δεν αγωνίστηκε, ενώ οι τρεις νεοαποκτηθέντες Ντρέιπερ Παπαντωνίου, Φορμπς βρίσκονται στο στάδιο του εγκλιματισμού με δύο ουσιαστικά προπονήσεις και έναν αγώνα στο ενεργητικό τους.
Η ουσία είναι ότι το ρόστερ του Γυμναστικού Λάρισας-Φάρου είναι σαφώς πιο γεμάτο όπως επισήμανε και ο τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος και πλέον παρά τα όποια προβλήματα το ροτέισον της ομάδας έχει μεγαλύτερο βάθος.
«Είμαστε σχεδόν γεμάτοι. Δουλέψαμε καλά αυτές τις ημέρες παρά κάποια προβλήματα που παρουσιάστηκαν και είμαστε έτοιμοι για ένα καλό παιχνίδι. Σίγουρα ο αγώνας παρουσιάζει ιδιαιτερότητες. Ο Ιωνικός διαθέτει πολλούς έμπειρους Έλληνες παίκτες, έχει πολύ κόσμο που δημιουργεί ζεστή ατμόσφαιρα και προέρχεται από ένα σερί επιτυχιών. Ο αγώνας έχει λοιπόν τις δυσκολίες του, αλλά εμείς θα παίξουμε με τον δικό μας τρόπο σύμφωνα με αυτά που έχουμε δουλέψει με στόχο να πάρουμε μία ακόμα νίκη» σχολίασε ο τεχνικός των «πρασίνων».
Η ομάδα που βρίσκεται από χθες το μεσημέρι στην Αθήνα, προπονήθηκε το απόγευμα στο ΟΑΚΑ με τους Γουέρ, Κόνερ, Ντρέιπερ, Παπαμακάριο, Μαραγκό, Μουράτο, Χατζηκυριακίδη, Σαφτεναάρ, Βαβάτσικο, Σπυρόπουλο, Παπαντωνίου, Φορμπς και Διαμαντάκο να βρίσκονται στην αποστολή (εκτός τέθηκαν οι τραυματίες Χολ και Πέτι).
Στην άλλη αναμέτρηση της αγωνιστικής που θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή (15:00) στο Βενετόκλειο, ο Κολοσσός Ρόδου υποδέχεται τον Προμηθέα Πατρών. Ο νικητής του ζευγαριού θα βρεθεί στα προημιτελικά αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό.
Συνοπτικά το πρόγραμμα του διημέρου και οι διαιτητές:
ΔΑΚ Νίκαιας, 17.00, Ιωνικός Ν.-Γυμναστικός Λάρισας Φάρος: Πηλοϊδης, Αναστόπουλος Π., Συμεωνίδης (Μουζάκης Στ.).
• ΑΥΡΙΟ
Βενετόκλειο, 15.00, Κολοσσός Ρ.-Προμηθέας Π.: Σχινάς, Μάνος, Τσαρούχα (Ξάνθος).

 

Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ Α1 ΕΘΝΙΚΗΣ
Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου ορίστηκε να διεξαχθεί το ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό για την πρώτη αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Το πρώτο ντέρμπι των «αιωνίων» για την αγωνιστική περίοδο 2017-18, το οποίο θα λάβει χώρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας κεκλεισμένων των θυρών, θα αρχίσει στις 19:30. Για τον Γυμναστικό Λάρισας-Φάρο η πρώτη αναμέτρηση στη φετινή Α1 Εθνική με αντίπαλο τον Πανιώνιο θα διεξαχθεί το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, στις 17.00, στο κλειστό της Νεάπολης.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας, το οποίο ανακοίνωσε χθες ο ΕΣΑΚΕ:
• ΣΑΒΒΑΤΟ 7/10
«Βενετόκλειο», 17:00, Κολοσσός Ρ.–Ρέθυμνο (ΕΡΤ1 Παράλληλη Μετάδοση)
ΟΑΚΑ, 17:00, ΑΕΚ–Τρίκαλα (COSMOTESPORT 4HD live)
ΕΑΚ Νεάπολης, 17:00, Γυμναστικός Λάρισας/Φάρος-Πανιώνιος (ΕΡΤ1 Παράλληλη Μετάδοση)
Πυλαία, 19:00, ΠΑΟΚ-Προμηθέας Πατρών (ΕΡΤ1 live)
• ΚΥΡΙΑΚΗ 8/10
Δ.Κ.Γ. Ήλιδας, 17:00, Κόροιβος Αμαλιάδας-Άρης (ΕΡΤ1 live)
ΣΕΦ, 19:30, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (κ.θ.) (COSMOTESPORT 4HD live)
• ΔΕΥΤΕΡΑ 9/10
ΚΓ Λαυρίου, 17:00, Λαύριο-Κύμη (ΕΡΤ1 live)

 

ΦΙΛΙΚΗ... ΚΑΤΟΣΤΑΡΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ
Με τη φροντ λάιν της σε... κέφια η ΑΕΚ συνέτριψε με 107-66 τον αντίπαλο του Γυμναστικού στην πρεμιέρα της Α1 Εθνικής, Πανιώνιο σε φιλικό προπονητικού χαρακτήρα, που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ και ήταν διάρκειας πενήντα λεπτών (στην πέμπτη περίοδο οι δύο προπονητές έδωσαν χρόνο συμμετοχής κυρίως σε νεαρούς παίκτες). Πρωταγωνιστές στη νίκη της Ένωσης ήταν οι σέντερ της Μαυροειδής (22π.), Ελονού (13π.) και Τσαλμπούρης (11π.). Τα δεκάλεπτα: 27-10, 49-27, 68-44, 91-60, 107-66.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass