ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΓΙΝΕ Ο 1ος ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ «KISSAVOS MARATHON RACE»

Απόλαυσαν τις ομορφιές του Κισσάβου

*Μεγάλη η συμμετοχή σε τρεις πανέμορφες διαδρομές, η μεγαλύτερη των 43 χιλιομέτρων

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2017 22:46

Με απόλυτη επιτυχία και πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες ο 1ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου «KISSAVOS MARATHON RACE» που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Αγιάς, ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Λάρισας και η «Υπαίθριος Ζωή» Λάρισας.

Εκατοντάδες δρομείς, μικροί και μεγάλοι, πήραν μέρος σε μία από τις τρεις διαδρομές που είχαν χαραχτεί με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας η καθεμιά, αλλά με κοινό παρονομαστή την απαράμιλλη ομορφιά του Κισσάβου.

Η πρώτη εξ αυτών ήταν 43 χιλιομέτρων, η δεύτερη 11 και η τρίτη για παιδιά 1.500 μέτρων.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός για τις δύο μεγάλες αποστάσεις ήταν η κεντρική πλατεία της Αγιάς, ενώ για τους μικρούς φίλους η εκκίνηση δόθηκε στην πλατεία Μεταξοχωρίου με τερματισμό στην Αγιά.

Η μεγάλη διαδρομή των 43 χιλιομέτρων είχε εκκίνηση στις 7 το πρωί και αφού πέρασε για 1.000 περίπου μέτρα μέσα από τα στενά δρομάκια της Αγιάς μπήκε στο γραφικό μονοπάτι του Μεγαλοβρύσου, πέρασε το Μεγαλόβρυσο, τη Μεγάλη Βρύση, το εκκλησάκι του Αηλιά, τον «Γκαρλιάγκο», έφτασε στα λιβάδια της Ανατολής και πήρε πορεία για την κορυφή του Κισσάβου. Μετά την κορυφή ακολούθησε κατάβαση στη συναχόβρυση στα λιβάδια, έφτασε στην Ανατολή, μπήκε στο παραδοσιακό μονοπάτι Ανατολής – Μεταξοχωρίου, πέρασε μέσα από την πλατεία Μεταξοχωρίου ακολουθώντας τον κεντρικό δρόμο και τερμάτισε στην πλατεία της Αγιάς.

Η διαδρομή των 13 χιλιομέτρων ξεκίνησε στις 10, ακολούθησε την ίδια πορεία ως το Μεγαλόβρυσο με τη διαδρομή των 43 χιλιομέτρων, στη συνέχεια συνάντησε το μονοπάτι Ανατολής – Μεταξοχωρίου και κατέβηκε ως την Αγιά.

Για τα 43 χιλιόμετρα υπήρξαν επτά σταθμοί υποστήριξης, ενώ για τα 11 δύο. Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν μετάλλια και αναμνηστική μπλούζα, ενώ στους νικητές κάθε κατηγορίας απονεμήθηκαν κύπελλα. Στον τερματισμό υπήρξε μπουφές με παραδοσιακά τοπικά εδέσματα και αναψυκτικά.

Για την ιστορία να αναφέρουμε τους τρεις πρώτους ανά διαδρομή: Άντρες, 43 χιλιόμετρα, 1ος Βερόγκος Κωνσταντίνος (4:58:14), 2ος Διαβάτης Κωνσταντίνος (5:28:19), 3ος Θανασιάς Χρήστος (5:46:05).

Γυναίκες, 43 χιλιόμετρα, 1η Γκερλή Αικατερίνη (6:36:02), 2η Γάτσιου Ιφιγένεια (6:39:39).

Άντρες, 11 χιλιόμετρα, 1ος Κακαρότζας Αντώνης (0:56:45), 2ος Σαμόλαδος Γεώργιος (0:59:50), 3ος Μυλωνόπουλος Ιωάννης (0:59:51).

Γυναίκες, 11 χιλιόμετρα, 1η Κατσαβού Βούλα (1:15:30), 2η Λάμπρου Γεωργία (1:20:27), 3η Μπάκου Ελένη (1:25:19).

Παιδικό, 1.500 μέτρα, 1ος Κασίδας Χρήστος, 2ος Μάντσε Χρήστος, 3ος Πρένι Αλμπάν.

«Παρών» και σ’ αυτούς τους αγώνες ήταν το Τμήμα Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πολλοί εθελοντές βοήθησαν στη άψογη διεξαγωγή του, ενώ παρούσες για άλλη μια φορά ήταν και οι γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών Αγιάς που πρόσφεραν χειροποίητα εδέσματα στους αθλητές. Το Κέντρο Υγείας Αγιάς με ασθενοφόρο και επικεφαλής τον διευθυντή ιατρό Βασίλη Χάμο ήταν εκεί ώστε να παρασχεθεί κάθε δυνατή και άμεση βοήθεια αν χρειαζόταν, όπως εκεί ήταν και άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της περιοχής. Επίσης, άρτια ήταν η υποδοχή των αθλητών στο Μεγαλόβρυσο από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού, ενώ βοήθησαν σημαντικά και τα μέλη της Ομάδας Enduro Κισσάβου. Τιμητικές πλακέτες επέδωσε για την προσφορά τους ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας σε εκπροσώπους του ΕΕΣ και της «Υπαιθρίου Ζωής».

Στον αγώνα παρευρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Αθανάσιος Παιδής, ο οποίος, στον σύντομο χαιρετισμό του, απέδωσε τα εύσημα σε όλους όσοι εργάστηκαν για την πραγματοποίησή του, έθεσε ως στόχο ο αγώνας να γίνει θεσμός, ώστε κάθε χρόνο να αναδεικνύονται μέσω αυτού οι ομορφιές του Κισσάβου, συνεχάρη τον ΕΕΣ για την εθελοντική του πολύτιμη συνεισφορά και αναφέρθηκε με επαινετικά λόγια στη βοήθεια του Συλλόγου Γυναικών Αγιάς. Από την πλευρά του Δήμου, ο δήμαρχος τόνισε την εθελοντική προσφορά όλων όσοι κόπιασαν για πολλές μέρες ώστε να γίνει πράξη ο 1ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου Κισσάβου, αναφέρθηκε στο πάθος και τη θέληση των δρομέων, μίλησε για την πορεία ενός μεγάλου Αγιώτη υπερμαραθωνοδρόμου του Δημήτρη Παρλαπάνου, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Περιφέρεια Θεσσαλίας και προσωπικά τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό που, όπως είπε, πάντα στηρίζει την περιοχή σε τέτοιες δράσεις και πρωτοβουλίες. Χαιρετισμό, τέλος, απηύθυνε στον κόσμο και ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας Απόστολος Γούλας.

Παραλειπόμενα

*Καταχειροκροτήθηκαν οι συμμετοχές και ο τερματισμός στη διαδρομή των 11 χιλιομέτρων του δημάρχου Αντώνη Γκουντάρα, της πρώην δημάρχου Αγιάς Χριστίνας Χριστούλα και του βαλκανιονίκη Στέλιου Δημότσιου.

*Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η συμμετοχή στην ίδια διαδρομή και ο τερματισμός του σε πολύ καλή θέση ενός 77χρόνου, του Ευάγγελου Πολύμερου.  

 

ΑΓΙΑ (Γραφείο "Ε")

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass