ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΥΠΟ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΕ ΦΑΡΟΣ-ΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ 2017

Με εντατικούς ρυθμούς για την Α1

*Στο κλειστό της Νεάπολης βρέθηκε χθες ο γεν. διευθυντής του ΕΣΑΚΕ κ. Κονδύλης *Συνάντηση στα γραφεία της νέας ομάδας είχαν τεχνικό επιτελείο και διοικητικά στελέχη που μίλησαν στην «Ε» για τους στόχους και τη φιλόδοξη προσπάθεια που γίνεται

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2017 22:07

Την απόλυτη ικανοποίησή τους από την πορεία στελέχωσης -σε όλα τα επίπεδα- της υπό σύσταση ΚΑΕ Φάρος-ΓΣ Λάρισας 2017 με έδρα τη Λάρισα, που θα δώσει το «παρών» στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής του μπάσκετ, εξέφρασαν προπονητικό επιτελείο και διοικητικά στελέχη.

Με αφορμή την επίσκεψη του γενικού διευθυντή του ΕΣΚΑΕ κ. Κονδύλη στο κλειστό της Νεάπολης για τον προβλεπόμενο έλεγχο καταλληλότητας χρήσης του γηπέδου, βρέθηκαν χθες στα γραφεία της ομάδας, ο τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος, ο τεχνικός διευθυντής Παρασκευάς Μουρατίδης, ο προπονητής Γιάννης Διαμαντάκος, ο εν δυνάμει πρόεδρος της υπό σύσταση ΚΑΕ Κώστας Δασταυρίδης, ο άμεσος συνεργάτης του Παναγιώτης Τέλιος, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της νέας ΚΑΕ Γιάννης Ζήγρας και η υπεύθυνη επικοινωνίας Άρτεμη Δούλου.

Στο περιθώριο της συνάντησης που είχαν για τρέχοντα θέματα της ομάδας, οι άνθρωποι της υπό σύσταση ΚΑΕ Φάρος-ΓΣ Λάρισας 2017 μίλησαν στην «Ε» για τους στόχους, τις προοπτικές και τη φιλόδοξη προσπάθεια που κάνουν, ούτως ώστε η Λάρισα να αποκτήσει ξανά δυναμική εκπροσώπηση στην Α1 Εθνική και να πρωταγωνιστήσει στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ. Για τον λόγο αυτό απηύθυναν κάλεσμα στον κόσμο της πόλης να αγκαλιάσει το εγχείρημα και να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια που γίνεται.

Με αφορμή την επίσκεψη της επιτροπής του ΕΣΑΚΕ και τις εργασίες βελτίωσης που θα πρέπει να γίνουν στο παρκέ και τον χώρο των αποδυτηρίων, οι άνθρωποι της ομάδας επισήμαναν πόσο αναγκαία είναι η στήριξη των φορέων της Λάρισας και ειδικότερα της Περιφέρειας και της Δημοτικής αρχής, τονίζοντας ότι τα οφέλη για την οικονομία της πόλης από τη συμμετοχή της ομάδας στην Α1 Εθνική θα είναι σημαντικά (διαμονή ομάδων σε ξενοδοχεία, διοργάνωση τουρνουά προετοιμασίας, ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού κ.ά.). Για τον λόγο αυτό από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να προγραμματιστούν συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό και τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Καλογιάννη, ενώ από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει και η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας, οι τιμές των οποίων, όπως επισημάνθηκε, θα είναι προσιτές για τους φιλάθλους.

Σχετικά με το αγωνιστικό κομμάτι και τα μεταγραφικά ο τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Είχαμε ένα διήμερο επαφών στη Λάρισα για διάφορα θέματα της ομάδας (αγωνιστικά και λειτουργικά). Το ευχάριστο είναι ότι η ομάδα στελεχώνεται με εξαιρετικό τρόπο και όλα τα πράγματα μπαίνουν σε μία σειρά. Σχετικά με τα μεταγραφικά θα πρέπει να περιμένουμε λίγο. Είμαστε σε επαφή με παίκτες, αλλά θέλουμε να κάνουμε τις κατάλληλες επιλογές όταν θα είμαστε έτοιμοι 100%. Έτσι με την έναρξη της προετοιμασίας στις 17 Αυγούστου θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε ένα πλήρες πακέτο σε όλα τα επίπεδα, με φουλ ρόστερ ούτως ώστε στις 21 Αυγούστου, που ουσιαστικά θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις να είμαστε πλήρεις».

Για το αν η απουσία του, το διάστημα που θα βρίσκεται στην Εθνική, θα επηρεάσει την προετοιμασία της ομάδας ο κ. Σκουρτόπουλος επισήμανε:

«Δεν παίζει κάποιον ιδιαίτερο ρόλο στην προετοιμασία γιατί θα έχουμε έναν μήνα γεμάτο μέχρι να ξεκινήσουμε τις υποχρεώσεις του πρωταθλήματος, οπότε σε συνεργασία με τα παιδιά θα έχουμε βγάλει το πρόγραμμα. Εμπειρικά τα τελευταία χρόνια δεν είχα κάποιο πρόβλημα, επομένως δεν νομίζω ότι θα έχουμε και δω. Η ομάδα έχει στελεχωθεί με άψογο τρόπο και όσον αφορά στους συνεργάτες και η παρουσία του κ. Μουρατίδη είναι πολύ σημαντική γιατί πέρα από τη θέση του τεχνικού διευθυντή είναι ένας πολύ έμπειρος προπονητής και μπορεί να μας βοηθήσει σε πολλά σημεία. Όσον αφορά στον γυμναστή Δημήτρη Χαλίτσιο που ξεκινήσαμε τη συνεργασία είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και θεωρώ ότι είναι από τους καλύτερους που θα μπορούσαμε να έχουμε και προχωράμε βήμα-βήμα».

Για τα μεταγραφικά ο τεχνικός της ομάδας είπε:

«Μεταγραφικά προσπαθούμε να ξεκαθαρίσουμε όσο γίνεται το συντομότερο δυνατό ποιοι θα είναι οι Έλληνες της ομάδας. Είναι το δύσκολο κομμάτι γιατί δεν υπάρχουν πολλές επιλογές και για τον καθένα γίνεται μάχη. Αν δεν προκύψει κάτι πολύ απρόοπτο θα έχουμε ολοκληρώσει το ρόστερ πολύ σύντομα. Στους ξένους έχουμε περιθώρια ακόμα. Έχουμε κάνει κάποιες προεπιλογές αλλά δεν μας βιάζει κάτι».

Επίσης, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος αναφέρθηκε και στους στόχους για τη νέα χρονιά:

«Αν εξαιρέσουμε τις πολύ δυνατές ομάδες Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό αλλά και την ΑΕΚ, από κει και πέρα υπάρχει ένας λυσσαλέος ανταγωνισμός, όπου οι διαφορές των ομάδων θα είναι πολύ μικρές. Εμείς θέλουμε να στήσουμε μία ομάδα σωστά ώστε να υπάρχει συνέχεια άσχετα από το αποτέλεσμα. Όποιος θα έρθει τα επόμενα χρόνια να βρει πράγματα εδώ. Θέλουμε να στήσουμε μία ομάδα νεανική. Οι Αμερικανοί μας θα είναι 3-4 νέα παιδιά και 2 έμπειροι και αντίστοιχα οι Έλληνες. Θέλουμε μία ομάδα που θα παίξει ωραίο μπάσκετ, θεαματικό. Γι' αυτό προσπαθούμε να βρούμε παιδιά με φιλοδοξίες. Επίσης θα πρέπει να πω ότι εκκρεμεί η θέση ενός ακόμα προπονητή αλλά είναι θέμα χρόνου να το τελειώσουμε».

Τέλος σχετικά με την προετοιμασία ο τεχνικός της ομάδας επισήμανε τα εξής:

«Η προετοιμασία θα γίνει στη Λάρισα. Δεν χρειάζεται να πάμε αλλού. Η προετοιμασία πλέον γίνεται μέσα στο γήπεδο του μπάσκετ περισσότερο. Υπάρχει μία πρόσκληση για την Κύπρο, όπως υπάρχει μία πιθανότητα να πάμε στο τουρνουά του Ρεθύμνου, αλλά όλα αυτά θα κλειδώσουν όταν πάρουμε τις ημερομηνίες του κυπέλλου.

Το καλό για μας είναι ότι η Θεσσαλονίκη είναι εύκολα προσβάσιμη, δίπλα μας είναι η ΑΕΛ, η Αγιά, η Καρδίτσα και τα Τρίκαλα για να παίξουμε φιλικά και να βοηθήσει ο ένας τον άλλο, οπότε δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα σ’ αυτό» κατέληξε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Από την πλευρά του ο τεχνικός διευθυντής Παρασκευάς Μουρατίδης τόνισε:

«Στο θέμα της στελέχωσης έχουν γίνει τρομερά βήματα και πιστεύω ότι η ομάδα θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο. Μετά από χρόνια θα υπάρχει παρουσία ομάδας από τη Λάρισα ξανά στην Α1 Εθνική. Από κει και πέρα νομίζω ότι ο κόσμος της πόλης πρέπει να βοηθήσει αυτή την προσπάθεια και να είναι αρωγός, είτε με την αγορά διαρκείας είτε με την προσέλευσή του στο γήπεδο. Να δείξει υπομονή για όλη αυτήν την προσπάθεια που γίνεται γιατί πιστεύω ότι σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι θετικό. Δεν νομίζω ότι ήρθε κάποιος εδώ, ξεσπιτώνοντας τον εαυτό του, για να κάνει κάτι μέτριο και επειδή έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον κόουτς νομίζω θα γίνει εξαιρετική δουλειά».

Τη βεβαιότητα ότι αυτό που γίνεται φέτος στην ομάδα θα έχει ουσιαστικά αποτελέσματα και θα έχει πολλαπλά οφέλη για το μπάσκετ της πόλης εξέφρασε με τη σειρά του ο εκ των συνεργατών του Θανάση Σκουρτόπουλου, Γιάννης Διαμαντάκος, ενώ ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Κώστας Ζήγρας χαρακτήρισε πολύ ενδιαφέρον το όλο πρότζεκτ, τονίζοντας ότι η ομάδα θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική σε όλα τα επίπεδα.

Τέλος ο εν δυνάμει πρόεδρος της νέας ΚΑΕ, Κώστας Δασταυρίδης είπε:

«Σήμερα (σ.σ. χθες) έγινε η επίσκεψη του ΕΣΑΚΕ για την πιστοποίηση καταλληλότητας του κλειστού της Νεάπολης. Βρήκαμε μεγάλη κατανόηση από τους ανθρώπους του ΕΑΚΛ. Περιμένουμε την έκθεση μέχρι την Τρίτη και από κει και μετά θα ξεκινήσουν οι διορθωτικές εργασίες, οι οποίες πιστεύουμε ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου.

Το πιο σημαντικό είναι η διόρθωση του παρκέ και η βελτίωση των αποδυτηρίων. Με αφορμή λοιπόν αυτό θα πρέπει να πω ότι χρειάζεται και η στήριξη των φορέων και εννοώ της Περιφέρειας και του Δήμου γιατί είναι κρίμα αυτό το γήπεδο να μην φιλοξενεί διάφορες διοργανώσεις. Με τη συμμετοχή της ομάδας στην Α1 θα έρθουν στην πόλη 15 ομάδες, ενώ παράλληλα μπορούμε να διοργανώσουμε αθλητικά τουρνουά, όπως αυτό στη μνήμη του Απόστολου Δομενικιώτη και να δώσουμε ώθηση στον αθλητικό τουρισμό.

Την επόμενη εβδομάδα θα επιδιώξουμε ένα ραντεβού με τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο όπου θα θέσουμε τα προβλήματα που έχουμε και θα ζητήσουμε τη βοήθειά τους».

Στη συνέχεια της δήλωσής του ο κ. Δασταυρίδης αναφέρθηκε στο θέμα της λαρισινής ταυτότητας της νέας ομάδας λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Θέλω να επισημάνω ότι ίσως αυτή η προσπάθεια που κάνουμε να αρέσει στο 99% των Λαρισαίων. Υπάρχει αυτό το 1% όμως, που δεν ξέρω γιατί αντιδρά με αυτόν τον τρόπο. Είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να έχει η πόλη μας αυτό που κάνουμε. Η Λάρισα είναι από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας και δεν έχει ομάδα στην Α1 Εθνική, ενώ παλιότερα είχε δύο ομάδες. Ο πρώτος των Ελλήνων παικτών, ο Σπανούλης είναι Λαρισαίος. Άρα το να έχει μπάσκετ αυτή η πόλη είναι ό,τι καλύτερο».

Τέλος σχετικά με την υπό ίδρυση νέα ΚΑΕ ο κ. Δασταυρίδης υπογράμμισε:

«Προχωράει το θέμα της ίδρυσης και μέχρι τέλος του μηνός θα έχει έρθει και η έδρα στη Λάρισα. Η ονομασία θα είναι ΚΑΕ Φάρος-ΓΣ Λάρισας 2017 για τον πρώτο χρόνο και στη συνέχεια θα αλλάξει το όνομα. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα γίνει αντιληπτό, ότι η ομάδα θα ανήκει σε Λαρισαίους. Θα γίνει κτήμα της Λάρισας. Έστω και μ’ αυτόν τον τρόπο η Λάρισα έχει πλέον μπάσκετ στην Α1 Εθνική».

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass