ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΤΡΟΠΑΙΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ AEL FC ARENA (15.15)

Όλα έτοιμα για τον 44ο τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΛ

*Συνέντευξη Τύπου δόθηκε χθες στα γραφεία της ΕΠΣΛ στην οποία όλοι εξέφρασαν την επιθυμία να διεξαχθεί ένας αγώνας γιορτή που θα αναδείξει το ποδοσφαιρικό ήθος και θα είναι αντάξιος της ιστορίας των δύο φιναλίστ

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2015 11:30 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:46

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Η αντίστροφη μέτρηση για τον αγώνα γιορτή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στο νομό, τον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΛ, άρχισε, χθες, στα γραφεία της Ένωσης, με την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων των δύο φιναλίστ, των διαιτητών και της διοργανώτριας αρχής.

Κοινή επιθυμία των ομιλητών η διεξαγωγή ενός τελικού που θα αναδείξει το ποδοσφαιρικό ήθος και το «ευ αγωνίζεσθαι» και θα είναι αντάξιος της ιστορίας και της αγωνιστικής ποιότητας των δύο φιναλίστ, του τυπικά γηπεδούχου Αχιλλέα Φαρσάλων και του Αμπελωνιακού, οι οποίοι θα διεκδικήσουν το τρόπαιο αύριο Πέμπτη, στις 15.15, στο AEL FC Arena. Διαιτητής του φετινού 44ου τελικού της ΕΠΣΛ θα είναι ο κ. Χρήστος Μαστοροδήμος με βοηθούς τους κ. Χρήστο Παπαδημητρίου και Κώστα Γκαρέλη, ενώ 4ος διαιτητής ορίσθηκε ο κ. Χρήστος Αγγελούλης.

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της ΕΠΣΛ Νίκος Δημεράς έκανε μία σύντομη αναδρομή στην πορεία του φετινού θεσμού λέγοντας ότι «στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 64 συνολικά ομάδες (14 από τη Γ’ κατηγορία, 14 από τη Β’ και οι 36 ομάδες από Α’ και Α1 αντίστοιχα) και διεξήχθησαν 7 αγωνιστικές ημέρες με συνολικό αριθμό αγώνων 62 σε χρονικό διάστημα έξι μηνών. Από τη διαδικασία αυτή αναδείχθηκαν φιναλίστ δύο ιστορικά σωματεία του νομού ο Αχιλλέας Φαρσάλων (τυπικά γηπεδούχος) και ο Αμπελωνιακός.

Ο τελικός του Κυπέλλου αποτελεί κορυφαίο γεγονός για την Ένωσή μας κάθε ποδοσφαιρική χρονιά. Ως πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής θα ήθελαν να ευχηθώ να διεξαχθεί ένας τελικός στο πλαίσιο του «ευ αγωνίζεσθαι» και νικητής να αναδειχθεί ο καλύτερος και ο πιο τυχερός μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι ένας αγώνας γιορτή για το τοπικό ποδόσφαιρο».

ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ

Από την πλευρά τους οι πρόεδροι των δύο συλλόγων Χρήστος Μπασαγιάννης (Αχιλλέας Φαρσάλων) και Χρήστος Μπακούλας (Αμπελωνιακός) επισήμαναν τα εξής:

Χρ. Μπασαγιάννης: «Ο Αχιλλέας Φαρσάλων είναι ο εκ των πολυνικών του θεσμού με έξι τίτλους στο Κύπελλο. Για μας είναι πολύ σημαντικός αυτός ο τελικός γιατί θέλουμε να δώσουμε σάρκα και οστά σ’ έναν από τους δύο στόχους που είχαμε. Θέλουμε πάρα πολύ το Κύπελλο αυτό. Απευθύνω έκκληση και στους φιλάθλους της ομάδας μας, αλλά και στους φιλάθλους του νομού να έρθουν και να παρακολουθήσουν έναν αγώνα αντάξιο των δύο ιστορικών ομάδων. Εύχομαι ο καλύτερος να κερδίσει και ελπίζω αυτός να είναι ο Αχιλλέας».

Χρ. Μπακούλας: «Ο Αμπελωνιακός κατάφερε μετά από μία πάρα πολύ καλή χρονιά να είναι στον τελικό του Κυπέλλου που μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε για πρώτη φορά στην ιστορία μας νταμπλ. Ευελπιστώ να τα καταφέρουμε διότι διαθέτουμε και την ομάδα και το κατάλληλο προπονητικό τιμ. Ο φετινός τελικός γίνεται ανάμεσα σε δύο ιστορικές ομάδες οι οποίες κατά τη γνώμη μου είναι ίσως οι καλύτερες της Α’ ΕΠΣΛ και θέλω να καλέσω όλο τον κόσμο του νομού να έρθει στο γήπεδο να υποστηρίξει τις προσπάθειες των παικτών και ας κερδίσει ο καλύτερος».

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Κάλεσμα προς τον φίλαθλο κόσμο του νομού απηύθυναν με τη σειρά τους οι δύο προπονητές Μάκης Τριανταφυλλόπουλος (Αχιλλέας Φαρσάλων) και Τάκης Παραφέστας (Αμπελωνιακός) κάνοντας λόγο για έναν ποιοτικό τελικό.

Μ. Τριανταφυλλόπουλος: «Τα τελευταία χρόνια ο συγκεκριμένος θεσμός έχει πάρει ιδιαίτερη αίγλη στη Λάρισα ίσως και λόγω της ύπαρξης του Arena που είναι ένα καταπληκτικό γήπεδο και θεωρώ πολύ καλή επιλογή το ότι οι δύο αυτές ομάδες θα αγωνιστούν φέτος σ’ αυτό το γήπεδο. Εμείς για πάρα πολλά χρόνια συμμετείχαμε σε τελικούς, απέχουμε βέβαια γύρω στα έντεκα χρόνια, που ήταν η τελευταία μας φορά, αλλά πάντα για τον Αχιλλέα στόχος είναι το Κύπελλο. Φέτος έγινε ο μοναδικός στόχος από ένα σημείο και μετά ωστόσο το θετικό είναι ότι πράγματι βρίσκονται δύο όχι μόνο ιστορικές ομάδες, αλλά δύο ομάδες με πολύ καλό επίπεδο και ρυθμό αυτήν την εποχή. Αυτό από μόνο του λέει ότι προφανώς θα είναι ένα παιχνίδι ποιοτικό. Καλή διάθεση απ’ όλους μας υπάρχει για να διεξαχθεί ένα παιχνίδι σε καλά πλαίσια. Θα καλέσουμε τον κόσμο να το παρακολουθήσει γιατί πιστεύουμε θα αποζημιωθεί από τις προσπάθειες των παικτών. Ο Αμπελωνιακός έχει δύο στόχους όπως είπε και ο πρόεδρός του. Τον έναν τον έχει καταφέρει και θέλουμε να του ευχηθούμε καλή πορεία στα μπαράζ της ανόδου. Στον άλλο στόχο θα μας βρει απέναντί του. Μία ομάδα που διψάει γι΄ αυτό το Κύπελλο και θέλω να πιστεύω ότι θα το κατακτήσουμε πάντα όμως λέγοντας ότι είναι ένα παιχνίδι όπου η αξία του ηττημένου θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη δόξα στον νικητή».

Τ. Παραφέστας: «Θέλω να συγχαρώ και τις δύο ομάδες. Νομίζω ότι είναι από τις καλύτερες στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ. Ένας τελικός έχει πάντα τις δικές του ιδιαιτερότητες, είναι ένα εντελώς ξεχωριστό παιχνίδι, έχει απρόβλεπτους παράγοντες και νομίζω ότι η ομάδα που θα είναι περισσότερο έτοιμη και ψυχολογικά αλλά και σωματικά θα κερδίσει το παιχνίδι. Εκείνο που έχουμε όλοι μας υποχρέωση ποδοσφαιριστές, προπονητές, παράγοντες, φίλαθλοι, διαιτητές είναι να παρουσιάσουμε τον καλό μας εαυτό. Γι αυτό και καλούμε τον κόσμο να παρακολουθήσει ένα αξιόλογο παιχνίδι και να μας βοηθήσει. Να υπάρχει καλή διάθεση. Ας αποβάλουμε για λίγο τις κακές μας σκέψεις, το ότι ο δίπλα πάντα μας αδικεί και ας κοιτάξουμε τον εαυτό μας. Εξάλλου σαν ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και σαν βάση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου νομίζω ότι είναι και μια ευκαιρία να δείξουμε στις μεγαλύτερες κατηγορίες, αλλά θα έλεγα και στην ΑΕΛ που τα τελευταία χρόνια έχει ξεχάσει τι θα πει Λαρισαίος ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, ότι υπάρχουν παιδιά σ’ αυτές τις ομάδες οι οποίοι μπορούν να συμβάλουν στην αναγέννηση της Λάρισας. Νομίζω ότι όλοι μας πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα».

ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Τέλος οι αρχηγοί των δύο φιναλίστ Πολύκαρπος Μπένος από τον Αχιλλέα Φαρσάλων και Βαγγέλης Τζιαρτζιάνης από τον Αμπελωνιακό επισήμαναν τα εξής:

Π. Μπένος: «Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς για τον Αχιλλέα Φαρσάλων. Ένας τελικός μετά από 11 χρόνια για την ομάδα μας. Ένας από τους δύο αρχικούς μας στόχους και ο μοναδικός πλέον στόχος μας τον οποίο θέλουμε να κατακτήσουμε και μπορούμε να το πετύχουμε σαν ομάδα. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και όλοι μαζί σαν μία γροθιά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Καλούμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο. Θα είναι πολύ ανταγωνιστικό το παιχνίδι γιατί παίζουν δύο πολύ καλές ομάδες. Θέλω να ευχηθώ να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι χωρίς ακρότητες και να το ευχαριστηθούν όλοι».

Ε. Τζιαρτζιάνης: «Πιστεύω να γίνει ένα καλό παιχνίδι γιατί και οι δύο ομάδες είναι ιστορικές. Καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει, να μας στηρίξει και να χαρεί έναν αγώνα γιορτή. Ελπίζω να πετύχουμε και τον στόχο του Κυπέλλου. Η χρονιά είναι ήδη επιτυχημένη, είμαστε κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και ελπίζω να πετύχουμε το νταμπλ που θα είναι ιστορική στιγμή για μας. Εύχομαι στο τέλος του τελικού να έχει κερδίσει ο καλύτερος κι ελπίζω να είμαστε εμείς».

***

Στο περιθώριο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου από τη διοργανώτρια αρχή ανακοινώθηκε ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου οι θύρες 14-15 θα διατεθούν στους φιλάθλους του Αχιλλέα Φαρσάλων και οι θύρες 21-22 τους φιλάθλους του Αμπελωνιακού.

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡ. ΜΑΣΤΟΡΟΔΗΜΟ

Επίλογος για έναν διαιτητή

με ήθος και ακεραιότητα

 

Ο αυριανός τελικός του κυπέλλου ΕΠΣΛ στο AEL FC Arena θα είναι το τελευταίο παιχνίδι που θα διευθύνει ο διαιτητής Χρήστος Μαστοροδήμος ο οποίος, λόγω της αλλαγής στα όρια ηλικίας, πήρε την απόφαση να κρεμάσει τη σφυρίχτρα. Ο 35χρονος διαιτητής ξεκίνησε την καριέρα του το 2006 και στα εννέα χρόνια ευδόκιμης προσφοράς στο χώρο της διαιτησίας διηύθυνε 490 αγώνες τοπικών πρωταθλημάτων και 100 αγώνες Εθνικών πρωταθλημάτων Δ’ και Γ’ Εθνικής, έχοντας επιδείξει ήθος και ακεραιότητα χαρακτήρα.

Μιλώντας χθες στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού τελικού Κυπέλλου ΕΠΣΛ ο Χρήστος Μαστοροδήμος επισήμανε τα εξής:

«Εκ μέρους της διαιτητικής ομάδας θα ήθελα να συγχαρώ τις δύο φιναλίστ ομάδες. Ευελπιστώ να φανούν αντάξιες  του θεσμού, να αναδείξουν το ποδοσφαιρικό ήθος και το «ευ αγωνίζεσθαι». Είναι ένα παιχνίδι που σίγουρα όλοι θέλουμε να βγούμε κερδισμένοι. Εγώ εύχομαι καλή επιτυχία. Ας κερδίσει ο καλύτερος και ο πιο τυχερός.

Όσον αφορά για μένα είναι μία ιδιαίτερη στιγμή, μία συγκινητική στιγμή. Είναι το τελευταίο μου παιχνίδι. Ήταν τιμή μου που εκπροσώπησα τη λαρισινή διαιτησία τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους τοπικούς παράγοντες, τους ποδοσφαιριστές, τους παρατηρητές αγώνων, τους δημοσιογράφους, τις διοικήσεις στην ΕΠΣΛ των κ. Παπαγεωργίου, Κουτσογιάννη και κυρίως την τωρινή του κ. Γρηγορίου. Θεωρώ ότι συνέβαλε στην αναβάθμιση της λαρισινής διαιτησίας αλλά και συνετέλεσε στην ομαλότερη σχέση Συνδέσμου και Ένωσης. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΕΔ/ ΕΠΣΛ κ. Νίτσα αλλά και τον κ. Τσιλίκη -δεν θέλω να αδικήσω τους άλλους απλώς όλα αυτά τα χρόνια οι απορίες μας εκφράζονταν πάντα στα δύο αυτά άτομα. Θα ήταν βέβαια παράλειψή μου και κόκκινη κάρτα σε μένα να μην αναφερθώ και σε εξέχουσες προσωπικότητες όπως αυτήν του αείμνηστου Γιάννη Λάτσιου που ήμουν τυχερός που τον γνώρισα. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους με τους οποίους συμπορεύτηκα σε αυτήν τη διαδρομή».

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass