ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΡΣΑΛΙΝΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑΣ ΚΡΙΣΤΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Μία ακόμα επιτυχημένη σεζόν

*Με σημαντική συλλογή μεταλλίων, νέο ατομικό ρεκόρ και δεύτερη συμμετοχή σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Δημοσίευση: 27 Αυγ 2017 22:31

Θετικό πρόσημο είχε η φετινή αγωνιστική σεζόν για τη Φαρσαλινή δισκοβόλο Κρίστι Αναγνωστοπούλου. Από τις αρχές Ιουνίου μέχρι τα μέσα Αυγούστου η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε συνολικά πέντε χρυσά, ένα αργυρό και τρία χάλκινα μετάλλια σε διεθνή μίτινγκ, Βαλκανικούς αγώνες και Πανελλήνια πρωταθλήματα, ενώ έδωσε το «παρών» για δεύτερη φορά σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Παράλληλα πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ με βολή στα 61.53 μ. στο γκραν πρι της Καβάλας, ενώ το προηγούμενο ατομικό της ρεκόρ ήταν στα 61.40 μ. από το 2015 στα Χανιά. Στάθηκε ωστόσο άτυχη στο Παγκόσμιο του Λονδίνου όπου δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει ανάλογη βολή. Το γεγονός ότι μετέβη καθυστερημένα στο Λονδίνο και όχι με τον κύριο όγκο της ελληνικής αποστολής, δεν της επέτρεψε, όπως η ίδια σχολίασε, να εγκλιματιστεί γρήγορα και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Ωστόσο το μέλλον της ανήκει, καθώς έχει αποδείξει ότι μπορεί να συνεχίσει στον δρόμο των επιτυχιών και να διεκδικήσει ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις.

Το φετινό αγωνιστικό ταξίδι για την Κρίστι Αναγνωστοπούλου ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου με τη συμμετοχή της σε δύο διεθνή μίτινγκ, στο Μοντρέιλ της Γαλλίας όπου κατάκτησε την 3η θέση με επίδοση 59.37 μ. και στη Μασσαλία όπου κατετάγη επίσης στην 3η θέση με βολή στα 59.74 μ.

Στις 17-18 Ιουνίου η Φαρσαλινή δισκοβόλος αγωνίστηκε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών στην Πάτρα για λογαριασμό του νέου της συλλόγου, του Γ.Σ. Κερατέας. Με χαρακτηριστική άνεση έδειξε για μία ακόμα φορά πως είναι η κορυφαία Ελληνίδα στη δισκοβολία. Με βολή στα 58.95 μ. κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, πετυχαίνοντας παράλληλα την έβδομη σερί νίκη της σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία των γυναικών.

Τη σκυτάλη πήρε η συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό εθνικών ομάδων στη Λιλ της Γαλλίας. Η συμβολή της Κρίστι Αναγνωστοπούλου στην προσπάθεια μα κρατηθεί η Εθνική μας ομάδα στην ελίτ της Ευρώπης ήταν σημαντική. Η Φαρσαλινή δισκοβόλος χάρισε εννέα πολύτιμους βαθμούς στην Ελλάδα κατακτώντας την 3η θέση ρίχνοντας τον δίσκο στα 59.28 μ.

Ακολούθησε το γκραν πρι της Θήβας όπου δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στην 1η θέση με επίδοση 58.85 μ., στη συνέχεια συμμετείχε με την ομάδα του Λιμενικού, στο πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας στο οποίο αγωνίστηκε εκτός από τη δισκοβολία και στη σφαιροβολία. Η επιτυχία της ήταν απόλυτη με δύο χρυσά μετάλλια και βολές στα 57.55 μ. στον δίσκο και στα 12.32 μ. στη σφαίρα.

Συνεχίζοντας τον φετινό της αγωνιστικό μαραθώνιο η Κρίστι Αναγνωστοπούλου έδωσε το «παρών», το διήμερο 15-16 Ιουλίου, με τα χρώματα της Εθνικής, στο Βαλκανικό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, στο Νόβι Παζάρ της Σερβίας. Εκεί η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε τη 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο με βολή στα 58.05 μ., πίσω από την Σέρβα Ντραγκάνα που πέτυχε 59,35 μ.

Το μεγάλο στοίχημα για την Κρίστι ήταν το Παγκόσμιο του Λονδίνου και στις 27 Ιουλίου στο γραν πρι της Καβάλας, η Φαρσαλινή πρωταθλήτρια πέτυχε το απόλυτο ατομικό ρεκόρ περνώντας παράλληλα το όριο για το Παγκόσμιο. Η βολή ήταν στα 61.53 μ. (το όριο ήταν στα 61.20 μ.), ενώ το προηγούμενο ατομικό της ρεκόρ ήταν στα 61.40 μ. από το 2015 στα Χανιά.

Ο επίλογος της φετινής χρονιάς γράφτηκε στο Παγκόσμιο του Λονδίνου. Η 26χρονη αθλήτρια δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της δισκοβολίας γυναικών, καθώς με καλύτερη βολή στα 56.91 μ. στο Α’ προκριματικό γκρουπ κατετάγη 10η και 22η στο σύνολο.

Α.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass