ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ Α/Γ

Η καρδιά του στίβου χτυπάει στη Λάρισα

• Κ. Αγοραστός: «Δημιουργούμε ένα αθλητικό κίνημα μεγάλης κοινωνικής αξίας σε μια δύσκολη εποχή» • Δ. Δεληγιάννης: «Ο δήμος οφείλει και πρέπει να στηρίζει τέτοιου είδους εγχειρήματα» • Ι. Κουτσιώρας: «Ελπίζουμε να έχουμε μεγάλα πανελλήνια ρεκόρ»

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2017 22:05

Η καρδιά του Ελληνικού στίβου χτυπάει στη Λάρισα. Σήμερα και αύριο στο στάδιο Αλκαζάρ διεξάγεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Α/Γ (U23) που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων.

Σε μια χρονιά με ιστορικές διαστάσεις για τον ελληνικό στίβο, καθώς ο ΣΕΓΑΣ κλείνει φέτος τα 120 χρόνια, η Λάρισα φιλοξενεί το δεύτερο τη τάξει για την Ελληνική Ομοσπονδία πρωτάθλημα, με το οποίο πέφτει η αυλαία των επίσημων φετινών διοργανώσεων. Η διοργάνωση αναμένεται να έχει έντονη ...γεύση από Μπίντγκοζ και Γκροσέτο, αφού θα αγωνιστούν πολλά από τα παιδιά, που ξεχώρισαν στις διοργανώνεις που έγιναν στις δύο αυτές πόλεις.
Με αφορμή το σημαντικό αυτό γεγονός, χθες το μεσημέρι δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, συνέντευξη Τύπου στην οποία τονίστηκαν μεταξύ άλλων τα εξής:

 

Κ. Αγοραστός (Περιφερειάρχης Θεσσαλίας):
«Το μέλλον του ελληνικού στίβου θα βρίσκεται εδώ στη Λάρισα αυτό το Σαββατοκύριακο. Περισσότεροι από 700 αθλητές και πάνω από 1.500 συνολικά άτομα μαζί με τους συνοδούς στη μεγαλύτερη διοργάνωση του στίβου για τους νέους. Καλούμε τον κόσμο να παρευρεθεί. Είναι μία μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, η οποία ταυτόχρονα τονώνει την τοπική οικονομία, καθώς όλα τα ξενοδοχεία της πόλης είναι γεμάτα και παράλληλα συνδυάζεται με τη μεγάλη γιορτή «Με θέα το Αιγαίο» που πραγματοποιείται στα παράλια της Λάρισας. Τα τελευταία επτά χρόνια έχουμε κάνει μία μεγάλη συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο, τον Ηλία Καφφέ, τον Γιάννη Κουτσιώρα, τον πρόεδρο κ. Παναγόπουλο, που συνεργαζόμαστε και φέρνουμε τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του στίβου στη Θεσσαλία. Αισιοδοξούμε και ευελπιστούμε να έχουμε Πανελλήνια ρεκόρ. Δημιουργούμε ένα αθλητικό κίνημα μεγάλης κοινωνικής αξίας σε μια δύσκολη εποχή».

 

Ηλ. Καφφές (Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας):
«Άλλο ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα στη Λάρισα με την καθοριστική συμβολή της Περιφέρειας. Ένα πρωτάθλημα που αφορά στους νέους μας, στην αυριανή μας ελπίδα και στους άνδρες και στις γυναίκες. Θέλω να απευθύνω κάλεσμα όχι μόνο στους φίλους του στίβου αλλά σε όλους τους φιλάθλους της πόλης. Όσοι θα μείνουν στη Λάρισα να έρθουν με τις οικογένειές τους στο στάδιο Αλκαζάρ και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των αθλητών, μιας και ο στίβος τα τελευταία χρόνια μας έδωσε πολύ μεγάλες επιτυχίες -πρόσφατα στο Ρίο είδαμε τη Στεφανίδου να παίρνει το χρυσό μετάλλιο- και να δουν από κοντά πώς είναι ο υγιής αθλητισμός στη χώρα μας. Φέτος ο ΣΕΓΑΣ γιορτάζει τα 120 χρόνια. Ιδρύθηκε το 1897 και είναι η πιο παλιά αθλητική ομοσπονδία στη χώρα μας και μία από τις παλαιότερες στον κόσμο. Είναι ιδρυτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Πιστεύω ότι θα έχουμε ακόμα μία επιτυχημένη εκδήλωση. Θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω τον κ. Αγοραστό που είναι πάντα κοντά μας, ξέχωρα από τις αθλητικές εγκαταστάσεις που έχει δημιουργήσει, βοηθάει πολύ τις υποδομές. Είναι άτομο του αθλητισμού και είναι πάντα κοντά μας».

 

Γιάννης Κουτσιώρας (Εθνικός προπονητής ΣΕΓΑΣ):
«Για ένα ακόμα Σαββατοκύριακο του Ιουλίου η Λάρισα διοργανώνει ένα μεγάλο πρωτάθλημα. Είναι το δεύτερο τη τάξει στην Ομοσπονδία, είναι οι νέοι άνδρες και γυναίκες, αθλητές πολύ υψηλού επιπέδου, οι οποίοι έχουν πάρει μετάλλια σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και θα μετέχουν στο Παγκόσμιο του Λονδίνου 4-13 Αυγούστου. Καλούμε τους Λαρισαίους, όχι μόνο τους φιλάθλους του στίβου, να έρθουν να απολαύσουν δύο υπέροχα απογεύματα. Οι αθλητές του στίβου θα δώσουν τις καλύτερες προσπάθειές τους και ελπίζουμε να έχουμε μεγάλα Πανελλήνια ρεκόρ. Θεωρώ ότι πρέπει να δώσουμε σαν Λαρισαίοι το παρόν σ’ αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. Με τη βοήθεια της Περιφέρειας έχουμε προετοιμάσει ένα υπέροχο στάδιο. Θέλω να πω ότι θα έχουμε δυναμική παρουσία από τους αθλητές της Λάρισας και ένα ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι στο Παγκόσμιο του Λονδίνου θα μετέχουν τέσσερις Θεσσαλοί αθλητές, η Λαρισαία Λίλη Αλεξούλη και οι Καρδιτσιώτες Δημήτρης Τσιάμης, Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη».

 

Δημήτρης Δεληγιάννης (Αντιδήμαρχος Λάρισας):
«Ο δήμος οφείλει και πρέπει να στηρίζει τέτοιου είδους εγχειρήματα. Είναι πολύ σημαντική η συνεργασία με τους φορείς και την Περιφέρεια και νομίζω ότι οι Λαρισαίοι θα πρέπει να αγκαλιάσουν αυτήν την προσπάθεια σε μία εποχή που τα ιδεώδη του αθλητισμού και των συγκεκριμένων αγώνων είναι ζητούμενα και για λόγους που έχουν να κάνουν με την επιβίωση αυτής της κοινωνίας».
*Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν επίσης ο υπεύθυνος του γραφείου Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Αλέξανδρος Πατουλιώτης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας κ. Απόστολος Γούλας.

 

ΥΨΗΛΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Στο στάδιο Αλκαζάρ θα βρεθεί ο «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης στους Νέους, Γιάννης Κυριαζής, που επιστρέφει στη Λάρισα, όπου πέρυσι έστειλε το ακόντιο στα 87,14 μ. και σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ, ο Οδυσσέας Μουζενίδης, που μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Γκροσέτο θα κλείσει τη χρονιά με τον αγώνα στο Αλκαζάρ και ο φιναλίστ του Μπίντγκοζ, Κυριάκος Ζώτος.
Ο Εμμανουήλ Καραλής μετά το σπάσιμο του κονταριού στο Γκροσέτο θα κάτσει και πάλι απέναντι από τον πήχη, προκειμένου να αφήσει οριστικά πίσω του τον αγώνα της Ιταλίας. Ο έφηβος αθλητής θα κάνει στη Λάρισα τον τελευταίο του αγώνα πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου. Στο επί κοντώ θα πάρει μέρος και ο Νίκος Νεράντζης, που θα προσπαθήσει να πάρει ρεβάνς για τον τελικό του Γκροσέτο.
Στο μήκος, εν τη απουσία του «χρυσού» πρωταθλητή Ευρώπης Μίλτου Τεντόγλου, ο οποίος θα αγωνιστεί απευθείας στο Λονδίνο, ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης με 7,74 μ. από το Γκροσέτο έχει τον πρώτο λόγο. Ο Δημήτρης Μονόπωλης και ο Νίκος Ανδρικόπουλος ξεχωρίζουν στο τριπλούν ανδρών, ενώ στις γυναίκες η Σπυριδούλα Ναζίρη, λίγες ημέρες από το ατομικό ρεκόρ στην Καβάλα, δείχνει έτοιμη να διεκδικήσει το χρυσό, έχοντας ως βασική της αντίπαλο τη δεύτερη πέρυσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, Κωνσταντίνα Ρωμαίου, που έχει και την καλύτερη φετινή επίδοση στον κατηγορία.
Δυνατός αγώνας θα γίνει στον ακοντισμό με τις φιναλίστ σε Μπίντγκοζ και Γκροσέτο, Θεοδώρα Αραμπατζή και Αφροδίτη Μανιού, αντίστοιχα, αλλά και την Αθανασία Κόκκαλη, που προέρχεται από την καλή παρουσία της Καβάλας. Στον αγώνα θα είναι και η νεάνιδα πρωταθλήτρια των συνθέτων Ελένη Γκέλη. Στο μήκος, το χρυσό μετάλλιο αναμένεται να διεκδικήσουν η Ελένη Κουτσαλιάρη και η Χριστιάνα Μάρκου.
Με τον αέρα της έβδομης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μπίντγκοζ, θα αγωνιστεί στη σφυροβολία η Ηλιάνα Κοροσίδου, που κλείνει μια επιτυχημένη σεζόν, στη διάρκεια της οποίας πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις.
Η Άννα Κιάφα προέρχεται από το εξαιρετικό 59.16 του Γκροσέτο στα 400μ. εμπ. και με βάση τις σταθερές εμφανίσεις στη σεζόν δείχνει να είναι το φαβορί για την πρώτη θέση, ωστόσο η Δήμητρα Γναφάκη θα είναι εκεί με στόχο να της...κόψει το δρόμο και να κλείσει τη σεζόν με μια επίδοση καλύτερη από το φετινό της 59.65.
Από τον τελικό του επί κοντώ στο Μπίντγκοζ, θα πάρει μέρος η Ελένη Πόλακ, με στόχο να βελτιώσει ακόμη και το ατομικό της 4,35 μέτρα.
Η δυνατή τετράδα του Γκροσέτο, που κατέλαβε την έκτη θέση στα 4x100 μ. με νέο πανελλήνιο ρεκόρ, θα είναι στη Λάρισα για νέες γρήγορες κούρσες. Οι Κώστας Ζήκος, Σωτήρης Γκαραγκάνης, Παναγιώτης Αρβανίτης και Μιχάλης Παππάς θα κάνουν την τελευταία τους κούρσα στη σεζόν. Στα σπριντ των γυναικών ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων οι Παναγιώτα Βενιέρη, Ολυμπία Μπέκου, Κορίνα Πολίτη, Κυριακή Σαμάνη και Δέσποινα Μουρτά.
Με ενδιαφέρον αναμένεται ακόμη η συμμετοχή των Νίκου Γαβριηλίδη και Ιβάν Μενγκλεμπέη στη σφυροβολία, αλλά και του Γιώργου Μηλιαρά στα 800 μέτρα. Ο αθλητής προέρχεται από την εξαιρετική παρουσία του Γκροσέτο, όπου έφτασε μέχρι τον τελικό των 1.500 μέτρων. Στα 1.500 μ. επέλεξε να μπει και ο έβδομος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκροσέτο, Θάνος Καλάκος. Ο νεαρός στην Ιταλία κατάφερε να πετύχει νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 800 μ. και να δείξει πως είναι αθλητής αγώνων.
Τον πρώτο τους αγώνα μετά το Μπίντγκοζ και τον τελευταίο τους στη σεζόν θα κάνει σε 1.500 μ. και 5.000 μ. αντίστοιχα, η Αναστασία Μαρινάκου και Ειρήνη - Ρία Μιχαλά. Η Αθήνα Ρέντζιου και η Ιωάννα Ζάκκα ξεχωρίζουν στο ύψος γυναικών, ενώ στη δισκοβολία η Κωνσταντίνα Σπανουδάκη. Στο ύψος Ανδρών, θα συμμετάσχει ο Αντώνης Μέρλος, λίγες ημέρες από τη συμμετοχή του στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ20.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

• ΣΑΒΒΑΤΟ
- ΠΡΩΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
*Ώρα Έναρξης - Αγώνισμα - Α/Γ - Προκριματικός/ Τελικός - Παρατηρήσεις
8:00    Σφυροβολία    Α    Προκριματικός    Προπ. Ρίψεων/Όριο: 50,00μ.
9:00    Άλμα σε ύψος    Γ    Προκριματικός    Οριο: 1,68μ.
9:00    Άλμα τριπλούν    Α    Προκριματικός    Όριο: 14,00μ.
9:00    100 μ. με εμπόδια    Γ    Προκριματικές σειρές
9:15    Δισκοβολία    Γ     Προκριματικός    Κεντρικό / Όριο: 37,00 μ.
9:15    Αλμα επί κοντώ    Α    Προκριματικός    Όριο: 4,40μ.
9:20    110μ. με εμπόδια    Α    Προκριματικές Σειρές
9:40    400    Γ    Προκριματικές Σειρές
10:05    400μ    Α    Προκριματικές Σειρές
10:30    Σφαιροβολία    Α    Προκριματικός    Κεντρικό / Όριο: 14,00μ.
10:40    Άλμα τριπλούν    Γ    Προκριματικός    Όριο: 11,70μ.
10:40    100 μ.    Γ    Προκριματικές Σειρές
11:00    Ακοντισμός    Γ    Προκριματικός    Κεντρικό / Όριο: 41,00μ.
11:00    100 μ.    Α    Προκριματικές Σειρές

- ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
17:30    Σφυροβολία    Α    Τελικός - Προπ. Ρίψεων
18.00    100 μ. με εμπόδια    Γ    Τελική Σειρά 1
18:05    Άλμα τριπλούν    Α    Τελικός
18:10    100 μ. με εμπόδιο    Γ    Τελική Σειρά 2
18:15    Άλμα σε ύψος    Γ    Τελικός
18:25    110μ. με εμπόδια    Α    Τελική Σειρά 1
18:30    Δισκοβολία    Γ    Τελικός
18:35    110μ. με Εμπόδιο        Τελική Σειρά 2
18:45    100 μ.    Γ    Τελική Σειρά 1
18:51    100 μ.    Γ    Τελική Σειρά 2
19:00    100 μ.    Α    Τελική Σειρά 1
19:06    100 μ.    Α    Τελική Σειρά 2
19:15    Αλμα επί κοντώ    Α    Τελικός
19:20    400μ.    Γ    Τελική Σειρά 1
19:26    400μ.    Γ    Τελική Σειρά 2
19:40    400μ.    Α    Τελική Σειρά 1
19:46    400μ.    Α    Τελική Σειρά 2
19:55    Άλμα τριπλούν    Γ    Τελικός
20:00    1500μ.    Γ    Τελική Σειρά 1
20:10    1500μ.    Γ    Τελική Σειρά 2
20:15    Ακοντισμός    Γ    Τελικός
20:20    1500μ.Α        Τελική Σειρά 1
20:30    1500μ.    Α    Τελική Σειρά 2
20:35    Σφαιροβολία    Α    Τελικός
20:45    3.000μ. με Φ.Ε.    Γ    Τελικός
21:05    3.000μ. με Φ.Ε.    Α    Τελικός
21:25    4 Χ 100 μ.    Γ    Τελική Σειρά 1
21:34    4 Χ 100 μ.    Γ    Τελική Σειρά 2
21:40    4 Χ 100 μ.    Α    Τελική Σειρά 1
21:49    4 Χ 100 μ.    Α    Τελική Σειρά 2
21:58    4 Χ 100 μ.    Α    Τελική Σειρά 3
Παρατηρήσεις: Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των δηλώσεων σε περίπτωση που σε ορισμένα αγωνίσματα δεν υπάρχει η ανάλογη συμμετοχή οι προκριματικοί θα καταργούνται. Επίσης οι ώρες έναρξης των αγωνισμάτων μπορεί να τροποποιηθούν. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται από το site του ΣΕΓΑΣ.

 

• ΚΥΡΙΑΚΗ
- ΠΡΩΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
*Ώρα Έναρξης - Αγώνισμα - Α/Γ - Προκριματικός/ Τελικός - Παρατηρήσεις
8:00    Σφυροβολία    Γ    Προκριματικός    Προπ. Ρίψεων/Όριο: 46,00μ.
9:00    Άλμα σε ύψος    Α    Προκριματικός    Όριο: 1,98μ.
9:00    Αλμα σε μήκος    Γ    Προκριματικός    Όριο: 5,60μ.
9:00    400μ. με εμπόδια    Γ    Προκριματικές Σειρές
9:15    Δισκοβολία    Α    Προκριματικός    Κεντρικό/Όριο: 43,00μ.
9:15    Αλμα επί κοντώ    Γ    Προκριματικός    Όριο: 3,40μ.
9:20    400μ. με εμπόδια    Α    Προκριματικές Σειρές
9:45    800μ.    Γ    Προκριματικές Σειρές
10:00    800μ.    Α    Προκριματικές Σειρές
10:20    200μ.    Γ    Προκριματικές Σειρές
10:30    Σφαιροβολία    Γ    Προκριματικός    Κεντρικό/Όριο: 12,00μ.
10:40    Αλμα σε μήκος    Α    Προκριματικός    Όριο: 6,90μ.
10:45    200μ.    Α    Προκριματικές Σειρές
11:00    Ακοντισμός    Α    Προκριματικός    Κεντρικό/Όριο: 56,00μ.

- ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
17:30    Σφυροβολία    Γ    Τελικός - Προπ. Ρίψεων
18:00    Άλμα σε ύψος    Α    Τελικός
18:05    Αλμα σε μήκος    Γ    Τελικός    
18:25    Δισκοβολία    Α    Τελικός    
18:30    400μ. με εμπόδια    Γ    Τελική Σειρά 1    
18:37    400μ. με εμπόδια    Γ    Τελική Σειρά 2    
18:45    400μ. με εμπόδια    Α    Τελική Σειρά 1    
18:52    400μ. με εμπόδια    Α    Τελική Σειρά 2    
19:00    Αλμα επι κοντω    Γ    Τελικός    
19:05    200μ.    Γ    Τελική Σειρά 1    
19:11    200μ.    Γ    Τελική Σειρά 2    
19:20    200μ.    Α    Τελική Σειρά 1    
19:26    200μ.    Α    Τελική Σειρά 2    
19:40    800μ.    Γ    Τελική Σειρά 1    
19:47    800μ.    Γ    Τελική Σειρά 2    
19:55    800μ.    Α    Τελική Σειρά 1    
20:00    Αλμα σε μήκος    Α    Τελικός    
20:02    800μ.    Α    Τελική Σειρά 2    
20:10    5.000μ.    Γ    Τελικός    
20:15    Ακοντισμός    Α    Τελικός    
20:20    Σφαιροβολία    Γ    Τελικός    
20:40    5.000μ.    Α    Τελικός    
21:05    4 Χ 400μ.    Γ    Τελική Σειρά 1    
21:14    4 Χ 400μ.    Γ    Τελική Σειρά 2    
21:20    4 Χ 400μ.    Α    Τελική Σειρά 1    
21:29    4 Χ 400μ.    Α    Τελική Σειρά 2    
Παρατηρήσεις: Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των δηλώσεων σε περίπτωση που σε ορισμένα αγωνίσματα δεν υπάρχει η ανάλογη συμμετοχή, οι προκριματικοί θα καταργούνται. Επίσης οι ώρες έναρξης των αγωνισμάτων μπορεί να τροποποιηθούν. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται από το site του ΣΕΓΑΣ.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass