ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ-ΑΕΛ 2-0

Υπήρχε και ένας Γεννα(δ)ίος

* Ο Ξενοδόχοφ έσωσε τη λαρισινή ομάδα από διασυρμό

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2017 14:15

Παιδί γενναίο ήταν για την ΑΕΛ ο Γεννάδιος Ξενοδόχοφ(αποδείχθηκε εμπνευσμένος από το γνωστό τραγούδι του Κώστα Αργυρού) χθες στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» όπου η ΑΕΛ αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό και γνώρισε την ήττα με 2-0 από γκολ των Ανδρούτσου μόλις στο 14ο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης(ένα από τα πιο γρήγορα γκολ όλων των εποχών στη Σούπερ Λίγκα) και του Ιντέγε στο 9'.

Αν δεν υπήρχε ο τερματοφύλακας της λαρισινής ομάδας το αποτέλεσμα μπορούσε να ήταν 6-0 ή 7-0 αφού ο Ξενοδόχοφ νικούσε κάθε φορά σε τετ-α-τετ τους αντιπάλους του και ειδικά στο πρώτο μέρος μπόρεσε να κρατήσει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης σε αξιοπρεπές επίπεδο. Κανένας άλλος παίκτης της ΑΕΛ δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τη μετριότητα και η μόνη ευκαιρία που έκανε η ΑΕΛ ήταν ένα σουτ του Αβραάμ σε τετ-α-τετ με τον Καπίνο που απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι πήγαν με πιο «σβηστές» μηχανές απέναντι σε μια ΑΕΛ που πήρε θάρρος, ανέβασε την απόδοσή της και μάλιστα αν κάποιοι παίκτες το πίστευαν θα μπορούσε να είχε μπει στον αγώνα μειώνοντας σε 2-1 αλλά δεν το κατάφερε ειδικά σε μια φάση στο 82' με πρωταγωνιστές τους Ρέγες και Γκουλουζάντε.

Τότε η ΑΕΛ έδειχνε να ασχολείται με το παιχνίδι γιατί ο Ολυμπιακός είχε το μυαλό του στους τραυματισμούς των Ιντέγε, Ελιουνούσι ενόψει του αγώνα με την Οσμάνλισπορ για το Γιουρόπα Λίγκ.

Η ουσία είναι ότι η ήττα της Βέροιας από τον Πανιώνιο, λίγο πριν τον αγώνα της ΑΕΛ, ήταν ένα καλό δώρο για τη προσπάθεια παραμονής της λαρισινής ομάδας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε το παιχνίδι όπως έγραψε χθες η «Ε» με 5-4-1 έχοντας τρία σέντερ μπακ Γκόλια, Φάρκας, Τικό και δυο πλάγια μπακ τους Ρέντζα και Κόντορ. Στη μεσαία γραμμή ήταν σε ρόμβο ο Μασαλέσα και στα πλάγια ο Αβραάμ (αριστερά) με τον Βαρέλα(δεξιά) και ο Ικάουνιεκς στην κορυφή του ρόμβου. Στην επίθεση μόνος ο Ναζλίδης.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Πάουλο Μπέντο αγωνίσθηκε με 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Καπίνο, στην άμυνα τους: Παρέδες(δεξιά), Μποτία, Βιάνα(σέντερ μπακ), Ντε Λα Μπέγια(αριστερά), αμυντικά χαφ τους Ρομάο, Ανδρούτσο και πιο μπροστά τους: Ελιουνούσι(δεξιά), Φορτούνη, Σεμπά(αριστερά) και στην κορυφή της επίθεσης τον Ιντέγε.

Με το ξεκίνημα του παιχνιδιού ο Σεμπά εκμεταλλεύεται λάθος του Γκόλια και ο Ανδρούτσος κάνει το 1-0. Η ΑΕΛ «πάγωσε»...

Στο 7' ο Ρομάο σουτάρει δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή άουτ για να έρθει μια στιγμή μοναδική για να ισοφαρίσει.

Ήταν στο 8' όταν ο Αβραάμ βρέθηκε μόνος προ του Καπίνο από σέντρα του Βαρέλα αλλά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Και σαν να μην έφθανε αυτό στο 9' ο Ιντέγε έκανε το 2-0 από κοντά και άρχισε το «πάρτι» του ...Ξενοδόχοφ,

Ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ στο 13' και στο 16' νικάει τους Ελιουνούσι, Ιντέγε κρατώντας την ΑΕΛ όρθια από ένα τρίτο τέρμα έχοντας μια άμυνα που «πελαγοδρομούσε».

Ο Ολυμπιακός συνέχισε την πίεσή του στο 26' όταν ο Ελιουνούσι έγινε κάτοχος της μπάλας στα δεξιά από πάσα του Φορτούνη, γύρισε στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΛ για τον Σεμπά, ο οποίος πλάσαρε, όμως... σημάδεψε τον Ιντέγε και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Ο Ξενοδόχοφ στο 36' αποκρούει σουτ του Φορτούνη με το πόδι ενώ στο 45' νίκησε και τον Σεμπά.

Γενικά στο πρώτο μέρος ο Ξενοδόχοφ έπαιζε μόνος του τον Ολυμπιακό και νικήθηκε μόλις δύο φορές τότε που ήταν ακόμα ... «κρύος». Μόλις «ζεστάθηκε» έπιανε «πουλιά στον αέρα»....

Στο δεύτερο μέρος ο Τσιώλης έβαλε τον Γκουλουζάντε αντί του Βαρέλα και η ΑΕΛ να είχε μια καλύτερη εικόνα ειδικά στη δεξιά πλευρά αλλά πάλι χρειάστηκε ο Ξενοδόχοφ να παρέμβει για να μην διευρυνθεί το σκορ.

Ήταν στο 62' όταν ο Ελιουνούσι παίρνει κάθετη πάσα από τον Φορτούνη, βγαίνει απέναντι από τον Ξενοδόχοφ, σουτάρει και ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ απέκρουσε.

Από κει και πέρα ο τραυματισμός του Ιντέγε απασχόλησε τον Ολυμπιακό ενώ ο Τσιώλης έβαλε Καπό και Ρέγες βλέποντας τους «ερυθρόλευκους» να έχουν επαναπαυθεί.

Ο Φάρκας σταμάτησε στο 80' σουτ του Ανδρούτσου και στο 82' ο Ρέγες με τον Γκουλουζάντε δεν μπόρεσαν να πετύχουν τέρμα ειδικά ο δεύτερος όταν είχε εξουδετερωθεί ο Καπίνο έχασε την μπάλα από τον Βιάνα.

Εκεί ήταν και η τελευταία φάση της αναμέτρησης.

Το τελικό 2-0 δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα του αγώνα ειδικά μέχρι το 60' που ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος. Αν η ΑΕΛ πετύχαινε τέρμα στο 82' ίσως βλέπαμε ένα αγχώδες τελείωμα...

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από τον Ολυμπιακό κορυφαίοι οι: Ανδρούτσος, Σεμπά, Ελιουνούσι, Φορτούνης ενώ από την ΑΕΛ κορυφαίος ο Ξενοδόχοφ και με πολύ καλές στιγμές ο Μασαλέσα.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής Χρήστος Γκράνας (ΕΠΣ Θράκης) δεν ξέρουμε για ποιο λόγο χάρισε δυο κίτρινες κάρτες σε παίκτες του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος. Έτσι κι αλλιώς ήταν πολύ καλύτερος. Σωστοί στις υποδείξεις οι δυο βοηθοί: Βασίλειος Καραβασίλης (ΕΠΣ Καβάλας), Ράινχαρτ Μπουξμπάουμ (ΕΠΣ Αν. Αττικής).

Κίτρινη κάρτα είδε μόνο ο Μασαλέσα.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ολυμπιακός (Μπέντο): Καπίνο, Παρέδες, Μποτία, Βιάνα, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό (77' Ρέτσος), Ανδρούτσος, Φορτούνης (82' Ανσαριφάρντ), Σεμπά, Ελιουνούσι, Ιντέγε (λ.τ. 69' Καρντόσο).

ΑΕΛ (Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Τικό, Φάρκας, Γκόλιας, Κόντορ, Μασαλέσα, Βαρέλα (46' Γκουλουζαντέ), Ναζλίδης (78' Ρέγες), Ικαούνιεκς, Αβραάμ (77' Κάπος).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass