ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΡΙΤΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Σκορ-«ταρίφα» για την ΑΕΛ

• Εμφάνιση για το… παζάρι και ήττα από τον Πανιώνιο με 4-1

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2017 22:09

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Τέσσερα γκολ στο Καραϊσκάκη την πρώτη αγωνιστική από τον Ολυμπιακό (4-1), τέσσερα γκολ στην τρίτη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ (4-0) και τέσσερα γκολ χθες από τον Πανιώνιο (4-1) στην πέμπτη αγωνιστική. «Ταρίφα» έγιναν τα τέσσερα γκολ για τη λαρισινή

ομάδα που στο παιχνίδι αυτό συνοδεύτηκε από μια εμφάνιση μάλλον για το παζάρι που διοργανώνεται από τον Δήμο Λαρισαίων αυτές τις μέρες παρά για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα. Ο Λάμπρου στο 33’, ο Γεσίλ στο 50’, ο Σπιριντόνοβιτς στο 68’ και ο Μασούρας στο 78’ ήταν οι σκόρερ των γηπεδούχων, που βρέθηκαν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Για την ΑΕΛ μείωσε στο 90’+1 ο Φατιόν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Οι «βυσσινί» πλέον βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Αστέρα Τρίπολης και τον Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ το ερχόμενο Σάββατο αντιμετωπίζουν εντός έδρας τον ΠΑΟΚ.
Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΛ έχει δύσκολο πρόγραμμα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χάνει με εμφανίσεις τραγικές όπως χθες που δεν υπήρχε στο γήπεδο. Από τη μεσαία γραμμή και κάτω η ομάδα του Πανιωνίου από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό έκανε πάρτι και κέρδισε όχι απλά δίκαια αλλά θα μπορούσε να είχε πετύχει διπλάσια τέρματα αν οι παίκτες του δεν επιδίδονταν σε… επίδειξη υψηλής τεχνικής.
Η ενδεκάδα του Ματάισεν είχε εκπλήξεις με Κρητικό και Γιαννιτσάνη, το σύστημα ήταν ρόμβος στη μεσαία γραμμή αλλά μάλλον χρειάζεται άλλο γεωμετρικό σχήμα γιατί τουλάχιστον με τη χθεσινή εικόνα διαβάστηκε πολύ εύκολα από τον αντίπαλο προπονητή, Γρηγορίου. Υπήρχε και η ατυχία να τραυματιστεί ο Λαγός στο 15’ και μοιραία η κατάρρευση ήρθε νωρίς.
Από δω και πέρα κολλημένη η ΑΕΛ στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα θα έχει άγχος και πίεση για τα αποτελέσματα ενώ ακολουθούν τρία ακόμα δύσκολα παιχνίδια.
Μπορεί με τους αντιπάλους που έπαιξε μέχρι τώρα πέρυσι να μην είχε πάρει βαθμό στα αντίστοιχα παιχνίδια αλλά τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν όταν φέτος κάποιες άλλες ομάδες παίρνουν νίκες ανέλπιστες.
Η ψυχολογία των παικτών μπορεί να κλονιστεί γιατί η ΑΕΛ σε έξι επίσημα παιχνίδια δεν έχει πετύχει ούτε μια νίκη.
Και χθες δεν είδαμε τίποτα καλό. Ή για να ακριβολογούμε είδαμε τον Μπόζοβιτς πάλι παρά τα τέσσερα γκολ που δέχθηκε να είναι ο καλύτερος του γηπέδου.
Η πίεση αυξάνεται, η εσωστρέφεια μεγαλώνει και σίγουρα θα υπάρχει και εκνευρισμός μεγαλύτερος… Η διαχείριση πρέπει να γίνει εγκαίρως ενώ σίγουρα κανένας δεν μπορεί να προεξοφλήσει ότι η ομάδα είναι χαμένη από χέρι. Έχει καλούς παίκτες αλλά από δω και πέρα που θα αρχίσει να μεγαλώνει η πίεση κανείς δεν ξέρει πώς θα ανταποκριθούν.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Τζάκι Ματάισεν ξεκίνησε με την τακτική του αγώνα κυπέλλου της περασμένης Τετάρτης κόντρα στον Παναθηναϊκό, το 4-4-2, έχοντας στη μεσαία γραμμή τον ρόμβο και με συμμετοχές - έκπληξη τον Γιαννιτσάνη και τον Κρητικό. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μπόζοβιτς, στην άμυνα οι: Ρέντζας (δεξιά), Φάρκας, Γιοβάνοβιτς (σέντερ μπακ), Γουάλας (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικό χαφ ο Φατιόν στα πλάγια ο Γιαννιτσάνης με το Λαγό και σε ηγετικό ρόλο ο Κρητικός. Στην επίθεση Κριζμάν και Ναζλίδης.
Από την άλλη ο τεχνικός του Πανιωνίου Μιχάλης Γρηγορίου ακολούθησε τακτική 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κότνικ, στην άμυνα τους: Βλάχο (δεξιά), Μπανανά, Γκιοατά (σέντερ μπακ), Χατζισαφί (αριστερά) αμυντικά χαφ τους: Κόρμπο, Σαββίδη και πιο μπροστά οι: Λάμπρου (αριστερά), Μασούντ, Σπιριντόνοβιτς (δεξιά) και στην επίθεση τον Γεσίλ.
Από την αρχή ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά στο παιχνίδι αλλά χωρίς στο πρώτο τέταρτο να κάνει τη μεγάλη ευκαιρία ενώ ο τραυματισμός του Λαγού αναγκάζει τον Ματάισεν να αλλάξει τον Λαγό βάζοντας στη θέση του τον Κούσα.
Από κει και πέρα όμως Σπιριντόνοβιτς και Λάμπρου άρχισαν να κάνουν όργια από τα πλάγια και στο 33’ ο πρώτος κάνει το 1-0.
Η ΑΕΛ είχε μια μοναδική ευκαιρία να αγχώσει και να βάλει προβλήματα στους γηπεδούχους αλλά το σουτ του Γιοβάνοβιτς μέσα από τη μικρή περιοχή δεν νίκησε τον Κότνικ (44’).
Ο Πανιώνιος που είχε κατοχή στο ημίχρονο πάνω από 60% στο τέλος του πρώτου μέρους είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ από τον Μασούντ.
Στην αρχή του δευτέρου μέρους ο Ντέλετιτς παίρνει τη θέση του Κρητικού αλλά στο 50’ ο Γεσίλ κάνοντας πλάκα στην άμυνα της ΑΕΛ έκανε το 2-0 και εκεί τελείωσε ο αγώνας.
Οι παίκτες του Ματάισεν με τον Φατιόν πήγαν να απειλήσουν, δεν το κατάφεραν και ο Πανιώνιος συνέχισε να κάνει πάρτι. Ο Σπιριντόνοβιτς έκανε το 3-0 στο 68’, ο Μασούρας που μπήκε αλλαγή έκανε στο 78’ το 4-0 και η μια ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη για τους γηπεδούχους.
Στο τέλος μπήκε ο Περόνε, η ΑΕΛ έγινε λίγο καλύτερη και μείωσε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φατιόν. Πέτυχε το γκολ της τιμής…
ΦΑΣΕΙΣ… ΓΚΟΛ
1’: Μακρινό σουτ του Μασούντ, ο Μπόζοβιτς μπλοκάρει την μπάλα.
2’: Σουτ του Χατζισαφί έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπόζοβιτς.
14’: Σουτ του Γιαννιτσάνη από το ύψος του ημικυκλίου της μεγάλης περιοχής, η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
19’: Ατομική προσπάθεια του Σπιριντόνοβιτς από δεξιά μπαίνει στη μεγάλη περιοχή, κάνει σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ μπλοκάρει εύκολα.
22’: Ο Σπιριντόνοβιτς από δεξιά μπαίνει πάλι στη μεγάλη περιοχή κάνει σέντρα στο ύψος μικρής περιοχής, αλλά κανείς εκ των Λάμπρου και Μπανανά δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή.
29’: Σέντρα του Βλάχου από τα δεξιά, ο Λάμπρου πιάνει εξαιρετικό γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα περνάει άουτ πάνω από την εστία του Μπόζοβιτς.
30’: Μακρινό σουτ του Κούσα η μπάλα καταλήγει απελπιστικά άουτ.
33’: Σέντρα του Βλάχου από δεξιά, η μπάλα περνάει απ' όλους, καταλήγει στον Λάμπρου που με διαγώνιο σουτ από πλάγια μέσα από τη μεγάλη περιοχή κάνει το 1-0.
42’: Μπαλιά του Λάμπρου στον Χατζισαφί, που βγαίνει τετ-α-τετ με τον Μπόζοβιτς αλλά αποκρούει ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ και στη συνέχεια ο Φατιόν διώχνει σε κόρνερ.
44’: Ο Κρητικός εκτελεί φάουλ, η μπάλα καταλήγει στον Γιοβάνοβιτς που μόνος προ του Κότνικ σουτάρει αλλά αποκρούει ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
45’+3’: Ο Μασούντ εκτελεί φάουλ, αλλά η μπάλα καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Μπόζοβιτς.
50’: Ο Γεσίλ «χορεύει» Φάρκας, Γιοβάνοβιτς και Φατιόν (ο τελευταίος είχε χάσει νωρίτερα την μπάλα) και με ωραίο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή κάνει το 2-0.
53’: Ο Κριζμάν δίνει την μπάλα στον Φατιόν που σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κότνικ.
54’: Ο Γεσίλ ξεπερνάει τον Γουάλας, αλλά το σουτ που κάνει από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνει την μπάλα άουτ.
59’: Ωραία μπαλιά του Σπιριντόνοβιτς στον Γεσίλ, που σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ.
65’: Ο Βλάχος από δεξιά κάνει σέντρα μέσα στη μεγάλη περιοχή βρίσκει τον Κόρμπο που κάνει ένα περίτεχνο σουτ για να στείλει την μπάλα άουτ.
68’: Ωραία κάθετη πάσα του Σαββίδη στον Σπιριντόνοβιτς, που βγαίνει απέναντι στον Μπόζοβιτς και με ωραίο πλασέ κάνει το 3-0.
73’: Σουτ του Λάμπρου από πλάγια θέση μέσα από τη μεγάλη περιοχή, μπλοκάρει ο Μπόζοβιτς.
77’: Ο Λάμπρου με ωραία μπαλιά βρίσκει τον Μασούρα που με ωραίο σουτ κάνει το 4-0.
90’: Μπαλιά του Ναζλίδη, ο Περόνε πιάνει κεφαλιά και ο Ντέλετιτς βρίσκεται απέναντι στον Κότνικ, ο οποίος τον ανατρέπει και ο Νεοφυτιάδης δείχνει σωστά το σημείο του πέναλτι.
90’+1’: Το εκτελεί ο Φατιόν και μειώνει σε 4-1.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ φάνηκε μόνο ο Μπόζοβιτς που κράτησε τον δείκτη του σκορ στα τέσσερα γκολ. Κανείς από τους υπόλοιπους παίκτες δεν φάνηκε με εξαίρεση τον Περόνε που μπήκε στο τέλος και έδειξε ορεξάτος.
Από τον Πανιώνιο όλοι οι παίκτες ήταν πολύ καλοί. Κορυφαίος ο Λάμπρου και τον ακολούθησαν οι: Μασούντ, Σαββίδης, Γεσίλ, Σπιριντόνοβιτς ενώ ο Κότνικ έκανε σπουδαία απόκρουση στο 44’ στο σουτ του Γιοβάνοβιτς.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ρεσιτάλ διαιτησίας από τον Ιωάννη Νεοφυτιάδη (ΕΠΣ Κορινθίας) και άριστοι οι βοηθοί Χρυσούλα Κουρομπύλια (ΕΠΣ Δ. Αττικής), Παντελής Σπυρόπουλος (ΕΠΣ Αν. Αττικής).
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Κότνικ, Φατιόν, Ναζλίδης.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γρηγορίου): Κότνικ, Β. Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά (81' Σταυρόπουλος), Χατζισαφί, Κόρμπος (79' Πινιώτης), Σαββίδης, Μασούντ, Λάμπρου, Γεσίλ (64' Μασούρας), Σπιριντόνοβιτς.
ΑΕΛ (Ματάισεν): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός (17' λόγω τραυματισμού Κούσας), Κριζμάν (83' Περόνε), Ναζλίδης, Κρητικός (46' Ντέλετιτς), Γιαννιτσάνης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass