ΟΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΕΙΧΑΝ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΠΟΛΥΤΜΟ ΕΔΑΦΟΣ

Ανασύνταξη δυνάμεων στην ΑΕΛ

*Πολίτης, Δεληγεώργης, Καρατάσιος και Μαλτέσιος επέστρεψαν στην ενεργό δράση

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2017 10:42

Οι απουσίες, λόγω ιώσεων, που αποδεκάτισαν την ομάδα μπάσκετ της ΑΕΛ τις προηγούμενες ημέρες, είχαν ως αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμο έδαφος στην προετοιμασία ενόψει της επανεκκίνησης του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής το επόμενο Σάββατο.

Για τον λόγο αυτό ο τεχνικός των «βυσσινί» Αβραάμ Παπαδόπουλος πιστεύει ότι θα ήταν καλύτερο η ομάδα να ολοκληρώσει την προετοιμασία της, για το ντέρμπι που ακολουθεί με τον Αίολο Αστακού (21/01, κλ. Νεάπολης), μέσα από τις προπονήσεις, χωρίς να δοθούν φιλικές αναμετρήσεις, όπως και έγινε μέχρι τώρα, με εξαίρεση ένα φιλικό παιχνίδι με τον Γυμναστικό που προγραμματίζεται για την ερχόμενη Τετάρτη, εάν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Τις τελευταίες δύο ημέρες η συμμετοχή στις προπονήσεις είναι ικανοποιητική καθώς επέστρεψαν στην ενεργό δράση οι Πολίτης, Δεληγεώργης, Καρατάσιος, Μαλτέσιος που ήταν άρρωστοι, ωστόσο συνεχίζουν να απουσιάζουν οι Κουτίνας και Τσιλούλης, οι οποίοι αναμένεται να δώσουν το παρών τις επόμενες ημέρες.

«Θέλουμε να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και να βρούμε ξανά τον ρυθμό μας» επισήμανε από την πλευρά του ο τεχνικός Αβραάμ Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι η διακοπή του πρωταθλήματος δημιούργησε ανάμεικτα συναισθήματα στους «βυσσινί».

«Όπως εξελίχθηκε η κατάσταση με τις πολλές απουσίες παικτών που είχαμε το τελευταίο διάστημα, η διακοπή του πρωταθλήματος μας ωφέλησε. Σίγουρα αυτό που θα θέλαμε ήταν να ήμασταν πλήρεις προκειμένου να διατηρήσουμε την αγωνιστική μας κατάσταση, ωστόσο αυτό δεν στάθηκε δυνατό.

Θα δουλέψουμε λίγο περισσότερο τις επόμενες ημέρες για να καλύψουμε τα κενά. Χάσαμε πολύτιμο έδαφος λόγω των ασθενειών. Ακόμα και οι παίκτες που επανέρχονται είναι εξασθενημένοι γι' αυτό απαιτείται χρόνος, θα έλεγα ένα μεταβατικό στάδιο έως ότου επανέλθουν πλήρως. Επομένως δεν σκεφτόμαστε να δώσουμε φιλικά παιχνίδια αλλά θα δουλέψουμε στην προπόνηση προκειμένου να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και να επανακτήσουμε την αγωνιστική μας φόρμα, με στόχο να συνεχίσουμε την πολύ καλή φετινή μας πορεία στο πρωτάθλημα» κατέληξε ο τεχνικός των «βυσσινί».

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ Η 12η ΚΑΙ Η 13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Με τέσσερις αναμετρήσεις, οι οποίες είχαν αναβληθεί λόγω συμμετοχής αθλητών των συλλόγων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 της Σαμψούντας, ολοκληρώνεται σήμερα η 12η αγωνιστική της Α2 Ανδρών.

Ο Ηρακλής θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα και απέναντι στους Μαχητές Δόξας Πεύκων θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί την έδρα του, προκειμένου να παραμείνει στην προνομιούχο δεύτερη θέση της κατάταξης. Την ίδια στιγμή, ο Φάρος ψάχνει το «διπλό» στην έδρα του Παγκρατίου, προκειμένου να «αναρριχηθεί» ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία, ενώ ο Εθνικός υποδέχεται τον Αρκαδικό. Ο πρωτοπόρος Πανιώνιος φιλοξενεί στο κεκλεισμένων των θυρών κλειστό της Νέας Σμύρνης τον Χολαργό με μοναδικό στόχο τη διεύρυνση του αήττητου σερί του σε 13-0.

Μέσα στην εβδομάδα ολοκληρώνεται και η 13η αγωνιστική με τις αναμετρήσεις που είχαν αναβληθεί, λόγω της κακοκαιρίας. Συγκεκριμένα, αύριο Κυριακή η Καβάλα θα υποδεχθεί τον Δούκα, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη ο Φάρος θα φιλοξενήσει στο Κερατσίνι το Ηράκλειο.

Το πρόγραμμα της εξ αναβολής 12ης και 13ης αγωνιστικής στην Α2 μπάσκετ των Ανδρών και οι διαιτητές έχουν ως εξής:

12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σήμερα (17.00)

Ηρακλής-Μαχητές: Πουρσανίδης Κ.-Τζίμα-Θεοδώρου (Πολυχρονίδης)

Παγκράτι-Φάρος: Θεονάς-Πολυχρόνης-Τσάτσης (Ορφανός)

Εθνικός-Αρκαδικός: Διαμαντής-Χαλαμπαλάκης-Κοντίλης (Μουζάκης Στ.)

Πανιώνιος-Χολαργός (κ.θ.): Ανδρικόπουλος-Διμπινούδης-Μαγκουνής (Ντίνος)

13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Αύριο 17.00

Καβάλα-Δούκας: Λόρτος-Καλογερόπουλος Λ.-Ζαχαρής (Μπακάλης)

Τετάρτη 18/1, 17.00

Φάρος Κερατσινίου-Ηράκλειο: Ξάνθος-Αναστόπουλος Α.-Κωνσταντινίδου (Ηπιώτης)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Πανιώνιος     24        12 -0

Ηρακλής        22        10 -2

Δούκας           22        10 -2

Αίολος Αστακού       21        8 -5

ΑΕ Λάρισας   21        8 -5

Εθνικός          19        7 -5

Ψυχικό           19        6 -7

Αμύντας         18        5 -8

Φάρος Κερατσινίου  18        7 -4

Μαχητές         17        5 -7

Χολαργός      16        4 -8

Καβάλα          16        4 -8

ΓΣ Λαρισαίων 1928 16        3 -10

Αρκαδικός     16        4 -8

Ηράκλειο        15        3 -9

Παγκράτι        14        2 -10

ΔΥΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

Δύο αναμετρήσεις, από τις σημερινές εξ αναβολής της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2, θα μεταδοθούν από το eurohoops.net. Πρόκειται για τα παιχνίδια Ηρακλής-Μαχητές (σε συνεργασία με το basketplus.gr) και Παγκράτι-Φάρος.

ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΕ ΤΟ ΨΥΧΙΚΟ

Σε μία ακόμα προσθήκη προχώρησε το Ψυχικό. Συγκεκριμένα η διοίκηση του συλλόγου ανακοίνωσε την απόκτηση του Σβεν Σμάιλαγκιτς μέχρι το τέλος της σεζόν στην προσπάθειά της να ενισχύσει τις θέσεις γκαρντ-φόργουορντ. Ουσιαστικά με την απόκτηση του Κροάτη Σβεν Σμάιλαγκιτς θα καλυφθεί το κενό του Τιεγκμπέ Μπαμπά.

Ο Σβεν Σμάιλαγκιτς ξεκίνησε φέτος στη Ζάμποκ, όπου ήταν πρώτος σκόρερ (20.9) και πρώτος ριμπάουντερ (6.8) της ομάδας.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass