ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 23-25 ΙΟΥΝΙΟΥ

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κολύμβησης επιστρέφει μετά από 10 χρόνια στο ΟΑΚΑ

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2017 15:44

Στο ΟΑΚΑ επιστρέφει μετά από δέκα χρόνια το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κολύμβησης, το οποίο διεξάγεται από την Παρασκευή 23 έως την Κυριακή 25 Ιουνίου,

στο κλειστό κολυμβητήριο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Στο 86ο Εθνικό Πρωτάθλημα ΟΠΕΝ κατηγορίας θα συμμετάσχουν 470 αθλητές και αθλήτριες από 75 σωματεία, συμπεριλαμβανομένων όλων των μεγάλων ονομάτων της πισίνας, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό όμως την απουσία των δύο πολυνικών της διοργάνωσης, του Σπύρου Γιαννιώτη (32 ατομικές νίκες) και της Μαριάννας Λυμπερτά (37), οι οποίοι ολοκλήρωσαν πέρυσι τη μεγάλη καριέρα τους. Αξιοσημείωτη είναι επίσης η απουσία του Παναγιώτη Σαμιλίδη, κυρίαρχου τα τελευταία χρόνια στα αγωνίσματα του προσθίου, ο οποίος απέχει φέτος από την αγωνιστική δράση. Στον αντίποδα θα πρέπει να αναφερθεί η επανεμφάνιση μετά από πολλά χρόνια της -30χρονης πια- Βάσως Αγγελοπούλου, φιναλίστ των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και κατόχου μέχρι και σήμερα των πανελληνίων ρεκόρ σε τρία αγωνίσματα (200μ. πεταλούδα, 200μ. και 400μ. μικτή ατομική), η οποία θα αγωνιστεί σε 50μ. και 100μ. πεταλούδα. Το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δεν δίνει δυνατότητα πρόκρισης σε μεγάλες διοργανώσεις, καθώς δεν υπολογίζεται για την επίτευξη ορίων παρά μόνο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων, που θα γίνει τον Αύγουστο στην Ινδιανάπολη. Η αποστολή για το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης έχει ήδη ανακοινωθεί από την ΚΟΕ, που έχει αφήσει ανοιχτό μόνο το ενδεχόμενο προσθήκης αθλητή ή αθλητών για τα ομαδικά αγωνίσματα. Πάντως, η προθεσμία της FINA για την επίτευξη ορίων για τη Βουδαπέστη λήγει στις αρχές Ιουλίου, όπερ σημαίνει ότι, αν κάποιος αθλητής πιάσει όριο, μπορεί να συμπεριληφθεί στην αποστολή για την ουγγρική πρωτεύουσα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass