ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΜΕ 48 ΨΗΦΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙ 21 ΤΟΥ Γ. ΚΑΛΑΝΤΖΗ

Ο Βαγγέλης Γραμμένος νέος πρόεδρος της ΕΠΟ

* Εκλογή ως αναπληρωματικό μέλος του πρόεδρου της ΕΠΣΛ Δημ. Μπουχλαριώτη

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2017 15:44

Ο Βαγγέλης Γραμμένος είναι ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Στις αρχαιρεσίες που έγιναν σε ξενοδοχείο της Αθήνας η παράταξή του έλαβε 48 ψήφους έναντι 21 της αντίστοιχης που πρόσκειται στον Γιώργο Καλαντζή, ενώ υπήρξαν και δύο λευκά. Ως αναπληρωματικό μέλος της εκτελεστικής επιτροπής ψηφίστηκε και ο Λαρισαίος πρόεδρος της ΕΠΣΛ Δημήτρης Μπουχλαριώτης.


Η ΕΠΟ επίσης ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών για τα 11 τακτικά και τα 11 αναπληρωματικά μέλη που ψηφίστηκαν για να συμμετάσχουν στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ομοσπονδίας. Τα τακτικά μέλη που εκλέχθηκαν είναι οι Παναγιώτης Δημητρίου (51 ψήφοι), Αστέριος Αντωνίου (50), Κωνσταντίνος Βρακάς (50), Δημοσθένης Κουπτσίδης (50), Νικόλαος Βακάλης (49), Παναγιώτης Διακοφώτης (48), Περικλής Λασκαράκης (48), Παναγιώτης Παπαχρήστος (48), Γεώργιος Χατζησαρόγλου (48), Σταύρος Ψαρρόπουλος (48) και Λεωνίδας Θωμαΐδης (47).
Ως αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν οι Γεώργιος Πανίδης (47 ψήφοι), Βασίλειος Φωτιάδης (42), Δαμιανός Γαβριηλίδης (41), Δημήτριος Γιαρένης (39), Βασίλειος Σιδέρης (35), Κωνσταντίνος Αντωνιάδης (33), Ειρηναίος Φρέρης (32), Πέτρος Κυρζόπουλος (31), Δημήτριος Μπουχλαριώτης (30), Κωνσταντίνος Σακελλάρης (28) και Λεωνίδας Οικονομίδης (18).

ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑ
Λίγα λεπτά μετά τη νίκη του στις εκλογές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ο Ευάγγελος Γραμμένος μίλησε στο ‘’Πρακτορείο FM104,9’’, καλώντας «όσους αγαπούν το καθαρό ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο της ισονομίας στη χώρα μας, να συνταχθούν μαζί μας».
«Είναι μια χαρούμενη ημέρα για μένα, ελπίζω και για το ελληνικό ποδόσφαιρο», είπε αρχικά ο επί σειρά ετών πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας - Θράκης και προσέθεσε: «Είναι πολύ δύσκολο το έργο που έχουμε μπροστά μας, όμως, εγώ και οι συνεργάτες μου έχουμε και το σχέδιο και το όραμα. Θα κριθούμε από τις πράξεις μας, γιατί η κοινωνία αλλά και όλοι όσοι εμπλέκονται με το ποδόσφαιρο θέλουμε να μας κρίνουν με αυστηρά κριτήρια. Δεν γίνεται διαφορετικά».
Αναφερόμενος στην κεντρική ιδέα της παράταξής του, ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ τόνισε: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δείξουμε τον δρόμο, την κατεύθυνση που θέλουμε να πάμε. Όσοι επιθυμούν το καθαρό ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο της ισονομίας στη χώρα μας, να συνταθούν μαζί μας. Αυτή είναι η κεντρική μας ιδέα». Και συμπλήρωσε αναφορικά με τον έτερο υποψήφιο στις εκλογές, Γιώργο Καλαντζή: «Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα και με κανέναν. Όσοι πασχίζουν για τις Ενώσεις, για το ποδόσφαιρο, για τα σωματεία, είναι όλοι ένας από εμάς. Η υποχρέωση είναι αυτονόητη, να στρέψουμε το βλέμμα μας σε όλους όσους μοχθούν. Μακριά από εμάς ο ρεβανσισμός και οι διχασμοί». Κλείνοντας, ο Ευάγγελος Γραμμένος αναφέρθηκε και στην παρουσία των ανθρώπων της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στη διαδικασία των εκλογών: «Συνομιλήσαμε με τους ανθρώπους της UEFA και της FIFA. Στην κατάσταση που είχε περιέλθει το ελληνικό ποδόσφαιρο, αναγκάστηκαν να επέμβουν. Το άθλημα προκαλούσε και δεν είχε την εμπιστοσύνη του κόσμου. Στόχος μας είναι, από εδώ και πέρα, να δουν πως το έργο μας δεν θα είναι το ίδιο με τους προηγούμενους – όχι όλους αλλά αυτούς τους λίγους που έφεραν το ελληνικό ποδόσφαιρο στο τέλμα της καχυποψίας και της ανυποληψίας».

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΩΜΑ
Συγκροτήθηκε σε σώμα η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ, μετά τις χθεσινές αρχαιρεσίες. Οι προτάσεις του νέου προέδρου Βαγγέλη Γραμμένου εγκρίθηκαν ομόφωνα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
«Την παρθενική της συνεδρίαση πραγματοποίησε η νέα Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση των ψηφοφοριών που διεξήχθησαν στο πλαίσιο της έκτακτης αρχαιρεσιακής γενικής συνέλευσης των ΕΠΣ μελών της Ομοσπονδίας, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Γραμμένου. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι νεοεκλεγέντες, ως τακτικά μέλη της Ε.Ε./Ε.Π.Ο., κύριοι Παναγιώτης Δημητρίου, Αστέριος Αντωνίου, Κωνσταντίνος Βρακάς, Δημοσθένης Κουπτσίδης, Νικόλαος Βακάλης, Παναγιώτης Διακοφώτης, Περικλής Λασκαράκης, Παναγιώτης Παπαχρήστος, Γεώργιος Χατζησαρόγλου, Σταύρος Ψαρρόπουλος και Λεωνίδας Θωμαΐδης. Τη Super League εκπροσώπησαν ο πρόεδρός της Γεώργιος Στράτος και οι νεοεκλεγέντες εκπρόσωποί της στην ΕΠΟ Δημήτριος Αγραφιώτης, Ευάγγελος Ασλανίδης και Χρυσόστομος Γκαγκάτσης. Τη Football League εκπροσώπησε ο πρόεδρός της Λεωνίδας Λεουτσάκος.
Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ μετά την ολιγόλεπτη εισαγωγική ομιλία του προχώρησε στις προτάσεις του για τη συγκρότηση του σώματος. Πρότεινε για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου τον κ. Νικόλαο Βακάλη, του α’ αντιπροέδρου τον κ. Αστέριο Αντωνίου και τη θέση του ταμία τον κ. Περικλή Λασκαράκη. Οι προτάσεις του κ. Γραμμένου εγκρίθηκαν, κατόπιν ψηφοφορίας, ομόφωνα και από τα 17 μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής. Τη θέση του β’ αντιπροέδρου καταλαμβάνει εξ οφίτσιο ο πρόεδρος της Super League Γεώργιος Στράτος.
Τέλος, ομόφωνα επίσης, εγκρίθηκε από τα μέλη της Ε.Ε./Ε.Π.Ο., κατόπιν προτάσεως του κ. Γραμμένου, η παράταση της θητείας του κ. Αλέξανδρου Δέδε στη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας για ακόμη έναν μήνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass