ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΒΙΩΣΑΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Καινοτομία και αθλητισμός…

*Για τις δραστηριότητες υπαίθριας αναψυχής στην αυλή του σχολείου

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2017 13:25

Μια μοναδική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να βιώσουν οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής Α'/βάθμιας και Β'/βάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και άλλων ειδικοτήτων, που παρακολούθησαν την επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Οι δραστηριότητες υπαίθριας αναψυχής στην αυλή του σχολείου».

Η πρωτοποριακή και βιωματική εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο των επιμορφωτικών τους δράσεων από το Νομαρχιακό Τμήμα της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (Π.Ε.Π.Φ.Α. ) ν. Λάρισας και την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.), και έγινε προχθές στο κλειστό γυμναστήριο του 15ου Γυμνασίου Λάρισας.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, η οποία περιελάμβανε θεωρητικό αλλά και πρακτικό μέρος, οι εκπαιδευόμενοι ενημερώθηκαν διεξοδικά για τις δραστηριότητες υπαίθριας αναψυχής που μπορούν να πραγματοποιηθούν στην αυλή κάθε σχολείου, αλλά και για τους προβλεπόμενους κανόνες ασφαλείας. Στη συνέχεια, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην τοξοβολία, το flying fox, τη σκοποβολή, την ποδηλασία, το κανό – καγιάκ, την αναρρίχηση και την πεζοπορία. Τέλος, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όλες τις προαναφερόμενες δραστηριότητες στον χώρο του γυμναστηρίου, και να λάβουν πλούσιο ενημερωτικό υλικό, προκειμένου να είναι σε θέση να μεταλαμπαδεύσουν άμεσα τις γνώσεις τους στις σχολικές αυλές.

Εισηγητής της ημερίδας ήταν ο εμπειρότατος καθηγητής στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Δρ. Αντώνιος Δαλάκης, βραβευμένος με το Βραβείο εκπαιδευτικής προσφοράς σε παραμεθόριες περιοχές της χώρας για το 2016 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού της UNESCO κ. Tang, ο οποίος εξήγησε με τον καλύτερο τρόπο όλες τις απορίες που τέθηκαν από τους επιμορφούμενους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της ΕΕΠΕΚ και Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Δρ. Δημήτρης Κολοκοτρώνης, ο πρόεδρος Π.Ε.Π.Φ.Α. ν. Λάρισας κ. Τσιτώτας Κωνσταντίνος, η Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής κ. Βασιλική Ζιάκα, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας κ. Παναγιώτου Νικόλαος και ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΠΕΚ και Υπεύθυνος του ΚΕΠΛΗΝΕΤ Λάρισας κ. Δημήτρης Λιόβας.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν τη διευθύντρια του 15ου Γυμνάσιου Λάρισας για την παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass