ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΙΝΣΤΑΜΠΟΥΛ ΜΕ 3-2 ΣΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΟ AEL FC ARENA

Πρωταθλητής Ευρώπης Κωφών ο Π.Ο.Κ.

*Μία σημαντική διοργάνωση Ευρωπαϊκών διαστάσεων ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία με τη Λάρισα να κερδίζει ένα ακόμα μεγάλο στοίχημα *MVP του αγώνα ο Αμέρ που στο 90’+1’ διαμόρφωσε το τελικό 3-2, ενώ νωρίτερα στο 77’ είχε ισοφαρίσει το σκορ σε 2-2 *Οι Τούρκοι είχαν προηγηθεί με 2-0 στο 56’, ωστόσο όπως αποδείχθηκε μέτρησε η ελληνική ψυχή

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2017 22:03

Τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης για το 2017 κατέκτησε ο Π.Ο.Κ. Αθηνών. Η ελληνική ομάδα επικράτησε, στον χθεσινό τελικό του 10ου Champions League Κωφών που διεξήχθη στο AEL FC Arena, της τουρκικής Ινσταμπούλ με 3-2,

μετά από επική ανατροπή, σ’ ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι και πρόσθεσε το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στη συλλογή της. Μία ιδιαίτερα σημαντική επιτυχία για την ελληνική ομάδα αλλά και για την πόλη της Λάρισας η οποία αποδείχθηκε άψογη οικοδεσπότης και κέρδισε ένα ακόμα μεγάλο στοίχημα, αποδεικνύοντας ότι έχει το σθένος και την ικανότητα να διοργανώνει ευρωπαϊκού επιπέδου τουρνουά.

Σε ό,τι αφορά στο χθεσινό παιχνίδι ήταν, κατά γενική ομολογία, ένας πραγματικός τελικός Champions League. Το θέαμα και κυρίως οι συγκινήσεις που πρόσφερε αποζημίωσαν με το παραπάνω τους φιλάθλους που βρέθηκαν χθες στο AEL FC Arena.

Οι δύο ομάδες από τα πρώτα λεπτά έδειξαν τις διαθέσεις τους ψάχνοντας τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Στο 16’ ένα εντυπωσιακό βολ πλανέ του Σου για την Ινσταμπούλ, που πέρασε μόλις άουτ, ξεσήκωσε τις κερκίδες, ενώ στο 37’ η κοντινή κεφαλιά του Αλσχαμάρ για τον Π.Ο.Κ. κατέληξε στο εξωτερικό των δικτύων. Τελικά οι Τούρκοι ήταν αυτοί που βρήκαν πρώτοι τον δρόμο προς τα δίχτυα όταν στο 39’ ο Σου εκτέλεσε φάουλ και ο Αλκάν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 48’ η Ινσταμπούλ απείλησε και πάλι όταν ο Μπασαράν βγήκε τετ α τετ αλλά ο τερματοφύλακας Ασημόνης επενέβη σωτήρια. Στο 53’ μία ακόμα καλή στιγμή για την Ινσταμπούλ με τους Καγιά και Μπουλούτ, για να φτάσουμε στο 56’ όταν ο Σου ελίχθηκε πολύ ωραία έξω από τη μεγάλη περιοχή και με δυνατό σουτ έγραψε το 2-0.

Η ελληνική ομάδα δεν τα παράτησε, αντιθέτως πίστεψε ότι μπορούσε να ανατρέψει την κατάσταση και τα κατάφερε.

Έτσι στο 64’ ο Τζίγκα μετά από ωραία ατομική προσπάθεια και κοντινό πλασέ έκανε το 1-2 και έβαλε ξανά στο παιχνίδι τον Π.Ο.Κ. που σταδιακά ανέβαζε στροφές.

Στο 77’ ήρθε η ισοφάριση όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Δημάκου, ο Αμέρ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 81’ ο Π.Ο.Κ. έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για το τρίτο γκολ όταν ο Τζίγκα βγήκε τετ α τετ, προσπάθησε να «κρεμάσει» τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Τελικά και ενώ όλα έδειχναν ότι ο τελικός θα είχε συνέχεια, στο 90’+1’ μετά από κόρνερ του Δημάκου και πάλι ο Αμέρ με καρφωτή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έγραψε το 3-2 και χάρισε τον τίτλο στην ελληνική ομάδα.

Τον χθεσινό τελικό διηύθυνε η διεθνής Λαρισαία διαιτητής Μάχη Τσιοφλίκη (που είχε ξένους βοηθούς), ενώ χρέη 4ου διαιτητή εκτέλεσε η Αλεξάνδρα Δεληγιάννη.

Π.Ο.Κ. ΑΘΗΝΑΣ: Ασημόνης, Καράμπελας, Αμέρ, Γκρίπο, Πρίφτης, Καναβογιάννης (65’ Μπάμε), Τζίγκνα, Μοχάμεντ, Μπάλλας, Αλσχαμάρ (51’ Δημάκος), Διονυσάτος (46’ Δημόπουλος).

ΙΝΣΤΑΜΠΟΥΛ: Μουσταφά, Γκιλντίζ, Αϊντενίζ, Καλίονσου, Καζάν, Σου, Κάγια, Αλκάν, Ασούταϊ (46’ Μπουλούτ), Μπασαράν, Γιουνούζ.

Γ. Γκιόκας: «Μέτρησε η ελληνική ψυχή»

Το σφύριγμα της λήξης από τη διαιτητή Μάχη Τσιοφλίκη έδωσε το έναυσμα για τους ξέφρενους πανηγυρισμούς των παικτών του Π.Ο.Κ. Μαζί μ’ αυτούς και ο βοηθός προπονητής Γιώργος Γκιόκας που κάθισε χθες στον πάγκο της ομάδας, καθώς ο τεχνικός Γιάννης Δημητρίου ήταν τιμωρημένος (είχε αποβληθεί στον ημιτελικό).

Οι δύο προπονητές μιλώντας στην «Ε» για τον θρίαμβο του ΠΟΚ είπαν τα εξής:

Γιώργος Γκιόκας: «Είναι πάρα πολύ συγκινητικό. Έζησα μία τρομερή προσπάθεια μ’ αυτά τα παιδιά, έκανα φίλους, έμαθα πώς είναι το ποδόσφαιρο και το λέω ειλικρινά. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο, αλλά δικαιωθήκαμε στο τέλος. Όπως είδατε δεν τα παρατήσαμε. Μίλησε η ψυχή σήμερα, η ψυχή της καλύτερης ομάδας, η ψυχή του Έλληνα. Είμαι υπερήφανος γι' αυτά τα παιδιά».

Γιάννης Δημητρίου: «Ήταν πολύ δύσκολο για μένα γιατί πραγματικά ήρθα να βοηθήσω αυτήν την ομάδα και ήθελα να πάρουν το κύπελλο αυτά τα παιδιά. Ήταν πολύ δύσκολα απ’ έξω να βοηθήσω με οδηγίες κωφούς. Αλλά έτσι είναι η διοργάνωση, έτσι είναι το ποδόσφαιρο, έπρεπε να μείνω έξω. Παίχθηκε πολύ καλό ποδόσφαιρο, ελπίζω ο Δήμος Λαρισαίων και η Περιφέρεια Θεσσαλίας να χάρηκαν. Είμαστε χαρούμενοι γιατί το πήραμε στην Ελλάδα και είναι το τρίτο κύπελλο. Έτσι όπως ήρθε το παιχνίδι, με ανατροπή, μας έδωσε μεγάλη χαρά».

Άψογη διοργάνωση, η Λάρισα πέτυχε τον στόχο της

Η ελληνική ομάδα κέρδισε το τρόπαιο και η Λάρισα τα εύσημα για την άψογη διοργάνωση. Ας δούμε πώς σχολίασαν τη διεξαγωγή του 10ου Champions League Κωφών στη Λάρισα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο δημοτικός σύμβουλος εντεταλμένος σε θέματα αθλητισμού Γιώργος Κωσταρόπουλος και από την πλευρά της ΕΠΣΛ ο διοικητικός Λευτέρης Γρηγοριάδης:

Κώστας Αγοραστός: «Όποιοι δεν ήταν στο γήπεδο έχασαν έναν μεγάλο αγώνα, με πολλές συγκινήσεις που επιφύλαξε μία μεγάλη ανατροπή για την ελληνική ομάδα. Ήταν ένα πραγματικός τελικός Champions League.

Μεγάλη διοργάνωση με αξία στην κοινωνία, με αξία στην οικονομία με αξία στην πόλη. Ευελπιστούμε και αισιοδοξούμε να δούμε κι άλλες τέτοιες διοργανώσεις. Δείξαμε ότι μπορούμε να διοργανώσουμε μεγάλα τουρνουά, είναι ευχαριστημένες οι ομάδες, είναι ευχαριστημένοι όλοι στην πόλη και νομίζω ότι ενώνοντας τις δυνάμεις μας μπορούμε να κάνουμε θαύματα».

Γιώργος Κωσταρόπουλος: «Ο τελικός ήταν εκπληκτικός. Πραγματικά ένας τελικός Champions League. Νομίζω ότι το σύνολο των παιδιών που ήρθαν στην πόλη είχαν άψογη φιλοξενία, ο Δήμος από την πλευρά του έκανε ό,τι ήταν δυνατόν και από πλευράς υποδομών με τα γήπεδα και με τη διάθεση προσωπικού πραγματικά ήταν μία μεγάλη διοργάνωση και πολλοί δεν τον κατάλαβαν. Εύχομαι καλή συνέχεια σε όλους».

Λευτέρης Γρηγοριάδης: «Αποδείξαμε για μία ακόμη φορά ότι όταν όλοι οι φορείς της πόλης συνεργάζονται μπορούμε να πετύχουμε πολύ μεγάλα πράγματα. Έγινε μία διοργάνωση στην πόλη μας η οποία δεν είχε την προβολή που έπρεπε να έχει αλλά ήμασταν άψογοι σαν διοργανωτές, οι ομάδες ήταν όλες ευχαριστημένες κι εμείς από την πλευρά μας σαν ΕΠΣΛ όπου μας ζητήθηκε η βοήθεια την παρείχαμε κυρίως ως προς την ποδοσφαιρική τεχνογνωσία αλλά και σε επίπεδο ιατρών αγώνων, διαιτητών κλπ. Πιστεύω ότι όποιος δεν είδε αυτόν τον τελικό έχει χάσει και λόγω του σκορ και λόγω της διακύμανσης του αποτελέσματος. Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται περισσότερη προσοχή γιατί όλοι τους είναι πρωταθλητές ζωής».

***

Τον χθεσινό τελικό τίμησαν με την παρουσία τους, πλην των προαναφερομένων, η αναπληρωτής τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής, Άννα Καραμανλή, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παιδής, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Λιούπας, ο αντιδήμαρχος κ. Σούλτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Δεληγιάννης, Αναστασίου, ο προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος του Δήμου Λαρισαίων κ. Τσίρκας, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας κ. Καπετάνος, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Αξιόγλου, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. κ. Γερογιώκας, ο εκτελεστικός διευθυντής της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων, κ. Ρέτζιος, ο πρόεδρος του ΣΔΠΛ κ. Νίτσας, οι διοικητικοί της ΕΠΣΛ κ. Δημεράς και Συρακούλης, ο πρόεδρος της Ε.Ο.Α.Κ. κ. Σταυράκης κ.ά.

Την απονομή του τροπαίου έκανε ο πρόεδρος της DCL, Χουάν Κάρλος Μπαζέλιο, ενώ στο ημίχρονο του τελικού η δημοτική αρχή απένειμε τιμητικές πλακέτες σε όλες τις ομάδες που μετείχαν στη διοργάνωση. Για το καλλιτεχνικό κομμάτι είχαν φροντίσει οι μαζορέτες του Προμηθέα.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass