ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΡΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΙΝ ΠΕΣΕΙ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΗΣ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ

Δύο βαθμούς μακριά από το... όνειρο

* Κέρδισε άνετα την Ιστιαία 3-0 πετυχαίνοντας την 21 φετινή του νίκη* Μανθάνο, Διβανές και Σκούπρας οι σκόρερ των «κυανολεύκων»

Δημοσίευση: 02 Μαϊ 2017 13:00

Την ξέφρενη πορεία του συνέχισε ο Απόλλων Λάρισας, ο οποίος κέρδισε άνετα την ΑΕ Ιστιαίας με 3-0, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ' Εθνικής κατηγορίας.

Οι «κυανόλευκοι» περιμένουν μέχρι την επόμενη αγωνιστική για να πανηγυρίσουν και μαθηματικά την κατάκτηση του τίτλου, καθώς απέχουν μόλις δύο βαθμούς από το όνειρο.

Ο Ματίας Μανθάνο στο 37′ με το 6ο του φετινό γκολ, με την ομάδα της Λάρισας αφού ήρθε τον Ιανουάριο, έδειξε τον δρόμο, ο Πέτρος Διβανές στο 71′ με το 9ο γκολ του φέτος και ο Κώστας Σκούπρας στο 85′ διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Με αρκετό κόσμο για τα δεδομένα της ώρας διεξήχθη το μεσημέρι η αναμέτρηση σε εορταστικό κλίμα, με καπνογόνα πριν το παιχνίδι και βεγγαλικά για την επικείμενη άνοδο της λαρισινής ομάδας στη Β' Εθνική.

Αγωνιστικά απόλυτος κυρίαρχος ήταν ο Απόλλωνας με σοβαρότητα, αγωνιστική πειθαρχία και κατοχή μπάλας, είχε ένα δοκάρι, ευκαιρίες απέναντι στην Ιστιαία που μπορεί να μην έκανε ιδιαίτερα πράγματα επιθετικά ωστόσο ήταν μια μαχητική και σκληροτράχηλη ομάδα.

Ο Απόλλων Λάρισας λοιπόν είναι σταθερά στην κορυφή της βαθμολογίας του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής μετά από αυτή τη νίκη φτάνοντας τους 67 βαθμούς, ενώ τον ακολουθεί πολύ πιο πίσω η ΑΕ Καραϊσκάκης με 60 βαθμούς (νίκησε με 2-1 τον Διαγόρα Σεβαστής εκτός έδρας), τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος. Η ομάδα της Λάρισας θέλει δύο βαθμούς σε τρία παιχνίδια (υπερτερεί στην ισοβαθμία με την ομάδα της Άρτας καθώς την κέρδισε δυο φορές, 2-0 και 0-1 εκτός έδρας) και έχει την ευκαιρία την επόμενη αγωνιστική κόντρα στον Διαγόρα Σεβαστής εκτός έδρας, με νίκη να πανηγυρίσει και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στο πρώτο ημίχρονο και ειδικά στο πρώτο ημίωρο, η ΑΕ Ιστιαίας φάνηκε πως περισσότερο την ενδιέφερε να περιορίσει την επιθετική δραστηριότητα του αντιπάλου της και λιγότερο το να δημιουργήσει.

Ο Απόλλωνας όμως με το παιχνίδι υπομονής κατάφερε να αξιοποιήσει μία από τις τρεις σημαντικές ευκαιρίες του πρώτου 45λέπτου και πήγε με προβάδισμα στα αποδυτήρια χάρη στο γκολ του Μανθάνο ενώ οι Διβανές και Σκούπρας «σφράγισαν» τη νίκη της ομάδας τους, μέσα σε πανηγυρισμούς.

Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 5′ με τον Πέντα να εκτελεί κόρνερ από δεξιά, στο πρώτο δοκάρι ο Μηνάς πήρε την κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε στο δεύτερο δοκάρι που βρισκόταν ο Βασίλης Σαχινίδης, όμως ο επιθετικός του Απόλλωνα δεν σημάδεψε σωστά με το κεφάλι με αποτέλεσμα η μπάλα να βρει την εξωτερική πλευρά του δοκαριού του Μάλτζαρη.

Στο 27′ είχαμε ένα σουτ για την Ιστιαία με τον Στεργίου από τον άξονα έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ.

Ο Απόλλωνας είχε μεγάλη ευκαιρία στο 28′ όταν ο Βασίλης Σαχινίδης μετά την πάσα του Μανθάνο βγήκε απέναντι από τον Μάλτζαρη, όμως ο Λαρισαίος πορτιέρο που έδειξε καλά στοιχεία απέκρουσε εντυπωσιακά με τα πόδια την μπάλα και κράτησε το 0-0.

Στο 30' σε διαγώνιο σουτ του Σαχινίδη πλάγια και αριστερά, η μπάλα κατέληξε μόλις άουτ.

Πάντως οι «κυανόλευκοι» βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα, στο 37′. Από τα δεξιά ο Σουλίδης έκανε τη συρτή σέντρα, οι αμυντικοί της Ιστιαίας έδιωξαν ασταθώς, με τον Ματίας Μανθάνο να γίνεται αποδέκτης της μπάλας από τον Διβανέ και σε δεύτερο χρόνο να σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πάνε με δύο τέρματα προβάδισμα στα αποδυτήρια, όμως στο 42′ ο Σάββας που έκανε τη σέντρα από δεξιά στην «καρδιά» την περιοχής, είδε τον Μανθάνο να αστοχεί με κεφαλιά ανενόχλητος.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε ο ρυθμός του αγώνα με τον Απόλλωνα να καταφέρνει στο 71′ να κάνει δύο τα τέρματά του. Μετά από γρήγορη αντεπίθεση ο Σαχινίδης γύρισε αριστερά στην περιοχή για τον Πέτρο Διβανέ, ο οποίος με διαγώνιο συρτό σουτ έγραψε το 2-0. Ο ίδιος παίκτης προσπάθησε στο 76′ να πετύχει και τρίτο τέρμα όμως ο Μάλτζαρης έδιωξε σε κόρνερ την προσπάθειά του.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 85′, όταν ο πολύ καλός Διβανές έβγαλε την ασίστ στον Κώστα Σκούπρα που από θέση τετ-α-τετ νίκησε τον Μάλτζαρη κάνοντας το 3-0. Η τελευταία φάση του αγώνα ήταν για την ΑΕ Ιστιαίας όπου η κεφαλιά ψαράκι του Στεργίου μέσα από τη μικρή περιοχή από σέντρα του Χαραλαμπίδη, αποκρούστηκε από την Σταυράκη που έπεσε σωστά στη δεξιά γωνιά του.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Απαρατήρητη πέρασε η διαιτησία του κ.Πανυτσίδη (Κοζάνης), που είχε άξιους συνεργάτες τους κ.κ. Σταφυλά, Αλεξόπουλο (Τρικάλων).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Σταυράκης, Σάββας, Παπαδόπουλος, Ιορδανίδης, Ανδρέου, Ιβανίδης, Μηνάς, Πέντα (31′ Διβανές), Σαχινίδης, Σουλίδης(77′ Καμπέρης), Μανθάνο (72′ Σκούπρας).

A.Ε. ΙΣΤΙΑΙΑΣ (Αποστόλης Παπανικολάου): Μάλτζαρης, Μπουλγκουρίδης, Ανέστης, Λαμπρόπουλος, Γιαννάκης, Στασινόπουλος, Στεργίου, Γεωργιάδης(86′ Μακρής), Ίβιτς (77′ Χαραλαμπίδης), Ηλιόπουλος(77′ Φυσαράκης), Αλεξίου.

*Φίλαθλος του Απόλλωνα αισθάνθηκε αδιαθεσία στο ημίχρονο της αναμέτρησης προφανώς λόγω και της υψηλής θερμοκρασίας, έτρεξε πάνω του ο γιατρός του αγώνα, όμως δεν υπήρξε κάτι ανησυχητικό καθώς μετά τις πρώτες βοήθειες που του παρασχέθηκαν μεταφέρθηκε με φορείο έξω από το γήπεδο, κι ενώ είχε έρθει και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Τελικά ο φίλαθλος πήγε στο σπίτι του και δεν χρειάσθηκε νοσηλεία στο νοσοκομείο.

* Οι παίκτες του Απόλλωνα την Τρίτη 2 Μαΐου θα επιστρέψουν στις προπονήσεις προετοιμαζόμενοι για τον αγώνα με τον Διαγόρα Σεβαστής.

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

(27η αγωνιστική)

-Απόλλων Λάρισας-ΑΕ Ιστιαίας 3-0 (37' Μανθάνο, 71' Διβανές, 85' Σκούπρας)

-Διαγόρας Σεβαστής-ΑΕ Καραϊσκάκης 1-2 (17' Καράμπελας / 36' Κουσίδης, 89' Ευαγγέλου)

-Τηλυκράτης-Αστέρας Πετριτή 2-0 (28' Σιδέρης, 40' Παπαδόπουλος πεν.)

-Νίκη Βόλου-Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου 1-1 (55' Χατζόγλου / 84' Μπαλτιμάς)

-Πύδνα Κίτρους-Θεσπρωτός (3/5)

-Εθνικός Φιλιππιάδας-Ολυμπιακός Βόλου             0-0

-Αμβρακία Κωστακιών-Ρήγας Φεραίος     2-1 (14' Μπαλαδήμας, 65' Σιδηρόπουλος / 90' Σέττος)

-Αχιλλέας Νεοκαισάρειας-Πιερικός           3-2 (30' Πετρουζέλης πεν., 72'-89' Νάκας / 78'-79' Σεχολάρι)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 27 αγώνες)

1. Απόλλων Λάρισας        60-15     67

………………………………………………………….

2. ΑΕ Καραϊσκάκης           36-10     60

3. Ολυμπιακός Βόλου     40-13     55

4. Διαγόρας Σεβαστής     42-26     52

5. Νίκη Βόλου    36-26     50

6. Πύδνα Κίτρους             34-18     46

7. Τηλυκράτης    26-24     40

8. ΑΕ Ιστιαίας     26-34     32

9. Θεσπρωτός    28-36     30

10. Ρήγας Φεραίος           33-41     30

11. Πιερικός        17-29     30

12. Ελευθεροχώρι            22-38     26

13. Εθνικός Φιλιππιάδας               19-33     25

14. Αχιλλέας Νεοκαισάρειας        25-45     23

…………………………………………………………………….

15. Αμβρακία Κωστακιών              21-39     21

16. Αστέρας Πετριτή        18-49     11

* Πύδνα Κίτρους και Θεσπρωτός έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(28η, 7/5, 17:00)

-Διαγόρας Σεβαστής-Απόλλων Λ.

-Α.Ε.Ιστιαίας-Τηλυκράτης 2014

-Καραϊσκάκης-Νίκη Βόλου

-Αστέρας Πετριτή-Πύδνα Κίτρους

-Ελευθεροχώρι-Φιλιππιάδα

-Θεσπρωτός-Αμβρακία Κωστακίων

-Ολυμπιακός Β.-Νεοκαισάρεια

-Ρήγας Φεραίος-Πιερικός

(Δημ. Βελεστίνου)

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Φωτ.Λεωνίδας Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass