ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ Η ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ Κ20 ΤΗΣ ΑΕΛ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ

Ευοίωνα μηνύματα για το μέλλον

Θ. Βουτυρίτσας: «Θέλουμε να κάνουμε την ομάδα πόλο έλξης για τα ταλέντα της Λάρισας. Δεν μπορώ να φανταστώ την Ξάνθη ή την Τρίπολη, που πριν 20 χρόνια, όταν αγωνιζόμουν, όλοι έλεγαν να ακολουθήσουμε το πρότυπο της Λάρισας και σήμερα εμείς να στεκόμαστε απέναντί τους μειονεκτικά»

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2017 22:13

Με στόχο τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού συνόλου που θα μπορέσει να αναδείξει ποδοσφαιριστές και να τροφοδοτήσει τη μεγάλη ομάδα της ΑΕΛ, ξεκίνησε την προετοιμασία της η ομάδα Νέων Κ20 των «βυσσινί».

Το δύσκολο αυτό έργο ανέλαβε φέτος ο Θοδωρής Βουτυρίτσας, ένα άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία σε επίπεδο υποδομών, ο οποίος τόνισε ότι στόχος του είναι να κάνει την ομάδα Νέων πόλο έλξης για τα ταλέντα της Λάρισας και να σταματήσει το κύμα φυγής που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια. Πλαισιωμένος από τον γυμναστή Κώστα Μαντζιώκα, τον προπονητή τερματοφυλάκων Βαγγέλη Τσότσα και τους διοικητικούς Ηλία Σελιώνη και Οδυσσέα Κλάρα, ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΛ δηλώνει έτοιμος να δώσει στα νέα παιδιά ό,τι καλύτερο και να πετύχει σ’ αυτή τη μεγάλη όπως την χαρακτήρισε πρόκληση.
«Όταν μιλάμε για ΑΕΛ και ειδικότερα για την ομάδα Νέων εννοούμε μία ομάδα με εκκολαπτόμενους ποδοσφαιριστές με στόχο να γίνουν επαγγελματίες την επόμενη ή την μεθεπόμενη χρονιά. Αυτός θεωρώ είναι ο στόχος κάθε ομάδας Νέων» επισήμανε ο Θοδωρής Βουτυρίτσας και πρόσθεσε:
«Φέτος είναι η πρώτη μου χρονιά στους Νέους της ΑΕΛ. Ήταν πάντα ένας διακαής πόθος για μένα, γιατί θεωρώ ότι μου ταιριάζει να προπονώ παιδιά σ’ αυτό το επίπεδο. Άλλωστε το κάνω εδώ και χρόνια, πόσο μάλλον στην ΑΕΛ. Πιστεύω ότι θα δώσω το καλύτερο που μπορώ στα παιδιά αυτά με την εμπειρία μου και τη γνώση μου.
Έχουμε μία καινούργια ομάδα με παιδιά που ήρθαν είτε για πρώτη φορά φέτος είτε προωθήθηκαν από την Κ17. Ουσιαστικά το 1/4 του περσινού ρόστερ υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ομάδα. Επομένως είναι μια πρόκληση, δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά πιστεύω ότι όταν έχεις να κάνεις με παιδιά, τα οποία είναι φιλόδοξα και έχουν όραμα να γίνουν επαγγελματίες σημαίνει ότι δουλεύεις με ανθρώπους που έχουν όρεξη και ζήλο. Αυτό για μένα είναι σημαντικό. Όπως είπα πριν θα τους δώσω το καλύτερο και ελπίζω την επόμενη χρονιά να έχουμε κάποιον ή κάποιους από αυτούς στη μεγάλη ομάδα.
Επομένως το ζητούμενο είναι αυτά τα παιδιά να πιστέψουν ότι βρίσκονται στον προθάλαμο του επαγγελματισμού, δεν είναι έτοιμοι ακόμη και θα πρέπει να έχουν υπομονή, επιμονή, θέληση, πειθαρχία και αγωνιστικότητα. Να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό που ονειρεύονται δεν είναι καθόλου εύκολο, είναι σημαντικό, είναι όνειρο ζωής, αλλά με σκληρή δουλειά».
Ο τεχνικός της Κ20 της ΑΕΛ αναφέρθηκε και στα ταλέντα της Λάρισας τονίζοντας τα εξής:
«Πάντα υπήρχαν ταλέντα και θα υπάρχουν, αλλά δυστυχώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ένα κύμα φυγής αρκετών ταλέντων. Αυτό το εντόπισα, το είπα στη διοίκηση και στόχος και μέλημά μου είναι τα επόμενα χρόνια, όλα αυτά τα παιδιά να επιζητούν να έρθουν πρώτα στη Λάρισα και μετά οπουδήποτε αλλού».
Για τις αιτίες αυτού του φαινομένου είπε:
«Αιτίες υπάρχουν, γιατί το ποδόσφαιρο στη σημερινή εποχή είναι πολύ ανοικτό. Είναι πολύ κοντά ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και το εξωτερικό σε σχέση με το τι συνέβαινε στα χρόνια τα δικά μας. Φτάνεις πιο εύκολα, υπάρχουν οι μάνατζερ, το διαδίκτυο κ.λπ. Υπάρχει πολύς κόσμος που μπορεί να σου δώσει την πρόκληση για να πας εκεί, γι’ αυτό εμείς, εδώ στη Θεσσαλία και ειδικά στη Λάρισα, πρέπει να καταλάβουμε ότι εδώ πρέπει να αναδειχθούν τα ταλέντα μας».
Τέλος ερωτηθείς για το αν η Λάρισα μπορεί να αναδειχθεί σε δύναμη στον χώρο των υποδομών στην Ελλάδα είπε:
«Ναι, το πιστεύω. Δεν μπορώ να φανταστώ την Ξάνθη ή την Τρίπολη, που πριν 20 χρόνια, όταν αγωνιζόμουν, όλοι έλεγαν να ακολουθήσουμε το πρότυπο της Λάρισας και σήμερα εμείς να στεκόμαστε απέναντί τους μειονεκτικοί. Θέλει οργάνωση και να βάλουμε στόχο να κρατήσουμε τα παιδιά εδώ. Πάντα υπάρχει υλικό και θα υπάρχει, γιατί ασχολούμαι χρόνια με τις ακαδημίες, αρκεί εμείς να βρούμε τον τρόπο να κρατήσουμε τα παιδιά εδώ.
Είμαι αισιόδοξος, αν και θεωρώ ότι δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό το εγχείρημα. Σίγουρα είναι μία πρόκληση γιατί πιστεύω ότι θα πρέπει τα παιδιά να παρακαλούν να έρθουν στη Λάρισα και όχι η Λάρισα να τα παρακαλάει να έρχονται εδώ. Αυτό είναι το σύνθημα».

 

ΟΔ. ΚΛΑΡΑΣ: «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ Σ’ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ»
Εκ των υπευθύνων της διοίκησης για τα τμήματα υποδομής, ο Οδυσσέας Κλάρας είπε τα εξής:
«Είναι η τρίτη χρονιά που βρίσκομαι στα τμήματα υποδομής. Πιστεύω ότι επειδή φέτος η ομάδα θα απαρτίζεται από πολλά καινούργια παιδιά θα είναι λίγο πιο δύσκολα τα πράγματα. Γι’ αυτό κι εμείς ως διοίκηση πρέπει να πιστέψουμε σ’ αυτά τα παιδιά γιατί είναι το μέλλον της ομάδας. Εύχομαι η καινούργια χρονιά να είναι καλύτερη από την περσινή τόσο για τη μεγάλη ομάδα όσο και για τμήματα υποδομής.
Φέτος έγιναν πολύ καλές κινήσεις από την πλευρά της διοίκησης. Υπάρχουν παιδιά που ήρθαν από τη Νάουσα, την Κατερίνη, τα Γιαννιτσά. Δυστυχώς εδώ στη Λάρισα υπάρχουν μάνατζερ που παίρνουν τα παιδιά εκτός Λάρισας. Αυτό κάποτε πρέπει να σταματήσει γιατί δεν είναι δυνατόν να παίρνουμε παιδιά από άλλες πόλεις και να αφήνουμε τα δικά μας. Πριν κάποια χρόνια υπήρχε δικαιολογία γιατί η ομάδα ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Σήμερα όμως είναι στη Σούπερ Λιγκ και πρέπει να έρχονται τα παιδιά στην ΑΕΛ».

 

Οι αλλαγές στο ρόστερ

Αυτή τη στιγμή με την ομάδα Νέων Κ20 της ΑΕΛ προπονούνται οι εξής ποδοσφαιριστές: Κυρμιτσής, Πλατάνας, Αλεξανδρίδης, Ανγνώστης, Μαστακούλης, Καλούσης, Καλαπανίδας, Καρατάσιος, Γεωργακόπουλος, Δερμιτζάκης, Λιόντος, Τόπης, Ζαμίδης, Καραθάνος, Μακροβασίλης, Γκαλγκανόπουλος, Νούσιος, Τσιούτσας, Κακαράντζας, Μπιγκάνος, Ντιντής ενώ υπό δοκιμή προπονείται ο Πεπκολάι του ΠΟΕ. Επίσης το «παρών» δίνουν και οι τερματοφύλακες της Κ17, Σουλούκος και Κολοβός καθώς οι Καλύβας και Παπαπολυμέρου έγιναν επαγγελματίες και προπονούνται με τη μεγάλη ομάδα.
Το ρόστερ φυσικά δεν έχει συμπληρωθεί καθώς γίνονται προσπάθειες για την ενίσχυση στις θέσεις του σέντερ μπακ, του φορ και των ακραίων επιθετικών. Οι φετινές μεταγραφές είναι οι Μπιγκάνος (Νάουσα), Αλεξανδρίδης (Αιγίνιο), Καραθάνος (Κατερίνη) και Ζαμίδης (Γιαννιτσά), ενώ από τη Κ17 προωθήθηκαν οι Κυρμιτζής, Πλατάνας, Καλαπανίδας, Τόπης, Λιόντος, Γκαλγκανόπουλος και Κακαράντζας.
Σε ό,τι αφορά στην προετοιμασία το βασικό στάδιο θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του μηνός και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν τα φιλικά παιχνίδια. Προγραμματίζονται δύο επίσημα φιλικά παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη και τον Ολυμπιακό στα Χάνια του Πηλίου, ενώ θα γίνουν κι άλλα φιλικά με τοπικές ομάδες.

 

Το μήνυμα των παικτών

Τη βεβαιότητα ότι η Κ20 της ΑΕΛ θα παρουσιαστεί δυνατή τη νέα σεζόν εξέφρασαν από την πλευρά τους οι παίκτες. Ας δούμε τι είπαν ορισμένοι εξ αυτών:

 

Χρήστος Καλούσης:
«Θέλω να ευχηθώ καλή ποδοσφαιρική χρονιά με υγεία και χωρίς τραυματισμούς. Εύχομαι αφενός η μεγάλη ομάδα της ΑΕΛ να πετύχει τους στόχους της και αφετέρου κι εμείς μέσα από τη σκληρή δουλειά, υπομονή και επιμονή να καταφέρουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί».

 

Ευάγγελος Νούσιας:
«Θα δώσουμε ό,τι καλύτερο για την ομάδα. Είναι μία δύσκολη χρονιά, οι στόχοι είναι υψηλοί, χρειάζεται πολύ δουλειά και πιστεύω ότι όλοι θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε».

 

Γιάννης Μπιγκάνος:
«Πολύ ωραία συναισθήματα γιατί το κλίμα είναι εξαιρετικό στην ομάδα. Είμαστε ουσιαστικά μία νέα ομάδα και μέσα από τη σκληρή δουλειά θα προσπαθήσουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Είμαστε αισιόδοξοι και έτοιμοι να τα δώσουμε όλα».

 

Ανδρέας Δερμιτζάκης:
«Ανεβαίνει ο πήχης φέτος. Καινούργια παιδιά, τόσο από την Κ17 όσο και από άλλες ομάδες. Είναι πολύ ανταγωνιστικό το επίπεδο, πολύ καλοί οι παίκτες, πολύ καλός ο προπονητής και το υπόλοιπο επιτελείο και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Περάσαμε τις προβλεπόμενες ιατρικές εξετάσεις και συνεχίζουμε την πορεία μας για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Αυτό που θέλουμε είναι να καταξιωθούμε στην πρώτη ομάδα και να κάνουμε ένα επαγγελματικό συμβόλαιο».

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass