ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΡΤΕΣΙΩΤΗΣ:

Μπορεί την ευχάριστη έκπληξη ο Απόλλων

• Συνάντησα μια ομάδα που δουλεύει με απόλυτο επαγγελματισμό • Η Λάρισα είναι μια ζωντανή και αγαπητή πόλη που σου παρέχει τα πάντα

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2017 22:10

Πολλοί γνωρίζουν τον Κώστα Κουρτεσιώτη, την καρδιτσιώτικη καταγωγή του, την αγωνιστική του αξία, το ήθος του, αλλά και την ποδοσφαιρική του διαδρομή, που μέσω του Απόλλωνα τον έφερε φέτος για τρίτη φορά στα μέρη μας, καθώς προϋπήρξε παίκτης τόσο του Τυρνάβου, όσο και της ΑΕΛ.


Εκείνο που γνωρίζουν όμως λίγοι, είναι πως προσωπικοί λόγοι οδήγησαν τον έμπειρο αριστερό οπισθοφύλακα στην απόφαση να πολιτογραφηθεί Λαρισαίος εδώ και μια εξαετία, καθώς εδώ ζει μόνιμα η οικογένειά του, γεγονός που είναι προφανές ότι τον βοήθησε να εγκλιματιστεί άμεσα στη νέα του ομάδα και να συμμετέχει στο βασικό στάδιο προετοιμασίας στο Καρπενήσι σαν να ‘ταν από καιρό ντυμένος στα κυανόλευκα. Κι όμως, η απόκτησή του ήταν η τελευταία που ανακοινώθηκε, μια μέρα πριν την αναχώρηση της αποστολής για τις κορυφές του Βελουχίου.
Μοιραία λοιπόν, η σχέση του με την πόλη της Λάρισας έμοιαζε η καλύτερη αφορμή για να ξεκινήσουμε την κουβέντα μας, καθώς μας είπε πως «ήταν μια συνειδητή επιλογή, αφού πρόκειται για μια ζωντανή κι αγαπητή πόλη, που ‘χει τις ομορφιές της και σου παρέχει τα πάντα. Άσε που μιλάμε για μια ποδοσφαιρούπολη, που σου δίνει όλα τα φόντα όχι μόνο να διαβιώσεις αλλά και να απολαύσεις. Ο Τύρναβος μου είχε δώσει το πρώτο ερέθισμα να τη γνωρίσω καλά, ακολούθησε η ΑΕΛ κι όλα πήραν τον δρόμο τους, έστω κι αν χρειάστηκε ως ποδοσφαιριστής να μετακινούμαι στο ενδιάμεσο για επαγγελματικούς λόγους».
• Να υποθέσουμε λοιπόν πως την πρόταση του Απόλλωνα δεν χρειάστηκε να τη σκεφτείς πολύ;
-Αλήθεια είναι πως πήρα εύκολα την απόφαση, όχι όμως μόνο γι’ αυτό, αλλά κυρίως γιατί ήξερα πως ήμουν μια συνειδητή επιλογή του προπονητή. Με τον κ.Θεοδοσιάδη γνωριζόμασταν χρόνια, υπήρχε αλληλοεκτίμηση, αλλά δεν είχε τύχει να συνεργαστούμε. Ένιωθα όμως πως κάποια στιγμή θα συμβεί κι αυτό και να που ήρθε η ώρα.
• Απ’ ό,τι μαθαίνουμε μάλιστα μπήκες απ’ την πρώτη μέρα στα βαθιά ενός δύσκολου προπονητικού προγράμματος. Δεν τέθηκε θέμα προσαρμογής;
-Σ’ αυτό εκτός απ’ τη γνώση του περιβάλλοντος, βοήθησε και η δουλειά που κάνω πάντα το καλοκαίρι, όπως οφείλει να κάνει κάθε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.
• Ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση ήρθε σε μια νεοφώτιστη ομάδα και νεοσύστατη ΠΑΕ...
-Στα χαρτιά όλα αυτά, γιατί συνάντησα μια ομάδα που δουλεύει με απόλυτο επαγγελματισμό. Είναι προφανές πως ο Απόλλωνας δεν ανέβηκε τυχαία στην Football League κι όλα δείχνουν πως άπαντες, απ’ τον πρώτο της διοίκησης μέχρι τον τελευταίο των αποδυτηρίων, έχουν δίψα να διακριθούν. Φαίνεται καθαρά αυτό απ’ όσα μας παρέχουν.
• Διαβλέπεις δηλαδή από τώρα προοπτικές διάκρισης;
-Έχω πια την εμπειρία να αντιλαμβάνομαι πολλά. Στον Απόλλωνα υπάρχουν αρχές κι ένας κορμός που επιβάλλει το οικογενειακό κλίμα. Η υποδοχή των καινούριων παικτών απ’ τους παλιότερους είναι πάρα πολύ ζεστή και δεδομένου του αγωνιστικού και οργανωτικού πλάνου του, σε συνδυασμό με τον μέσο όρο της κατηγορίας, δεν βλέπω γιατί να μην είμαστε εμείς η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος.
• Νιώθεις δηλαδή πως και αγωνιστικά το επίπεδο είναι ασφαλές;
-Δεν νιώθω, το ξέρω... Με βάση το ρόστερ, που απαρτίζεται από πολύ καλούς παίκτες και θα το δείτε, πιστεύω πως θα φτιάξουμε ομάδα ικανή όχι μόνο να παίξει καλή μπάλα, αλλά δεδομένου και του κλίματος που υπάρχει, να αντεπεξέλθει και σ’ όσες δυσκολίες προκύψουν στην πορεία.
• Να τολμήσω να ρωτήσω αν αισθάνεσαι ως 33άρης πια, ότι βρήκες το περιβάλλον στο οποίο θα κλείσεις και την καριέρα σου;
-Σαφώς και στον Απόλλωνα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να στεριώσω και γιατί όχι να τελειώσω εδώ την καριέρα μου. Έστω κι αν αυτή η ώρα αργεί, καθώς είμαι αποφασισμένος να παίξω όσο αντέχω. Κι ελπίζω να μ’ αξιώσει ο Θεός να αντέξω πολύ. Εγώ πάντως θα δουλέψω μ’ αυτό τον στόχο.
• Δεδομένης της παρουσίας σου στο παρελθόν και στην ΑΕΛ και στον Τύρναβο, ομάδες με τεράστια ή μικρότερη αλλά υπαρκτή οπαδική βάση και πίεση, υπάρχει διαφορά στο πνεύμα με το οποίο λειτουργεί ένας ποδοσφαιριστής στον Απόλλωνα;
-Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Η ΑΕΛ κουβαλάει μεγάλη κληρονομιά και η φανέλα της σε ιντριγκάρει. Απ’ την άλλη η απόδοση ατομικά και συνολικά αποτυπώνεται έντονα στην καθημερινότητα, με τα καλά και τα κακά της. Πίεση ωστόσο υπήρχε και στον Τύρναβο, όπως υπάρχει και στον Απόλλωνα. Μιλάω κυρίως για την ευθύνη του επαγγελματία ποδοσφαιριστή απέναντι στη διοίκηση και στον προπονητή του, μιλάω για την ευθύνη απέναντι στους συμπαίκτες, που χύνουμε καθημερινά τόνους ιδρώτα μαζί. Αλίμονο αν δεν σεβόμαστε στο έπακρο τον αγώνα όποιου βρίσκεται δίπλα μας και μας στηρίζει. Και νομίζω πως στον Απόλλωνα η λέξη σεβασμός αποτελεί το θεμέλιο πάνω στο οποίο χτίζουμε ήδη εδώ στο Καρπενήσι. Λίγη υπομονή και θα καταλάβετε τι εννοώ...

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass