ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΦΙΛΟΤΙΜΑ Η ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΑ ΕΧΑΣΕ ΜΕ 3-0 ΣΕΤ

Άλλο Φιλαθλητικός και άλλο Παναθηναϊκός

*Θετική η παρουσία του κόσμου που χειροκρότησε τις αθλήτριες του Δημήτρη Ιόφτσεβ

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2015 9:35 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:18

 

Του Κ. Γκιάστα

Φωτ. Ν. Σιούμκας

Την πρώτη της ήττα μετά από 11 μήνες υπέστη χθες ο Φιλαθλητικός. Μετά από 21 συνεχόμενους αγώνες (18 για πρωτάθλημα – 3 για κύπελλο) η λαρισινή γυναικεία ομάδα βόλει έχασε στο κλειστό της Νεάπολης από έναν ανώτερο σε όλα τα επίπεδα Παναθηναϊκό με 3-0 σετ και αποκλείστηκε από το κύπελλο Ελλάδας στην φάση των «8». Τις δύο ομάδες τις χωρίζει όχι μόνο μια κατηγορία αλλά και ένα μπάτζετ ευρωπαικού επιπέδου όπως αυτό των «πρασίνων» και σίγουρα ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος του Φιλαθλητικού δεν θα περίμενε μια ομάδα από την Α2 Εθνική κατηγορία να έκανε την μεγάλη ανατροπή.

Αγωνιστικά οι γηπεδούχες μπήκαν τρακαρισμένες και δεν μπορούσαν να βγάλουν ούτε άμυνα αλλά ούτε να κάνουν μια σωστή επίθεση. Αυτό είχε άμεσες επιπτώσεις και φάνηκε στο 0-4, 2-8, 5-12, 7-16, 8-20 για να γίνει το τελικό 9-25.

Ωστόσο στο δεύτερο εμφανίστηκε σαφώς πιο βελτιωμένος ο Φιλαθλητικός. Προηγούνταν στο σκορ 4-2, 8-6 αλλά ο Παναθηναικός βρήκε την αποτελεσματικότητα που έψαχνε και γρήγορα βγήκε μπροστά στο σκορ: 9-12, 12-14, 12-16. Από εκεί και μετά δεν μπορούσε να το γυρίσει ο ΦΙλαθλητικός 15-20, 20-25.

Στο τρίτο σετ ξεκίνησε επίσης ανταγωνιστικά και μάλιστα είχε διάρκεια 3-3, 4-4, 6-8, 9-12, 11-16, 17-17. Κάπου εκεί η απειρία έκανε την εμφάνισή της και δεν ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής 17-20, 21-25. Στα θετικά του χθεσινού ματς ήταν η παρουσία του κόσμου αφού πάνω από 500 φίλαθλοι (κόπηκε και καλός αριθμός εισιτηρίων για τα δεδομένα) βρέθηκαν στο κλειστό της Νεάπολης και είδαν ένα ωραίο παιχνίδι. Έντονη ήταν και η παρουσία της αστυνομίας που προέβλεψε για παν ενδεχόμενο μαζί με τη διοίκηση του συλλόγου. Οι φίλαθλοι τώρα περιμένουν από τον Φιλαθλητικό να ανεβάσει τον πήχη της ποιότητας του αθλήματος στην πόλη καθώς η άνοδος στην Α1 θεωρείται σχεδόν σίγουρη…

ΙΟΦΤΣΕΒ: «ΚΟΙΤΑΞΑΜΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟ»

Ικανοποιημένος από τα δύο σετ εμφανίστηκε ο τεχνικός του Φιλαθλητικού, Δημήτρης Ιόφτσεφ που δήλωσε μεταξύ άλλων: «Με εξαίρεση το πρώτο σετ όπου ήμασταν πολύ αγχωμένοι, αλλά στα άλλα δύο σετ κοιτάξαμε στα μάτια τον αντίπαλο μας. Απλά και σ’ αυτά τα σετ είχαμε άγχος κι ενώ παίζαμε καλά, κάναμε εύκολα λάθη. Ξέραμε ότι δεν μπορούσαμε να προκριθούμε όμως ήθελα να παίξουμε ελεύθερα όπως κάνουμε στο πρωτάθλημα της Α2. Έχουμε μικρά παιδιά σε ηλικία κι αυτό το ματς για μας ήταν ένα τεστ εν όψει της νέας χρονιάς». Από την άλλη ο τεχνικός του ΠΑΟ, Γιώργος Ρούσης είπε πως «Ξέραμε ότι ήμασταν το φαβορί και δεν αμφισβητήθηκε αυτό σε κανένα σημείο. Μετά το πρώτο σετ λίγο οι αλλαγές, λίγο η χαλάρωση και το γεγονός ότι Φιλαθλητικός είναι καλή ομάδα υπήρχε μεγαλύτερη κόντρα στο παιχνίδι. Ένας από τους στοίχους της χρονιάς επιτεύχθηκε με την πρόκριση μας στο φάιναλ φορ και τώρα κοιτάμε τα επόμενα παιχνίδια»

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ (Ιόφτσεφ): Υφαντή 2, Μπούκουρα 9 ( 1 άσο, 46% υπ. – 21% άριστες), Τσαπραλή 7 (1 μπλοκ, 1 άσο), Ωρολογοπούλου 3 (1 άσο), Φακοπουλίδου 6 (1 άσο, 2 μπλοκ, 35% υπ. – 20% άριστες), Νικολοπούλου 1, Χατζηελευθερίου –λ (38% υπ. – 25% άριστες) / Μπαζιάνα, Μαυροπάνου 1, Κουτρουμπή, Παραφέστα, Μπουρλή

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ρούσης): Τσίμα 13 (2 άσους, 65% υπ. 0 45% άριστες), Καββαδία 10 (7 μπλοκ), Γκούζου 5 (2 άσους, 1 μπλοκ), Βίλκου 6 (1 μπλοκ), Μερτέκη 5 (1 μπλοκ, 20% υπ. – 20% άριστες), Πατσέκο 4 (4 άσοι), Ρόγκλα –λ (56% υπ. – 33% άριστες) / Βαμβακούση, Γιαννακοπούλου, Χρήστου 5 (1 άσο, 60% υπ. – 40% άριστες), Παπαδοπούλου 2 (1 άσο, 1 μπλοκ), Μεταξά 5 (2 μπλοκ).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass