ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΕΛ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΖΑΚΙ ΜΑΤΑΪΣΕΝ

Φυντάνης μέχρι νεωτέρας

• Τι δήλωσε προχθές στην «Ελευθερία» για την επιστροφή του στη Λάρισα • Οι οπαδοί υποδέχθηκαν προχθές τα ξημερώματα την ομάδα για εξηγήσεις

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2017 9:55
Ήρθε ο Φυντάνης, έφυγαν Σίτσας και Ματάισε Ήρθε ο Φυντάνης, έφυγαν Σίτσας και Ματάισε

Του Σωτ. Κέλλα

Η δήλωση προχθές στην «Ελευθερία της Δευτέρας» του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια για τις τραγικές επιλογές του προπονητή, προχθές στη Νέα Σμύρνη στον αγώνα Πανιωνίου-ΑΕΛ 4-1, αποδείχθηκε ότι ήταν προάγγελος της απόλυσης του προπονητή Τζάκι Ματάισεν και χθες το πρωί ανακοίνωσε τη

λύση της συνεργασίας μαζί του αλλά και με τον βοηθό του Δημήτρη Σίτσα. Ο Ματάισεν τελικά έμεινε για 11 μέρες προπονητής έχοντας στο ενεργητικό του μια ισοπαλία και δύο ήττες.
Ο Ματάισεν έγραψε ένα αρνητικό ρεκόρ, ότι έγινε ο προπονητής με τις λιγότερες μέρες στον πάγκο της ΑΕΛ (σύνολο 11) ενώ το προηγούμενος ήταν ο Άντερσεν που κάθισε για 24 μέρες στον πάγκο κατά την περίοδο 2010-11. Βέβαια υπήρξαν και υπηρεσιακοί προπονητές που κάθισαν για λίγες μέρες, όπως ο Τάκης Σουρλατζής, ο Λεωνίδας Ευσταθίου και ο Κώστας Κατσάρας.
Ο διάδοχος του Ματάισεν θα είναι μέχρι νεωτέρας ο Ηλίας Φυντάνης που στην αρχή της περιόδου ήταν συνεργάτης του Πάους, ενώ πέρυσι στο τέλος της σεζόν ήταν τεχνικός διευθυντής.
Ο Φυντάνης ήταν στον προχθεσινό αγώνα στην κερκίδα και, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιλογή είχε ως γνώμονα την καλή άποψη των παικτών για το άτομό του αλλά και ότι γνωρίζει μεγάλο μέρος του έμψυχου δυναμικού.
Ο ίδιος μίλησε στην «Ε» λέγοντας τα εξής: «Έρχομαι για να βοηθήσω την ομάδα ως προπονητής αλλά όχι μόνιμος αφού το θεωρώ χρέος μου. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ είναι ότι θα προσπαθήσω να βελτιώσω την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών που είναι πολύ καλοί. Θα προσπαθήσουμε με τον ΠΑΟΚ να κάνουμε το καλύτερο».
Η πρώτη προπόνηση του Ηλία Φυντάνη θα γίνει σήμερα το απόγευμα, ενώ δεδομένο είναι ότι θα καθίσει στον πάγκο στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ το ερχόμενο Σάββατο.
ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΝΕΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ
Ο Ηλίας Φυντάνης παίρνει τον ρόλο του υπηρεσιακού τεχνικού καθώς ο Αλέξης Κούγιας βρίσκεται σε αναζήτηση έλληνα τεχνικού που θα αναλάβει τις τύχες της ομάδας στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Το σίγουρο είναι ότι στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ θα δούμε νέα τακτική, αφού ο Φυντάνης είναι λάτρης του 4-2-3-1 αλλά και σε άλλες θέσεις κάποιους ποδοσφαιριστές. Πάντως θα έχει στη διάθεσή του και τον Αγκάνοβιτς που εξέτισε την ποινή του.
ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ
Στο μεταξύ χθες τα ξημερώματα στο Αλκαζάρ, όταν γύρισε η αποστολή από το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, αρκετοί φίλαθλοι της ΑΕΛ βρέθηκαν στον τόπο άφιξης της ομάδας. Εκεί ζήτησαν να μιλήσουν με τον προπονητή και τους παίκτες για να δούνε τι φταίει για τις άσχημες εμφανίσεις της ομάδας. Ο Ματάισεν πήρε την ευθύνη πάνω του, ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο και υποσχέθηκε ότι στο επόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ θα τα δώσουν όλα λέγοντας ότι θα υπάρχει όρκος τιμής.
Στους συγκεντρωμένους φιλάθλους μίλησαν ακόμα οι αρχηγοί της ομάδας Φατιόν, Ναζλίδης και Λεοζίνιο λέγοντας ότι θα προσπαθήσουν για το καλύτερο στη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Ο Ματάισεν και ο Σίτσας έμαθαν ότι είναι παρελθόν από την ομάδα με τηλεφώνημα μικρής διάρκειας του διευθύνοντα συμβούλου Σωτήρη Μάρκου.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες από το φιλικό περιβάλλον της τεχνικής ηγεσίας, διέρρευσε ότι η χρησιμοποίηση Κούσα ως αμυντικού χαφ έγινε αναγκαστικά μετά τις αποχωρήσεις των Ανδρεόπουλου και Αναστασόπουλου.
ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Από χθες το πρωί ξεκίνησαν οι ανακοινώσεις της ΠΑΕ ΑΕΛ με πρώτη τη λύση της συνεργασίας με τους Ματάισεν και Σίτσα. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή κ. Jacky Mathijssen και τον βοηθό προπονητή κ. Δημήτριο Σίτσα».
Ακολούθησε ανακοίνωση για την προσωρινή λύση του Ηλία Φυντάνη. Αναφέρθηκαν τα εξής:
«1. Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι βοηθός προπονητού αναλαμβάνει ο Ηλίας Φυντάνης στη θέση του Δημήτρη Σίτσα.
Ο Ηλίας Φυντάνης θα προπονήσει την ΑΕΛ αύριο και, εφόσον μέχρι το παιχνίδι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ δεν ανευρεθεί κατάλληλος έλληνας προπονητής για την ΑΕΛ, θα κοουτσάρει την ομάδα στο σαββατιάτικο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.
Εφόσον προσληφθεί νέος προπονητής και επιθυμεί να διατηρήσει ως βοηθό του τον κ. Φυντάνη, θα παραμείνει και ως βοηθός του νέου προπονητού.
Άλλως θα μεταπηδήσει στη θέση του τεχνικού διευθυντού με άμεσο συνεργάτη του τον Βασίλη Βάνη, ο οποίος παραμένει στη θέση του.
2. Την Τετάρτη 27/9/2017 και ώρα 18:00 ο κ. Αλέξης Κούγιας θα δώσει ανοικτή συνέντευξη Τύπου σε όλους τους εκπροσώπους όλων των ΜΜΕ της Λάρισας, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που δεν έχουν τις τυπικές προϋποθέσεις για τη συμμετοχή τους στις συνεντεύξεις Τύπου της Super League.
Για τη συμμετοχή των εκπροσώπων αρκεί απλή διαπίστευση.
Η ανοικτή συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Τύπου του AEL FC ARENA».
ΟΙ ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ
Δύο παίκτες της ΑΕΛ είδαν την κίτρινη κάρτα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Πανιώνιο ο Φατιόν και ο Ναζλίδης.
Αναλυτικά οι κίτρινες κάρτες της ΑΕΛ τη φετινή σεζόν: Φατιόν Άντονι 2, Εμάνουελ Περόνε, Βασίλης Ρέντζας, Τάσος Λαγός, Νίκος Γκόλιας, Τσίμο Ναβάρο, Θωμάς Ναζλίδης, Νίκος Αναστασόπουλος, Κυριάκος Ανδρεόπουλος 1.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass