Π.Ο.Κ. ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΙΝΣΤΑΜΠΟΥΛ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ AEL FC ARENA (15:30) ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ TOY ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΣΤΟ 10ο CHAMPIONS LEAGUE ΚΩΦΩΝ

Ελληνοτουρκική μονομαχία στον τελικό

*Ενώ στις 9.00 το πρωί στον μικρό τελικό στο AEL FC Arena θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους η Ουέλβα με τη Φούλαμ

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2017 8:21 | Τελευταία ενημέρωση: 06 Μαϊ 2017 8:38

Ελληνοτουρκική μονομαχία στον σημερινό τελικό του 10ου Champions League Κωφών καθώς το τρόπαιο της φετινής διοργάνωσης που φιλοξενεί η Λάρισα θα διεκδικήσουν στις 15.30 στο AEL FC Arena ο ΠΟΚ Αθήνας και η τουρκική

Ινσταμπούλ. Η ελληνική ομάδα επικράτησε χθες στο γήπεδο Φιλιππούπολης της ισπανικής Ουέλβα με 2-1 (ξεπερνώντας ακόμα και το εμπόδιο της εχθρικής διαιτησίας), ενώ νωρίτερα στον πρώτο χρονικά ημιτελικό στο ίδιο γήπεδο η Ινσταμπούλ νίκησε εύκολα τη Φούλαμ με το ευρύ 7-2.

Ο μικρός τελικός της διοργάνωσης ανάμεσα στη Φούλαμ και την Ουέλβα θα διεξαχθεί στις 9 το πρωί σήμερα στο AEL FC Arena.

ΠΑΛΙΚΑΡΙΣΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Κυριότερος αντίπαλος του ΠΟΚ Αθηνών στον χθεσινό ημιτελικό δεν ήταν η Ουέλβα αλλά η κόντρα διαιτησία του Γερμανού ρέφερι, για τον οποίο οι άνθρωποι της ελληνικής ομάδας εξέφρασαν πολλά παράπονα, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά το παιχνίδι. Ο πρώτος στόχος, δηλαδή η πρόκριση στον τελικό επετεύχθη, ωστόσο τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν πιο εύκολα για τον ΠΟΚ Αθηνών, που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και αρκετές χαμένες ευκαιρίες.

Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε νωρίς στο 6ο λεπτό με την κεφαλιά του Μοχάμεντ. Το 1-0 διατηρήθηκε στο πρώτο 45λεπτο με τον ΠΟΚ Αθήνας να εκφράζει παράπονα για τις αποφάσεις του Γερμανού ρέφερι. Οι φόβοι των ανθρώπων της ελληνικής ομάδας δυστυχώς δεν άργησαν να επιβεβαιωθούν. Στο 49’ ένα πέναλτι στον επιθετικό του ΠΟΚ, Τζίγκνα μετατράπηκε σε κίτρινη κάρτα για «θέατρο», ένα γκολ του ίδιου στο 52’ ακυρώθηκε με ανύπαρκτο οφσάιντ, ενώ στο 58’ σε ένα αυστηρό φάουλ που δόθηκε στους Ισπανούς, ο Ροντρίγκες με απευθείας εκτέλεση ισοφάρισε σε 1-1.

Ο ΠΟΚ ανέβασε ρυθμούς συνέχισε να αναπτύσσει επιθετικές πρωτοβουλίες δημιουργώντας φάσεις κυρίως με τους Τζίγκνα και Πρίφτη για να φτάσουμε στο 73’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φεϊσάλ, ο Βάλλας με κεφαλιά έγραψε το 2-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Η Ουέλβα ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες καθώς στο 81’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μοράνο Β.

ΠΟΚ Αθήνας: Ασημόνης, Καράμπελας, Αμέρ, Γκρίπο, Πρίφτης, Καναβογιάννης (85’ Μπάμε), Μοχάμεντ, Βάλλας, Δημόπουλος (46’ Τζίγκνα), Δημάκος (60’ Φεϊζάλ), Διονυσάτος.

ΟΥΕΛΒΑ: Σανγκουίνιο, Σαντάια Βέγκα, Μοράνο Χ., Ροντρίγκεζ, Χερνάντεζ, Βαν Άσε, Μπεκέρο (77’ Κορντέρο), Εγκάνα Ρόχας, Χιμένεθ, Μοράνο Β., Ουσάμα (74’ Μαρτίνεθ).

Ι. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: «ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ»

«Ο πρώτος στόχος που ήταν η παρουσία μας στον τελικό επετεύχθη και πλέον θα διεκδικήσουμε το τρόπαιο» δήλωσε στην «Ε» ο τεχνικός της ελληνικής ομάδας, Γιάννης Δημητρίου αμέσως μετά τον χθεσινό ημιτελικό και πρόσθεσε:

«Είναι μία καταπληκτική διοργάνωση και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε και να τη στηρίξουμε. Θα είναι χαρά μας αύριο (σ.σ. σήμερα) στον τελικό οι φίλαθλοι της Λάρισας να στηρίξουν την ελληνική ομάδα στην προσπάθειά της να κατακτήσει τον τίτλο στη φετινή διοργάνωση».

ΕΥΚΟΛΑ Η ΙΝΣΤΑΜΠΟΥΛ

Αν και μέχρι το 60’ το παιχνίδι είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπι, στο τελευταίο ημίωρο η Ινσταμπούλ έδειξε ότι είχε μεγαλύτερα αποθέματα δυνάμεων από τον αντίπαλό της και πήρε τη νίκη εύκολα με το ευρύ 7-2.

Οι Άγγλοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 16’ με τον Γουάιλντ, όμως οι Τούρκοι ισοφάρισαν στο 34’ με τον Μπασαράν και στο 44’ έκαναν την ανατροπή (2-1) με τον Κάγια.

Η απάντηση της Φούλαμ ήρθε λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης με τον Φράνκλιν να ισοφαρίζει σε 2-2, αλλά αυτό δεν κράτησε για πολύ.

Ο Κάγια στο 61’ έγραψε το 3-2, στο 68’ με αυτογκόλ του Ρίκφορντ σε σέντρα του Σου το σκορ έγινε 4-2, ενώ στο 75’ και πάλι ο Κάγια (ένας παίκτης που θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα στον σημερινό τελικό) πέτυχε το 5-2.

Ακολούθησαν τα γκολ των Μπασαράν στο 85’ και Χαρούν στο 88’ με τα οποία διαμορφώθηκε το τελικό 7-2.

ΙΝΣΤΑΜΠΟΥΛ: Μουσταφά, Γκιλντίζ (77’ Σουλού), Αυντενίζ, Καλίονσου, Καζάν, Σου, Κάγια (81’ Χαρούν), Αλκάν, Ασούται (58’ Μπουλούτ), Μπασαράν, Γιουνούζ.

ΦΟΥΛΑΜ: Μπόιλε, Στόκτον (68’ Κόλαρντ), Τόμσον (28’ λ.τ. Φράνκλιν), Ράικφορντ, Κέγουορντ, Έβανς, Γουάιλντ, Ρούνεϊ, Καμπς, Σουίφτ, Γκρέγκορι.

*Αρκετός ήταν ο κόσμος χθες στις κερκίδες του γηπέδου Φιλιππούπολης, μεταξύ των οποίων ο αντιπεριφερειάρχης Αθ. Παιδής, ο δημοτικός σύμβουλος εντεταλμένος σε θέματα αθλητισμού Γ. Κωσταρόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Ζ. Γρηγορίου, ο διοικητικός Ελ. Γρηγοριάδης κ.ά.

 

Κάλεσμα της ΕΠΣΛ, προς όλους,

για τους σημερινούς τελικούς

Από την Ποδοσφαιρική Αρχή του Νομού, την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λάρισας, απευθύνεται κάλεσμα προς όλους τους φιλάθλους του Νομού, εκπροσώπους σωματείων, ποδοσφαιριστές, προπονητές, οπαδούς των ομάδων, διαιτητές, Ακαδημίες ποδοσφαίρου και όλους τους πολίτες, να δώσουν βροντερό "παρών" σήμερα στις εξέδρες του AEL FC και να ενισχύσουν με την παρουσία τους τις προσπάθειες των αγωνιζόμενων ποδοσφαιριστών, που έτσι κι αλλιώς αξίζουν το χειροκρότημά τους, για τη συμμετοχή τους και μόνο. Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Πριν και μετά τη λήξη των τελικών, έχουν προβλεφθεί από τους διοργανωτές διάφορα «happenings», τα οποία θα δώσουν ιδιαίτερη ομορφιά και ενδιαφέρον στους έτσι κι αλλιώς πετυχημένους αυτούς αγώνες, για τη διοργάνωση των οποίων επιλέχθηκε η πόλη της Λάρισας και οι φορείς της.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass