Η ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Αρχίζει η δράση για το Larissa Handball Club

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2017 16:05

Η ομάδα της Λάρισας στο χάντμπολ, το «Larissa Handball Club», εδώ και 4 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας για νεανική ομάδα, έχει να επιδείξει έως τώρα μια ηγετική παρουσία στο πρωτάθλημα της Κεντρικής Ελλάδος σε όλες σχεδόν τις ηλικιακές κατηγορίες. Με πρώτες θέσεις, αξιέπαινη παρουσία σε Πανελλήνια open τουρνουά, όπου συμμετέχουν οι ποιοτικότερες ομάδες της Ελλάδος, σε φιλικούς αγώνες με μεγάλες δυνάμεις του χάντμπολ στην Ελλάδα, όπως οι ΠΑΟΚ, Φίλιππος Βέροιας, Ζαφειράκης Νάουσας, Αερωπός Έδεσσας, Δούκας κ.λπ., προπονήσεις με σύγχρονες μεθόδους αλλά και προετοιμασία σε υψηλή στάνταρ σε γυμναστήριο με σύγχρονα μέσα.


Διόλου ευκαταφρόνητη και η κοινωνική, σε εθελοντική βάση, παρουσία των αθλητών, γονέων, καθώς και εθελοντών της ομάδας, σε προγράμματα του Δήμου (κατασκήνωση στη πόλη, πολιτιστική πρωτεύουσα, Φεστιβάλ Πηνειού, κοινωνικό παντοπωλείο), της Περιφέρειας (καθαρίστε την πόλη, «lets do it»), αλλά και η ενημέρωση του κοινού της, των γονέων και των αθλητές της με ειδικούς επιστήμονες, διατροφολόγους, ψυχολόγους, καθώς και ιατρούς για τα σχετικά θέματα που ανακύπτουν γύρω από το σύγχρονο χάντμπολ.
Ο πρωτεργάτης αυτής της προσπάθειας κ. Β. Γκουράβας, καθηγητής Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στη Χειροσφαίριση και πιστοποίηση από τη ΓΓΑ, εξηγεί ποιο ακριβώς είναι το «αντίτιμο» για εκείνον, για να αντέχει και να προσπαθεί με ίδιες δυνάμεις να αναδείξει ένα δύσκολο άθλημα, όπως το χάντμπολ, στη πόλη της Λάρισας:
«Κάνουμε μια προσπάθεια να φέρουμε όλα τα παιδιά στον αθλητισμό, να τα απομακρύνουμε από τον καναπέ και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, να έρθουν κοντά μας, όπου με ασφάλεια και υπευθυνότητα θα ασκηθούν, με σκοπό να μειώσουμε τους συντελεστές που μας έχουν πρώτους πλέον στην Ευρώπη στην παιδική παχυσαρκία. Παράλληλα θα αγαπήσουν το άθλημά μας το χάντμπολ και μέσα από τη γεμάτη και με πολύ κόπο και μεράκι, εργασία μας, θα μπορέσουμε να τους αναδείξουμε ως αυριανούς αθλητές με καλούς χαρακτήρες και προσωπικότητες με ήθος και ακεραιότητα σε μια ανταγωνιστική και υλιστική κοινωνία.
Αυτό πρεσβεύουμε και καλούμε όλα τα παιδιά του νομού Λάρισας (αφού θα επισκεφτούμε σχεδόν όλα τα Δημοτικά Σχολεία του νομού), αγόρια και κορίτσια (φέτος ξεκινά μια δυναμική δημιουργίας ομάδας κοριτσιών), ηλικίας από 8 -16 ετών, ώστε να έρθουν κοντά μας, να γνωρίσουν το χάντμπολ και πιστέψτε με, από την έως τώρα εμπειρία μου, θα «ριζώσουν» στην ομάδα μας όπως και όλα τα αλλά παιδιά που είναι ήδη έως τώρα, μέλη της ομάδας μας.
Να μην παραλείψω να αναφέρω την επίκαιρη συνεργασία με το ολλανδικό Χάντμπολ και γίγνεσθαι της χώρας αυτής, όπου μέσα από τη στενή επικοινωνία μου με τους Head coaches των ολλανδικών ομάδων του Eindhoven αλλά και το Habo 95, θα ανταλλάξουμε τεχνογνωσία σε συλλογικό επίπεδο και θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή τουρνουά στις ηλικίες που ήδη έχουμε, οπότε μάλλον θα ετοιμάσουμε φέτος αποσκευές για Ολλανδία...».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass