Για... χίλιους λόγους

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2017 14:49

Το πιο κρίσιμο ίσως παιχνίδι της φετινής περιόδου δίνει σήμερα στο AEL FC ARENA (17:15) η ΑΕΛ και για... χίλιους λόγους όπως λέει και το γνωστό τραγούδι του Νίκου Οικονομόπουλου, πρέπει πάση θυσία να κερδίσει τον Παναιτωλικό.

Πάνω από όλα για να εξασφαλίσει κατά 99% την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα και από κει πέρα να επέλθει ηρεμία, να σταματήσουν οι γκρίνιες και να πάψει να υφίσταται το κλίμα της εσωστρέφειας που υπάρχει. Να δει με περισσότερη αισιοδοξία ο κόσμος τη συνέχεια και να ελπίζει πως τη νέα σεζόν θα είναι μια εντελώς διαφορετική χρονιά.
Η απογοητευτική εικόνα στους εντός έδρας αγώνες της ΑΕΛ με τις κερκίδες του ΑΕΛ FC ARENA να είναι άδειες δεν ταιριάζει σε μια μεγάλη ομάδα που έχει γράψει χρυσές σελίδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σε μια ομάδα που με παίκτες από τον θεσσαλικό κάμπο, γνώρισε πολύ μεγάλες στιγμές.
Και δεν ταιριάζει σε μια επαρχιακή ομάδα που μια φορά κατέκτησε το πρωτάθλημα και δύο φορές το κύπελλο Ελλάδος, ενώ αγωνίσθηκε με επιτυχία και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Όλοι γνωρίζουμε πως η «ομόνοια χτίζει σπίτια και η διχόνοια τα γκρεμίζει».
Ενωμένοι λοιπόν στους έξι εναπομείναντες αγώνες όλοι καλούνται να σταθούν αρωγοί, παραμερίζοντας την πικρία, δίπλα στη «βασίλισσα», που τώρα έχει πολύ μεγάλη ανάγκη τη συμπαράσταση όλων.
Από την πλευρά τους και οι παίκτες έχουν μεγάλο κίνητρο και θέλουν για πολλούς λόγους να αποδείξουν πως αυτή η ομάδα δεν αξίζει να δίνει τη μάχη της παραμονής, αλλά έπρεπε σήμερα να αγωνίζεται για άλλους στόχους.
Όμως η πραγματικότητα τους υποχρεώνει να τα δώσουν όλα για τη σωτηρία, να κατακτήσουν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς και να ικανοποιήσουν με την αγωνιστική τους παρουσία τους απογοητευμένους φιλάθλους.
Σήμερα στην ανοιξιάτικη θεσσαλική πρωτεύουσα με τα πρώτα χελιδόνια να έρχονται, η ΑΕΛ στο AEL FC ARENA χρειάζεται να στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα, να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο και να υποχρεώσει τον αντίπαλό της σε ήττα.
*Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, επανέρχονται ο Ρέντζας με τον Ξενοδόχοφ, ενώ δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Ντοντό, Τικίτο, Λελογκονόλο Μασαλέσα και ο τιμωρημένος Αντνάν Αγκάνοβιτς.
Οι 20 ποδοσφαιριστές που επέλεξε για την αποστολή ο τεχνικός Σάκης Τσιώλης, μετά τη χθεσινή προπόνηση είναι οι Ξενοδόχοβ, Θεοδωρόπουλος, Ρέντζας, Ναβάρο, Αβραάμ, Γιοβάνοβιτς, Γκόλιας, Φάρκας, Φατιόν, Αναστασόπουλος, Ντέλετιτς, Βαρέλα, Κόντορ, Μονιάκης, Ναζλίδης, Ικάουνιεκς, Καπός, Κουτσιανικούλης, Ρέγες, Τσάκο. Για αγωνιστικούς λόγους εκτός αποστολής έμειναν οι Απόστολος Κουτογλίδης, Άγγελος Καρατάσιος, Γιάννης Μασούρας, Δημήτρης Σουλιώτης, Γκέρντι Χοτζάλι, Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος, Αμίτ Γκουλουζάντε, Ανδρέας Λαμπρόπουλος, Κωνσταντίνος Μακρής, Πάμπλο Γκαγιέχο και Τζέιμς Ευμορφίδης.

 

ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΦΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΚΑΝΟΒΙΤΣ
Το πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Super League επέβαλε τιμωρία δύο αγωνιστικών στον Αντνάν Αγκάνοβιτς, για την αποβολή του στο ματς με τον Πανιώνιο, στο 96ο λεπτό, επειδή έπιασε τον Ρισβάνη του Πανιωνίου από τον λαιμό, ωστόσο δεν θα γίνει έφεση, για να αλλάξει η τιμωρία. Η ΠΑΕ ΑΕΛ αποφάσισε να μην κάνει έφεση για την τιμωρία του Αντνάν Αγκάνοβιτς, καθώς οι «βυσσινί» θεωρούν ότι με τους χειρισμούς τους μπόρεσαν να αποφύγουν ποινή μεγαλύτερη των 2 αγωνιστικών, έτσι δεν υπάρχουν πιθανότητες να μειωθεί η ποινή του και για αυτό τον λόγο δεν καταθέσουν έφεση στη δευτεροβάθμια, δεδομένης της αναφοράς στον φύλλο αγώνα περί βίαιης ενέργειας στον λαιμό (!) του αντιπάλου και πρόθεσης του ποδοσφαιριστή να τον χτυπήσει.

 

O ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
Χωρίς τον Ρέι, ο οποίος δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του, θα παραταχθεί ο Παναιτωλικός στη σημερινή αναμέτρηση με την ΑΕΛ. Εκτός του Ισπανού μεσοεπιθετικού, ο προπονητής της ομάδας του Αγρινίου, Μάκης Χάβος, καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς να υπολογίζει και τους τιμωρημένους Κλέσιο, Χαντάκια, ενώ απέκλεισε ακόμη και τους νεαρούς Μαλή, Βακράκο και Μιχάι.
Την αποστολή απαρτίζουν οι παρακάτω 21 ποδοσφαιριστές: Κυριακίδης, Καβουσάκης, Κολοβούρης, Κουτρομάνος, Ροντρίγκες, Κούσας, Μπράβο, Μουνιός, Ρόσα, Παπαδόπουλος, Παπάζογλου, Μάκος, Μαρκόβσκι, Πάουλο, Τσοκάνης, Ρότσα, Μύγας, Παπουτσογιαννόπουλος, Γιαννιώτης, Λόπες και Βασιλούδης.

 

H ΠΡΟΪΣΤΟΡIΑ ΑΕΛ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚOΣ
Οκτώ φορές έχουν συναντηθεί συνολικά στο παρελθόν σε επίσημα παιχνίδια η ΑΕΛ και ο Παναιτωλικός, στη θεσσαλική πρωτεύουσα. Την ΑΕΛ ευνοεί η μικρή προϊστορία στα παιχνίδια με την ομάδα του Αγρινίου, όταν είναι γηπεδούχος. Οι «βυσσινί» μετρούν πέντε νίκες, οι «κίτρινοι» καμία, ενώ τρία παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα στην κανονική διάρκεια. Στα συνολικά γκολ υπερτερεί η ομάδα της ΑΕΛ με 12-4.
Αναλυτικά η προϊστορία των αγώνων της ΑΕΛ με τον Παναιτωλικό:
24/02/1997  ΑΕΛ-Παναιτωλικός  1-1  Β’ Εθνική
14/03/1998  ΑΕΛ-Παναιτωλικός  3-1  Β’ Εθνική
07/10/1998  ΑΕΛ-Παναιτωλικός  4-2  Β’ Εθνική
16/01/2000  ΑΕΛ-Παναιτωλικός  1-0  Β’ Εθνική
10/03/2001  ΑΕΛ-Παναιτωλικός  2-0  Β’ Εθνική
20/01/2002  ΑΕΛ-Παναιτωλικός  1-0  Γ’ Εθνική
21/12/2011  ΑΕΛ-Παναιτωλικός  0-0 (9-10 πεν)  Κύπελλο Ελλάδος
10/03/2013  ΑΕΛ-Παναιτωλικός  0-0  Β’ Εθνική

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο 37χρονος ρέφερι Γιώργος Φουκάκης, από το Σύνδεσμο Ηρακλείου, κλήθηκε να διαιτητεύσει τη σημερινή εντός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον Παναιτωλικό. Βοηθοί του θα είναι ο Κοσμάς Χαρίσης από τα Γρεβενά και ο Βασίλης Νικολακάκης από τον σύνδεσμο Ηρακλείου, 4ος ο Ιωάννης Παπαδόπουλος από την Ένωση Μακεδονίας και τέλος παρατηρητής ορίστηκε ο Τάσος Κάκος από την Ε.Π.Σ. Κέρκυρας.

 

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ «CLASICO»
Το «clasico» του ελληνικού ποδοσφαίρου στη Λεωφόρο μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού κλέβει την παράσταση και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των φιλάθλων στην 25η αγωνιστική της Super League. Πέρα από τους προφανείς λόγους πρεστίζ, το ματς έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς ο Παναθηναϊκός θέλει τη νίκη για ν’ ανέβει στη βαθμολογία, ενώ η ομάδα του Πειραιά ξέρει πολύ καλά πως με τους τρεις βαθμούς θα κάνει το καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου.
Από εκεί και πέρα, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ντέρμπι της Τούμπας, με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τη μεγάλη έκπληξη της φετινής σεζόν, Πανιώνιο, ενώ δύσκολη αποστολή θα έχει η ΑΕΚ στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο. Αναλυτικά το αγωνιστικό πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής της Super League έχει ως εξής:
• ΣΗΜΕΡΑ
15:00 Βέροια-Κέρκυρα
17:15 ΑΕΛ-Παναιτωλικός
19:30 Ατρόμητος-ΑΕΚ
• ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ
15:00 ΠΑΟΚ-Πανιώνιος
17:15 Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα
17:15 Ξάνθη-Λεβαδειακός
19:30 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός
• ΔΕΥΤΕΡΑ
19:30 Πλατανιάς-Ηρακλής

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 24 αγώνες)
1. Ολυμπιακός    45-13    54
2. Πανιώνιος    31-15    48
3. ΠΑΟΚ    36-17    43
4. Παναθηναϊκός    37-14    42
5. ΑΕΚ    41-19    40
6. Ξάνθη    25-21    39
7. Πλατανιάς    29-26    38
8. Ατρόμητος    24-31    35
9. ΠΑΣ Γιάννενα    26-24    33
10. Κέρκυρα    20-24    29
11. Παναιτωλικός    26-31    27
12. ΑΕΛ    20-34    21
13. Αστέρας Τρίπολης    23-40    21
14. Λεβαδειακός    18-41    18
15. Ηρακλής    18-34    16
16. Βέροια    11-46    13
* Ο ΠΑΟΚ έχει -3 βαθμούς.

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass