ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ-ΦΑΡΟΣ

Η Λάρισα παίρνει θέση στην Α1 εθνική

• Τι δήλωσαν διοικητικοί, τεχνική ηγεσία και παίκτες

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2017 22:35
Η ομάδα του ΓΣΛ Η ομάδα του ΓΣΛ

Από την αγωνιστική περίοδο 2009-2010 είχε να εμφανισθεί η πόλη της Λάρισας στον χάρτη της Α1 εθνικής κατηγορίας μπάσκετ μετά τη συγχώνευση που είχε γίνει τότε μεταξύ ΑΕΛ ΓΣ και Ολύμπια.

Φέτος ξαναδίνει το "παρών" με την ομάδα του Γυμναστικού Λάρισας-Φάρου σε μια προσπάθεια που γίνεται ώστε η θεσσαλική πρωτεύουσα να ξαναμπεί δυναμικά στο άθλημα με την προσπάθεια που κάνουν ορισμένοι διοικητικοί, έχοντας ως βάση αναφοράς τον Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας αρκετοί παλαίμαχοί του, δείχνουν να στηρίζουν αυτή την προσπάθεια.
Χθες έγινε η πρώτη συγκέντρωση η οποία χρονικά συνέπεσε και με την κλήρωση του κυπέλλου μπάσκετ. Απόντας από αυτή τη συγκέντρωση ήταν ο προπονητής Θανάσης Σκουρτόπουλος που είναι στο τεχνικό τιμ της εθνικής ομάδας των ανδρών ενόψει του Ευρωμπάσκετ και η προπόνηση έγινε σε συνεργασία του γενικού διευθυντή και πρώην προπονητή Παρασκευά Μουρατίδη (γνώριμος στο λαρισινό κοινό από την πετυχημένη θητεία του στην Ολύμπια που συνδυάστηκε και με την εξέλιξη του Δήμου Ντικούδη) και των συνεργατών του Σκουρτόπουλου, Γιάννη Διαμαντάκου και του Αβραάμ Παπαδόπουλου που άλλαξε ομάδα μετά από μια δεκαετία σχεδόν αφού είχε συνδέσει το όνομά του με την ΑΕΛ.
Το στίγμα της προσπάθειας έδωσε ο πρόεδρος Κώστας Δασταβρίδης που δήλωσε τα εξής: «Σήμερα φαίνεται ότι η προσπάθεια που κάναμε το προηγούμενο τρίμηνο, ολοκληρώνεται. Η ομάδα είναι έτοιμη, υπάρχουν πολλά δικά μας παιδιά που διακρίθηκαν στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχουμε επίσης διεθνείς παίκτες που έπαιξαν στην Ευρώπη και διακρίθηκαν και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά. Εμείς αυτό που είχαμε να κάνουμε σχετικά με την οργάνωση της ομάδας, νομίζω πως ολοκληρώσαμε και το δείχνουμε. Σαφώς υπολείπονται πολλά, αλλά η προσπάθεια δεν σταματάει και θέλω να πιστεύω πως μέχρι την αρχή του Κυπέλλου θα έχουν ολοκληρωθεί τα πάντα έτσι ώστε να μην έχουμε καμιά έλλειψη.
Υπάρχουν φιλοδοξίες και θέλω να πιστεύω πως η χρόνια θα είναι χαμογελαστή για την ομάδα και πως η Λάρισα θα αγκαλιάσει την προσπάθεια που κάνουμε, θέλουμε να μας στηρίξει, να έρθει στο γήπεδο ο κόσμος για να δει μπάσκετ υψηλών προδιαγραφών. Εύχομαι να έχουμε υγεία και όλα θα πάνε καλά. Η Λάρισα χρειαζόταν το μπάσκετ, εμείς κάναμε μια αρχή, να φέρουμε το μπάσκετ επιπέδου Α1 στη Λάρισα, ήρθε, και φροντίζουμε όλες τις λεπτομέρειες. Θέλουμε λοιπόν να το νιώσουν αυτό οι συμπολίτες μας και να έρθουν να δούνε την ομάδα, θεωρώ πως θα μείνουν ευχαριστημένοι από την προσπάθεια που κάνουμε. Θέλουμε τη βοήθειά τους».
Δίπλα του σύσσωμη η διοίκηση την οποία αποτελούν οι: κ. Τέλιος, Ζ. Τσουμάνης, Π. Τσουμάνης και Ζήγρας που πήραν μια «γεύση» από την ομάδα που άρχισε να δημιουργείται με στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Ήταν όμως εκεί ο γενικός διευθυντής κ. Παρασκευάς Μουρατίδης, καθώς επίσης οι βοηθοί προπονητή κ. Αβραάμ Παπαδόπουλος και Γιάννης Διαμαντάκος, όπως και ο γυμναστής κ. Χρήστος Χαλίτσιος. Δηλώσεις έκανε και ο γενικός διευθυντής Παρασκευάς Μουρατίδης που αναφέρθηκε στη σύνδεση της ομάδας με τον ΓΣΛ λέγοντας τα εξής : «Η ομάδα αυτή έχει μια μεγάλη ιστορία και κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει την ιστορία ενός συλλόγου, ανεξάρτητα με το πώς έχει γίνει η σύνθεσή της. Ήρθα στη Λάρισα γιατί αγαπώ αυτή την πόλη, έχω περάσει εδώ πάρα πολύ ωραία χρόνια, σίγουρα και δύσκολες στιγμές. Είναι ένα νέο ξεκίνημα αυτής της ομάδας στην Α1 Εθνική κατηγορία και το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι η ομάδα να έρθει για να μείνει και όχι να κάνει το ασανσέρ. Πληροί όλες τις προδιαγραφές για να μπορέσει να καταφέρει αυτόν τον τελικό στόχο γιατί νομίζω ότι χτίζουμε μια ομάδα με πολύ καλό ρόστερ, αλλά όλα αυτά φαίνονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Να έχουμε υγεία και με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση των φιλάθλων και των ανθρώπων της πόλης αυτής που είναι από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα και δικαιούται να έχει μια ομάδα στην Α1, θα μπορέσει στα επόμενα χρόνια να πρωταγωνιστήσει κιόλας. Θα αποκτήσουμε άλλους τρεις ξένους παίκτες και πιθανότατα έναν ή δύο ακόμη Έλληνες. Επίσης να σημειώσουμε ότι ο τεχνικός μας ο κ. Σκουρτόπουλος απουσιάζει διότι βρίσκεται με την Εθνική ομάδα (assistant coach) κάτι που αποτελεί τιμή για την ομάδα μας. Το πότε θα έρθει να αναλάβει δράση θα εξαρτηθεί από το πώς θα προχωράει η Εθνική. Εμείς χαιρόμαστε να προχωράει η Εθνική, παράλληλα όμως θα αργοπορήσει να επιστρέψει στον Γυμναστικό. Δεν πειράζει όμως διότι εδώ υπάρχουν οι άνθρωποι που θα στηρίξουν την ομάδα και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα».
Τι δήλωσαν οι παίκτες
Οι παίκτες που έδωσαν το "παρών" ήταν οι: Κέβιν Γουέρ, Γουίλι Κόνερ, Ντάνιελ Ντιγκλ, Γιώργος Διαμαντάκος, Αναστάσης Σπυρόπουλος, Γιάννης Βαβάτσικος, Δημήτρης Χατζηκυριακιδης, Βασίλης Μουράτος ενώ δύο ακόμα πήγαν για να βοηθήσουν στις προπονήσεις οι: Τσούτσος και Τέλιος.
Αναμένεται να ενσωματωθεί την Πέμπτη ο Κένι Χολ.
Αναλυτικά οι δηλώσεις ορισμένων παικτών:
Αναστάσιος Σπυρόπουλος: «Είναι πολύ σημαντικό για τη Λάρισα που έχει ξανά μια ομάδα στην Α1, τον Γυμναστικό, μια ιστορική ομάδα. Επέστρεψε στην Α1 μετά από αρκετά χρόνια και η Λάρισα και όλη η πόλη έχει δείξει ότι έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια αυτή. Ευχόμαστε να έχουμε τον κόσμο κοντά όλη τη χρονιά και να έχουμε μια σεζόν χωρίς τραυματισμούς, με υγεία και να επιτευχθούν οι στόχοι νωρίς».
Βασίλης Μουράτος: Ξεκινάει σήμερα ένα πολύ ωραίο ταξίδι για εμάς, μια πολύ νεανική ομάδα. Έχουμε γνωριστεί με τα παιδιά, είναι οι πρώτες μας μέρες εδώ, εγκατασταθήκαμε και στα σπίτια μας. Νομίζω θα μας βοηθήσει πολύ το γεγονός ότι είμαστε όλοι άτομα ίδιας ή παρόμοιας ηλικίας για να δεθούμε περισσότερο, να γίνουμε πιο γρήγορα ομάδα και να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους που θα θέσουμε».
Γιώργος Διαμαντάκος: «Ξεκινάει μια ομάδα από την αρχή, με νέα παιδιά που δεν έχουν πολλή εμπειρία στην κατηγορία, αλλά η απουσία εμπειρίας καλύπτεται από το κίνητρο και την όρεξη που έχουμε όλοι μας για να παίξουμε στην κατηγορία. Είναι μια ομάδα με πολύ καλά παιδιά, ο προπονητής είναι εξαιρετικός, έχουμε δουλέψει και στο παρελθόν και τον θεωρώ πολύ καλό προπονητή και ελπίζουμε για το καλύτερο δυνατό. Θέλουμε τον κόσμο να είναι κοντά μας, να μας στηρίξει και ελπίζουμε με το αποτέλεσμα, να τον δικαιώσουμε».
Γιάννης Βαβάτσικος: «Σαν Λαρισαίος θέλω να πω ότι μαζί με τους συμπαίκτες μου θα δώσουμε το 110% των δυνάμεών μας για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Καλώ τον φίλαθλο κόσμο της Λάρισας να αγκαλιάσει και να στηρίξει αυτή την προσπάθεια γιατί ήρθε μια στιγμή για τον Γυμναστικό Λάρισας να πρωταγωνιστήσει ξανά στα μπασκετικά δρώμενα της χώρας».
Γουίλι Κόνερ: Είναι μια καινούρια ομάδα με πολλούς νέους αθλητές, αλλά όλοι διαλέξαμε να έρθουμε εδώ για έναν λόγο και αυτός ο λόγος είναι να βοηθήσουμε όλοι από την πλευρά μας να κάνουμε μια καλή ομάδα. Αυτός είναι ο στόχος μας και γι’ αυτόν θα δουλέψουμε όλοι βοηθώντας ο ένας τον άλλο».

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΣΤΗΝ «Ε»
Περί Κύμης και κυπέλλου

Η κλήρωση του κυπέλλου απασχόλησε τους ανθρώπους του Γυμναστικού Λάρισας- Φάρου και ο γενικός διευθυντής Παρασκευάς Μουρατίδης μίλησε στην «Ε» γι’ αυτήν και τον θεσμό. Μας είπε ότι τα παιχνίδια κυπέλλου μοιάζουν με παιχνίδια προετοιμασίας αλλά χαίρεται που θα δώσει η ομάδα εντός έδρας το πρώτο επίσημο παιχνίδι και θα συσπειρώσει τον κόσμο. Επίσης τόνισε ότι οι στόχοι του κυπέλλου θα εξαρτηθούν και από την κλήρωση του πρωταθλήματος που θα γίνει στις 5 Σεπτεμβρίου. Το περίεργο θα είναι να κληρωθεί ο Γυμναστικός-Φάρος και στο πρωτάθλημα με την Κύμη...

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass