ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ ΣΤΟ ΑΔΕΙΟ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ «Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Αντί για ισοφάριση… κατάρρευση

* Ο Καπίνο απεσόβησε το 2-2 σε κεφαλιά του Ζίζιτς και η λαρισινή ομάδα έχασε με 4-1

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2017 22:07

Μια φάση έκρινε τον πρώτο αγώνα που έδωσε η ΑΕΛ στο φετινό πρωτάθλημα στο άδειο από κόσμο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό.

Ήταν στο 73’ όταν ο Καπίνο απέκρουσε εντυπωσιακά κεφαλιά του Ζίζιτς και αντί για την ισοφάριση σε 2-2 ήρθε η κατάρρευση και διαμορφώθηκε το τελικό 4-1 υπέρ της πειραϊκής ομάδας. Τα γκολ πέτυχαν για τους γηπεδούχους οι: Φορτούνης (33’ πεν., 76’) και από ένα οι Ανσαριφάρντ (68’) και Φιγκέιρας (74’), ο οποίος στο 71’ με αυτογκόλ είχε μειώσει για τη λαρισινή ομάδα.
Η ουσία είναι ότι η ΑΕΛ χθες έπαιξε αμυντικά στο πρώτο μέρος (έχανε με 1-0) και μέχρι το 68’ που έγινε το 2-0 δεν φαινόταν ότι μπορούσε να απειλήσει. Στη συνέχεια έγινε το 2-1 με αυτογκόλ του Φιγκέιρας, απείλησε με ισοφάριση στην κεφαλιά του Ζίζιτς αλλά τελικά αυτή η φάση στάθηκε μοιραία και δέχθηκε δύο ακόμα τέρματα (4-1) ενώ μπορούσε να δεχθεί και άλλα.
Η ουσία είναι ότι ο τεχνικός Αντρέ Πάους μπορεί να μην υπολόγιζε να πάρει βαθμό στο παιχνίδι αυτό αλλά σίγουρα κάποιες αρχικές επιλογές που έκανε μπορεί να τις αναθεώρησε. Πρέπει να παίζει με ένα πιο γρήγορο σέντερ μπακ. Ο Ναζλίδης δείχνει απαραίτητος ενώ ίσως χρειάζεται και ο Κριζμάν. Υπάρχει και ο Αγκάνοβιτς. Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό υπάρχει πολυτέλεια για λάθη αλλά δεν θα συμβεί το ίδιο στο επόμενο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στη Λάρισα στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής ημέρας.
Η ΑΕΛ έχει ποιότητα αλλά σε ένα παιχνίδι κόντρα σε μια ομάδα που είναι μια ταχύτητα μόνη της στο πρωτάθλημα δεν είχε από την αρχή τύχη, αλλά ήταν ίσως το καλύτερο δυνατό τεστ που θα μπορούσε να έχει. Και αν το τελικό αποτέλεσμα είναι βαρύ, κανείς δεν ξέρει τι παιχνίδι θα βλέπαμε αν ο Ζίζιτς είχε ισοφαρίσει ή για την ακρίβεια ο Καπίνο δεν έκανε τη σούπερ απόκρουση.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Με την ίδια τακτική ξεκίνησαν οι δύο προπονητές τον αγώνα, ο Αντρέ Πάους για την ΑΕΛ και ο Μπέσνικ Χάσι για τον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα ο Πάους όπως έγραψε η «Ε» ξεκίνησε με το γνωστό 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Μπόζοβιτς, στην άμυνα τους Ρέντζα (δεξιά), Ζίζιτς-Φάρκας (σέντερ μπακ), Γουάλας (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Ανδρεόπουλο, Φατιόν και πιο μπροστά τους: Ντέλετιτς (δεξιά), Λεοζίνιο, Κουτσιανικούλη (αριστερά) και στην κορυφή της επίθεσης τον Περόνε.
Σχήμα 4-2-3-1 επέλεξε και ο τεχνικός, Μπέσνικ Χάσι, για τον Ολυμπιακό. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καπίνο, δεξί μπακ ο Φιγκέιρας, με κεντρικούς αμυντικούς τους Ρέτσο, Βούκοβιτς και αριστερά στην άμυνα Μίλιτς. Αμυντικά χαφ ο Ζντιέλαρ με τον Ανδρούτσο, ενώ πιο μπροστά σε επιτελικό ρόλο ο Φορτούνης. Δεξιά στην επίθεση ο Πάρντο, αριστερά ο Σεμπά και στην κορυφή της επίθεσης ο Ανσαριφάρντ.
Ο Ολυμπιακός παρότι αγωνιζόταν χωρίς κόσμο λόγω τιμωρίας ξεκίνησε δυνατά και γρήγορα πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων περιορίζοντας τη λαρισινή ομάδα σε αμυντικό ρόλο.
Αλλά κάθε προσπάθεια είτε με σουτ είτε με κεφαλιά εξουδετερωνόταν εύκολα από τους παίκτες του Πάους με μπροστάρη τον Μπόζοβιτς που έκανε μια εξαιρετική απόκρουση στο 31’ σε κεφαλιά του Φορτούνη.
Η ΑΕΛ στην πρώτη της επίθεση ανησύχησε τον Ολυμπιακό όταν στο 19’ ο Φάρκας από το ύψος της μεγάλης περιοχής σούταρε και έστειλε την μπάλα άουτ.
Στα πρώτα λεπτά η κατοχή ήταν συντριπτική για τον Ολυμπιακό (76%) και στο 32’ η ομάδα του Πειραιά κέρδισε πέναλτι όταν από σέντρα του Σεμπά ο Φάρκας έκοψε την μπάλα καθαρά με το χέρι και ο Φορτούνης που το εκτέλεσε έκανε το 1-0.
Εκεί ουσιαστικά τελείωσε και το πρώτο μέρος αφού στη συνέχεια οι δύο ομάδες περιορίστηκαν σε ένα παιχνίδι στη μεσαία γραμμή με την ΑΕΛ να ξεθαρρεύει….
Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του αγώνα αλλά αν ο Ανσαριφάρντ στο 59’ νικήθηκε από τον Μπόζοβιτς στο 67’ έκανε το 2-0.
Η ΑΕΛ όμως αντέδρασε μείωσε σε 2-1 από αυτογκόλ του Φιγκέιρας και στο 73’ ο Καπίνο νίκησε τον Ζίζιτς σε μια πολύ καλή κεφαλιά του Κροάτη.
Εκεί τελείωσε το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός πέτυχε άλλα δύο γκολ με τον Φιγκέιρας στο 74’ και τον Φορτούνη στο 78’ που ο συνδυασμός από τον οποίο προήλθε ήταν για σεμινάριο.
Αν ο Ολυμπιακός ήταν πιο εύστοχος στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να είχε κάνει και το 5-1.
ΦΑΣΕΙΣ..ΓΚΟΛ
6’: Ο Φιγκέιρας από δεξιά κάνει επικίνδυνη σέντρα αλλά προλαβαίνει και αποκρούει ο Μπόζοβιτς.
10’: Σουτ του Πάρντο από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα καταλήγει άουτ.
12’: Κεφαλιά του Ανσαριφάρντ από το σημείο του πέναλτι ύστερα από σέντρα του Μίλιτς μπλοκάρει ο Μπόζοβιτς.
19’: Σουτ του Φάρκας από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα καταλήγει άουτ.
31’: Ο Ανδρούτσος μεταβιβάζει στον Φορτούνη που πιάνει κεφαλιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή μόνος απέναντι στον Μπόζοβιτς αλλά ο Μαυροβούνιος τερματοφύλακας της ΑΕΛ αποκρούει με τα πόδια.
32’: Ο Ανδρούτσος τροφοδοτεί τον Σεμπά που ξεπερνάει τον Ρέντζα, βγαίνει πλάγια αριστερά, κάνει σέντρα και ο Φάρκας αποκρούει με το χέρι με τον διαιτητή Καραντώνη να καταλογίζει σωστά πέναλτι.
33’: Το εκτελεί ο Φορτούνης και παρά την προσπάθεια του Μπόζοβιτς κάνει το 1-0.
59’: Εκτέλεση φάουλ από τον Φορτούνη από αριστερά και ο Ανσαριφάρντ παρά την πίεση του Φατιόν σουτάρει αλλά αποκρούει ο Μπόζοβιτς.
61’:Σουτ του Βούκοτις έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κοντράρει στον Φατιόν και καταλήγει κόρνερ.
63’: Μακρινό σουτ του Ντέλετιτς η μπάλα καταλήγει άουτ.
67’: Από δεξιά ο Πάρντο κάνει μια κούρσα κάνει σέντρα και ο Ανσαριφάρντ με κοντινό σουτ κάνει το 2-0.
70’: Σουτ του Φορτούνη μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει αλλά αποκρούει σε κόρνερ ο Μπόζοβιτς.
71’: Ο Λεοζίνιο από δεξιά κάνει σέντρα και ο Φιγκέιρας προ του Κουτσιανικούλη βάζει αυτογκόλ και κάνει το 2-1.
73’: Ο Λεοζίνιο κάνει σέντρα από αριστερά και ο Ζίζιτς πιάνει κεφαλιά αλλά αποκρούει ο Καπίνο εντυπωσιακά.
74’: Σουτ του Φιγκέιρας λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή ο Μπόζοβιτς κάνει κακό υπολογισμό της μπάλας και γίνεται το 3-1.
76’: Ο Πάρντο από δεξιά τροφοδοτεί τον Ανσαριφάρντ που με εκπληκτικό τακουνάκι βγάζει στον Φορτούνη και αυτός με ωραίο σουτ κάνει το 4-1.
83’: Εκτέλεση φάουλ του Μίλιτς μπλοκάρει ο Μπόζοβιτς.
89’: Σουτ του Μαρτίνς λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Από την ΑΕΛ ο μόνος που ξεχώρισε μέχρι να δεχθεί το γκολ (το τρίτο) από τον Φιγκέιρας ήταν ο Μπόζοβιτς που έκανε μερικές εξαιρετικές αποκρούσεις. Καλός ο Ρέντζας αλλά όχι ο Γουάλας που όμως έπρεπε να έχει μεγαλύτερη βοήθεια στα μαρκαρίσματα μια και οι επιθέσεις του Ολυμπιακού γίνονταν από εκεί στο δεύτερο μέρος. Φάρκας και Ζίζιτς έχουν το ίδιο στυλ και χρειάζεται ένα γρηγορότερο σέντερ μπακ. Ο Φατιόν με τον Ανδρεόπουλο, μέχρι το ημίχρονο πήγαν καλά μετά όμως… ο Αναστασόπουλος επίσης δεν βοήθησε…
Ο Ντέλετιτς ήταν καλός αλλά ο Κουτσιανικούλης όχι. Αγωνίσθηκε ξαφνικά στα βαθιά… Ο Λεοζίνιο είχε εξάρσεις ενώ ο Περόνε δεν φάνηκε. Ναζλίδης και Κριζμάν έπαιξαν λίγο και δεν κρίνονται.
Από τον Ολυμπιακό κορυφαίος ο Καπίνο για την απόκρουση που έκανε στην κεφαλιά του Ζίζιτς. Πάρντο, Φορτούνης, Ανσαριφάρντ και Ανδρούτσος ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και μερικές στιγμές έκαναν ό,τι ήθελαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Καραντώνης είχε εύκολο έργο και πολύ καλή διαιτησία αν και έδειξε ότι δεν ήθελε να βγάλει πολλές κάρτες και κυρίως κόκκινη.
Υπήρχε μια τέτοια στο μαρκάρισμα του Μίλιτς στο 83’ στον Λεοζίνιο ενώ και ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε για ένα μαρκάρισμα του Ανδρεόπουλου στον Πάρντο. Ανδρεόπουλος και Μίλιτς είδαν κίτρινη κάρτα. Εκτός αυτών την αντίκρισαν και οι: Νικολάου, Αναστασόπουλος.
Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί: Πετρόπουλος, Καραγκιζόπουλος
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Βούκοβιτς (77’ Νικολάου), Μίλιτς, Ζντιέλαρ, Ανδρούτσος, Πάρντο, Σεμπά (71’ Σιώπης), Φορτούνης (81’ Μάρτινς), Ανσαριφάρντ.
ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Γουάλας, Φάρκας, Ζίζιτς, Φατιόν, Ανδρεόπουλος (68’ Αναστασόπουλος), Κουτσιανικούλης (79’ Ναζλίδης), Λεοζίνιο, Ντέλετιτς, Περόνε (79’ Κρίζμαν).

 

ΤΕΛΟΣ Ο ΝΤΟΝΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΛ ΛΟΓΩ ΚΑΒΓΑ

Ξημερώματα έδωσε... δικαιώματα

* Αλ. Κούγιας: «Έκανε την ομάδα διεθνώς ρεζίλι»

ntonto

Τέλος ο Ντοντό από την ΑΕΛ με αφορμή την εμπλοκή του σε καβγά σε μπαρ της Λάρισας χθες τα ξημερώματα (ήταν εκτός αποστολής από τον χθεσινό αγώνα με τον Ολυμπιακό), κάτι που εξόργισε τον ιδιοκτήτη της ομάδας Αλέξη Κούγια για το γεγονός ότι ο παίκτης ενώ οι υπόλοιποι συμπαίκτες του σκέφτονταν έναν κρίσιμο αγώνα αυτός σκεφτόταν τη διασκέδασή του.
Μάλιστα έκανε στην «Ε» την παρακάτω δήλωση: «Δυστυχώς δικαιώθηκα για μια απόφαση που είχα πάρει. Αποδείχθηκε ότι ο ποδοσφαιριστής δεν σέβεται μια ολόκληρη πόλη, δεν σέβεται τους συμπαίκτες του και το κυριότερο τον προπονητή κ. Πάους που τον στήριξε ενώ εγώ ήθελα να τον διώξει πριν είκοσι μέρες. Τότε δεν πήγε σε πρωινή προπόνηση μετά την προετοιμασία στο Καρπενήσι, δεν απαντούσε στα τηλέφωνα, ανησυχήσαμε στείλαμε τον γιατρό και τον υπεύθυνο της ομάδας να δούμε τι συμβαίνει. Ο παίκτης δεν άνοιγε την πόρτα και αφού αναγκάστηκαν οι άνθρωποι της ομάδας να απειλήσουν ότι θα σπάσουν την πόρτα ή ότι θα φωνάξουν την αστυνομία τότε το θέαμα που είδαν δεν ταίριαζε σε επαγγελματία ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ.
Επίσης ο πρώην τεχνικός διευθυντής Ηλίας Φυντάνης πριν μια βδομάδα μου είπε ότι ο παίκτης μύριζε ουίσκι σε πρωινή προπόνηση.
Θα ζητήσουμε αποζημίωση για τη λύση του συμβολαίου του.
 Ο Ντοντό έπαιξε λίγο στην ΑΕΛ , τραυματίστηκε, έφυγε για Βραζιλία για να θεραπευτεί και ήρθε δέκα κιλά βαρύτερος, δεν έκανε ουσιαστικά προετοιμασία ενώ πριν δύο μέρες ζήτησε από μένα να πάει ο ίδιος στη Βραζιλία για να φέρει τη γυναίκα του και το παιδί του ενώ η ομάδα είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις. Για μας αυτό που συνέβη είναι το οριστικό τέλος με τον ποδοσφαιριστή γιατί αποτελεί κακό παράδειγμα για άλλους ποδοσφαιριστές. Όταν ο πιο ακριβοπληρωμένος δίνει αυτό το παράδειγμα τι να κάνουν οι υπόλοιποι.
Θα ανέβω στη Λάρισα αύριο για να τελειώσω το θέμα και είναι κρίμα ξημερώματα ενός σοβαρότατου αγώνα, του πρώτου του πρωταθλήματος, ποδοσφαιριστής να διασκεδάζει ενώ οι άλλοι συμπαίκτες του σκέφτονται έναν κρίσιμο αγώνα. Είναι ξένο σώμα για την ομάδα και είναι κρίμα για την ΑΕΛ γιατί γίναμε διεθνώς ρεζίλι από τη συμπεριφορά του. Τέτοιοι παίκτες δεν μπορεί να ανήκουν στην ΑΕΛ».

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass