ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΑΕΚ-ΑΕΛ 3-0

Έκαναν του κεφαλιού τους...

*Ο Αβραάμ λόγω Ανέστη δεν μπόρεσε να αλλάξει τη ροή του αγώνα στο 72'

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2017 11:28

Στον προχθεσινό αγώνα ΑΕΚ-ΑΕΛ 3-0 στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής ημέρας αρκετοί παίκτες των δύο ομάδων έκαναν του... κεφαλιού τους και αν αυτοί της ΑΕΚ το έκαναν με επιτυχία (24' Πέκχαρτ, 81' Τσιγκρίνσκι, 92' Αλμέιδα) μια και πέτυχαν ισάριθμα τέρματα, δεν συνέβη το ίδιο με αρκετούς της ΑΕΛ που έχασαν στο ψηλό παιχνίδι εξ ολοκλήρου με αποτέλεσμα να έρθει μια βαριά ήττα.

Μια ήττα βέβαια που ήταν εντός προγράμματος αλλά σε συνδυασμό με τη νίκη του Λεβαδειακού και την ισοπαλία του Ηρακλή μείωσε τη βαθμολογική διαφορά της λαρισινής ομάδας από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η ΑΕΛ στη μάχη της παραμονής έχει το χαρακτήρα του φαβορί με βάση το ευνοϊκό πρόγραμμα αλλά και της βαθμολογικής διαφοράς που έχει δημιουργήσει.

Πάντως κάθε παιχνίδι στην έδρα της θα αποτελεί και έναν τελικό με μικρά περιθώρια λάθους αφού στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος τα αποτελέσματα εκπλήξεις είναι συνηθισμένο φαινόμενο....

Στον προχθεσινό αγώνα η λαρισινή ομάδα είχε ένα άσχημο πρώτο μέρος όπου δεν φάνηκε καθόλου αλλά η προώθηση στο δεύτερο μέρος του Αβραάμ στη θέση του αριστερού χαφ σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Μπακάκη που αποχώρησε δημιούργησε καλύτερες συνθήκες τουλάχιστον στο διάστημα 50'-75' αλλά ο Ανέστης με μια πτήση που θύμιζε χαρταετό της Καθαράς Δευτέρας απέκρουσε το σουτ του Αβραάμ και έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να πετύχει δύο ακόμα τέρματα.

Το αήττητο που έχει η ΑΕΚ από τότε που ανέλαβε ο Μανόλο Χιμένεθ (6 αγωνιστικές και 5 χωρίς να δεχθεί γκολ) συνεχίστηκε ενώ η ΑΕΛ παραμένει χωρίς νίκη μακριά από το AEL FC Arena (σε 11 αναμετρήσεις μετρούν 7 ήττες).

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-2-3-1 και με μια αναγκαστική αλλαγή σε σχέση με το προηγούμενο νικηφόρο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό καθώς τη θέση του τιμωρημένου Ντέλετιτς πήρε ο Γκουλουζάντε.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ξενοδόχοφ, στην άμυνα οι: Ρέντζας(δεξιά), Φάρκας, Φατιόν(σέντερ μπακ), Αβραάμ(αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ ο Μασαλέσα με τον Γκουλουζάντε ενώ πιο μπροστά οι: Βαρέλα(δεξιά), Αγκάνοβιτς, Ικάουνιεκς(αριστερά) και στην επίθεση ο Ναζλίδης.

Και ο τεχνικός της ΑΕΚ Μονόλο Χιμένεθ ακολούθησε την ίδια τακτική 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ανέστη, στην άμυνα τους: Μπακάκη(δεξιά), Κολοβέτσιο, Λαμπρόπουλο(σέντερ μπακ), Ντιντάκ(αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ οι: Γαλανόπουλος, Γιόχανσον και πιο μπροστά οι: Χριστοδουλόπουλος(δεξιά), Μάνταλος, Βάργκας(αριστερά) και στην επίθεση ο Πέκχαρντ.

Η ομάδα της ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κυριάρχησε από την αρχή στον αγώνα με τον Πέκχαρτ να κάνει το 1-0 πολύ νωρίς (24'). Η ΑΕΛ ισορρόπησε από κει και πέρα το παιχνίδι αλλά χωρίς καμία από τις δύο ομάδες να μπορέσει να κάνει μια μεγάλη ευκαιρία με εξαίρεση ένα σουτ του Μάνταλου προς το τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο Τσιώλης βάζει τον Κόντορ στη θέση του αριστερού μπακ και προωθεί τον Αβραάμ σαν αριστερό χαφ ενώ μένει εκτός αγώνα ο Γκουλουζάντε.

Ο Χριστοδουλόπουλος στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους σημαδεύει το δοκάρι αλλά μετά ανακατεύεται το παιχνίδι. Ο Μπακάκης τραυματίζεται, μπαίνει σέντερ μπακ ο Τσιγκρίνσκι και η ΑΕΛ παίρνει τα ηνία του αγώνα με τον Αβραάμ να πέφτει πάνω στον Κολοβέτσιο που αγωνιζόταν αριστερό μπακ ενώ περνάει απαρατήρητος ο τραυματισμός του Ξενοδόχοφ.

Μάλιστα στο 72' ο Ανέστης αποκρούει εκπληκτικά σουτ του Αβραάμ. Αν γινόταν το 1-1 ίσως βλέπαμε κάτι διαφορετικό.

Τελικά κάπου εκεί τελειώνει το παιχνίδι καθώς η ΑΕΚ με δύο γκολ από κεφαλιές των Τσιγκρίνσκι(81') και Αλμέιδα(90'+2') δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη.

Το 3-0 με τρεις κεφαλιές ήρθε φυσιολογικά θα λέγαμε αφού η ΑΕΛ είχε ουσιαστικά μόλις μια ευκαιρία στο παιχνίδι.

ΦΑΣΕΙΣ..ΓΚΟΛ

4': Ο Μάνταλος τροφοδοτεί τον Χριστοδουλόπουλο που μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει στο εξωτερικό μέρος των διχτύων.

11': Σέντρα του Μπακάκη από δεξιά και ο Βάργκας μόνος από το ύψος της μικρής περιοχής σουτάρει άουτ.

17': Ο Μάνταλος εκτελεί φάουλ από δεξιά ο Λαμπρόπουλος πιάνει κεφαλιά αλλά αποκρούει εντυπωσιακά ο Ξενοδόχοφ σε κόρνερ.

24': Ο Βάργκας κάνει σέντρα από δεξιά, ο Πέκχαρτ πήδηξε ανενόχλητος στο ύψος της μικρής περιοχής, πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Ξενοδόχοφ για το 1-0.

44': Σουτ του Μάνταλου μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά διαγώνια αποκρούει με δυσκολία ο Ξενοδόχοφ.

46': Σουτ του Αβραάμ από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα καταλήγει άουτ.

47': Ο Μπακάκης με υπέροχο τακουνάκι στον Χριστοδουλόπουλο, που κάνει ωραίο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα καταλήγει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ξενοδόχοφ.

52': Σέντρα-σουτ με περίεργη τροχιά του Αβραάμ, η μπάλα καταλήγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ανέστη.

72': Μακρινό σουτ του Αβραάμ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ανέστης με το αριστερό χέρι.

81': Σουτ του Μάνταλου αποκρούει ο Θεοδωρόπουλος και στη συνέχεια ο Αλμέιδα δεν προλαβαίνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

81': Ο Χριστοδουλόπουλος εκτελεί κόρνερ από δεξιά και ο Τσιγκρίνσκι με κεφαλιά κάνει το 2-0.

85: Ο Μάνταλος μέσα από τη μεγάλη περιοχή μεταβιβάζει στον Αλμέιδα, αλλά το πλασέ του Πορτογάλου καταλήγει άουτ.

90'+2': Ο Αϊντάρεβιτς κάνει ωραία πάσα στον Αλμέιδα που με κεφαλιά νικάει τον Θεοδωρόπουλο και κάνει το 3-0.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ κορυφαίοι οι: Αγκάνοβιτς και Αβραάμ(στο δεύτερο μέρος). Από κει και πέρα ο Ξενοδόχοφ, πήγε καλά, με ευθύνες στα γκολ ο Θεοδωρόπουλος, ενώ η αμυντική γραμμή ήταν άσχημη. Ο Μασαλέσα έκανε εύκολα φάουλ ενώ ο Γκουλουζάντε μέτριος.

Ο Βαρέλα πάλεψε όπως και ο Ναζλίδης ενώ Ικάουνιεκς, Ρέγες και Κόντορ σε χαμηλή πτήση.

Από την ΑΕΚ ο Ανέστης έκανε την απόκρουση του αγώνα ενώ πολύ καλοί ήταν οι: Μάνταλος, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος σαν σέντερ μπακ και ο Μπακάκης όσο αγωνίστηκε.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας) δεν έκανε το μεγάλο λάθος αλλά κάτι δεν πήγαινε καλά στον πειθαρχικό έλεγχο. Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Κολοβέτσιος, Πέκχαρτ, Φατιόν, Αγκάνοβιτς, Ρέγες.

Σωστοί στις υποδείξεις οι δυο βοηθοί Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Αθανάσιος Κολοσιώνης (Αιτ/νίας)

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης (50' Τσιγκρίνσκι), Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Γαλανόπουλος, Γιόχανσον, Βάργκας (62' Αϊντάρεβιτς), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Πέκχαρτ (70' Αλμέιδα).

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ (56' Θεοδωρόπουλος), Ρέντζας, Αβραάμ, Φατιόν, Φάρκας, Μασαλέσα, Γκουλουζάντε (46' Κόντορ), Αγκάνοβιτς, Ικάουνιεκς (73' Ρέγες), Βαρέλα, Ναζλίδης.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 22ης αγωνιστικής:

Πλατανιάς-Αστέρας Τρίπολης       3-0

(24',51' Γιακουμάκης, 63' Μουνάφο)

Κέρκυρα-Παναιτωλικός       0-0

Ξάνθη-Παναθηναϊκός         1-0

(67' Βασιλακάκης)

ΑΕΚ-ΑΕΛ      3-0

(24' Πέκχαρτ, 81' Τσιγκρίνσκι, 90'+2 Αλμέιδα)

Ηρακλής-ΠΑΟΚ       1-1

(19' Πρίγιοβιτς - 80' Μπαστακός)

Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

(39' Βασιλείου, 57'πεν. Μιλιάζες - 23' Κόντε)

Ολυμπιακός-Πανιώνιος      0-1

(1' Μασούρας)

Βέροια-Ατρόμητος   0-1

(89' Ντιγκινί)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 22 αγώνες)

1. Ολυμπιακός        51

2. Πανιώνιος  44

3. ΠΑΟΚ       40

4. Παναθηναϊκός      38

5. Ξάνθη       36

6. ΑΕΚ          36

7. Πλατανιάς 35

8. Ατρόμητος 32

9. ΠΑΣ Γιάννινα       31

10. Παναιτωλικός     23

11. Κέρκυρα  23

12. Αστέρας Τρίπολης       20

13. ΑΕΛ        20

14. Λεβαδειακός      17

15. Ηρακλής  15

16. Βέροια    13

* Ο ΠΑΟΚ έχει -3 βαθμούς.

Η ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

4 ΜΑΡΤΙΟΥ

Α.Ε.Λ.-ΠΑΣ Γιάννινα 15:00

Παναιτωλικός –Λεβαδειακός         17:15

Παναθηναικός-Βέροια        19:30

5 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ατρόμητος Αθ.- Ηρακλής    15:00-

Ξάνθη-Πλατανιάς     17:15

Αστέρας Τριπ.- Κέρκυρα    17:15

Π.Α.Ο.Κ.-Ολυμπιακός        19:30

6 ΜΑΡΤΙΟΥ

Πανιώνιος-A.E.K.     19:30

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ

13 ΓΚΟΛ: Γιουνές (ΞΑΝΘΗ), Ιντέγε (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Μπεργκ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)

12 ΓΚΟΛ: Κόντε (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)

9 ΓΚΟΛ: Γ.Γιακουμάκης (ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ)

8 ΓΚΟΛ: Ναζλίδης (ΛΑΡΙΣΑ)

7 ΓΚΟΛ: Μπεν (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Μανούσος (ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ)

6 ΓΚΟΛ: Μάνταλος (ΑΕΚ), Λε Ταλέκ, Τόνσο (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Μιλιβόγεβιτς (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

5 ΓΚΟΛ: Πέκχαρτ (ΑΕΚ), Ούμπιδες (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Τουράμ (ΚΕΡΚΥΡΑ), Τόνι Σίλβα (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Φορτούνης (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Λέτο (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Μαρκόφσκι (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Ανσαριφάρντ (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Μάτος (ΠΑΟΚ)

4 ΓΚΟΛ: Ιωαννίδης, Μάσα (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Π. Γιακουμάκης (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Βασιλακάκης (ΞΑΝΘΗ), Ουάρντα (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Μασούντ (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Πρίγιοβιτς (ΠΑΟΚ)

3 ΓΚΟΛ: Αλμέιδα, Χριστοδουλόπουλος (ΑΕΚ), Στανισάβλιεβιτ (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Περόνε (ΗΡΑΚΛΗΣ), Σαρπόνγκ (ΒΕΡΟΙΑ), Επστάιν (ΚΕΡΚΥΡΑ), Σεμπά, Ελιουνούσι (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Λεντέσμα, Λουντ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Μάκος (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Ρισβάνης (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Ροντρίγκες, Κουλούρης, Μυστακίδης (ΠΑΟΚ), Τζημόπουλος, Μαμπουλού (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)

2 ΓΚΟΛ: Λαμπρόπουλος, Γαλανόπουλος, Πλατέλλας, Ροντρίγκες, Βάργκας, (ΑΕΚ), Τσουκαλάς, Μανιάς (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Ντάουντα (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Καπετάνος, Βίτι (ΒΕΡΟΙΑ), Λεοζίνιο, Κυριακίδης (ΗΡΑΚΛΗΣ), Ντουαλά (ΚΕΡΚΥΡΑ), Αβραάμ, Ρέντζας (ΛΑΡΙΣΑ), Μάντζιος (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Λάζιτς, Τριάδης (ΞΑΝΘΗ), Μποτία, Καρντόσο (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Εμποκού (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Μάρκος Πάουλο, Μουνιός (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Μασούρας, Φούντας, Κόρμπος (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Περέιρα, Κάμπος, Μπίσεσβαρ, Πέδρο Ενρίκε, Πέλκας (ΠΑΟΚ), Κοζορώνης (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ), Σίγκνεβιτς, Καρυπίδης, Μουνάφο (ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ)

1 ΓΚΟΛ: Βράνιες, Ντίντακ, Μπακασέτας, Αραβίδης, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς (ΑΕΚ), Ιγκόρ Σίλβα, Καλτσάς, Μπάρτος, Μάσα, Φαρίνια, Νίκο Φερνάντες (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Ντιγκινί, Παπαδόπουλος, Λημνιός, Φυτανίδης, Πλατέλλας (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Μίλιεβιτς, Μπαλάφας, Τόνι Κάλβο, Λινάρδος (ΒΕΡΟΙΑ), Αγγελόπουλος, Λάμπρου, Λουκίνας, Πασάς, Στάμου, Μοντέιρο, Μπαστακός (ΗΡΑΚΛΗΣ), Μ. Γκόμες, Αρναρέλης, Γεωργακόπουλος, Κόντος, Νίκιτς (ΚΕΡΚΥΡΑ), Αγκάνοβιτς, Μαρουκάκης, Γκόλιας, Ντοντό, Βαρέλα, Γκαγέχο, Ικάουνιεκς (ΛΑΡΙΣΑ), Ουόν, Καραχάλιος, Γιουσούφ, Καλτσάς, Βασιλείου, Μιλιάζες (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Σολτάνι, Ντε Λούκας, Λισγάρας (ΞΑΝΘΗ), Μάριν, Ντομίνγκες, Μάρτινς, Φιγκέιρας, Μανθάτης, Βιάνα, Ανδρούτσος (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Γουακάσο, Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδης, Μολέδο, Μπουμάλ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Φερέιρα, Μ.Ροντρίγκες, Τομανέ, Ρόσα, Ρότσα, Κούσας, Κλέσιο, Ρέι (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Ταπόκο, Σαββίδης, Τασουλής, Ενγκόγκ, Καθάριος (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Λέοβατς, Βαρέλα, Σακχόφ, (ΠΑΟΚ), Κάργας, Γιάκος, Ακόστα, Ζάιρο, Βιδάλ, Μιχαήλ (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ), Μενδρινός, Πριντέτα, Μπανανά, Αποστολόπουλος, Βάντερσον (ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ)

ΑΥΤΟΓΚΟΛ: Λαζαρίδης (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Μαλόν (ΒΕΡΟΙΑ), Ανδρεόπουλος, Ιωάννου (ΚΕΡΚΥΡΑ), Ρέντζας (ΛΑΡΙΣΑ), Τομάς (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Σβάρνας (ΞΑΝΘΗ), Βαρέλα (ΠΑΟΚ), Βάντερσον, Μπανανά (ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass