ΑΝΤΙΟ ΕΙΠΕ ΧΘΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 35 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΚΕΡΤΖΗΣ

Ο ...Τότι του Ιπποκράτη

* Τον τίμησαν η λαρισινή ομάδα και πρώην συμπαίκτες του * Κ. Τζανακούλης: «Η ΑΕΛ μεγαλούργησε με παιδιά από τον κάμπο, από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο»

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2017 22:04 | Τελευταία ενημέρωση: 29 Μαϊ 2017 22:54
Ο Γιάννης Μικερτζής με τον αδελφό του Χρήστο, τους Ζήση-Παναγιώτη Τσουμάνη και έναν φίλο τους Ο Γιάννης Μικερτζής με τον αδελφό του Χρήστο, τους Ζήση-Παναγιώτη Τσουμάνη και έναν φίλο τους

«Σήμερα ο Φραντσέσκο Τότι αποχαιρετά την Ρόμα και ο Γιάννης Μικερτζής τον Ιπποκράτη».

Η επισήμανση του γνωστού Λαρισαίου φιλάθλου Κώστα Νάκη, γνωστός με το παρατσούκλι του ως Μόργκαν μετά το φιλικό στο «Γιώργος Μητσιμπόνας» ήταν εύστοχη, καθώς δύο παίκτες σημαίες για τις ομάδες τους αγωνίσθηκαν για τελευταία φορά και ήταν τιμώμενα πρόσωπα.

Και μπορεί ο ένας να ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και ο άλλος ερασιτέχνης, όμως και οι δύο είχαν ένα κοινό, έκαναν κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο, τιμώντας τις φανέλες των ομάδων τους.

Μετά από 35 χρόνια ο Γιάννης Μικερτζής αποχωρεί από τον Ιπποκράτη και η διοίκηση αλλά και συμπαίκτες του νυν και πρώην τον τίμησαν στο φιλικό που έγινε το πρωί στο γήπεδο «Γιώργος Μητσιμπόνας».

Όλα κύλησαν ιδανικά και αυτό οφείλεται στην ψυχή του Ιπποκράτη, τον Γιάννη Εμμανουήλ, που συνεχίζει απτόητος παρότι πριν από λίγα χρόνια πέρασε μια περιπέτεια υγείας και στον γιατρό που του έδωσε συμβουλές του είπε: «Κόψτα μου όλα, αλλά όχι το ποδόσφαιρο...».

Αυτός λοιπόν ήταν που οργάνωσε την όμορφη αυτή εκδήλωση και ευχάριστη έκπληξη ήταν η παρουσία του πρώην δημάρχου Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη, ο οποίος απένειμε την πλακέτα στον Γιάννη Μικερτζή αλλά παράλληλα έστειλε και ...μηνύματα, στη σύντομη ομιλία του:

«Η ΑΕΛ μεγαλούργησε με παιδιά από τον κάμπο, από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και πήρε πρωτάθλημα με παίκτες που αγωνίζονταν παλικαρίσια.

Δεν πρέπει αυτό να το ξεχνάνε αυτοί που είναι στην ομάδα και αν επενδύσουν πάλι σε ταλέντα, το γήπεδο θα γεμίσει.

Ήρθα για να τιμήσω τον Γιάννη που ξεχώριζε πάντα για το ήθος του και όσοι τον γνώρισαν, θα έχουν τη δική μου πολύ καλή άποψη, για το καταπληκτικό αυτό παιδί.

Επίσης χάρηκα που είδα τον Γιάννη Εμμανουήλ, με τον οποίο υπηρετήσαμε μαζί στον Έβρο, αλλά και τον διεθνή διαιτητή Θανάση Συρμακέζη.

Για να μην σας κουράζω, θέλω δημόσια να συγχαρώ τον Μανώλη Γαραζανάκη και τον ΣΕΠ Λάρισας, διότι προσφέρει κοινωνικό έργο με τις πρωτοβουλίες που παίρνει για να βοηθήσει συνανθρώπους μας».

Επίσης και ο πρόεδρος του Ιπποκράτη Στέλιος Μπαλαμούτης αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Μικερτζή, ενώ ο ίδιος φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν στο «Γιώργος Μητσιμπόνας».

ΣΚΟΡΑΡΕ ΣΤΟ ΑΝΤΙΟ ΤΟΥ

Ο Γιάννης Μικερτζής αγωνίσθηκε με την ομάδα του Τοξότη-φίλων του και σκόραρε μάλιστα δύο φορές, δείχνοντας πως πάντα τις δύο... αγάπες του, το ποδόσφαιρο και το τραγούδι, δεν θα τις ξεχάσει ποτέ.

Το «παρών» έδωσαν ο διοικητικός της ΕΠΣΛ Χρήστος Σκάρλος, ο υπεύθυνος των ομάδων Νέων της ΑΕΛ Οδυσσέας Κλάρας, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των «βυσσινί» Νίνος Καρέλιας και του Κισσάβου Συκουρίου Γιάννης Κρικέλης, ο παλαίμαχος διαιτητής Μάκης Καρακώτσογλου, ενώ γιατρός του αγώνα ήταν η Βαλεντίνα Καρασίμου, που πρόσφερε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες της.

Κοντά στον αδελφό του και ο Χρήστος Μικερτζής, που έβγαλε αναμνηστική φωτογραφία στο τέλος της εκδήλωσης.

ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Στα τρία παιχνίδια που έγιναν, είχαμε τα παρακάτω αποτελέσματα:

-Νέοι-Παλαίμαχοι Ιπποκράτη 2-0 (Λένας, Φραχόλι Ρενάτο)

-Ιπποκράτης-Παλαίμαχοι Τοξότη 1-4 (Κανάκης-Μικερτζής 2, Μπουρνάκας εξαιρετικό γκολ από ασίστ του Χρήστου Τασιούλη, Παπαδημητρίου)

-Ιπποκράτης-Φίλοι Μικερτζή 2-0(Λένας, Μονάντερος)

Τους αγώνες διηύθυναν ο Γιάννης Ρεντόπουλος και ο Θανάσης Συρμακέζης.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΝΕΟΙ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ(Θανάσης Κολονιώτης): Σκάρλος, Μαραμής, Λένας, Φώλιας, Σκρέκας, Μονάντερος, Κουτσιμάνης Βαγγέλης, Σεχινάι, Φραχόλι Ρενάτο, Φραχόλι Κάστρο, Φράγκο ( Αλέξανδρος Τσουμάνης, Μιχάλης Τσουμάνης, Λευτέρης Τσουμάνης, , Μπλερίμ).

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ(Νικόλαος Κουτσιμάνης): Δημόπουλος(Σδούγκας), Κουματζέλης, Νίκος Ράπτης, Παντελής Εμμανουήλ, Νότας, Γαλάνης, Πατέρας, Μιχάλης Κουτσιμάνης, Σαρηγιαννίδης, Κανάκης, Ροκούδης(Ζήσης Τσουμάνης, Παναγιώτης Τσουμάνης).

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΤΟΞΟΤΗ(Κόουτς Νίκος Αργυρούλης, βοηθός Βασίλης Χατζόπουλος, τιμ μάνατζερ Μάκης Αλεξούδης): Αντώνης Ν., Γαραζανάκης, Γεωργούλας, Μπουρνάκας, Τασιούλης, Μικερτζής, Στάτος, Καρανικόλας, Παπαδημητρίου, Κατσογιάννης, Γιώργος Ράπτης(Κώστας Γούλας, Βασίλης Κωνσταντίνου).

*Σε όλη τη διάρκεια των τριών μίνι αναμετρήσεων υπήρχε μουσική με τραγούδια του τιμώμενου προσώπου, καθώς είναι γνωστό πως διέπρεψε και στο τραγούδι, επαγγελματικά.

ΚΑΙ 1Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ...SURVIGOAL

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΠ Λάρισας Μανώλης Γαραζανάκης, το Σάββατο 10 Ιουνίου και ώρα 16:00 διοργανώνεται για πρώτη φορά στο στάδιο Αλκαζάρ ποδοσφαιρικό...Survigol με πολλές εκπλήξεις, όπου θα αναδειχθεί το πρώτο κανόνι των τοπικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου.

Θα ακολουθήσει στις 18:30 φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στους παλαιμάχους του ΣΕΠ Λάρισας και τον Ολυμπιακό Λιοσίων, τα έσοδα των οποίων θα δοθούν στον τετράχρονο Στέφανο που υπέστη εγκαύματα σε πολυκατοικία της Λάρισας όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά και χρειάζεται πολλές αλοιφές και φάρμακα, για να ξεπεράσει το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Μάλιστα σήμερα θα μεταβεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και χθες συγκεντρώθηκαν χρήματα για να δοθούν στην οικογένειά του.

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass