ΣΤΑΘΗΚΕ ΟΡΘΙΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ

Παλικαρίσια ισοπαλία της Εθνικής

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2017 7:30
*Ο Μήτρογλου στο 46' έκανε το 0-1 ισοφάρισε σε 1-1 ο Λουκάκου στο 89' *Αποβλήθηκαν Ταχτσίδης και Τζαβέλλας *Ο Μήτρογλου στο 46' έκανε το 0-1 ισοφάρισε σε 1-1 ο Λουκάκου στο 89' *Αποβλήθηκαν Ταχτσίδης και Τζαβέλλας

Η Εθνική ομάδα έφυγε με πολύτιμο βαθμό από τις Βρυξέλλες, απέναντι στην ομάδα που κατέχει την 5η θέση στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA. Η «γαλανόλευκη» απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο «Κινγκ Μποντουέν» απέναντι στο Βέλγιο, παρότι τελείωσε τον αγώνα με εννέα παίκτες λόγω των αποβολών του Ταχτσίδη και του Τζαβέλλα.

Ακόμη κι έτσι όμως η Εθνική θα μπορούσε να φύγει με τη νίκη, αφού στο γκολ του Μήτρογλου (46') απάντησε ο Λουκάκου στο 89’.

Το παιχνίδι πήγε όπως αναμενόταν, δηλαδή με την ελληνική ομάδα να δίνει χώρο στους Βέλγους, ξεκινώντας την πίεση περίπου στο ύψος της μεσαίας γραμμής και συνεχίζοντας με κάλυψη σε όλους τους χώρους και αλληλοβοήθειες, περιόρισαν το αντίπαλο παιχνίδι στον άξονα.

Η ανασταλτική λειτουργία τα πήγαινε περίφημα και οι μόνοι κίνδυνοι στο πρώτο ημίχρονο προήλθαν από τις καλές τοποθετήσεις του Μαρουάν Φελαϊνί στην περιοχή της Εθνικής.

Ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε άλλωστε και τις δύο καλές ευκαιρίες των «κόκκινων διαβόλων» στο πρώτο 45λεπτο. Στο 13ο λεπτό βρέθηκε αμαρκάριστος στη σέντρα του Μέρτενς από δεξιά, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ, ενώ στο 31' πήγε να σημειώσει το γκολ της αγωνιστικής με το τακουνάκι (σέντρα του Καράσκο από αριστερά), αλλά ο Καπίνο με θεματική επέμβαση πέταξε την μπάλα κόρνερ.

Η ελληνική ομάδα έκανε το γήπεδο να βουβαθεί στα 25 δευτερόλεπτα από την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, στην πρώτη και μοναδική ευκαιρία της στον αγώνα: από την κεφαλιά – πάσα του Ταχτσίδη ο Μήτρογλου έφυγε στην πλάτη της άμυνας και φτάνοντας απέναντι στον Κουρτουά τον «ζύγισε» και πλάσαρε ιδανικά για το 0-1.

Το γκολ λειτούργησε καταλυτικά στην ψυχολογία των παικτών του Μαρτίνεθ, που έδειχναν χαμένοι. Η Ελλάδα κοντρόλαρε άψογα το ρυθμό, αλλά η βλακώδης ενέργεια του Ταχτσίδη να υποπέσει σε αχρείαστο φάουλ στο κέντρο του γηπέδου (!) και να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη, άλλαξε τη ροή του αγώνα.

Οι παίκτες του Βελγίου βγήκαν μαζικά μπροστά, με τον Ντεμπελέ να περνά στο παιχνίδι αντί του Φελαϊνί, αλλά παρά τη μαζική άμυνα η Ελλάδα (και εξαιρετικό Καπίνο) άντεχε. Ως το 89ο λεπτό για την ακρίβεια, αφού στο σημείο εκείνο ο Ρομέλου Λουκάκου ισοφάρισε με ένα γκολ ενδεικτικό της κλάσης του, όταν γύρισε το σώμα, παρά την πίεση του Παπασταθόπουλου κι «εκτέλεσε» από κοντά τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε και ο Τζαβέλλας με δεύτερη κίτρινη, οπότε η Εθνική μετρά τρεις απώλειες, αφού και ο Σάμαρης συμπλήρωσε κάρτες και δεν θα είναι διαθέσιμος για τον αγώνα με τους Βόσνιους.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 65' Ταχτσίδης (2η κίτρινη), 90'+ Τζαβέλλας (2η κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φελαϊνί, Μέρτενς, Βίτσελ, Λουκάκου – Ταχτσίδης, Τζαβέλλας, Σάμαρης, Καπίνο

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβέιρελντ, Σιμάν (84' Μιραλάς), Βερτόνγχεν, Τσαντλί, Βίτσελ, Φελαϊνί (66' Ντεμπελέ), Καράσκο, Ναϊνγκολάν, Μέρτενς, Λουκάκου.

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καπίνο, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σάμαρης, Ταχτσίδης, Σταφυλίδης, Φορτούνης (67' Τζιόλης), Μάνταλος (85' Ζέκα), Μήτρογλου (90' Βέλλιος).

Σκίμπε: «Να είμαστε περήφανοι…»

Ο Μίκαελ Σκίμπε, μετά το τέλος του αγώνα με το Βέλγιο τόνισε πως δεν ήταν ικανοποιημένος με το τελικό αποτέλεσμα, έκανε παράπονα για την αποβολή του Παναγιώτη Ταχτσίδη, ενώ επισήμανε πως όλοι θα πρέπει να είναι περήφανοι για την εμφάνιση των παικτών.

-Για το αποτέλεσμα: «Δεν είμαι ευχαριστημένος, αλλά θα ήθελα πρώτα απ’ όλα να ευχηθώ χρόνια πολλά στους Έλληνες. Είναι άσχημο που δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη, αν και την αγγίξαμε. Όπως ήρθε το αποτέλεσμα φάνηκε για εμάς σαν ήττα, όπως φάνηκε το ίδιο και με το αποτέλεσμα κόντρα στη Βοσνία. Θέλω να πω ότι δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος με την αποβολή του Ταχτσίδη. Η πρώτη κάρτα ήταν σωστή, η δεύτερη δεν υπήρχε και έτσι έδωσε στους Βέλγους πλεονέκτημα».

-Για τις απουσίες των Ταχτσίδη και Τζαβέλλα με Βοσνία: «Μέχρι τότε έχουμε αρκετό καιρό και έχουμε καλούς παίκτες. Ελπίζουμε να μπορούμε να τους αντικαταστήσουμε με άλλους καλούς. Πρέπει να συγχαρούμε την ομάδα μας εκ βάθους καρδιάς για την εμφάνιση. Όλοι πρέπει να είμαστε υπερήφανοι».

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 5 αγώνες)

Βέλγιο 22-2   13

ΕΛΛΑΔΑ       10-3   11

Βοσνία          13-5   10

Εσθονία        5-15   4

Κύπρος         3-8     4

Γιβραλτάρ     2-22   0

 

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

09/06/17       Βοσνία-ΕΛΛΑΔΑ

09/06/17       Εσθονία-Βέλγιο

09/06/17       Γιβραλτάρ-Κύπρος

31/08/17       Κύπρος-Βοσνία

31/08/17       Βέλγιο-Γιβραλτάρ

31/08/17       ΕΛΛΑΔΑ-Εσθονία

03/09/17       Εσθονία-Κύπρος

03/09/17       ΕΛΛΑΔΑ-Βέλγιο

03/09/17       Γιβραλτάρ-Βοσνία

07/10/17       Βοσνία-Βέλγιο

07/10/17       Γιβραλτάρ-Εσθονία

07/10/17       Κύπρος-Ελλάδα

10/10/17       Εσθονία-Βοσνία

10/10/17       Βέλγιο-Κύπρος

10/10/17       ΕΛΛΑΔΑ-Γιβραλτάρ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass