ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟΥ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΜΕ ΣΚΟΡ 3-1

Κερδίζει και στα φιλικά ο Απόλλωνας

• Δύο γκολ πέτυχε ο Μαυριάς και ένα ο Διβανές, ενώ για τους φιλοξενούμενους σκόραρε ο Μανιώτης

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2017 20:22

Μετά τη νίκη στον αγώνα Κυπέλλου με την Καλλιθέα, ο Απόλλων Λάρισας με... κεκτημένη ταχύτητα κέρδισε χθες το απόγευμα στην άδεια Φιλιππούπολη τον Αχιλλέα Φαρσάλων, με σκορ 3-1.

Στο φιλικό αυτό παιχνίδι ο τεχνικός των «κυανόλευκων» Σάκης Θεοδοσιάδης χρησιμοποίησε παίκτες που δεν αγωνίσθηκαν την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα ή είχαν μικρό χρόνο συμμετοχής και έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα. Παράλληλα έδωσε την ευκαιρία να πάρουν συμμετοχή και «μικροί» όπως οι Λουκάς, Τσιάτας, Πρατσίλας, που προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό και χρειάζεται να δουλέψουν σκληρά για να κάνουν το βήμα παραπάνω. Ο Απόλλωνας γενικά έδειξε πως έχει παίκτες-πέρα από αυτούς οι οποίοι θεωρητικά είναι στη βασική ενδεκάδα- που μπορεί να τους εμπιστευθεί ο προπονητής τους και είναι ευχάριστο που χθες δεν είδαν το παιχνίδι ως αγγαρεία, προσπαθώντας φιλότιμα. Και ένα ακόμη δείγμα πως η λαρισινή ομάδα λειτουργεί ως οικογένεια, είναι πως στο γήπεδο ήταν όλοι οι βασικοί παίκτες και παρακολούθησαν τις προσπάθειες των συμπαικτών τους από την κερκίδα(φωτ). Από την άλλη πλευρά, μόνο καλά λόγια αξίζουν να ειπωθούν για τον Αχιλλέα, ο οποίος την ερχόμενη Κυριακή 1 Οκτωβρίου ρίχνεται στη μάχη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν κατά διαστήματα πολύ καλά στοιχεία, μια ομάδα που ήρθε στη Λάρισα και έπαιξε ανοικτά, είχε ομοιογένεια, καλά πατήματα στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησε ευκαιρίες με τον δραστήριο Νίκο Συράκο, ο οποίος είναι δανεικός από τον Απόλλωνα και αν συνεχίσει έτσι, το βέβαιο είναι πως θα επιστρέψει πολύ πιο δυνατός και με περισσότερες εμπειρίες. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει και στον αρχηγό του Αχιλλέα τον Κώστα Νεμπεγλέρα, που αγωνίστηκε με πάθος σε όλο το ενεντάλεπτο και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, με την τεράστια θέληση που δείχνει σε αυτή την ηλικία για να παίξει ποδόσφαιρο. Γενικά οι λιγοστοί -δυστυχώς- φίλαθλοι που βρέθηκαν στη Φιλιππούπολη πέρασαν ένα ευχάριστο απόγευμα και, παρότι φιλικό το παιχνίδι, είχε ωραίες στιγμές και συνολικά σημειώθηκαν τέσσερα γκολ.

ΦΑΣΕΙΣ-ΓΚΟΛ

2’Από πάσα του Τσιλούλη με σουτ μέσα από την περιοχή ο Διβανές έκανε το 1-0. 14’Ο Κόλα τροφοδότησε τον Συράκο ο οποίος σούταρε άουτ. 16’Από πάσα του Νεμπεγλέρα ο Συράκος έκανε το σουτ και η μπάλα κατέληξε άουτ. 25’Ο Τζάνης με όμορφη ενέργεια βρήκε τον Μαυρία ο οποίος με σουτ πέτυχε το 2-0. 28’Κόρνερ εκτέλεσε από δεξιά ο Νεμπεγλέρας, ο Παϊτέρης απέκρουσε προσωρινά την μπάλα και ο Μανιώτης που καραδοκούσε με σουτ μείωσε σε 2-1. 38’Σε σέντρα του Νεμπεγλέρα ο Συράκος βγήκε τετ-α-τετ με τον Παϊτέρη και ο γκολκίπερ του Απόλλωνα με εκπληκτική απόκρουση απέτρεψε την ισοφάριση. 44’Από γύρισμα του Βούλγαρη ο Συράκος με χλιαρό σουτ έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Παϊτέρη. 45’Σε σουτ του Τσιλούλη η μπάλα κατέληξε άουτ. 50’Ο Διβανές βγήκε τετ-α-τετ, τον πρόλαβε πριν σκοράρει ο Μάρκου με προβολή, όμως στην εξέλιξη της φάσης ο Μαυρίας έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε και αμυντικό των φιλοξενουμένων, άλλαξε πορεία, καταλήγοντας στα δίχτυα(3-1). 57’Κόρνερ εκτέλεσε ο Καμπέρης και σε σουτ του Μίλιτς η μπάλα κατέληξε άουτ. 62’Σε αντεπίθεση του Αχιλλέα, ο Συράκος με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ. 63’Ο Τσιλούλης άλλαξε την μπάλα με τον Σκούπρα που βγήκε απέναντι στον Χάμο, όμως ο νεαρός πορτιέρο των «κιτρινόμαυρων» εντυπωσιακά απέκρουσε την μπάλα. 66’Ο Αγρόδημος τροφοδότησε τον Τσιλούλη ο οποίος επιχείρησε το σουτ, ο Χάμος με την άκρη των δακτύλων του απέκρουσε την μπάλα η οποία στη συνέχεια χτύπησε και στο αριστερό κάθετο δοκάρι. 68’ Σε σουτ του Χατζή η μπάλα πέρασε άουτ 72’Από πάσα του Μαυριά ο Διβανές έπιασε το σουτ, αλλά ο Χάμος απέκρουσε την μπάλα και εν συνεχεία από γύρισμα του Μίλιτς ο Μαυριάς με σουτ έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. 76’ Εκπληκτικό σουτ του Φάνη Τσιάτα από 25 μέτρα περίπου και ενώ ο τερματοφύλακας ήταν εκτός θέσεως, ο αρχηγός Κώστας Νεμπεγλέρας σαν από μηχανής Θεός πάνω στη γραμμή απέτρεψε το 4-1. *Τον αγώνα διηύθυνε χωρίς προβλήματα ο Βάϊος Τσιτσανούδης, ο οποίος είχε συνεργάτες τούς Αχιλλέα Νίκζα και Βασίλη Μάνο. Δύο πέναλτι ζήτησαν οι δύο ομάδες για χέρια αμυντικών, στο 52’ ο Αχιλλέας και στο 61’ο Απόλλωνας, όμως ο διαιτητής ήταν κοντά στις φάσεις και είχε ξεκάθαρη άποψη.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Παϊτέρης, Σκούπρας, Καμπέρης (81’Πρατσίλας), Γιάννης Ανδρέου (61’Λουκάς), Ιορδανίδης, Ιβανίδης, Διβανές, Τσιλούλης, Μίλιτς (73’Τσιάτας), Τζάνης (43’λ.τ.Αγρόδημος), Μαυριάς.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Μάκης Τριανταφυλλόπουλος): Κουτσοκέρας (46’Χάμος-83’Παπαδημητρίου), Καραμπούζης, Μάρκου,Τλούπας (46’Κουρούμαλος), Οικονόμου, Νεμπεγλέρας, Κόλα(60’Κούλπας), Λόλας (73’Κατσανάκης), Συράκος(81’Καραμπίνας),Μανιώτης (46’Χατζής), Βούλγαρης (46’Καραγκούνης). *Ο Απόλλωνας στα τελευταία οκτώ λεπτά της αναμέτρησης αγωνίσθηκε με δέκα παίκτες, καθώς ενώ είχαν γίνει οι αλλαγές, αποχώρησε τραυματίας ο Χρήστος Αγρόδημος. Σήμερα πάντως θα αξιολογηθεί από το ιατρικό τιμ, αν για τις ενοχλήσεις που ένιωσε στον δικέφαλο χρειάζεται να ακολουθήσει θεραπεία ο αμυντικός μέσος του Απόλλωνα.

*Αρχικά τερματοφύλακας είχε δηλωθεί να ξεκινήσει στην ενδεκάδα του Απόλλωνα ο Κραβαρίτης, όμως ένιωσε ενοχλήσεις στην προθέρμανση στο γόνατο και τελικά αγωνίσθηκε ο Παϊτέρης. ΠΕΜΠΤΗ 26/10 ΜΕ ΑΕΚ Ο 2ος αγώνας για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον Απόλλωνα και την ΑΕΚ στο στάδιο Αλκαζάρ, θα διεξαχθεί την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου και όχι την Τρίτη 24/10, όπως αρχικά είχε οριστεί. Η αλλαγή αυτή έγινε από την ΕΠΟ, καθώς η Ένωση τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου θα αγωνισθεί για το πρωτάθλημα της Super League με τον Ατρόμητο Αθηνών.

Του Χρήστου Αρχοντούλη 

Φωτ.Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass