ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (16.00)

Ελληνοτουρκική μάχη

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2017 15:02

Την Τουρκία θα αντιμετωπίσει σήμερα στις 16.00 (ΕΡΤ1) η Εθνική ομάδα μπάσκετ των γυναικών στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ Γυναικών.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ελπίζει σε μία ανάλογη εμφάνιση όπως κόντρα στη Ρωσία για να διεκδικήσει τη θέση της στον τελικό. Τα σημερινά παιχνίδια έχουν ως εξής: 13.30: Βέλγιο - Ιταλία 16.00: Τουρκία - Ελλάδα 19.00: Ισπανία - Λετονία 21.30: Γαλλία - Σλοβακία Η νικήτρια της αναμέτρησης Τουρκία - Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό τη νικήτρια του αγώνα Γαλλία - Σλοβακία. Ακόμη κι αν δεν καταφέρει η Ελλάδα να προκριθεί στα ημιτελικά, υπάρχει ανοιχτός δρόμος για την εξάδα, που δίνει το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, που θα διεξαχθεί στην Ισπανία από τις 22 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018. Η ΦΑΣΟΥΛΑ ΝΙΚΗΣΕ ΤΗΝ ΤΙΧΟΝΕΝΚΟ Για πρώτη φορά στην ιστορία, σε επίσημο αγώνα, η εθνική γυναικών νίκησε τη Ρωσία... και η Φασούλα νίκησε την Τιχονένκο! Τριάντα χρόνια και έξι ημέρες, μετά τον τελικό του ‘87, όταν ο Παναγιώτης Φασούλας είχε δυσαρεστήσει τον Βαλερί Τιχονένκο και την κάτοχο του τίτλου ΕΣΣΔ, στον τελικό του Ευρωμπάσκετ, στο ΣΕΦ! Μία γαλανόλευκη και μία ερυθρόλευκη φανέλα με τα ίδια «βαριά» επίθετα, στο παρκέ στην Κραλόβκα Αρένα της Πράγας, αυτή τη φορά όμως, τρεις δεκαετίες αργότερα, οι κάτοχοί τους ήταν γένους θηλυκού! Η κόρη του Παναγιώτη Φασούλα, Μαριέλλα και η ανιψιά του Βαλερί Τιχονένκο, Ξένια, ζωντάνεψαν τις αναμνήσεις από το έπος της εθνικής που χάρισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε ομαδικό άθλημα στην Ελλάδα, σε εθνικό επίπεδο. Η διαφορά είναι πως και τα δύο κορίτσια αγωνίζονται στη θέση της σέντερ (όπως η «αράχνη»), ενώ ο Βαλερί Τιχονένκο «έβαλε τη σφραγίδα του» στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, ως «τριάρι». Η 19χρονη Φασούλα (γεννηθείσα το 1997) αγωνίστηκε μόνο 5 λεπτά, έχοντας συγκομιδή 2 πόντους και 3 ριμπάουντ. Η 24χρονη Τιχονένκο (γεννήθηκε το 1993) πάτησε παρκέ για 16 λεπτά, σημείωσε 2 πόντους, μάζεψε 4 ριμπάουντ και μοίρασε 1 ασίστ. Τα δύο κορίτσια στέλνουν ένα σημαντικό μήνυμα: Όταν ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής στην οικογένεια, τότε και τα παιδιά –στις περισσότερες περιπτώσεις- θα τον αγαπήσουν. Τα γονίδια... φυγείν αδύνατον!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass