ΤΡΙΠΛΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Η ΑΕΛ πήρε τον Σίνισα Μπάμπιτς

• Αλλά και τους Μάρκο Γιοβάνοβιτς και Τάσο Λαγό

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2017 22:56
Σίνισα Μπάμπιτς Σίνισα Μπάμπιτς

Τριπλή μεταγραφική ενίσχυση χθες για την ΑΕΛ σε αντικατάσταση των παικτών που αποχώρησαν, καθώς απέκτησε τον Σέρβο Σίνισα Μπάμπιτς, αριστερό πλάγιο επιθετικό (με σημαντική καριέρα στη Βοιβοντίνα), τον συμπατριώτη του σέντερ μπακ Μάρκο Γιοβάνοβιτς (έπαιζε στο Ισραήλ) και τον αμυντικό χαφ Τάσο Λαγό που την περσινή περίοδο αγωνιζόταν στη γερμανική Βύρτσμπουργκερ Κίκερς.

Ηχηρό όνομα είναι ο Σέρβος πλάγιος επιθετικός Σίνισα Μπάμπιτς που αποτελούσε μεταγραφικό στόχο εδώ και ένα μήνα αλλά οι δυο πλευρές τώρα κατέληξαν σε «γάμο». Ο παίκτης έχει ηλικία 26 χρόνων (γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 1991) και γεννήθηκε στο Νόβισαντ.
Τις δυο τελευταίες χρονιές αγωνίσθηκε στη Βοϊβοντίνα με καλύτερη την περίοδο 2015-2016 όπου σε 29 παιχνίδια πέτυχε 4 τέρματα ενώ πέρυσι σε 21 αγώνες πέτυχε δύο γκολ.
Ξεκίνησε την καριέρα του από τους μικρούς της Βοϊβοντίνα για να πάει αργότερα στην Πλάιτς και τη Βέρτνικ ως δανεικός ενώ για τρία χρόνια αγωνίσθηκε στην Πρόλετερ Νόβισαντ και στη συνέχεια στη Βοϊβοντίνα.
Έχει ευρωπαϊκή εμπειρία με τη Βοϊβοντίνα αγωνιζόμενος σε επτά παιχνίδια στο Γιουρόπα Λιγκ και πέτυχε δύο τέρματα κόντρα στην Ντιναμό Μινσκ (ένα εντός και ένα εκτός).
Δυνατό όνομα είναι και ο Μάρκο Γιοβάνοβιτς, Σέρβος και αυτός που αγωνίζεται στη θέση του σέντερ μπακ. Έχει γεννηθεί στις 26 Μαρτίου 1988 στο Arilje.
Έρχεται στην ΑΕΛ με εννέα τίτλους με πρόσφατο το κύπελλο Ισραήλ που κατέκτησε με την Μπνέι Γιοχούντα που κέρδισε στον τελικό τη Μακαμπί Τελ Αβίβ.
Επίσης έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα Σερβίας με την Παρτιζάν (2007-2011) και ισάριθμα κύπελλα Σερβίας (2007-08, 2008-09, 2010-11 και 2015-16).
Είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές της Σερβίας ενώ πέρυσι στο Ισραήλ με την Μπνέι Γιοχούντα έπαιξε συνολικά 25 παιχνίδια πετυχαίνοντας δύο τέρματα ενώ είχε ξεκινήσει την προηγούμενη χρονιά στην Παρτιζάν.
Στην καριέρα του έχει 25 ευρωπαϊκά παιχνίδια ενώ με την Παρτιζάν αγωνίσθηκε και στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
Καριέρα έκανε και στην Πολωνία με τη Βίσλα Κρακοβίας στην οποία αγωνίσθηκε για τέσσερα χρόνια. Αξιοσημείωτο είναι ότι στην καριέρα του δεν έχει αποβληθεί ποτέ (βάσει των επίσημων στατιστικών).
Τρίτη μεταγραφή είναι ο αμυντικός χαφ Τάσος Λαγός που γεννήθηκε στον Αλμυρό του Βόλου στις 12 Απριλίου 1992. Κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα εκεί και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την ερασιτεχνική ομάδα του Παναθηναϊκού. Η πρώτη του εμφάνιση με την ανδρική ομάδα του Παναθηναϊκού πραγματοποιήθηκε σε αγώνα κυπέλλου με αντίπαλο τον Αγροτικό Αστέρα στις 27 Νοεμβρίου 2011. Στις 10 Φεβρουαρίου 2014 ανακοινώθηκε η συμφωνία για επέκταση του συμβολαίου του μέχρι τον Ιούνιο του 2017. Με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας το 2014, εναντίον του ΠΑΟΚ (4-1), σε μια χρονιά που η ομάδα αγωνιζόταν με ένα πολύ νεανικό ρόστερ. Στις 3 Οκτωβρίου 2015 ο Λαγός έφτασε τις 100 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Συνολικά με την ομάδα του τριφυλλιού έφτασε τις 105 αγώνες σκοράροντας 5 γκολ. Το καλοκαίρι του 2016 και αφού έμαθε πως δεν υπολογίζεται από τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Αντρέα Στραματσόνι, συμφώνησε με τη Βύρτσμπουργκερ Κίκερς, νεοφώτιστη τότε στη δεύτερη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος. Έχοντας μόλις πέντε συμμετοχές στο πρωτάθλημα και σε συνδυασμό με τον υποβιβασμό του συλλόγου στην τρίτη κατηγορία, την επόμενη χρονιά αποχώρησε ως ελεύθερος.
Έχει παίξει στις μικρές εθνικές ομάδες και έκανε 27 συμμετοχές σε αυτή κάτω των 21 ετών.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass