ΤΗΝ ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΓΑΛΛΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ (21.30) Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Eτοιμη για τον ιστορικό ημιτελικό

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2017 16:00

Την πανίσχυρη Γαλλία θα αντιμετωπίσει σήμερα (21:30, ΕΡΤ1) η Εθνική Ελλάδας στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ Γυναικών, που διεξάγεται στην Πράγα της Τσεχίας.

Η ελληνική ομάδα έχει ήδη γράψει τη δική της ιστορία στο Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας και σήμερα θα προσπαθήσει να την κάνει ακόμα μεγαλύτερη και να φτάσει εκεί που δεν έχει πάει ποτέ στο παρελθόν, δηλαδή, στον μεγάλο τελικό.
Στον άλλον σημερινό ημιτελικό (πρώτο χρονικά) η Ισπανία θα αντιμετωπίσει στις 19.00 το Βέλγιο.

Οι διεθνείς έχουν πραγματοποιήσει μια εκπληκτική πορεία ως τώρα στη διοργάνωση, αλλά δεν θέλουν να μείνουν στα κεκτημένα. Οι πανηγυρισμοί έχουν κοπάσει στις τάξεις της Εθνικής Γυναικών και όλοι είναι προσηλωμένοι στη σημερινή αναμέτρηση με τη Γαλλία. Πρόκειται για μια ομάδα που οι διεθνείς γνωρίζουν πολύ καλά και από την οποία η Εθνική είχε ηττηθεί στην α’ φάση της διοργάνωσης με 70-63.
Το σημερινό βέβαια είναι ένας τελείως διαφορετικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Η Εθνική θα παίξει χωρίς άγχος έχοντας πετύχει τη μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας της, ενώ η Γαλλία θα είναι αυτή που θα έχει την πίεση με δεδομένο ότι είναι το φαβορί στην αναμέτρηση.
Οι παίκτριες του Κώστα Κεραμιδά, πάντως, θα δώσουν τη μάχη τους, όπως έχουν κάνει σε όλους τους αγώνες της διοργάνωσης στοχεύοντας σε ένα ακόμη θαύμα. Από προχθές το βράδυ, πάντως, το προπονητικό επιτελείο της Εθνικής εργάζεται αδιάκοπα για τον μεγάλο ημιτελικό με τη Γαλλία. Έχει αρχίσει να καταστρώνει τα πλάνα του προκειμένου να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο και να καταφέρει να κάνει άλλη μια έκπληξη.
Η Εθνική Γυναικών ολοκλήρωσε την προετοιμασία της με προπόνηση στην Ο2 Αρένα της Πράγας, εκεί που θα διεξαχθεί σήμερα ο «μεγάλος» ημιτελικός.
Για τον σημερινό ημιτελικό μίλησαν δύο από τις πρωταγωνίστριες της Εθνικής, οι Εβίνα Μάλτση και Στέλα Καλτσίδου, οι οποίες τόνισαν μεταξύ άλλων:
Καλτσίδου: «Αυτό είναι πλέον το πιο κρίσιμο παιχνίδι μετά το προηγούμενο που παίξαμε. Για άλλη μια φορά νομίζω ότι, όσο και αν ακουστεί κλισέ, δεν έχουμε κανένα άγχος. Αισθανόμαστε σαν να έχουμε κατακτήσει το Ευρωμπάσκετ. Είμαστε πάρα πολύ ενθουσιασμένες που θα παίξουμε στον ημιτελικό και θα πάμε χωρίς κανέναν φόβο και δισταγμό. Θα ακολουθήσουμε το πλάνο μας, θα τα δώσουμε όλα και όταν σημάνει η κόρνα της λήξης θα δούμε τι έχουμε πετύχει. Θα χαρούμε σίγουρα το παιχνίδι, θα το ευχαριστηθούμε, θα παίξουμε μπάσκετ και ο καλύτερος θα κερδίσει».
Μάλτση: «Εδώ που φτάσαμε στον ημιτελικό, αν και δεν είχαμε τολμήσει να το ονειρευτούμε, δεν θέλουμε να χάσουμε. Θέλουμε να ζήσουμε κάτι που δεν έχουμε τολμήσει να σκεφτούμε ποτέ. Τώρα αλλάζουν όλα για εμάς. Τώρα είναι μια πολύ μεγάλη στιγμή, μια στιγμή που μπορεί να μην ξαναέρθει. Σίγουρα, όμως, δεν έχουμε άγχος...».

 

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ ΜΑΛΤΣΗ ΚΑΙ ΛΥΜΟΥΡΑ
Η Εβίνα Μάλτση και η Λολίτα Λύμουρα ήταν οι κορυφαίες της εθνικής γυναικών στην θριαμβευτική νίκη επί της Τουρκίας (84-55) για τα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ Γυναικών, που διεξάγεται στην Πράγα. Συγκεκριμένα, η Μάλτση τελείωσε την αναμέτρηση με νταμπλ νταμπλ (25 πόντους και 10 ριμπάουντ), ενώ η Λύμουρα από την πλευρά της «άγγιξε» το τριπλ νταμπλ έχοντας 7 πόντους, 7 ριμπάουντ και 10 ασίστ. Με τέτοια στατιστικά δεν είναι περίεργο που η FIBA επέλεξε τις δύο διεθνείς στην καλύτερη πεντάδα των προημιτελικών. Οι άλλες τρεις αθλήτριες της πεντάδας ήταν η Βελγίδα Έμμα Μέσεμαν, η Ισπανίδα Άλμπα Τόρενς και η Ιταλίδα Σεσίλια Ζανταλασίνι.

 

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το σημερινό πρόγραμμα του Ευρωμπάσκετ Γυναικών έχει ως εξής:
Θέσεις 5-8
13.30 Λετονία - Ιταλία
16.00 Τουρκία - Σλοβακία
Ημιτελικοί
19:00 Ισπανία-Βέλγιο
21:30 Ελλάδα-Γαλλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass