ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΣ ΑΞΙΟΜΑΧΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΜΕ ΣΚΟΡ 1-0

Νίκη ψυχολογίας για τον Απόλλωνα

• Με γκολ του πρόσφατα νεοαποκτηθέντος Πασχάλη Βουτσιά • Νέο φιλικό στις 10 Σεπτεμβρίου στο Αλκαζάρ με τον Άρη Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2017 22:06

Την... πολυπόθητη νίκη που ήθελε πάρα πολύ για ψυχολογικούς κυρίως λόγους πέτυχε προχθές το απόγευμα στη Φιλιππούπολη ο Απόλλων Λάρισας, ο οποίος επικράτησε σε φιλική αναμέτρηση της αξιόμαχης Αναγέννησης Καρδίτσας, με σκορ 1-0.

Οι «κυανόλευκοι» που προέρχονταν από τέσσερις συνεχόμενες ήττες στα φιλικά, έφτασαν στην επιτυχία χάρη σε ένα γκολ του πρόσφατα νεοαποκτηθέντος Πασχάλη Βουτσιά, που όπως και ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος ο οποίος ήταν στην κερκίδα, αναμένεται να βοηθήσουν σημαντικά για να έχει η λαρισινή ομάδα μια αξιόλογη παρουσία στο πρωτάθλημα.
Το ευχάριστο είναι πως ο Απόλλωνας του Σάκη Θεοδοσιάδη παρουσιάσθηκε σαφώς βελτιωμένος, έδειξε κατά διαστήματα πως μπαίνει στο πνεύμα της Football League και τα μηνύματα αν μη τι άλλο ήταν αισιόδοξα.
Απέναντι στην ομάδα της Αναγέννηση, η οποία αγωνίσθηκε με πολλά νέα πρόσωπα και ο τεχνικός της Γιώργος Βαζάκας προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο.
Ο αγώνας διεξήχθη σε καθαρά αθλητικά πλαίσια, παίκτες και των δύο ομάδων που φόρεσαν τις φανέλες είχαν εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις, όπως και οι δύο τεχνικοί, που αντάλλαξαν θερμές ευχές.
Για εξαιρετική φιλοξενία έκανε λόγο στο τέλος της αναμέτρησης ο γενικός αρχηγός της Αναγέννησης Σωκράτης Μπουντούρης, που ευχαρίστησε τον διευθυντή της ΠΑΕ Απόλλων Ανδρέα Πασπαλιάρη, δίνοντας την υπόσχεση πως θα την ανταποδώσει η διοίκηση της Αναγέννησης στην Καρδίτσα.
Όσον αφορά στον αγώνα, στα πρώτα 45 λεπτά έγιναν δυνατές μονομαχίες και ο Απόλλωνας είχε την πρώτη του καλή στιγμή στο 12’ όταν από αριστερά με ωραία σέντρα ο Κουρτεσιώτης βρήκε τον Σαχινίδη στο ύψος του πέναλτι, αυτός έπιασε την κεφαλιά, όμως μπλόκαρε ο Γκέκας την μπάλα.
Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό με τις δύο ομάδες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικές στον τρόπο ανάπτυξης, με σκοπό να περιορίσουν τα λάθη τους.
Ο Απόλλωνας ήταν περισσότερο κινητικός και έψαχνε από τα πλάγια τρόπους να «τρυπήσει» την καλά οργανωμένη άμυνα των «κιτρινόμαυρων».
Στο 38’ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ όταν ο Σάββας βρήκε με διαγώνια ψηλή πάσα, ο Καρακατσάνης στόπαρε στα όρια της περιοχής και στη συνέχεια σούταρε, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.
Το ματς απέκτησε ρυθμό από εκεί και έπειτα και στο 40’ με στημένη φάση ο Μπιτέλης με εκτέλεση φάουλ βρήκε τον Ρουσάκη που πήρε την κεφαλιά όμως μπλόκαρε ο Κραβαρίτης. Ο Απόλλωνας βγήκε αμέσως στην κόντρα όταν ο Μαυριάς βρήκε χώρο και σούταρε όμως ο Γκέκας δεν ανησύχησε.
Στην επανάληψη οι «κυανόλευκοι» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και στο 46’ σε σουτ του Καρακατσάνη μετά από εξαιρετική πάσα του Αγρόδημου, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Ο Απόλλωνας είχε και δεύτερη καλή στιγμή στο 58’ όταν ο Σουλίδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όμως αυτή προσέκρουσε στο τείχος και κατέληξε κόρνερ το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Στο 62’ ο Καρακατσάνης από αριστερά βρήκε τον Πασχάλη Βουτσιά στην περιοχή και αυτός με θαυμάσια κεφαλιά έκανε το 1-0.
Δώδεκα λεπτά πριν το φινάλε στο 78’, ο Κορελλάς της Αναγέννησης εκτέλεσε επικίνδυνα κόρνερ και απέκρουσε την μπάλα ο Παϊτέρης.
Μέχρι τη λήξη του αγώνα δεν σημειώθηκε κάποια άλλη φάση με τον Απόλλωνα να παίρνει την πρώτη του νίκη σε φιλική αναμέτρηση απέναντι στην Αναγέννηση, ομάδα που είναι χρόνια στη Football League και θα βρει αντίπαλο στο νέο πρωτάθλημα.

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Πολύ καλή η διαιτησία του Βάιου Τσιτσανούδη που ήταν ακριβοδίκαιος, ενώ και οι συνεργάτες του Χρήστος Παπαδημητρίου, Βασίλης Μάνος, που είχαν σωστές υποδείξεις. Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Χρήστος Αγγελούλης.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Κραβαρίτης (62’ Παϊτέρης), Σάββας (69’ Σκούπρας), Κουρτεσιώτης (75’ Καμπέρης), Παπαζαχαρίας (59’ Ιορδανίδης), Ανδρέου Β.(84′ Ανδρέου Γ.), Αγρόδημος (59’ Ιβανίδης), Τσιλούλης (66’ Διβανές), Σουλίδης (84’ Κολοβός), Καρακατσάνης (68’ Μίλιτς), Μαυριάς (59’ Βουτσιάς-85’ Λουκάς), Σαχινίδης (81’ Συράκος).
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιώργος Βαζάκας): Γκέκας (84’ Κατσίκας), Υφαντής, Κωνσταντινόπουλος, Ρουσάκης (75’ Θεοδωράκης), Κισκαμπάνης, Μασούρας (53’ Ποζατζίδης), Καρίκι (88’ Γουτσιός), Μπιτέλης (77’ Κορελλάς), Πλαβούκος (63’ Πλούμης), Ξέρας(48’ Κολτσίδας), Παπαευθυμίου (75’ Μήλιος).

 

ΜΕ ΑΡΗ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΚΑΖΑΡ
Το επόμενο φιλικό του Απόλλωνα είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στο στάδιο Αλκαζάρ, όπου θα αντιμετωπίσει τον Άρη Θεσσαλονίκης.

 

ΔΗΛΩΣΕ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΑΚΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ:
Eχω πλήρη εμπιστοσύνη στους παίκτες

Ικανοποιημένος ήταν από την εικόνα του Απόλλωνα ο τεχνικός του Σάκης Θεοδοσιάδης, ο οποίος τόνισε πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα, ενώ στόχος είναι να είναι έτοιμη στα επίσημα παιχνίδια.
Σχετικά με τον μεταγραφικό σχεδιασμό ανέφερε πως μέχρι και τις 11 Σεπτεμβρίου η ομάδα της Φιλιππούπολης θα ελέγξει όλες τις περιπτώσεις των ελεύθερων ποδοσφαιριστών και αν υπάρξει κάτι αξιόλογο θα αποκτηθεί.
Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής της Αναγέννησης Γιώργος Βαζάκας, είπε πως στην Καρδίτσα γίνεται το μοντάρισμα της νέας ομάδας και αναφερόμενος στον Απόλλωνα τόνισε πως είναι μια έμπειρη και σοβαρή ομάδα. Αναλυτικά οι δηλώσεις:

 

Σάκης Θεοδοσιάδης (Απόλλων Λάρισας):
«Άλλο ένα φιλικό προετοιμασίας, άλλο ένα φιλικό αρκετά απαιτητικό. Είμαστε στη διαδικασία ακόμα του μονταρίσματος της ομάδας. Το σημαντικό για μένα είναι πως η ομάδα δουλεύει καθημερινά στις προπονήσεις, με τους παίκτες να βγάζουν τις αρετές τους. Είμαι ικανοποιημένος από τη διαχείριση του παιχνιδιού, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος του ματς.
Παρά το χαμηλό σκορ, αυτή η νίκη βοηθάει στην ψυχολογία μας, μιας και ερχόμασταν από τέσσερις ήττες στα φιλικά. Ήταν κάτι που μας έλειπε, αλλά πριν από το παιχνίδι έβλεπα στα μάτια των παικτών μου πως ήθελαν τη νίκη για να σπάσουν το απόστημα που είχε δημιουργηθεί από τα προηγούμενα παιχνίδια.
Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην ομάδα. Εμείς δουλεύουμε σκληρά και είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Το μυαλό μας είναι στην έναρξη του πρωταθλήματος, εκεί όπου οι βαθμοί θα είναι ουσιαστικοί και σημαντικοί στη προσπάθειά μας.
Από αύριο συνεχίζουμε τη δουλειά μας, γιατί έχουμε μπροστά μας αρκετά ματς ακόμα, έως το πρώτο επίσημο που θα δώσουμε εκτός έδρας με την Καλλιθέα. Την επόμενη Κυριακή θα δώσουμε φιλική αναμέτρηση με τον Άρη στο Αλκαζάρ. Ένα δυνατό παιχνίδι για εμάς.
Εμείς κοιτάμε να μην απογοητευόμαστε, ούτε να ενθουσιαζόμαστε από τη διαδικασία των παιχνιδιών. Στόχος μας είναι στην έναρξη του πρωταθλήματος, αλλά και του κυπέλλου να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε τις νίκες που θα ανεβάσουν περισσότερο την ψυχολογία μας και την αυτοπεποίθησή μας.
-Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό: «Τις τελευταίες μέρες μάς δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσουμε δύο παιδιά που είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες. Σ’αυτό δίνω μεγάλη έμφαση. Από εκεί και πέρα η ποδοσφαιρική τους αξία θεωρείται δεδομένη και έχουν δείξει στο παρελθόν ποιοι παίκτες είναι.
Σήμερα πήρε χρόνο συμμετοχής ο Πασχάλης Βουτσιάς, αν και δεν είναι ακόμα έτοιμος. Ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος θα μπει από Δευτέρα στο κανονικό πρόγραμμα. Εμείς περιμένουμε πολλά από αυτούς και θεωρούμε πως θα μας δώσουν λύσεις.
Από εκεί και πέρα, έως τις 11 του μηνός αν και εφόσον βρεθεί κάποιος καλός και έμπειρος ποδοσφαιριστής που κολλάει στην ομάδα, δεν θα πούμε όχι».

 

• Γ. Βαζάκας: Ο Απόλλων είναι μια έμπειρη και σοβαρή ομάδα

Γιώργος Βαζάκας (Αναγέννηση Καρδίτσας):
«Βρισκόμαστε ακόμα στο στάδιο της προετοιμασίας. Ο Απόλλων βρίσκεται πιο μπροστά από εμάς, εμείς είμαστε είκοσι μέρες πίσω. Αυτό ήταν το τρίτο δοκιμαστικό παιχνίδι για εμάς. Εγώ θέλω σε κάθε παιχνίδι να προσθέτουμε ένα λιθαράκι για το καλύτερο. Έχουμε προβλήματα, αλλά έχουμε και πλεονεκτήματα σαν ομάδα.
Η ομάδα φτιάχνεται ακόμα. Το καλό είναι πως οι παίκτες έχουν διάθεση και προσπαθούν να αφομοιώσουν ό,τι κάνουμε στην προπόνηση. Περιμένουμε όμως ακόμα τις προσθήκες. Μας λείπει η ποιότητα μπροστά για να έχουμε το εύκολο γκολ. Αν βρούμε λύσεις στο γκολ, η Αναγέννηση θα είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος».
-Για την εικόνα του Απόλλωνα: «Ο Απόλλων είναι μια έμπειρη ομάδα και σοβαρή. Έχει πλάνο και ξέρει τον τρόπο παιχνιδιού του. Έχει αρχή, μέση και τέλος. Υπομονή χρειάζεται γιατί άκουσα και κάτι ψιθύρους. Θα είναι έγκλημα αν γίνει κάτι τέτοιο. Αγωνίζεται για πρώτη φορά στην κατηγορία κι αν κι έχει την εμπειρία κάποιων παικτών, θα χρειαστούν και την εμπειρία της κατηγορίας. Όλοι πρέπει να πιστέψουν στα παιδιά και στον προπονητή και να τους στηρίξουν. Έτσι θα έρθουν και τα αποτελέσματα γιατί είναι μια καλή ομάδα».

 

Η απονομή του Κυπέλλου
Μέσα σε χειροκροτήματα απένειμε ο περιφερειάρχης κ.Κώστας Αγοραστός το Κύπελλο στον Απόλλωνα, για την περσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής (2ος όμιλος).
Τόσο ο ίδιος όσο και ο βουλευτής Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας με τον δημοτικό σύμβουλο εντεταλμένο σε θέματα αθλητισμού κ. Γιώργο Κωσταρόπουλο, ευχήθηκαν στους «κυανόλευκους» να εκπροσωπήσουν επάξια το λαρισινό ποδόσφαιρο και στη Football League.

 

Συνεχίζονται οι δοκιμές Νέων στον Απόλλωνα

Σε διαδικασία ανεύρεσης νεαρών παικτών βρίσκονται στον Απόλλωνα, με την ΠΑΕ να ενημερώνει πως οι δοκιμές θα συνεχιστούν την τρέχουσα εβδομάδα.
Αναλυτικά: «Mετά από απόφαση της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας των Νέων, συνεχίζονται και αυτήν την εβδομάδα οι δοκιμές για τη στελέχωση της Κ-19. Πληροφορίες καθημερινά στον τεχνικό διευθυντή Κων/νο Τσότσο και στον προπονητή Κων/νο Κολομητρούση».

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ. Κώστας Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass