ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ

Ώρα Mόρα για την ΑΕΛ

*Κρούση της ρουμανικής Βιτορούλ για τον Κροάτη Αγκάνοβιτς

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2017 22:11

Ώρα του …Μόρα για την ΑΕΛ καθώς ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας προσέγγισε (μέχρι τώρα τηλεφωνικά) τον Λαρισαίο παίκτη Βαγγέλη Μόρα για να πετύχει τον επαναπατρισμό του στη λαρισινή ομάδα μετά από δεκαπέντε περίπου χρόνια και πιθανόν σήμερα μεταξύ των δυο πλευρών να γίνει ραντεβού στην Καλαμάτα (μεθαύριο σε ξενοδοχείο της περιοχής αρχίζει ο διεθνής παίκτης τις διακοπές του).

Ο παίκτης αυτή τη στιγμή έχει συμβόλαιο με την ιταλική Μπάρι (ομάδα Β' Ιταλίας) αντί 250.000 ευρώ αλλά η ΑΕΛ του έκανε πρόταση συνεργασίας για δύο χρόνια και ο παίκτης πάντα στο μυαλό του έχει την επιστροφή στη γενέτειρά του.

Το οικονομικό μέρος δεν είναι εμπόδιο σε μια συμφωνία από τη στιγμή που ο 36χρονος ποδοσφαιριστής θέλει να επιστρέψει στη λαρισινή ομάδα αλλά σίγουρα για να γίνει μια τέτοια μετακίνηση θα πρέπει να υπάρξουν και ορισμένες εγγυήσεις που θέλει ο ποδοσφαιριστής και πιστεύουμε ότι ο κ.Κούγιας με δεδομένη την επιθυμία της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή θα δώσει συγκατάθεση. Άλλωστε μέχρι τώρα στον μεταγραφικό τομέα γίνονται καλές κινήσεις.

Η συζήτηση των δύο ανδρών που μάλλον θα γίνει σήμερα δεν θα περιστρέφεται μόνο γύρω από το οικονομικό αλλά και γύρω από άλλα θέματα, αφού ο Μόρας δεν σκέφτεται την ΑΕΛ απλά για να κλείσει την καριέρα του αλλά για την ανάπτυξη της ομάδας σε αγωνιστικό και οργανωτικό επίπεδο. Πληροφορίες θέλουν να μετέφερε και απόψεις για παίκτες που ενδιαφέρουν την ΑΕΛ από την ιταλική αγορά (τερματοφύλακας και σέντερ φορ).

Τη χρονιά που πέρασε o Μόρας παρά τους δυο τραυματισμούς που είχε (το παράξενο ήταν ότι η συγκεκριμένη ομάδα είχε πολλούς τραυματισμούς παικτών) αγωνίσθηκε σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα 23 παιχνίδια εκ των οποίων τα 22 βασικός και το ένα ως αλλαγή. Δέχθηκε δέκα κίτρινες κάρτες.

Ο Βαγγέλης Μόρας ξεκίνησε την καριέρα του από τους Αμπελόκηπους Λάρισας για να αποκτηθεί στη συνέχεια από την ΑΕ Λάρισα αγωνιζόμενος στη Β΄ Εθνική το 1999, ενώ το 2001 μετεγγράφηκε στην Προοδευτική, με την οποία κέρδισε την άνοδο στην Α΄ Εθνική.

Το 2003 αποκτήθηκε από την ΑΕΚ, καθώς ήταν προσωπική επιλογή του Ντούσαν Μπάγεβιτς που τον είχε αποκαλέσει τότε νέο Μανωλά. Το 2007, μετά από εισήγηση του Λορένσο Σέρα Φερέρ, αποδεσμεύθηκε και ως ελεύθερος συνέχισε την καριέρα του στο ιταλικό πρωτάθλημα αγωνιζόμενος στην Μπολόνια, όπου παρέμεινε επί μία τετραετία.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2011 υπέγραψε για έναν χρόνο στη Σουόνσι, όμως μετά από τη μικρή συμμετοχή που είχε στον σύλλογο της Ουαλίας, αποφάσισε να επιστρέψει στην Ιταλία όπου υπέγραψε, τον Ιανουάριο του 2012, συμβόλαιο εξάμηνης διάρκειας με την Τσεζένα. Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς μετακόμισε στην Ελλάς Βερόνα όπου παρέμεινε επί μία τετραετία, συμπληρώνοντας 131 συμμετοχές πρωταθλήματος.

Το καλοκαίρι του 2016 συμφώνησε με την Μπάρι.

Είναι διεθνής με την εθνική Ελλάδας, με την οποία μετρά 27 συνολικά συμμετοχές, ενώ ήταν μέλος της ομάδας που συμμετείχε στο Μουντιάλ 2010 στη Νότια Αφρική, όπου αγωνίστηκε στον αγώνα εναντίον της Αργεντινής. Υπήρξε μέλος της αποστολής που συμμετείχε στο Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία.

Υπήρξε επίσης διεθνής με την εθνική Ελπίδων, την περίοδο 2002-2004 έχοντας συνολικά 11 συμμετοχές, ενώ αποτέλεσε βασικό μέλος της ολυμπιακής εθνικής ομάδας που έλαβε μέρος στην Ολυμπιάδα του 2004, συμμετέχοντας και στους τρεις αγώνες.

Η καριέρα του Μόρα

1999-2001           ΑΕ Λάρισας         28           (1)

2001-2003           Προοδευτική      35           (0)

2003-2007           ΑΕΚ        84           (0)

2007-2011           Μπολόνια ΦΚ 1909         104        (4)

2011-2012           ΣουόνσιΣίτι         1             (0)

2012      ΑΚ Τσεζένα          15           (0)

2012-2016           Ελλάς Βερόνα     131        (4)

2016-2017           ΑΣ Μπάρι            23           (0)

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΙΤΟΡΟΥΛ

AEL MORA1

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες η ρουμανική Βιτορούλ έκανε πρόταση στην ΑΕΛ για να αποκτήσει τον Κροάτη παίκτη της ομάδας Άντναν Αγκάνοβιτς αλλά ο ποδοσφαιριστής θέλει να παραμείνει στη λαρισινή ομάδα. Μάλιστα κορυφαίο στέλεχος σχολίασε… «αν δεν το ήθελε θα μπαίναμε σε διαδικασία διαπραγμάτευσης γιατί εμείς θέλουμε μόνο παίκτες που επιθυμούν να αγωνισθούν στην ομάδα μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass