ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΣΛ Δ. ΜΠΟΥΧΛΑΡΙΩΤΗ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Μήνυμα ενότητας και ίσης μεταχείρισης

•«Όλοι μαζί θα συναποφασίζουμε για το ποδόσφαιρο γιατί εσείς είστε το ποδόσφαιρο. Δεν είμαστε διοίκηση που θα αποφασίζει και θα διατάζει» • Τι είπε για τα γεγονότα των εκλογών, τους στόχους της νέας διοίκησης και την ανάγκη εκσυγχρονισμού του καταστατικού της Ένωσης

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2017 22:40

Μήνυμα ενότητας και ίσης μεταχείρισης έστειλε ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Δημήτρης Μπουχλαριώτης στη χθεσινή Γ.Σ. της Ένωσης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «οι εκλογές τελείωσαν. Όλοι είμαστε ένα, δεν μας ενδιαφέρει ποιος είπε τι, ποιο σωματείο ήρθε να ψηφίσει ή όχι. Όλοι είμαστε ένα για το καλό του ποδοσφαίρου. Είμαστε θεματοφύλακες της ενότητας του τοπικού ποδοσφαίρου. Δεν πρόκειται να αντιμετωπιστείτε σαν «δικοί μας ή οι άλλοι». Όλοι θα έχετε ίση μεταχείριση».
Ο κ. Μπουχλαριώτης αναφέρθηκε επίσης στα γεγονότα των εκλογών, μίλησε για τους στόχους της νέας διοίκησης, όπως το Ενωσιακό γήπεδο που αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της διοίκησης, μίλησε για το ταμείο αρωγής και τη σημαντική μείωση των εξόδων που πέτυχε η διοίκησή του βάσει των νέων συμφωνιών που υπογράφηκαν, αναφέρθηκε στην ΕΔ και τους διαιτητές, έκανε λόγο για το καυτό -όπως το χαρακτήρισε- θέμα των γιατρών αγώνων και τέλος επισήμανε την ανάγκη εκσυγχρονισμού του καταστατικού της ΕΠΣΛ, προτείνοντας η Γ.Σ. του Ιανουαρίου να είναι και καταστατική, κάτι που έγινε ομόφωνα αποδεκτό από τους εκπροσώπους των σωματείων.
Αναλυτικά ο κ. Μπουχλαριώτης είπε τα εξής:
-Για την ΕΠΣΛ και τα γεγονότα των εκλογών:
«Το εύκολο για μας, ως νέο Δ.Σ., θα ήταν να είχαμε σ’ αυτήν τη Γ.Σ. έναν προϋπολογισμό και έναν απολογισμό όπως γινόταν πάντα. Αλλά επειδή είπαμε ότι θα λειτουργήσουμε εντελώς διαφορετικά ως νέα διοίκηση και επειδή μέχρι τώρα οι προϋπολογισμοί με τους απολογισμούς δεν είχαν καμία σχέση, μάλιστα οι διαφορές ήταν τεράστιες, περίπου 60.000 με 70.000 ευρώ σε ένα σύνολο εργασιών 150.000 ευρώ, δηλαδή είχαν απόκλιση 40-50% και δεν αντικατόπτριζαν την πραγματικότητα, δεν το πράξαμε.
Είμαστε μία νέα διοίκηση σχεδόν ενός μηνός και είχαμε να διαχειριστούμε μπροστά μας πάρα πολλά προβλήματα. Βέβαια το ότι είμαστε διοίκηση ενός μηνός δεν ήταν δική μας ευθύνη.
Οι εκλογές ήταν να πραγματοποιηθούν στις 2 Ιουνίου και αν γίνονταν κανονικά, ως όφειλε η προηγούμενη διοίκηση, σήμερα θα ήμασταν διοίκηση τριών μηνών και είμαι σίγουρος ότι θα είχαμε διορθώσει περισσότερα πράγματα. Αρκεί να σας πω ότι έχουμε βρεθεί μέχρι στιγμής, ως διοικητικό συμβούλιο, 4 φορές με διοικητικά συμβούλια των 4 ωρών περίπου, τα οποία είναι ανοικτά σε όλους και σας καλούμε όλους να παρευρίσκεστε και να μας βοηθάτε. Είπαμε ότι όλοι μαζί θα συναποφασίζουμε για το ποδόσφαιρο γιατί εσείς είστε το ποδόσφαιρο. Δεν ήρθαμε εδώ για να είμαστε μία διοίκηση που θα αποφασίζει και θα διατάζει.
Όπως είπα οι εκλογές ήταν να γίνουν στις 2 Ιουνίου, αλλά με διάφορα τερτίπια η προηγούμενη διοίκηση δεν τις όρισε και μας ανάγκασε να προσφύγουμε στο Διαιτητικό, όχι για να ζητήσουμε αναβολή των εκλογών αλλά για να ζητήσουμε τη νομιμοποίησή τους στις 13 Ιουνίου.
Βέβαια φρόντισαν μετέπειτα να μην επικυρώσουν τις υποψηφιότητες, έτσι το Διαιτητικό δεν μας επέτρεψε να κάνουμε τις εκλογές και παραδόξως όρισε προσωρινή διοίκηση, η οποία στην πλειοψηφία της ήταν σύμφωνα με την πρόταση της προηγούμενης διοίκησης. Στις εκλογές που πήγαμε να ορίσουμε προσπάθησαν ξαναδημιούργησαν θέμα. Ευτυχώς για όλους μας υπήρξαν δύο μέλη από τη δική τους παράταξη, οι οποίοι κατάλαβαν ότι το αναφαίρετο δικαίωμα της δημοκρατίας είναι οι εκλογές, τους παράκουσαν και τελικώς ορίστηκαν οι εκλογές στις 18 Ιουλίου. Μετέπειτα ξεκίνησαν δικαστικό αγώνα. Μας έκαναν ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία κερδίσαμε δύο φορές. Έφτασαν στο σημείο να λένε στο δικαστήριο ότι δεν ενημερώθηκαν οι ομάδες για τις εκλογές. Στις εκλογές που ορίστηκαν κατέθεσαν πληρεξούσιο 106 σωματεία από τα 122, ένα δεν κατέθεσε, ο Μαρίνος Αντύπας και προς τιμή τους τα παιδιά εξήγησαν τους λόγους. Δεν είπαν ότι δεν γνώριζαν. Τα υπόλοιπα 15 σωματεία που δεν κατέθεσαν πληρεξούσιο, ήρθαν στο δικαστήριο και είπαν ότι δεν είναι ενημερωμένα για τις εκλογές. Το θέμα είναι ότι το δικαστήριο δέχθηκε ότι τα συγκεκριμένα σωματεία με δηλώσεις τους πρότειναν υποψηφίους στις εκλογές. Γι’ αυτό και καταρρίφθηκε ο ισχυρισμός τους.
Θέλω να σας τονίσω ότι οι εκλογές πλέον τελείωσαν. Όλοι είμαστε ένα. Δεν μας ενδιαφέρει ποιος είπε τι, ποιο σωματείο ήρθε να ψηφίσει ή όχι. Όλοι είμαστε ένα για το καλό του ποδοσφαίρου. Είμαστε θεματοφύλακες της ενότητας του τοπικού ποδοσφαίρου. Δεν πρόκειται να αντιμετωπιστείτε σαν «δικοί μας ή οι άλλοι». Όλοι θα έχετε ίση μεταχείριση».
-Για τα ανταποδοτικά μέτρα σχετικά με τις δηλώσεις συμμετοχής στα πρωταθλήματα:
«Στις περιοδείες που κάναμε είχαμε πει ότι θα συνεχίσουμε τις δωρεάν συμμετοχές στα πρωταθλήματα. Επειδή συναντηθήκαμε με το 90% των σωματείων εκφράστηκε και η άποψη ότι δεν πρέπει να γίνει αυτό, γιατί είχαμε το φαινόμενο κάποιοι να δηλώνουν συμμετοχή επειδή ήταν δωρεάν και να μην συμμετέχουν στους αγώνες. Έτσι είχαμε αλλοίωση των πρωταθλημάτων. Έτσι η απόφασή μας ήταν να βάλουμε μία συμβολική συνδρομή για δήλωση συμμετοχής η οποία θα είχε ανταποδοτικό χαρακτήρα μέσω της διαιτησίας. Οι διαιτητές θα παίρνουν λιγότερα χρήματα σε σχέση με πέρσι κατά 10 ευρώ ανά αγώνα κι έτσι το ποσό για τη δήλωση συμμετοχής θα γυρίσει πίσω στα σωματεία. Έχουμε ωστόσο δωρεάν το ταμείο αρωγής, το κύπελλο και τα παιδικά τμήματα».
-Για το Ενωσιακό γήπεδο:
«Ένα μεγάλο στοίχημα για μας –και αυτός που μας έδωσε το έναυσμα, επειδή ασχολείται με Ευρωπαϊκά προγράμματα, ήταν ο Λάμπρος Ιωακείμ- είναι το Ενωσιακό γήπεδο. Κάναμε κάποιες συναντήσεις. Συναντηθήκαμε με κάποιους ανθρώπους που πιστεύομε ότι μπορούν να πλαισιώσουν μία επιτροπή που θα δημιουργήσουμε και ξεκινήσαμε επαφές. Η πρώτη ήταν με τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Καλογιάννη, ο οποίος μας έδωσε υπόσχεση ότι θα βοηθήσει τόσο στην ανεύρεση έκτασης όσο και στο οικονομικό. Το επόμενο ραντεβού είναι με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, ο οποίος και αυτός βλέπει θετικά το συγκεκριμένο ζήτημα».
-Για το ταμείο αρωγής:
«Για το ταμείο αρωγής οι δύο διοικητικοί κ. Καρυώτης και Μπασαγιάννης έκαναν πολύ καλή δουλειά και αυτό που εισηγήθηκαν είναι να συνεχίσουμε με το Απολλώνιο για τις ομάδες της Λάρισας και παράλληλα να υπάρχουν φυσικοθεραπευτές σε Ελασσόνα και Φάρσαλα. Πέρσι η συμφωνία με το Απολλώνιο ήταν 20.000 ευρώ κι εμείς φέτος κάναμε συμφωνία με 12.000 ευρώ με τις ίδιες παροχές. Το ίδιο έγινε και τα Φάρσαλα και την Ελασσόνα.
Επίσης το ξενοδοχείο Διόνυσος μας παραχώρησε δωρεάν την αίθουσα, στην οποία κάθε Δευτέρα θα γίνονται οι επιμορφωτικές συγκεντρώσεις των διαιτητών».
-Για τις Μικτές:
«Οι Μικτές της ΕΠΣΛ, μετά από παρέμβαση του αναπληρωματικού μέλους της διοίκησης κ. Χατζούλη και σε συνεννόηση με τον Δήμο Κιλελέρ, θα χρησιμοποιούν για τις ανάγκες τους ως έδρα το γήπεδο Χάλκης».
-Για τη διαιτησία:
«Όπως είδατε ανέλαβα και την προεδρεία στην Επιτροπή Διαιτησίας. Πιστεύω ότι είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, αλλά δεν είναι το σημαντικότερο. Κάποιοι όλα αυτά τα χρόνια είχαν αναγάγει, για ευνόητους λόγους, τη διαιτησία στο πιο σημαντικό κομμάτι του τοπικού μας ποδοσφαίρου. Για μας το πιο σημαντικό κομμάτι είστε εσείς οι παράγοντες. Θέλω να πιστεύω ότι θα έρθουμε πιο κοντά στους διαιτητές μας, θα παίζουν πιο ανεξάρτητα, θα είμαστε όλοι φίλοι μεταξύ μας και οποιαδήποτε λάθη γίνονται μέσα στο γήπεδο θα γίνονται χωρίς δόλο».
-Για τα οικονομικά:
«Κάναμε μία πρόβλεψη εσόδων. Αυτή τη στιγμή η Ένωση έχει ταμείο περίπου 37.600 ευρώ και προσδοκούμε έως το τέλος του έτους να φτάσουμε στις 109.000 ευρώ περίπου, με 33.000 ευρώ έξοδα. Δηλαδή τέλος του έτους θα έχουμε αποθεματικό περί τις 75.000 ευρώ».
-Για τους γιατρούς αγώνων:
«Είναι ένα καυτό θέμα. Είχα τηλεφωνική επικοινωνία με την ΕΠΣ Καρδίτσα, ο πρόεδρος της οποίας έστειλε έγγραφα στην ΕΠΟ. Η ΕΠΟ δεν το εξέτασε σαν θέμα αλλά το συζήτησε σε ένα προσυμβούλιο και με τη σειρά της έστειλε έγγραφα στην UEFA. Περιμένουμε απάντηση. Γίνονται προσπάθειες να ανοίξει το θέμα, γιατί τους ίδιους προβληματισμούς με εμάς έχουν όλες οι Ενώσεις της Ελλάδας. Αλλά μέχρι να έχουμε απάντηση δεν ξεκινάει αγώνας χωρίς γιατρό. Εμείς θα έχουμε συνάντηση με τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας για να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα σωματεία».
-Για την αλλαγή του καταστατικού:
«Επειδή το διάστημα προ των εκλογών περάσαμε πάρα πολλά και αυτό σε ένα μεγάλο βαθμό οφειλόταν στο απαρχαιωμένο καταστατικό της Ένωσης, πιστεύω ότι πρέπει να εκσυγχρονίσουμε το καταστατικό μας. Προτείνω λοιπόν η επόμενη Γ.Σ. του Ιανουαρίου να είναι και καταστατική. Να βελτιώσουμε και να εκσυγχρονίσουμε το καταστατικό μας, όπως έχουν κάνει όλες οι Ενώσεις στην Ελλάδα».
*Στη χθεσινή Γ.Σ. της ΕΠΣΛ το «παρών» έδωσαν περί τα 60 σωματεία, ενώ από το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ παρέστησαν οι κ. Μπουχλαριώτης, Γκούμας, Γρηγοριάδης, Γκουτζαμάνης, Μπασαγιάννης, Αλατάς, Λίταινας, Νταβαρούκας, Μπανιάς, Τσακίρης, Καρυώτης, Καρακάσης, Καρκατσέλας και Γκρίμπας.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass