ΕΧΑΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΓΟΡΑ ΣΕΒΑΣΤΗΣ(2-1) ΚΑΙ Η ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ

Κακός Απόλλωνας, κακό αποτέλεσμα...

*Προηγήθηκε με τον Σαχινίδη, όμως δέχθηκε δύο γκολ από τους Δεμηρτζόγλου και Μπενίσκο *Οφσάιντ το νικητήριο γκολ των γηπεδούχων

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2017 22:00

Δύο αγωνιστικές πριν πέσει η αυλαία του πρωταθλήματος της Γ΄Εθνικής κατηγορίας στον 2ο όμιλο, ο Απόλλων Λάρισας δεν τα κατάφερε γνωρίζοντας την ήττα στο γήπεδο του Βατάν από τον Διαγόρα Σεβαστής 2-1.

Οι «καυνόλευκοι» χρειάζονται δύο βαθμούς στα εναπομείναντα παιχνίδια με Τηλυκράτη(εντός) και Νίκη Βόλου(εκτός έδρας), για να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα, να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στη Football League

Παρά το γεγονός πως προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο στο γήπεδο του Βατάν με γκολ του Σαχινίδη (25'), κατάφεραν να

κρατήσουν μόνο για ένα λεπτό, με τον Δεμηρτζόγλου να ισοφαρίζει (26'). Μάλιστα ο Απόλλων είδε την εστία του να παραβιάζεται μετά από πέντε αγωνιστικές. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο με τον Μπενίσκο (76').

Με τον Απόλλωνα να ψάχνει τη νίκη που θα τον αναδείξει από σήμερα πρωταθλητή και θα τον ανεβάσει στην Football League, το συγκρότημα του Σάκη Θεοδοσιάδη μπήκε από την αρχή δυνατά. Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν μπορούσαν να φτάσουν εύκολα στην εστία του Ρωμανίδη, ενώ από την άλλη ο Διαγόρας Σεβαστής παίζοντας γρήγορο ποδόσφαιρο προσπαθούσε να αιφνιδιάσει τον Απόλλωνα.

Πάντως καμία από τις δύο ομάδες δεν είδε τον τερματοφύλακά της να ανησυχεί στο πρώτο τέταρτο του αγώνα, με τους Σταυράκη και Ρωμανίδη να παρακολουθούν ως θεατές την αναμέτρηση.

Η πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι καταγράφεται για τον Απόλλωνα στο 18'. Ο Μανθάνο εκτέλεσε φάουλ από αριστερά με στόχο το δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Ανδρέου πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Ρωμανίδης που ήταν σε ετοιμότητα κατάφερε να αποκρούσει, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο τερματοφύλακας του Διαγόρα πήρε και το επιθετικό φάουλ από τον Σαχινίδη.

Ο Απόλλων Λάρισας κατάφερε να προηγηθεί στο 25' όταν ο Σταυράκης μπλόκαρε την μπάλα με τον τερματοφύλακα να βγάζει γρήγορα την ομάδα του στην αντεπίθεση με δυνατό βολέ.

Η μπάλα έφτασε στον Βασίλη Σαχινίδη, που άφησε την μπάλα να σκάσει μπροστά του έξω από την περιοχή και με δυνατό σουτ κατάφερε να νικήσει τον Ρωμανίδη για το 0-1.

Ούτε για ένα λεπτό δεν κατάφερε όμως ο Απόλλωνας να κρατήσει το προβάδισμά του, καθώς στην επόμενη φάση ο Διαγόρας Σεβαστής κατάφερε να ισοφαρίσει. Στο 26' Μυλωνάς και Δεμηρτζόγλου άλλαξαν ωραία την μπάλα στο κέντρο, ο πρώτος έβγαλε τον δεύτερο σε θέση τετ-α-τετ και από τα όρια της μεγάλης περιοχής και με ωραία λόμπα κρέμασε τον Σταυράκη, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο 39' ο Μηνάς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μανθάνο έσπασε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, αλλά ο Σουλίδης σόυταρε ψηλά άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να χάνουν από μία σημαντική ευκαιρία. Στο 50' η ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη απείλησε με τον Σκούπρα, όταν έπειτα από σέντρα του Σαχινίδη μέσα από την περιοχή, πήρε την κεφαλιά ο Δημητρίου όμως πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή πρόλαβε να την απομακρύνει σε κόρνερ.

Και πάλι όμως ο Διαγόρας απάντησε ένα λεπτό μετά. Ο Μυλώνας βρέθηκε σε τετ-α-τετ, αλλά απέναντι από τον Σταυράκη έχασε τον βηματισμό του και δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση, ενώ στη συνέχεια ο Καράμπελας που πήγε να εμπλακεί στη φάση είδε τους αμυντικούς του Απόλλωνα να διώχνουν μακριά.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν ξανά με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού. Στο 60' η μπάλα έφτασε στον Δημητρουλόπουλο, που από την κορυφή της μεγάλης περιοχής αριστερά επιχείρησε το σουτ, που μπλόκαρε εύκολα ο Σταυράκης στη γωνιά του.

Ο Διαγόρας Σεβαστής μάλιστα κατάφερε να πετύχει και την ολική ανατροπή στο σκορ. Στο 76' ο Καράμπελας μετά από εκτέλεση κόρνερ, δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε σώματα για να στρωθεί στον Μπενίσκο, που απέναντι από τον Σταυράκη δεν δυσκολεύτηκε για το 2-1.

Ο Απόλλωνας προσπαθούσε να φτάσει στην ισοφάριση, δίχως όμως επιτυχία. Ο Καμπέρης στο 83' βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, αλλά το σουτ που δοκίμασε πέρασε πάνω από την εστία του Ρωμανίδη.

Μέχρι και το σφύριγμα της λήξης ο Απόλλωνας δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Ρωμανίδη και εύκολα ο Διαγόρας Σεβαστής κατάφερε να πανηγυρίσει το τρίποντο της νίκης κόντρα στον πρωτοπόρο του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Διονύσιος Παλιούρας ο οποίος είχε συνεργάτες τους κ.κ. Αθανάσιο Μποζατζίδη, Χρήστο Τασόπουλο, όλοι της ΕΠΣ Μακεδονίας.

Σε γενικές γραμμές ο ρέφερι προσπάθησε να είναι ακριβοδίκαιος, ενώ για τον πρώτο επόπτη κ. Μποζατζίδη εκφράσθηκαν παράπονα από την πλευρά του Απόλλωνα πως το δεύτερο γκολ σημειώθηκε από θέση οφσάιντ.

Με δεύτερη κίτρινη αποβλήθηκε στο τέλος της αναμέτρησης ο γκολκίπερ του Διαγόρα Ρωμανίδης, που είχε λεκτικό επεισόδιο με τον Ιβανίδη του Απόλλωνα, ο οποίος και αντίκρισε κίτρινη κάρτα.

Κάρτες αντίκρισαν οι :Καρατζάογλου(28΄), Μίχος(45΄), Αβραμίδης(90΄+2), Σαμανίδης(90΄+5) για τον Απόλλωνα οι /Ανδρέου(19’), Μανθάνο(38΄), Σάββας(53΄), Σκούπρας(90΄)

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ (Kωνσταντίνος Παπαδόπουλος): Ρωμανίδης, Σκλιοπίδης, Γεωργίου, Δημητρίου, Αβραμίδης, Μίχος, Δεμηρτζόγλου (85' Σαμανίδης), Δημητρουλόπουλος, Μυλωνάς (89' Κατσιαμήτας), Καρατζάογλου (74' Μπενίσκος), Καράμπελας.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Σταυράκης, Σάββας, Παπαδόπουλος, Ιορδανίδης, Ανδρέου, Ιβανίδης, Μηνάς (46' Σκούπρας), Διβανές, Σαχινίδης, Σουλίδης (71' Καμπέρης), Μανθάνο (61' Κυριάκος).

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Διαγόρας Σεβαστής-Απόλλων Λ.  2-1

ΑΕ Ιστιαίας-Τηλυκράτης     1-0

ΑΕ Καραϊσκάκης-Νίκη Βόλου        2-0

Αστέρας Πετριτή-Πύδνα Κίτρους    2-4

Ρήγας Φεραίος-Πιερικός     1-3

ΤΕΤΑΡΤΗ(10/5-17:00)

-Ελευθεροχώρι- Εθνικός Φιλιππιάδας

-Θεσπρωτός - Αμβρακία Κωστακιών

-Ολυμπιακός Β. - Νεοκαισάρεια

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 28 αγώνες)

1. Απόλλων Λάρισας 61-17 67

...................................................................

2. ΑΕ Καραϊσκάκης  38-10  63

3. Ολυμπιακός Βόλου*       40-13  55

4. Διαγόρας Σεβαστής       44-27  55

5. Νίκη Βόλου          36-28  50

6. Πύδνα Κίτρους     40-22  50

7. Τηλυκράτης         26-25  40

8. ΑΕ Ιστιαίας          27-34  35

9. Πιερικός    21-31  33

10. Θεσπρωτός*     30-38  31

10. Ρήγας Φεραίος  35-45  30

12. Ελευθεροχώρι*  22-38  26

13. Εθνικός Φιλιππιάδας*  19-33  25

14. Αχιλλέας Νεοκαισάρειας*        25-45  23

...............................................................................

15. Αμβρακία Κωστακιών* 21-39  21

16. Αστέρας Πετριτή 20-53  11

*Με * οι ομάδες που έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(14/05/2017, 17:00):

Απόλλων Λ. - Τηλυκράτης 2014

Πύδνα Κίτρους-Α.Ε.Ιστιαίας

Αμβρακία Κωστακιών - Αστέρας Πετριτή

Πιερικός - Θεσπρωτός

Νίκη Βόλου - Διαγόρας Σεβαστής

Εθνικός Φιλιππιάδας - Καραϊσκάκης ΑΕ

Νεοκαισάρεια - Ελευθεροχώρι

Ρήγας Φεραίος - Ολυμπιακός Βόλου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(21/05/2017, 17:00)

Νίκη Βόλου – Απόλλων Λάρισας

Τηλυκράτης 2014 – Πύδνα Κίτρους

Διαγόρας Σεβαστής – Εθνικός Φιλιππιάδας

Α.Ε.Ιστιαίας – Αμβρακία Κωστακίων

Καραϊσκάκης ΑΕ – Αχιλλέας Νεοκαισάρειας

Αστέρας Πετρίτη – Πιερικός

Ελευθεροχώρι – Ρήγας Φεραίος

Θεσπρωτός – Ολυμπιακός Βόλου

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Με το σφύριγμα της λήξης στο γήπεδο Βατάν, είχαμε ένταση με λεκτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ παικτών και παραγόντων των δύο ομάδων, αλλά με την επέμβαση των ψυχραιμότερων και της Αστυνομίας, τα πνεύματα ηρέμησαν.

ΜΙΚΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

*Φίλοι του Απόλλωνα βρέθηκαν στην κερκίδα του γηπέδου Βατάν, αλλά αποχώρησαν στο τέλος απογοητευμένοι από το τελικό αποτέλεσμα.

Αναμεσά τους ήταν και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ Ζήσης Ντελόπουλος που παρακολούθησε τον αγώνα παρέα με τον πρόεδρο της ομάδας Παναγιώτη Μαντζανά.

*Είδαμε όμως και ανθρώπους που με αγωνία περιμένουν να δουν τον Απόλλωνα στη Β΄ Εθνική, όπως τους κ.Πασχάλη Μιχαλόπουλο, Τάσο Ζηλιασκούδη, Δημήτρη Μπουχώρη, Παναγιώτη Δοξόπουλο.

*Στο γήπεδο και ο πρώην τεχνικός της Πύδνα Κίτρους Αποστόλης Στύλος.

Του απεσταλμένου μας: Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass