Ισπανία: Η επόμενη ημέρα του «clasico»

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2015 16:15 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:12

 

Το δεύτερο φετινό "clasico" πέρασε στην ιστορία, με την Μπαρτσελόνα να νικά 2-1 τη Ρεάλ στο «Καμπ Νου», να αποσπάται τέσσερις βαθμούς στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος και να γίνεται φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Οι «μπλαουγκράνα» πήραν μία νίκη ουσίας, χάρη στο καταπληκτικό γκολ του Λουίς Σουάρες, αφού όμως χρειάστηκε να δεινοπαθήσουν για ένα ημίχρονο απέναντι στη -σαφώς ανώτερη στο διάστημα αυτό- «βασίλισσα», αλλά και να... προδώσουν το DNA τους, δίνοντας χώρο και κατοχή στη Ρεάλ στο τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης. Από την πλευρά τους, οι «μερένγκες» έκαναν αναντίρρητα το καλύτερο 45λεπτο από το ξεκίνημα του 2015, όμως το γκολ του Σουάρες και (κυρίως) η κόπωση του Λούκα Μόντριτς τους στοίχισαν στο β΄ μέρος. Το σκορ μάλιστα θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις στο φινάλε, όμως κάποιες επεμβάσεις του Ίκερ Κασίγιας κράτησαν το προβάδισμα των Μαδριλένων σε πιθανή ισοβαθμία (3-1 το πρώτο παιχνίδι στο «Μπερναμπέου»).

Η πριμέρα ντιβιζιόν, όπως και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, διακόπτεται αυτή την εβδομάδα, λόγω των προκριματικών του EURO 2016, και επαναρχίζει στις 3/4, μπαίνοντας στην τελική ευθεία. Με δέκα αγωνιστικές να απομένουν και προβάδισμα τεσσάρων βαθμών, η Μπαρτσελόνα είναι σίγουρα το φαβορί, είναι όμως υπερβολικό να θεωρήσει κανείς ότι έχει εξασφαλίσει τον τίτλο. Τους Καταλανούς περιμένει ένας ιδιαίτερα δύσκολος Απρίλιος, με έξι παιχνίδια πρωταθλήματος, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι εξ ορισμού δύσκολα, και βεβαίως τις δύο αναμετρήσεις με την Παρί Σεν Ζερμέν για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Σύνολο οκτώ αγώνες μέσα σε 27 ημέρες (4-30 Απριλίου), με υψηλό συντελεστή δυσκολίας και περιορισμένες εναλλακτικές λύσεις.

Το ίδιο διάστημα, η Ρεάλ έχει σαφώς πιο βατό πρόγραμμα στο πρωτάθλημα, με μόνο επικίνδυνο ματς την έξοδο στο Βίγκο κόντρα στη Θέλτα, αλλά και τα δύο παιχνίδια-πρόκληση με την Ατλέτικο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί φαίνεται πως θα κριθούν πολλά για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, ιδιαίτερα στον ψυχολογικό τομέα. Παρά την ήττα, η εικόνα της ομάδας στο «Καμπ Νου» ήταν σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με το τελευταίο δίμηνο και επιτρέπει αισιοδοξία για τη συνέχεια. Αν όμως η φετινή... κατάρα στα τοπικά ντέρμπι της Μαδρίτης (δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες στα έξι ματς με την Ατλέτικο) συνεχιστεί και στο Τσάμπιονς Λιγκ, δύσκολα θα καταφέρουν οι «μερένγκες» να σηκώσουν κεφάλι.

Εν κατακλείδι, το 15νθήμερο αμέσως μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος δύναται να αποβεί καθοριστικό για την εξέλιξη της μάχης του τίτλου. Η Μπαρτσελόνα έχει στο διάστημα αυτό δύο εκτός έδρας δοκιμασίες σε Βίγκο και Σεβίλη και ένα ματς στο «Καμπ Νου» με την -τρίτη της βαθμολογίας- Βαλένθια, ενώ ενδιάμεσα υπάρχει και ο πρώτος προημιτελικός με την Παρί Σεν Ζερμέν. Αν περάσει αυτή τη σειρά αγώνων χωρίς απώλειες, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε θα έχει «αγκαλιάσει» τον τίτλο. Άλλωστε, το «ζευγάρι» Σεβίλη (έξω)-Βαλένθια (μέσα) έχει να το περάσει τον Μάιο και η Ρεάλ, ενώ το ντέρμπι της Μπαρτσελόνα με την Ατλέτικο, την προτελευταία αγωνιστική, μπορεί να αποδειχθεί από αδιάφορο έως... μη γενόμενο: αν η μάχη της κορυφής δεν έχει κριθεί ως τότε, μοιάζει απίθανο οι «ροχιμπλάνκος» να χαρίσουν τίτλο στη «μισητή» συμπολίτισσα...

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δύο μονομάχων κατά τις τελευταίες 10 αγωνιστικές της πριμέρα ντιβιζιόν:

ΗΜΕΡΑ  ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (68β.)  ΡΕΑΛ (64β.)

29η              Θέλτα (ε) Γρανάδα (μ)

30η *            Αλμερία (μ) Ράγιο Βαγεκάνο (ε)

31η              Σεβίλη (ε) Εϊμπάρ (μ)

32η              Βαλένθια (μ) Μάλαγα (μ)

33η              Εσπανιόλ (ε) Θέλτα (ε)

34η *            Χετάφε (μ) Αλμερία (μ)

35η              Κόρντομπα (ε) Σεβίλη (ε)

36η              Σοσιεδάδ (μ) Βαλένθια (μ)

37η             Ατλέτικο Μαδρ. (ε) Εσπανιόλ (ε)

38η             Λα Κορούνια (μ) Χετάφε (μ)

* Με αστερίσκο σημειώνονται οι εμβόλιμες αγωνιστικές

** Οι προημιτελικοί του Τσάμπιονς Λιγκ διεξάγονται μεταξύ 31ης-32ης και 32ης-33ης αγωνιστικής. Αντίστοιχα, οι ημιτελικοί θα γίνουν μεταξύ 35ης-36ης και 36ης-27ης αγωνιστικής.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass