ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΤΟΥ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΥ ΜΕ 1-0

Στον τελικό του κυπέλλου ΕΠΣΛ ο Δωτιέας Αγιάς

*Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι πέτυχε στο 38’ ο «συνήθης ύποπτος» Τσατσαλίδης *Παράπονα για τη διαιτησία εξέφρασαν οι ηττημένοι με αφορμή τη φάση του 77ου λεπτού *Μέχρι τις 18 Μαρτίου ο φετινός τελικός σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΠΟ

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2017 12:14

Το δεύτερο εισιτήριο για τον φετινό τελικό του κυπέλλου ΕΠΣΛ (όπου θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Αχιλλέα Φαρσάλων) εξασφάλισε ο Δωτιέας Αγιάς.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν στον χθεσινό, δεύτερο κατά σειρά, ημιτελικό στο στάδιο Αλκαζάρ του μαχητικού, αν και κατά μία κατηγορία μικρότερου, Δαμασιακού με 1-0, χάρη στο γκολ του Τσατσαλίδη με κεφαλιά στο 38’. Από την άλλη πλευρά οι «κυανόλευκοι» αποχώρησαν με πολλά παράπονα για τη διαιτησία του κ. Τσιτσανούδη, κυρίως για τη φάση του 77ου λεπτού, όταν ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Λούτσου από τον Τσακάλι. Σύμφωνα όμως με τον διαιτητή και τον β’ βοηθό κ. Καραμπούλα, η παράβαση έγινε έξω από τη μεγάλη περιοχή και έτσι καταλογίστηκε πέναλτι. Δεν δόθηκε ωστόσο η κόκκινη κάρτα στον αμυντικό του Δωτιέα, όπως προβλέπει ο νέος κανονισμός.

Σε ό,τι αφορά στον φετινό τελικό του κυπέλλου ΕΠΣΛ θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΠΟ, θα πρέπει να διεξαχθεί μέχρι τις 18 Μαρτίου και ο κυπελλούχος να γνωστοποιηθεί στην ΕΠΟ μέχρι τις 20 Μαρτίου, καθώς στις 5 Απριλίου ξεκινάει η επόμενη φάση του κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος. Ο κυπελλούχος ΕΠΣΛ θα βρίσκεται στον 4ο όμιλο μαζί με τους κυπελλούχους των ΕΠΣ Πιερίας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Φθιώτιδας και Θεσσαλίας (Μαγνησίας).

Ο ΧΘΕΣΙΝΟΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

Το γκολ του «συνήθη ύποπτου» Γιώργου Τσατσαλίδη στο 38’ αποδείχθηκε αρκετό για να δώσει την πρόκριση στον Δωτιέα Αγιάς, σ’ ένα παιχνίδι που είχε δύο όψεις. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Δημήτρη Μπουκουβάλα ήταν καλύτερη και έχασε αρκετές ευκαιρίες (δεν μπορούμε ωστόσο να παραλείψουμε το ότι ο Δαμασιακός άγγιξε πρώτος το γκολ στο 21’ με το οριζόντιο δοκάρι που είχε), ενώ στην επανάληψη το ποδοσφαιρικό συγκρότημα του Κώστα Καζάκη ήταν ιδιαίτερα μαχητικό (η διαφορά κατηγορίας ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν ήταν εμφανής στο β’ ημίχρονο) απείλησε τον αντίπαλό του και πίεσε για την ισοφάριση, δημιουργώντας τις δικές του καλές στιγμές.

Ο Δωτιέας Αγιάς ξεκίνησε δυνατά στο παιχνίδι σημειώνοντας την πρώτη πολύ καλή στιγμή στο 11’, όταν ο Μπόντε έπιασε την κοντινή κεφαλιά, ο Τσατσαλίδης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει, με τους αμυντικούς του Δαμασιακού να διώχνουν σε κόρνερ.

Κι ενώ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την υπεροχή των κινήσεων, ο Δαμασιακός κόντρα στη ροή του αγώνα άγγιξε στο 21’ το γκολ. Ο Α. Λέτσιος διεκδίκησε υπό πίεση μία προωθημένη μπαλιά, ο τερματοφύλακας Φαρμάκας αναγκάστηκε να βγει εκτός μεγάλης περιοχής και να διώξει ασθενώς με το κεφάλι, όμως η μπάλα κατέληξε στον Α. Λέτσιο που επιχείρησε σουτ -κι ενώ ο αντίπαλος τερματοφύλακας ήταν εκτός θέσης. Ο Τσακάλι που έτρεξε να καλύψει την εστία του με υπερένταση, αλλοίωσε την πορεία της μπάλας προς το τέρμα, η οποία τελικά πήρε ύψος και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Το παιχνίδι άρχισε να ζεσταίνεται για να φτάσουμε στο 38’, όταν η υπεροχή των «ερυθρολεύκων» απέδωσε καρπούς. Ο Μπόντε έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Τσατσαλίδης με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα γράφοντας έτσι το 1-0.

Στο 42’ ο Τσατσαλίδης ελίχθηκε πολύ ωραία από τα αριστερά, έβγαλε την παράλληλη σέντρα αλλά ο επερχόμενος Μπόντε δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα, ενώ με την εκπνοή του πρώτου μέρους (45’), μετά από σέντρα του Τσατσαλίδη, η μπάλα στρώθηκε στον Παππά, ο οποίος επιχείρησε διαγώνιο σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή που πέρασε ελάχιστα άουτ (έγλειψε το δοκάρι).

Κι ενώ σύμφωνα με την απόδοση των δύο ομάδων στο πρώτο μέρος ο Δωτιέας έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση, στην επανάληψη η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε. Ο Δαμασιακός μπήκε πιο ζεστός στο παιχνίδι (αφού το «ρευστό» 1-0 του έδινε τη δυνατότητα να κυνηγήσει την ισοφάριση) σε αντίθεση με τον Δωτιέα που έριξε την απόδοσή του. Οι «κυανόλευκοι» προσπάθησαν να βρουν τον δρόμο για την ισοφάριση κυρίως με τους Λούτσο και Ραπτοτάσιο και με κάποια στημένα με τον Καρατζιόλη, αλλά οι επιθετικές τους ενέργειες δεν ήταν ολοκληρωμένες.

Στο 77’ σημειώθηκε η φάση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από την πλευρά του Δαμασιακού, που ζήτησε πέναλτι όταν ο Τσακάλι ανέτρεψε τον Λούτσο. Ο διαιτητής κ. Τσιτσανούδης μαζί με τη σύμφωνη γνώμη του β’ βοηθού κ. Καραμπούλα, καταλόγισε την παράβαση έξω από τη μεγάλη περιοχή και έδωσε φάουλ. Στη συνέχεια έδειξε την κίτρινη κάρτα και όχι την κόκκινη όπως επιβάλλει ο νέος κανονισμός στον αμυντικό του Δωτιέα.

Τα πνεύματα ηρέμησαν προς στιγμή, το παιχνίδι συνεχίστηκε, το φάουλ εκτέλεσε ο Καρατζιόλης με τον τερματοφύλακα Φαρμάκα να διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ.

Στο 79’ σημειώθηκε μία ακόμα φάση που αμφισβητήθηκε από τους ανθρώπους του Δαμασιακού, όταν καταλογίστηκε οφσάιντ σε επιθετική ενέργεια από τα αριστερά, ενώ στη συνέχεια της φάσης επετεύχθη γκολ (ο β’ βοηθός κ. Καραμπούλας είχε σηκώσει έγκαιρα τη σημαία του, ωστόσο αμφισβητήθηκε η εγκυρότητα της υπόδειξης).

Μ’ αυτά και μ’ αυτά το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος με τον Δωτιέα να ετοιμάζεται πλέον για τον μεγάλο τελικό κόντρα στον Αχιλλέα Φαρσάλων.

ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Μπουκουβάλας): Φαρμάκας, Παππάς, Φιλιππούλης, Τσακάλι, Σούλι, Νάτσης, Τσατσαλίδης, Ντακούλας, Χαλάτσης (70’ Μαλάκος), Τσιρογιάννης (46’ Ντελής), Μπόντε (61’ Ν. Γούτος).

ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ (Καζάκης): Μιγδάνης, Μπακαΐμης (82’ Οικονόμου), Μόκας, Κ. Λέτσιος, Ντόκος, Τσιάλτας, Δούκας, Ραπτοτάσιος, Λούτσος, Καρατζιόλης (84’ Βίδρας), Α. Λέτσιος.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass