ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΦΩΚΙΚΟ

Με νίκη ελπίζει…

*Για την τρίτη θέση και συμμετοχή στα πλέι οφ

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2015 12:35 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:52

Του Σωτ. Κέλλα

Στην Άμφισσα  αγωνίζεται σήμερα η ΑΕΛ κόντρα στον ουραγό  Φωκικό(3 μ.μ.) στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής  κατηγορίας και με νίκη ανεβαίνει στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με πολλές ελπίδες για την κατάκτηση της τρίτης που οδηγεί στα πλέι οφ.

Μάλιστα αυτή τη στιγμή κρατάει την τύχη στα… πόδια των ποδοσφαιριστών της αφού με πέντε νίκες στα τελευταία πέντε παιχνίδια θα τερματίσει στην τρίτη θέση εφόσον βέβαια η Λαμία τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών για αντικανονική συμμετοχή του Μουμίν στον αγώνα με την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Από κει και πέρα θα δώσει στη συγκεκριμένη διαδικασία δέκα αγώνες με βαθμολογικό μειονέκτημα και ελάχιστες ελπίδες ανόδου αλλά θα έχει έσοδα τουλάχιστον 120.000 ευρώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και εισιτήρια.

Στον αγώνα κόντρα στον Φωκικό θα κάνει ντεμπούτο ο νέος τεχνικός Σούλης Παπαδόπουλος που στη μια βδομάδα παραμονής του στην ομάδα προσπάθησε να ανεβάσει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του αλλά και να αλλάξει την τακτική σε 4-4-2 (από 4-2-3-1) καθώς στη τελευταία προπόνηση έδειξε επιθετικό δίδυμο Μπόγιοβιτς και Πίντο.

Από κει και πέρα οι αλλαγές αγωνιστικά θα είναι περιορισμένες αφού υπάρχουν προβλήματα με τους Μπανούση, Πινδώνη(τιμωρημένοι), Ενγκεσάν, Μουλόπουλο(τραυματίες).

 Κάτω από τα δοκάρια θα ξεκινήσει ο Αποστολίδης, στην άμυνα οι: Καρανίκας(δεξιά), Σαρκατσάνος, Δεληζήσης(σέντερ μπακ), Κοντοδήμος(αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ ο Νεμπεγλέρας με τον Μελισσά και πιο μπροστά ο Σερτζίνιο(γνώριμος του Παπαδόπουλου από την κοινή τους θητεία στον Πιερικό) με τον Ελιομάρ και στην επίθεση όπως αναφέραμε ο Μπόγιοβιτς με τον Πίντο. Δεν θα είναι έκπληξη αν δούμε στο αρχικό σχήμα τον Ρίστοβιτς που κάποια στιγμή στην προπόνηση τον χρησιμοποίησε αντί του Ελιομάρ.

Η αποστολή της ΑΕΛ που αναχώρησε χθες για την Ιτέα(η τοποθεσία που θα διαμένει η λαρισινή ομάδα) για το παιχνίδι με τον Φωκικό αποτελείται από τους: Αποστολίδη, Πατσιογεώργο, Καρανίκα, Ζαχαράκη, Σαρακατσάνο, Σταθάκη, Δεληζήση, Κοντοδήμο, Φλεριβάλ, Μελισσά, Νεμπεγλέρα, Ελιομάρ, Ρίστοβιτς, Σερτζίνιο, Γιάντση, Παμλίδη, Λύρα, Μπόγιοβιτς και Πίντο.

Ο ΦΩΚΙΚΟΣ

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Φωκικού για το παιχνίδι πρωταθλήματος  με την ΑΕΛ που θα γίνει στο Δημοτικό Στάδιο Άμφισσας. Ο προπονητής του Φωκικού, Αχιλλέας Μανέτας, έχει να αντιμετωπίσει δύο σίγουρες απουσίες και έναν αμφίβολο στον καταρτισμό της καλύτερης δυνατής ενδεκάδας, για το παιχνίδι με την ΑΕΛ. Απόντες θα είναι ο γκολκίπερ Αμαρίλντο Τσερκέζι, που εδώ και μερικές εγκατέλειψε την Άμφισσα και δεν θα ξαναφορέσει τη φανέλα του Φωκικού, ο Νεκτάριος Σκαρίμπας και αμφίβολος ο Άγγελος Δημητρίου, που ταλαιπωρείται από ίωση. Η αποστολή του Φωκικού απαρτίζεται από τους: Αμουτζάκη, Κυριακάκη, Καντούτση, Μπολμποσιάν, Καλλέργη, Κούλο, Eυαγγελιδάκη, Μαρκάκη, Ντούνη, Πολυχρονάκη, Ζαχαρόπουλο, Ντάφλα, Χαλιώτη, Δημητρίου, Γεωργουσόπουλο, Ντάμπο, Κασνέτση, Πρίφτη, Χαντάκια και Ζαρκάδα.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Δύο μόλις φορές έχουν συναντηθεί συνολικά στο παρελθόν σε επίσημα παιχνίδια, η ΑΕΛ και ο Φωκικός, στην πόλη της Άμφισσας. Η μικρή προϊστορία ευνοεί τοΝ Φωκικό στα παιχνίδια με την ΑΕΛ, όταν είναι γηπεδούχος. Μετράει μία νίκη(και παρέμεινε τότε στη Β΄ Εθνική κατηγορία…), οι «βυσσινί» καμία, ενώ ένα παιχνίδι έχει λήξει ισόπαλο.

Αναλυτικά η προϊστορία των αγώνων Φωκικός-ΑΕΛ

23/05/2012 Φωκικός-ΑΕΛ 2-0 Β' Εθνική

19/05/2013 Φωκικός-ΑΕΛ 0-0 Β' Εθνική

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο Ιωάννης Νεοφυτιάδης, από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Κορνθίας, θα διαιτητεύσει τη σημερινή αναμέτρηση. Βοηθοί του θα είναι ο Ιωάννης Μπετσόγλου και ο Δημήτρης Σεφέρης επίσης από τον ίδιο σύνδεσμο. Τέταρτος θα είναι ο Γεώργιος Μιχαηλίδης από την ένωση Βοιωτίας και τέλος παρατηρητής ορίστηκε ο Φραγκίσκος Σωμαρακάκης από την Ε.Π.Σ. Αθηνών.

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΕΛ

Ορίστηκαν οι ημερομηνίες των τελευταίων αγώνων της ΑΕΛ και αυτά θα γίνουν στις 18/3(με Εθνικό Γαζώρου), 22/3 (με Αναγέννησης Καρδίτσας), 28/3 με Ζάκυνθο και 5/4 με Ηρακλή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass