ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΑΙΦΝΙΔΙΩΣ ΧΘΕΣ Η ΕΝΑΡΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ

«Πάγωσαν» τα σχολικά πρωταθλήματα Λυκείων

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2017 9:00

Στον πάγο μπήκαν αιφνιδίως χθες όλα τα σχολικά πρωταθλήματα Λυκείων στον νομό, τα οποία επρόκειτο να ξεκινήσουν σήμερα με τους αγώνες μπάσκετ αγοριών και κοριτσιών σε Λάρισα, Φάρσαλα και Ελασσόνα.

Αιτία για την αναβολή των πρωταθλημάτων δεν είναι οι καιρικές συνθήκες, αλλά το γεγονός ότι η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου Λάρισας (ΥΔΕ) δεν μπορεί να προχωρήσει στην πληρωμή ιδιωτών ιατρών (για την ιατρική κάλυψη των αγώνων) και λεωφορείων που ανήκουν σε ιδιώτες (όπως τουριστικά) και απαιτούνται για τη μετακίνηση των μαθητών. Αντίθετα μπορεί να καλύψει οικονομικές δαπάνες που αφορούν νοσοκομειακούς ιατρούς και λεωφορεία του Κ.Τ.Ε.Λ.

Η εξέλιξη αυτή έπεσε κεραυνός εν αιθρία λίγες ώρες πριν ο σχολικός σύμβουλος Φυσικής Αγωγής ν. Λάρισας κ. Λαπούσης προχωρήσει στην ενημέρωση των διευθυντών των σχολείων για το πρόγραμμα των αγώνων, τις ώρες και τα γήπεδα διεξαγωγής τους. Προς το παρόν τα πρωταθλήματα αναβάλλονται προσωρινά μέχρις ότου διευθετηθεί το θέμα, καθώς οι αγώνες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί βάσει συγκεκριμένου προγράμματος λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων.

Όπως εξήγησε ο κ. Λαπούσης «η ΥΔΕ εφαρμόζοντας νόμο που τέθηκε σε ισχύ το καλοκαίρι, ενώ η σχετική ερμηνευτική εγκύκλιος εστάλη προ ημερών, έχει πρόβλημα να εγκρίνει πληρωμές σε ιδιώτες γιατρούς και λεωφορεία που ανήκουν σε ιδιώτες. Όμως αυτό το πρόβλημα παρουσιάζεται μόνο σε 3-4 νομούς της Ελλάδας. Εμείς απευθυνθήκαμε στο Υπουργείο Παιδείας και μας είπαν ότι δεν πρέπει να υπάρχει τέτοιο ζήτημα και ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τουριστικά λεωφορεία όπως και ιδιώτες γιατρούς. Περιμένουμε το Υπουργείο Παιδείας να ενεργήσει, ενώ στείλαμε επιστολή και στην ΥΔΕ για να μας απαντήσει, να μας πει τι συμβαίνει και πως μπορούμε να συνεχίσουμε.

Το πρόβλημα που δημιουργείται από την αναβολή των αγώνων είναι μεγάλο. Ουσιαστικά αποδομείται όλος ο αθλητικός προγραμματισμός της χρονιάς. Θα αναγκαστούμε να διεξάγουμε τους αγώνες σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Πρόβλημα δημιουργείται και στους γυμναστές που έχουν κάνει τον προγραμματισμό των προπονήσεων, αλλά και στους μαθητές που έχουν μπροστά τους και τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Επί της ουσίας το κράτος δεν χάνει, ούτε κερδίζει κάτι γιατί αυτό που είναι να πληρωθεί θα πληρωθεί» κατέληξε ο κ. Λαπούσης.

Προσωρινή λοιπόν διακοπή για μία τουλάχιστον εβδομάδα στα σχολικά πρωταθλήματα των Λυκείων μέχρι να βρεθεί η χρυσή τομή του Απολλώνιου κύκλου.

Α.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass