ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Μεγάλη συγκέντρωση για την Ηριάννα

• Αλληλεγγύη από προσωπικότητες του αθλητισμού • Ανάμεσά τους Τάκης Παραφέστας, Γιάννης Βαλαώρας, Θαν. Παπαγεωργίου

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2017 16:30

Μαζική συγκέντρωση συμπαράστασης προς την κρατούμενη Ηριάννα Β. Λ. πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση του δικαστηρίου να καταδικάσει την Ηριάννα Β. Λ. σε 13 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 187Α για την τρομοκρατία.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την πλατεία Συντάγματος και αργότερα τα μπλοκ των διαδηλωτών μεταφέρθηκαν μπροστά από τη Βουλή.
Η 29χρονη Ηριάννα, υποψήφια διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, είχε συλληφθεί με την κατηγορία για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς» καθώς διατηρούσε σχέσεις με νεαρό που είχε συλληφθεί ως εμπλεκόμενος με την οργάνωση.
Παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο αθώωσε τον σύντροφό της, η ίδια με αφορμή τη σχέση της μαζί του και με μόνο ενοχοποιητικό στοιχείο ένα δείγμα DNA, που έχει αμφισβητηθεί ακόμα και από ιατροδικαστή της ΕΛ.ΑΣ, καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό.
Μέχρι σήμερα εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, βουλευτές και ευρωβουλευτές, καλλιτέχνες μέχρι και άτομα του αθλητισμού έχουν δηλώσει έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στην 29χρονη.
Τη Δευτέρα αναμένεται να εκδικαστεί στο εφετείο η αίτηση αναστολής που έχει καταθέσει η Ηριάννα Β. Λ. και θα αποφασιστεί εάν θα ανασταλεί η πρωτόδικη ποινή, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεση στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Προπονητές, ποδοσφαιριστές, μπασκετμπολίστες, παλαίμαχοι υπογράφουν κείμενο αλληλεγγύης προς την Ηριάννα Β.Λ.
Παίκτες και προπονητές από το ποδόσφαιρο, όπως ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, ο Σάββας Κωφίδης, ο Χρήστος Τασουλής, ο Γιώργος Μπαντής, ο Ηλίας Πουρσανίδης, ο Γιώργος Μασούρας.Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο Νίκος Παππάς, ο Γιώργος Μπόγρης, ο Τάσος Κάκος και πολλοί ακόμα έστειλαν κοινό μήνυμα, δείχνοντας ότι ο αθλητισμός έχει τη δική του φωνή.
Ανάμεσά τους και δυο παλαίμαχοι παίκτες της ΑΕΛ ο Γιάννης Βαλαώρας και ο Τάκης Παραφέστας αλλά και ο Λαρισαίος παίκτης Θανάσης Παπαγεωργίου που αγωνιζόταν πέρυσι στην Ξάνθη και φέτος στον Πανιώνιο.
Το κείμενο αλληλεγγύης προς την Ηριάννα Β.Λ. που υπογράφουν 39 προσωπικότητες του αθλητισμού αναφέρει τα εξής: «Βάζουμε στο μυαλό μας τις αδικίες που έχουμε βιώσει στον χώρο του αθλητισμού. Που δεν μας έπαιρνε ο ύπνος, αρρωσταίναμε που χάναμε άδικα ένα παιχνίδι... Φαντάσου ένα παιχνίδι, μόνο ένα παιχνίδι. Και ‘κει σκεφτόμαστε την Ηριάννα, στερούμενη τόσο άδικα με την πραγματική έννοια της λέξης την ίδια της την ελευθερία, την ίδια της την ζωή. Η αδικία στο πρόσωπο της Ηριάννας είναι αδικία εναντίων όλων μας και μας αφορά όλους. Η Ηριάννα μπορεί να ήμουν εγώ, μπορεί εσύ, μπορεί τα παιδιά μας».
Μπαρτζώκας Γιώργος (προπονητής), Κωφίδης Σάββας (προπονητής), Παππάς Νίκος(καλαθοσφαιριστής) , Λαδάκης Αντώνης (ποδοσφαιριστής), Τασουλής Χρήστος (ποδοσφαιριστής), Καλλινικίδης Αβραάμ (καλαθοσφαιριστής), Πορτουλίδης Νίκος (ποδοσφαιριστής), Μπαντής Γιώργος (ποδοσφαιριστής), Τσόχλας Απόλλων (καλαθοσφαιριστής), Ελευθερόπουλος Δημήτρης (προπονητής), Μπόγρης Γιώργος(καλαθοσφαιριστής), Ζιάγκος Βαγγέλης (προπονητής), Μάρκος Δημήτρης (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής), Μπουκουβάλας Μιχάλης(ποδοσφαιριστής), Σορώτος Κώστας (προπονητής), Ζησόπουλος Γιώργος (ποδοσφαιριστής), Κόρμπος Παναγιώτης (ποδοσφαιριστής), Πουρσανίδης Ηλίας (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής), Κάκος Τάσος(διαιτητής), Παπαδόπουλος Νίκος (ποδοσφαιριστής), Τσαμπούρης Σάββας (ποδοσφαιριστής), Γκιζέλης Φώτης (προπονητής), Μασούρας Γιώργος (ποδοσφαιριστής), Βαλαώρας Γιάννης (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής), Ιντζόγλου Λευτέρης (ποδοσφαιριστής), Παντελιάδης Σάκης (ποδοσφαιριστής), Παραφέστας Τάκης (προπονητής), Παπαστεριανός Μανώλης (ποδοσφαιριστής), Ματσούκας Λευτέρης (ποδοσφαιριστής), Λαγωνικάκης Ανδρέας (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής), Κυριακίδης Ηλίας (ποδοσφαιριστής), Γκουγκούδης Σπύρος (ποδοσφαιριστής), Τσινός Γρηγόρης (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής) ,Παπαγεωργίου Θανάσης (ποδοσφαιριστής), Μουρατίδης Κώστας (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής), Παπάζογλου Σάββας (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής-προπονητής), Σεραφείδης Στέλιος (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής-προπονητής), Γεωργακόπουλος Γιώργος (ποδοσφαιριστής), Χριστοφιλέας Τάσος (ποδοσφαιριστής), Χρήστος Τζάνης (ποδοσφαιριστής).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass