ΣΕ ΔΥΝΑΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΘΕΣ ΣΤΟ AEL FC ARENA (2-1)

Κέρδισε τον ΠΑΣ, έχασε τον Αγκάνοβιτς η ΑΕΛ

• Κατά διαστήματα απέδωσε ωραίο ποδόσφαιρο, χειροκροτήθηκε και έδωσε υποσχέσεις • Γιαννιτσάνης (πεν. 43’), Κρίζμαν (67’) οι σκόρερ των «βυσσινί» ενώ είχε ισοφαρίσει στο 60’ο Νικολιάς • Παράπονα για τη διαιτησία του Τρικαλινού ρέφερι κ. Αρετόπουλου

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2017 22:10

Πολύ καλή αγωνιστική εικόνα έδειξε χθες στο AEL FC ARENA η ΑΕΛ, η οποία παρουσιάσθηκε βελτιωμένη σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στη Λαμία και επικράτησε στη φιλική αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα, με σκορ 2-1.

Οι «βυσσινί» απέδωσαν κατά διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, με σκληρά τάκλιν, πολλές δυνατές μονομαχίες και από τις δύο πλευρές και πολλές διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή κ. Αρετόπουλο από τα Τρίκαλα, για δύο πέναλτι που δεν καταλόγισε.
Ο κ. Πάους χρησιμοποίησε αρκετούς ποδοσφαιριστές δίνοντας χρόνο συμμετοχής σχεδόν σε όλους τους διαθέσιμους παίκτες του, ενώ υπήρξαν στιγμές έντασης σε μαρκάρισμα του Μπέριου και στον τραυματισμό του Αγκάνοβιτς.
Αρχικά, στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΛ ξεκίνησε με σύστημα 4-3-3, ο κ. Πάους άφησε για όλο το παιχνίδι τον Γκόλια στη θέση του στόπερ και τον γκολκίπερ Θεοδωρόπουλο σταθερό στο τέρμα.
Στο δεύτερο ημίχρονο και μετά το 65’ η εντεκάδα άλλαξε πολλά πρόσωπα. Δεξιά στην άμυνα, στη θέση του Ναβάρο αγωνίσθηκε ο Μασούρας, στα αριστερά ο Γουάλας στη θέση του Κόντορ και στο κέντρο της άμυνας πλάι στον Καρδιτσιώτη αμυντικό ο Πάβολ Φάρκας.
Στον άξονα πήρε τη θέση του Αναστασόπουλου (που αντικατέστησε τον Αγκάνοβιτς) ο Ντέλετιτς, ο Φατιόν αγωνίστηκε ως εξάρι και πιο μπροστά ο Κρητικός. Στα άκρα αγωνίσθηκαν οι Ντοντό, Κρίζμαν και στην κορυφή ο Ναζλίδης.
Πολύ καλό το πρώτο ημίχρονο για την ΑΕΛ.

 

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΗΜΙΧΡΟΝΩΝ
Οι «βυσσινί» ξεκίνησαν το παιχνίδι με επιθετικούς προσανατολισμούς, πίεσαν τον αντίπαλό τους και προσπάθησαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ένα μέτριο διάστημα (15’-20’) και κάποια λάθη στον χώρο της μεσαίας γραμμή από τους παίκτες του Πάους έδωσαν την ευκαιρία στα Γιάννινα να φανούν επιθετικά και να απειλήσουν, όμως ο Θεοδωρόπουλος επενέβη σωτήρια όποτε χρειάστηκε (χαρακτηριστική ήταν επέμβαση στο κοντινό σουτ του Λόπεζ στο 16‘). Μετά το cool break η ΑΕΛ διατήρησε την επιθετική της πρωτοβουλία, δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή για να έρθει ως φυσική απόρροια το γκολ στο 43’ με το εύστοχο πέναλτι του Γιαννιτσάνη. Αρνητικό στοιχείο του πρώτου μέρους το σκληρό παιχνίδι των φιλοξενουμένων (ο διαιτητής θα μπορούσε να είναι πιο αυστηρός), που είχε ως αποτέλεσμα και τον σοβαρό τραυματισμό του Αγκάνοβιτς στη φάση του 34’.
Το σκηνικό του αγώνα διατηρήθηκε το ίδιο και στην επανάληψη με την ΑΕΛ να έχει τον πρώτο λόγο και να πιέζει τον αντίπαλό της, που αρκετές φορές ήταν πίσω από το μισό του γηπέδου.
Το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Γιαννιτσάνη στο 59’ θα μπορούσε να είχε αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού, ωστόσο το καλό είναι ότι αν και τα Γιάννινα ισοφάρισαν στο 60’ με τον Νικολιά, η αντίδραση των «βυσσινί» ήταν άμεση και πήραν ξανά το προβάδισμα στο σκορ με το γκολ του Κρίζμαν στο 67’, ενώ είχαν κι άλλες ευκαιρίες για να δώσουν ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στο τελικό αποτέλεσμα.
Ήταν το 5ο φιλικό των «βυσσινί» στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους και πήραν ρεβάνς από την ήττα στο Καρπενήσι με 1-0, δείχνοντας πως η ομάδα φέτος θα είναι πολύ διαφορετική στο νέο πρωτάθλημα της Super League.

 

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
2’: Σουτ του Λαμπρόπουλου λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και προς τα δεξιά, ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.
4’: Ωραίος συνδυασμός του Περόνε με τον Γιαννιτσάνη, ο τελευταίος μπαίνει στη μεγάλη περιοχή, ανατρέπεται από τον Γαρουφαλιά, ο διαιτητής κ. Αρετόπουλος διστάζει, δεν καταλογίζει την παράβαση, ξεσηκώνοντας έντονες διαμαρτυρίες από τον πάγκο και τους φιλάθλους.
8’: Δυνατό σουτ του Αγκάνοβιτς έξω από τη μεγάλη περιοχή και προς τα αριστερά, με δυσκολία διώχνει σε κόρνερ ο Βελλίδης.
13’: Χλιαρό σουτ του Λόπεζ δεν ανησυχεί ο Θεοδωρόπουλος.
16’: Αδράνεια Ναβάρο και Γκόλια, ο Λόπεζ επωφελήθηκε και έγινε κάτοχος της μπάλας, έστρωσε στον Κόντε που σούταρε, αλλά ο Θεοδωρόπουλος με αποφασιστική ενέργεια μπλόκαρε την μπάλα και αποσόβησε τον κίνδυνο.
18: Συρτό σουτ του Χαλκιαδάκη, δεν ανησύχησε ο Θεοδωρόπουλος.
25’: Πολύ ωραία ενέργεια του Αγκάνοβιτς μέσα στη μεγάλη περιοχή και προς τα αριστερά, «έσπασε» την μπάλα στον Περόνε, αλλά την τελευταία στιγμή ο Νικολιάς έδιωξε σε κόρνερ.
26’: Ο Γιαννιτσάνης ελεύθερος σε καλή θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή, αποτυγχάνει να πιάσει την κεφαλιά.
34’: Ωραία επιθετική ενέργεια της ΑΕΛ με τον Περόνε να βγάζει έξω δεξιά στον Ναβάρο, ο οποίος βγάζει τη σέντρα, ο Αγκάνοβιτς πιάνει υπό πίεση την κεφαλιά, αλλά η μπάλα περνά λίγο άουτ. Στη φάση αυτή ο παίκτης της ΑΕΛ τραυματίζεται και αποχωρεί αναγκαστικά από το παιχνίδι.
38’: Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ με τον Γιαννιτσάνη που διείσδυσε στη μεγάλη περιοχή από τα αριστερά, βγήκε τετ α τετ και πλάσαρε, ο Βελλίδης απέκρουσε, ο Κουτσιανικούλης προσπάθησε να πάρει το ριμπάουντ αλλά ο Νικολιάς απομάκρυνε την τελευταία στιγμή.
41’: Γκολ για την ΑΕΛ. Ο πολύ καλός χθες Γιαννιτσάνης ανετράπη μέσα στη μεγάλη περιοχή από τον Μιχαήλ. Ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο Γιαννιτσάνης κάνοντας το 1-0.
43’: Έντονες διαμαρτυρίες για δύο διαιτητικά λάθη σε δύο διαδοχικές φάσεις. Αρχικά το βίαιο και επικίνδυνο μαρκάρισμα του Μπέριου στον Γιαννιτσάνη (δεν τιμωρείται με αποβολή) και στη συνέχεια η γρήγορη ενέργεια του Κουτσιανικούλη να φύγει στην αντεπίθεση -αφού ο διαιτητής άφησε πλεονέκτημα- ανακόπηκε λανθασμένα ως οφσάιντ (ο επιθετικός της ΑΕΛ φάνηκε να καλύπτεται).
59’: Εκ νέου έντονες διαμαρτυρίες από την ΑΕΛ. Ο διαιτητής Αρετόπουλος στο σπρώξιμο που δέχθηκε ο Γιαννιτσάνης από τον Μιχαήλ μέσα στη μεγάλη περιοχή, δεν κατελόγισε την εσχάτη των ποινών. Η φάση ξεκίνησε από την ωραία προσπάθεια του Κουτσιανικούλη από τα αριστερά, ο οποίος πάσαρε έξυπνα στον Γιαννιτσάνη, αλλά ο επιθετικός της ΑΕΛ δέχθηκε σπρώξιμο χωρίς να καταλογιστεί το πέναλτι.
60’: Αντ’ αυτού και ενώ η ΑΕΛ θα μπορούσε με το πέναλτι να είχε κάνει το 2-0 έρχεται η ισοφάριση με το διαγώνιο ψηλοκρεμαστό σουτ του Νικολιά, έξω από τη μεγάλη περιοχή.
67’: Τελικά οι επιθετικές προσπάθειες της ΑΕΛ παίρνουν σάρκα και οστά. Ο νεοεισελθών Κρίζμαν εκμεταλλεύτηκε λάθος της αντίπαλης άμυνας και με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.
78’: Ακόμα μία πολύ καλή επιθετική ενέργεια της ΑΕΛ. Ο Γουάλας έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ωραία προσποίηση του Ναζλίδη, η μπάλα καταλήγει στον Κρητικό ο οποίος με συρτό σουτ πάνω στην κίνηση δεν μπορεί να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
90’: Ο Ντοντό ευνοείται από ολιγωρία της αντίπαλης άμυνας, ελίσσεται μέσα στη μεγάλη περιοχή, πλασάρει αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων). Βοηθοί: Ακρίβος, Μάνος (Λάρισας), 4ος διαιτητής Τσιτσανούδης (Λάρισας).
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι Ανδρεόπουλος, Αναστασόπουλος και Περόνε (στον πάγκο) από την ΑΕΛ, ενώ από τον ΠΑΣ Γιάννινα οι Μπέριος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας.
ΑΕΛ (Α. Πάους): Θεοδωρόπουλος, Ναβάρο (65’ Φατιόν), Κόντορ ( 65’ Γουάλας), Γκόλιας, Ζίζιτς (46’ Φάρκας), Ανδρεόπουλος (65’ Ναζλίδης), Αγκάνοβιτς (λ.τ. 40’ Αναστασόπουλος 76’ Ντέλετιτς), Λαμπρόπουλος (65’ Μασούρας), Γιαννιτσάνης (65’ Κρητικός), Κουτσιανικούλης (65’ Κρίζμαν), Περόνε (46’ Ντοντό).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ. Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος (76’ Μαυροπάνος), Μπέριος (46’ Σκόνδρας), Μιχαήλ, Μπουκουβάλας (46’ Καρανίκας), Γιάκος (66’ Μπέτρα), Γαρουφαλιάς (61’ Λίλα), Νικολιάς (61’ Βιδάλ), Χαλκιαδάκης (46’ Κοζορώνης), Ναδάλες, Κόντε (85’ Παπαδόπουλος).* Σχετικά με το σκληρό παιχνίδι των φιλοξενουμένων, είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αντρέ Πάους, κατά την είσοδο των ποδοσφαιριστών στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα του ημιχρόνου εξέφρασε παράπονα στον αρχηγό του ΠΑΣ Γιάννινα.
Επίσης έντονες ήταν οι αποδοκιμασίες των φιλάθλων προς τον Μπέριο με αφορμή το σκληρό μαρκάρισμα στον Γιαννιτσάνη, καθώς ήταν πρόσφατες οι μνήμες για το χτύπημά του στον Λεοζίνιο στο φιλικό που έγινε στο Καρπενήσι.

 

Των Χρήστου Αρχοντούλη,
Άρη Γκουτρουμάνη
Φωτ. Λεωνίδας Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass